Ko to kaže? Moja mama operisala prošle godine u martu, kada je najveći val bio, srčani zalisak. Do duše kod Kacile ali sve preko socijalnog riješeno. Vakcinisala se u aprilu prvom i kasnije mislim tamo u junu drugom dozom, eno žena 78 godina živa i zdrava. Dakle nemoj širiti dezinforamcije da ljudi umiru zbog COVIDA, jeste gužva i procedura ulaska ali nije to bezveze. U početku poandemije jeste bio haos slaćem se, nije bilo procedura, malo osoblja, sada je to druga priča.Hakiz wrote: ↑11/02/2022 21:19Budalaština, ljudi umiru, bolesni od drugih bolesti ne mogu u bolnice zbog korone, a zoveš je budalaštinom?Nitkonitkovic wrote: ↑11/02/2022 21:10
Kakav skup gluposti, strasno. Kakve se maske nose u komori za lakiranje? Platnene, hiruske, ffp2?![]()
Poredis antrax sa ovom budalastinjom, i opet isto pitanje , bavio bi se antraxom sa platnenom, hiruskom ili ffp2 maskom?![]()
![]()
Duze gluplji tekst nisam procitao.
Koji idiot...
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Milenkov buraz
#61726 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Hakiz
#61727 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Umiru od covida, možda zarez nije dovoljno odvojio da umiru od covida, zatim ne mogu u bolnice itd.Milenkov buraz wrote: ↑12/02/2022 20:43Ko to kaže? Moja mama operisala prošle godine u martu, kada je najveći val bio, srčani zalisak. Do duše kod Kacile ali sve preko socijalnog riješeno. Vakcinisala se u aprilu prvom i kasnije mislim tamo u junu drugom dozom, eno žena 78 godina živa i zdrava. Dakle nemoj širiti dezinforamcije da ljudi umiru zbog COVIDA, jeste gužva i procedura ulaska ali nije to bezveze. U početku poandemije jeste bio haos slaćem se, nije bilo procedura, malo osoblja, sada je to druga priča.
A da li su umrli zbog covida, to bi bila dobra tema za razne analize i možda i krivične odgovornosti. Na primjer kada čovjek nije hitan slučaj pa ga ne operišu, i podsije nekoliko mjeseci ili godinu umre, a možda ne bi umro da je operisan tada. Ko bi ga znao.
Ali, takve stvari zemlja pokriva.
-
Milenkov buraz
#61728 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Bilo je svega, ne kažem da nije, pogotovo u početku ali traba biti realan, koliko znam, a znam iz iskustva sa mamom, zdravstvo ipak radi. Nije zajebancija operisti srčani zalisak u piku pandemije i ne zaraziti pacijenta.Hakiz wrote: ↑12/02/2022 21:14Umiru od covida, možda zarez nije dovoljno odvojio da umiru od covida, zatim ne mogu u bolnice itd.Milenkov buraz wrote: ↑12/02/2022 20:43
Ko to kaže? Moja mama operisala prošle godine u martu, kada je najveći val bio, srčani zalisak. Do duše kod Kacile ali sve preko socijalnog riješeno. Vakcinisala se u aprilu prvom i kasnije mislim tamo u junu drugom dozom, eno žena 78 godina živa i zdrava. Dakle nemoj širiti dezinforamcije da ljudi umiru zbog COVIDA, jeste gužva i procedura ulaska ali nije to bezveze. U početku poandemije jeste bio haos slaćem se, nije bilo procedura, malo osoblja, sada je to druga priča.
A da li su umrli zbog covida, to bi bila dobra tema za razne analize i možda i krivične odgovornosti. Na primjer kada čovjek nije hitan slučaj pa ga ne operišu, i podsije nekoliko mjeseci ili godinu umre, a možda ne bi umro da je operisan tada. Ko bi ga znao.
Ali, takve stvari zemlja pokriva.
- salik79
-
MUNAFIK
#61730 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
FunkyzeitGames wrote: ↑12/02/2022 11:47 Da li je ovoj "pro korona mjere" struji na forumu imalo čudna medijska šutnja oko silnih masovnih protesta po svijetu? Je li vam stvarno nejasno zašto su ljudi sumnjičavi oko svega kada se otvoreno provodi fašistička cenzura, relativiziranje i ignorisanje od strane medijske mašinerije? Nije to par budala koje urlaju pred nekom zgradom pa da razumiješ da nisu vrijedni pisanja, nego desetine ili stotine hiljada ljudi iz radničke klase koji već mjesecima traže odgovore.
Ma pametnjakovici koji od drveta ne vide šumu.
Svi koji ne misle kao oni i nekakva 'struka' koju je tako prozvala politika i kapital, su neznalice, primitivci, ravnozemljasi, antivkseri, neonacisti, bioteroristi itd...
A to sto milioni i milioni nornalnih ljudi protestvijr protiv ocite disktiminacije i ludila za njih su to sve budale.
Evo gore objavili da si doktoricu i naucnika protiskali i kritikovali politicari i 'struka' jer je rekla istinu o virusu. Ali stance ona i ona je ravnozemljas i antivakser
Slusaj 'STRUKU' u vidu Solaka i ovoga Cerkeza jer oni su ipak puno pametniji od svih nas skupa.
-
MUNAFIK
-
gamer4ever
#61733 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedini bolid si ti. Ne znas razliku izmedju virusa i aerosola. Imas google pa se edukuj, ja ti necu objasnjavati kad si tako nekulturan.Nitkonitkovic wrote: ↑12/02/2022 11:24 Drzi se ti igrica prijatelju. 2 godine u ovom sranju i ti jos ne znas da se virus prenosi upravo tako kako tvrdis da se ne prenosi, tj aerosolom. Prve informacije su bile da se prenosi kapljicno, zbog toga su i forsirane maske. Sa saznanjem da se prenosi aerosolom maske su izgubile bilo kakav znacaj. Majkmei kakvim bolidima se ovdje pokusavaju neke atvari nacratat , da nije smijesno bilo bi tuzno.
-
Nitkonitkovic
#61734 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Djecace ostavi se ti komentarisanja o necemu o cemu nemas pojma. Opet se blamiras, ne nastavljaj dalje nego se uhvati knjige, ostavi se ti google-a dok ne naucis razlikovati elementarne pojmove.gamer4ever wrote: ↑13/02/2022 13:03Jedini bolid si ti. Ne znas razliku izmedju virusa i aerosola. Imas google pa se edukuj, ja ti necu objasnjavati kad si tako nekulturan.Nitkonitkovic wrote: ↑12/02/2022 11:24 Drzi se ti igrica prijatelju. 2 godine u ovom sranju i ti jos ne znas da se virus prenosi upravo tako kako tvrdis da se ne prenosi, tj aerosolom. Prve informacije su bile da se prenosi kapljicno, zbog toga su i forsirane maske. Sa saznanjem da se prenosi aerosolom maske su izgubile bilo kakav znacaj. Majkmei kakvim bolidima se ovdje pokusavaju neke atvari nacratat , da nije smijesno bilo bi tuzno.
-
gamer4ever
#61735 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I dalje se ofiras, trebao si pogledati na google da se ne provaljujes. Jos ti je i kraljica poslala objasnjenje, ali kada je neko glup djaba. Ukratko virus je 0.1 micron, a aerosoli 5 do 30 mikrona. Maske zaustavljaju sirenje aerosola.Nitkonitkovic wrote: ↑13/02/2022 13:11 Djecace ostavi se ti komentarisanja o necemu o cemu nemas pojma. Opet se blamiras, ne nastavljaj dalje nego se uhvati knjige, ostavi se ti google-a dok ne naucis razlikovati elementarne pojmove.
-
Milenkov buraz
#61736 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
gamer4ever wrote: ↑13/02/2022 13:14I dalje se ofiras, trebao si pogledati na google da se ne provaljujes. Jos ti je i kraljica poslala objasnjenje, ali kada je neko glup djaba. Ukratko virus je 0.1 micron, a aerosoli 5 do 30 mikrona. Maske zaustavljaju sirenje aerosola.Nitkonitkovic wrote: ↑13/02/2022 13:11 Djecace ostavi se ti komentarisanja o necemu o cemu nemas pojma. Opet se blamiras, ne nastavljaj dalje nego se uhvati knjige, ostavi se ti google-a dok ne naucis razlikovati elementarne pojmove.
-
KraljicaIzJajca
#61737 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dug oporavak nakon bolesti, čak i za cjepljene:
https://www.nature.com/articles/d41586-021-03495-2
Vaccines reduce the risk of long COVID by lowering the chances of contracting COVID-19 in the first place. But for those who do experience a breakthrough infection, studies suggest that vaccination might only halve the risk of long COVID — or have no effect on it at all1,2. Understanding the prevalence of long COVID among vaccinated people has urgent public-health implications as restrictions that limited viral spread are eased in some countries. It could also offer clues about what causes lingering COVID-19 symptoms long after the acute infection has cleared.
Although vaccines greatly reduce the rates of serious illness and death caused by COVID-19, they are not as effective at completely preventing the disease, and long COVID can arise even after a mild or asymptomatic coronavirus infection.
@splinter
https://www.nature.com/articles/d41586-021-03495-2
Vaccines reduce the risk of long COVID by lowering the chances of contracting COVID-19 in the first place. But for those who do experience a breakthrough infection, studies suggest that vaccination might only halve the risk of long COVID — or have no effect on it at all1,2. Understanding the prevalence of long COVID among vaccinated people has urgent public-health implications as restrictions that limited viral spread are eased in some countries. It could also offer clues about what causes lingering COVID-19 symptoms long after the acute infection has cleared.
Although vaccines greatly reduce the rates of serious illness and death caused by COVID-19, they are not as effective at completely preventing the disease, and long COVID can arise even after a mild or asymptomatic coronavirus infection.
@splinter
-
belfy
#61738 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
cemu takav nastup? ako tako pricas kod kuce ne bi trebao u javnosti. jer ljudi cijene kulturu u medjusobnoj komunikaciji, a ne deracinu uprazno.Nitkonitkovic wrote: ↑12/02/2022 17:04
A koji je to broj dovoljan da se mjere ukinu? Kanada blizu 90% teski fasizam se nastavlja, USA isto, Novi Zeland isto, citava zapadna europa isto? O cemu bolan ti pricas, i zasto si slijep na vlastite oci?
dakle, da si pomnije citao vidio bi da sam se ja ukljucio oko ove vijesti da Svedska ukida u potpunosti mjere. sada evo i Danska razmatra isto, a cini mi se prije toga da je Holandija ukinula vecinu mjera. tako da nije tacno ovo za citavu zapadnu Evropu, nego upravo suprotno. vecina tezi ukidanju mjera kada se postigne odredjeni procenat vakcinisanih.
-
KraljicaIzJajca
#61739 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve su mrvicu iznad 70% provjepljenosti sa dvije doze.belfy wrote: ↑13/02/2022 13:59cemu takav nastup? ako tako pricas kod kuce ne bi trebao u javnosti. jer ljudi cijene kulturu u medjusobnoj komunikaciji, a ne deracinu uprazno.Nitkonitkovic wrote: ↑12/02/2022 17:04
A koji je to broj dovoljan da se mjere ukinu? Kanada blizu 90% teski fasizam se nastavlja, USA isto, Novi Zeland isto, citava zapadna europa isto? O cemu bolan ti pricas, i zasto si slijep na vlastite oci?
dakle, da si pomnije citao vidio bi da sam se ja ukljucio oko ove vijesti da Svedska ukida u potpunosti mjere. sada evo i Danska razmatra isto, a cini mi se prije toga da je Holandija ukinula vecinu mjera. tako da nije tacno ovo za citavu zapadnu Evropu, nego upravo suprotno. vecina tezi ukidanju mjera kada se postigne odredjeni procenat vakcinisanih.
Razina preboljelih sa prirodnim imunitetom se neopravdano se spominje!
-
Nitkonitkovic
#61740 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Gori sam ja sto se ovdje ubjedjume sa ovim koji misli da platnena maska zaustavlja aerosol, sa ovim sto iz posta vidi da li ja galamim ili ne itd. Nema smisla, slijepci ostaju slijepci.
poz za normalan dio foruma do nekih ljepsih dana. 
- avetinja
#61741 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada već pričate o maskama, sjećate li se da Trump i Merkel uopšte nisu nosili maske, pa su tek nakon nekoliko mjeseci (juli mjesec, čini mi se) prvi put stavili masku u javnosti i to nakon mnogobrojnih kritika javnosti. Zašto nisu nosili maske neka svako za sebe procijeni.
-
belfy
#61742 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
iz posta koji sam citirao se da poprilicno toga razumjeti, evo cak i sa ovim drugim koji govori jos vise... no, posto vec ides to je nebitno.Nitkonitkovic wrote: ↑13/02/2022 17:17 Gori sam ja sto se ovdje ubjedjume sa ovim koji misli da platnena maska zaustavlja aerosol, sa ovim sto iz posta vidi da li ja galamim ili ne itd. Nema smisla, slijepci ostaju slijepci.poz za normalan dio foruma do nekih ljepsih dana.
![]()
svi ovdje na forumu doprinose blagostanju. neki svojim dolaskom, neki odlaskom.
- red evil
#61743 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas se još uvijek raspravlja da li maske pomažu. 
-
baglama
#61744 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nadam se da ce se poceti napokon vjerovati nauci a ne Mengele - Fraudciju i lazima FJB.
Evo 12 korisnih minuta o jeftinom konjskom lijeku koji ce vam mozda spasiti zivot.
https://www.youtube.com/watch?v=c9bgCG5 ... hnCampbell
Evo 12 korisnih minuta o jeftinom konjskom lijeku koji ce vam mozda spasiti zivot.
https://www.youtube.com/watch?v=c9bgCG5 ... hnCampbell
-
BadBoy
#61745 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opa, šta ćemo sad. Talijanski vođa anti vaxera se pokajao i otvoreno govori o novcu koji antivaxxeri primaju da šire gluposti.
https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/ ... 1595016650
-
cassius
#61746 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je to, evo idem upravo iz banke , digao keš.BadBoy wrote: ↑13/02/2022 23:10 Opa, šta ćemo sad. Talijanski vođa anti vaxera se pokajao i otvoreno govori o novcu koji antivaxxeri primaju da šire gluposti.
- salik79
#61747 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma da, sigurno je to dobrovoljno priznao...Navodi li izvor(e) finansiranja? Mislim, Pfizer razdijeli 70 milijardi Dolara po osnovi dividende dionicarima, pa kontam da bi i s ove antivaxerske strane neko trebao dijeliti tu lovuBadBoy wrote: ↑13/02/2022 23:10 Opa, šta ćemo sad. Talijanski vođa anti vaxera se pokajao i otvoreno govori o novcu koji antivaxxeri primaju da šire gluposti.
Sve antivaxeri, sve teoreticari, dok svijet laganini ide u ovom pravcu:

- salik79
#61748 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I to bas, pazi sada, u demokratskoj Italiji u kojoj nevakcinisan ne smijes ici zaraditi koru hljeba, dok vakcinisan smijes ici na sahrane nacistima sa urednim nacistickim obiljezjima...
- armin071
#61749 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Al da neko dijeli lovu da se siri prica protiv vakcina
Ma ja ba ubise se zaradama. Ne znamo jos tacno na koji nacin se finansiraju ti koji pricaju protiv vakcina i ko ih finansira ali ja vjerujem da su i marsovci upleteni u to i to dobro

-
ja71
#61750 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zelis reci da oni nemaju varijacija kada im je ljeto/zima ?salik79 wrote: ↑12/02/2022 11:59Ja te pozovem konkretno da dokazes svoje tvrdnje, a ti palamudis...ja71 wrote: ↑12/02/2022 11:30 @salik79
Pa gomila faktora utiče na brzinu širenja virusa:
1. godišnje doba: i kod nas je ljeti daleko manje zaraženih nego zimi (važi ne samo za koronu nego za i ostale viruse 'prehlada'). Zbog toga sve tropske zemlje imaju generalno manji problem.
2. Gustina naseljenosti: gdje više ljudi živi na užem prostoru veća je cirkulacija virusa. Logično. Zbog toga su veliki gradovi ugroženiji.
3. Stepen vakcinacije: da, vakcina usporava širenje virusa. iako se i vakcinisani mogu zaraziti to se dešava rjeđe.
Ima vjerovatno još X faktora, samo da pojasnim već spomenute.
Samo imam osjećaj da ti to sve dobro znaš samo kakiš po forumu odnosno neupućenom čitaocu 'mutiš vodu'.
Evo, kreni od svoje tacke 1. Objasni nam je na primjeru Australije i Novog Zelanda.
Naravno da je to kod njih manje izrazeno jer im je klima generalno blaza u odnosu na Evropu