Čini mi se da je trenutno Ukrajina veća opasnost od Corone.
Glavni antivaxeri i vaxeri su se tamo preselili.
Toliko o Coroni
Moderator: O'zone
U Njemackoj 73% vakcinisanih, 53% i trecomBadBoy wrote: ↑04/02/2022 21:18Naravno da jeste.
Karamehić o malom broju vakcinisanih u BiH: Država je dopustila da antivakseri dobijaju bitke
http://www.klix.ba/clanak/220204032
Samo 26% vakcinisanih u BiH i nikad više zaraženih. Gdje je taj silni imunitet?

Naravno. Policijski sati i Lockdown se najbolje pokazao. To treba vratiti i to 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici.
Epidemiološka enigma – šta se dešava u Izraelu?
Eksperti još ne izlaze s ocenama situacije jer je krajnje delikatna pa čak i pomalo zastrašujuća jer se radi o zemlji koja je cepila ne samo trećom, nego i četvrtom dozom Fajzerovog cepiva vrlo značajni deo populacije, a ipak su u omikron talasu imali eksploziju slučajeva na daleko višem nivou nego što je prosek u EU ili u SAD.
Trenutno izgleda kako se učvrstio trend brzog pada slučajeva, ali sada im raste krivulja broja smrti.
Vec sam dva puta postavljao, sve objasnio vodja izraelskih krezubih ravnozemljasa i piljara, prof. dr. Ehud Qimron, ali se niko od msm ni udostojio nije prenijeti sta on veli.Capljina74 wrote: ↑07/02/2022 08:14Epidemiološka enigma – šta se dešava u Izraelu?
Eksperti još ne izlaze s ocenama situacije jer je krajnje delikatna pa čak i pomalo zastrašujuća jer se radi o zemlji koja je cepila ne samo trećom, nego i četvrtom dozom Fajzerovog cepiva vrlo značajni deo populacije, a ipak su u omikron talasu imali eksploziju slučajeva na daleko višem nivou nego što je prosek u EU ili u SAD.
Trenutno izgleda kako se učvrstio trend brzog pada slučajeva, ali sada im raste krivulja broja smrti.

Očito da nekome ko donosi konačnu odluku to nije suludo i da to prolazi.banjaluka078 wrote: ↑07/02/2022 09:56 OK, ja sam za maske u zatvorenom i za razmak u svakodnevnom životu, ali ovo je totalno suludo.
https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-m ... e-15154832
Zdravog razuma nigdje na mapi, izgleda.Naslovnica wrote: ↑07/02/2022 10:00
Očito da nekome ko donosi konačnu odluku to nije suludo i da to prolazi.
Ludilo se nastavlja...![]()
banjaluka078 wrote: ↑07/02/2022 09:56 OK, ja sam za maske u zatvorenom i za razmak u svakodnevnom životu, ali ovo je totalno suludo.
Ovo je svakome ko ima dva neurona u glavi vec odavno jasno. Jedino objasnjenje koje ja imam za ovo suludo forsiranje vakcinacije, boostera i maltretiranje citavog svijeta sa necim sto dokazano ne djeluje je to da su drzave u onom haosu i strahu potpisale Pfizeru sta god su ovi trazili, a sumnjam da su trazili odredjene kolicine i garancije za iste, naravno sve sa ciljem maksimiziranja svog profita. Pretpostavljam da su zato svi ugovori tajni i niti jos jedan nije dospio u javnost i medju obicno pucanstvo. Puno stvari potrjepljuje ovu moju tvrdnju, datumi, novi pogoni i ulaganja itd. Da li ste vi stvarno mislili da ce Pfizer i ostali musti svijet samo godinu dana? Zasto bi, ako mogu desetinama godina hladiti muda i uzimati lopatom. Siguran plasman, po njihovim cijenama direktno drzabama , pih san svake korporacije. I onda i dalje postoje ljudi koji misle da se i dalje radi o nasem zdravlju
Suludo je uopšte bilo prihvatiti organizovanje olimp. igara u jednom takvom totalitarnom režimu, ali pošto je taj režim totalno in u zadnje vrijeme što vidimo i ovdje gdje pojedini pozivaju na zavarivanje zgrada i sl. nažalost nije više bilo nazad. Iživljavanje nad mladim sportistima a sve sa aminovanjem od strane “demokratskog svijeta“ koji to već odavno nije….. Svijet je def. krenuo u provaliju….banjaluka078 wrote: ↑07/02/2022 09:56 OK, ja sam za maske u zatvorenom i za razmak u svakodnevnom životu, ali ovo je totalno suludo.
Trevor Noah, Nadal, Federer? Po cemu su oni relevantni? Ti bas neke lose droge koristis…
Svaka cast tim ljudima, od pocetka drze isti ili barem slican smjer i nisu zbunjivali svoj narod svaki dan drugim mjerama i informacijama, zato i imaju tako visoku stopu vakcinisanih i zato sad kao gospoda izlaze iz pandemijebiglebovski wrote: ↑07/02/2022 12:13 "DOŠLI smo do točke u kojoj trošak i relevantnost testiranja više nisu opravdani", rekla je sinoć za švedsku nacionalnu televiziju Karin Tegmark Wisell, ravnateljica švedskog Zavoda za javno zdravstvo. Švedska u srijedu ukida sve epidemiološke mjere, koje su u određenom obliku bile na snazi još od početka pandemije o ožujku 2020. godine, a jedna od promjena je prestanak opsežnog testiranja na koronavirus.
Od srijede se građani sa simptomima covida-19 čije stanje ne zahtijeva hospitalizaciju uglavnom više neće testirati u javnom zdravstvenom sustavu, nego će se kapaciteti potpuno preusmjeriti na testiranje osoblja i pacijenata bolničkog sustava, te sustava skrbi o starijim i osjetljivim osobama.
"Opsežna testiranja svih osoba koji imaju covid-19 stajalo bi oko 50 milijuna eura tjedno, odnosno 200 milijuna eura mjesečno. Trenutačno je polovica svih testova pozitivna. Društvene resurse treba koristiti tamo gdje donose najviše koristi", izjavila je Tegmark Wisell i dodala: "Kad bi sveobuhvatno testiranje pridonijelo boljoj kontroli zaraze, onda bi se isplatilo, ali danas imamo i druge sustave praćenja".
Zanimljivo je da Tegmark Wisell odustajanje od masovnog testiranja obrazlaže i zakonskom regulativom koja se odnosi na djelatnost Zavoda za javno zdravstvo: "Moramo se držati važećih zakona, a oni propisuju da Zavod za javno zdravstvo ne može slijediti samo ono što je najbolje, nego svoje odluke i mjere mora stavljati u korelaciju s društvenim resursima. Tijekom cijele pandemije slijedili smo ravnotežu između troška i koristi".
Švedska je od početka pandemije na testove potrošila oko dvije milijarde eura.
![]()
Nemam problem sa zemljom i režimom, da je po tome, u pola svijeta ne bih ništa smjestila, nego s održavanjem igara u vrijeme kada uslovi za to nisu normalni i kada se na učesnike stavlja dodatni stres, publike nema ili ima minimalno, ništa ne može normalno funkcionisati...svijet ne bi propao bez jednih igara, ako je već očigledno da toliki "bubble" ne može funkcionisati.armin071 wrote: ↑07/02/2022 12:26
Suludo je uopšte bilo prihvatiti organizovanje olimp. igara u jednom takvom totalitarnom režimu, ali pošto je taj režim totalno in u zadnje vrijeme što vidimo i ovdje gdje pojedini pozivaju na zavarivanje zgrada i sl. nažalost nije više bilo nazad. Iživljavanje nad mladim sportistima a sve sa aminovanjem od strane “demokratskog svijeta“ koji to već odavno nije….. Svijet je def. krenuo u provaliju….
Zdravlje je najbitnije! Zavariti sve ako treba!armin071 wrote: ↑07/02/2022 12:26Suludo je uopšte bilo prihvatiti organizovanje olimp. igara u jednom takvom totalitarnom režimu, ali pošto je taj režim totalno in u zadnje vrijeme što vidimo i ovdje gdje pojedini pozivaju na zavarivanje zgrada i sl. nažalost nije više bilo nazad. Iživljavanje nad mladim sportistima a sve sa aminovanjem od strane “demokratskog svijeta“ koji to već odavno nije….. Svijet je def. krenuo u provaliju….banjaluka078 wrote: ↑07/02/2022 09:56 OK, ja sam za maske u zatvorenom i za razmak u svakodnevnom životu, ali ovo je totalno suludo.