Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S4mpion wrote:... Eh ja te sada pitam kojom logikom hetero parove izjednačavaš sa homo koji nisu sposobni u svojoj homo zajednici stvoriti vlastito potomstvo (prirodno onesposobljeni)?
Jeftin argument. Sta uraditi sa 'prirodno onesposobljenim' hetero parovima koji ne mogu da imaju djecu? Bog ih kaznio ???
Garantujem ti iz licnih poredjenja da su homo parovi isto tako dobri roditelji—pa i bolji—od mnogih hetero brakova.
@ sakupljac
Ispadas glup. Ali to je vec tvoj problem.
Boli me neka stvar i za muhamedom i za ostalim "prorocima" iz pustinjskih prica.
Ako mislis da ce šačica bradonja usutkati jednu francusku u u kojoj je bezbroj muslimana naslo svoj spas i srecu, grdno se varas.
hladan.preminger wrote:@ sakupljac
Boli me neka stvar i za muhamedom i za ostalim "prorocima" iz pustinjskih prica.
Ako mislis da ce šačica bradonja usutkati jednu francusku u u kojoj je bezbroj muslimana naslo svoj spas i srecu, grdno se varas.
Ja sumnjam da je ovo blia spontana i izolovana akcija. Naivno je misliti tako. Vise mi lici na djelic mozaika kreiranja globalnog animozizeta naspram islama.
Samo je pitanje zasto? Da li se paznja zeli skrenuti sa necega vaznijeg?
Ja sumnjam da je ovo blia spontana i izolovana akcija. Naivno je misliti tako. Vise mi lici na djelic mozaika kreiranja globalnog animozizeta naspram islama.
ALINES DID IT.
De bolan. Kakav mozaik? Cega su dio Mevlid i Čaušević?
I to bas da se desi sada kada su nijemci protestovali sto se boje naglog sirenja islama po Njemackoj.
Znam da ima ovakvih koji bi lako bacali bombe i ubijali,ali ovo od francuza je providno.
hladan.preminger wrote:Vidim da je zabijanje glave u pijesak i dalje glavna sportska disciplina u muslimanskom svijetu.
Nije zabijanje glave u pijesak to ako se ne osudi od prve.Ja kazem sta se meni čini i sta mislim na sve to i treba biti realan i reci da kako god ima ovakvih koji ce rado ova sra** praviti isto ima i podvaljivanja na muslimane,kao sto ima i na krscane i jevreje.
Isto ko da boko haram, al kaida,isis... ne postoje vec su samo fikcija zapadnih medija koji bi eto da ocrne jadne muslimane. Probudite se. Milioni muslimana su pod oruzjem ispranih mozgova spremni da odsjeku glavu svakom ko nije po njihovom tabijatu.
A vi samo nalazite opravdanja za njih. Dok vama po guzici ne bude. A vasa je vjera u pitanju. Ako nisi 100% pdotiv takvih bez rezerve - onda si sa njima.
hladan.preminger wrote:Vidim da je zabijanje glave u pijesak i dalje glavna sportska disciplina u muslimanskom svijetu.
Nije zabijanje glave u pijesak to ako se ne osudi od prve.Ja kazem sta se meni čini i sta mislim na sve to i treba biti realan i reci da kako god ima ovakvih koji ce rado ova sra** praviti isto ima i podvaljivanja na muslimane,kao sto ima i na krscane i jevreje.
Pa majka mu stara sve i da si u pravu oko tih zavjera, ali najvise muslimana ubiju sami muslimani.
drugi profil wrote:Isto ko da boko haram, al kaida,isis... ne postoje vec su samo fikcija zapadnih medija koji bi eto da ocrne jadne muslimane. Probudite se. Milioni muslimana su pod oruzjem ispranih mozgova spremni da odsjeku glavu svakom ko nije po njihovom tabijatu.
A vi samo nalazite opravdanja za njih. Dok vama po guzici ne bude. A vasa je vjera u pitanju. Ako nisi 100% pdotiv takvih bez rezerve - onda si sa njima.
Ako nisi 100% pdotiv takvih bez rezerve - onda si sa njima.
Ja nisam samo protiv takvih,nego protiv svih zlocinaca,a takvih ima i gorih od muslimanskih extremista,sjeti se samo sta su cinili civilima ameri i evropljani po islamskom svijetu.
Znaci..ja i neki hocemo da kazemo da se prenapuhuje samo kad je rijec o islamskim extremima,a svi ista govna ko god je zeljan rata i krvi.
I da povecam ko me nije razumio NE ISKLJUCUJEM NI TO DA JE OVO ISTINA.
Last edited by kerima1 on 08/01/2015 12:24, edited 1 time in total.
Da ja tebi sada napišem da si glup čak i u satiričnom tonu vjerovatno bih bio bannovan i dalje bi to bila sloboda pisane riječi na forumu, ali to isto pravilo ne važi za satirični list. Konstantno pokušavaš mi 'uvaliti' ulogu advokata počinilaca ovih ubistava (koja nemaju veze sa islamom) i koja će vjerovatno biti tema Marićevih komentara kroz godinu ili dvije kada se prašina slegne kao i oko iračkog nuklearnog i hemijskog oružja, ali to će proći sa manje zanimanja jer je ovo juče sigurno veći udarac milionima francuskih muslimana nego slobodi medija u svijetu. "Francuska Pegida" trenutno šuti pa valja je malo prodrmati. Francuski parlament je priznao Palestinu. Ima tu još svašta kada se gleda iz šireg ugla.
A tebe razumijem. Lakše je listati satirične listove i učiti o religiji nego u knjigama bez slika i sa puno slova.
Pa majka mu stara sve i da si u pravu oko tih zavjera, ali najvise muslimana ubiju sami muslimani.
Da li si se nekada upitao kakva je uloga bila Lawrence od Arabije. Da li je predvodio muslimane protiv muslimana?
S4mpion wrote:... Eh ja te sada pitam kojom logikom hetero parove izjednačavaš sa homo koji nisu sposobni u svojoj homo zajednici stvoriti vlastito potomstvo (prirodno onesposobljeni)?
Jeftin argument. Sta uraditi sa 'prirodno onesposobljenim' hetero parovima koji ne mogu da imaju djecu? Bog ih kaznio ???
Garantujem ti iz licnih poredjenja da su homo parovi isto tako dobri roditelji—pa i bolji—od mnogih hetero brakova.
Takvim ljudima medicina ustanovi poremećaj reproduktivnih organa ili neki drugi poremećaj koji uzrokuje neplodnost.
Zašto je onda neprihvatljivo poremećaj pripisati homo parovima?
skupljac_zeljeza wrote:
Da li si se nekada upitao kakva je uloga bila Lawrence od Arabije. Da li je predvodio muslimane protiv muslimana?
Nemas ti pojma sta ko je i sta je radio Lawrence i u kojim okonostima se to desavalo. On je ujedinio tadasnja arapska plemena u brbi za nezavisnost i protiv osmanske okupacije koja je bila na strani njemacke i austro-ugraske kao sila zla u I WWR. To nije imalo nikakve veze sa vjerom.
I kako je to argument koji opravdava činjenicu je doslovno danas u Iraku jedan musliman ubio 30-tak drugih i ranio jos 40-tak?
skupljac_zeljeza wrote:
Nemas ti pojma sta ko je i sta je radio Lawrence i u kojim okonostima se to desavalo. On je ujedinio tadasnja arapska plemena u brbi za nezavisnost i protiv osmanske okupacije koja je bila na strani njemacke i austro-ugraske kao sila zla u I WWR. To nije imalo nikakve veze sa vjerom.
I kako je to argument koji opravdava činjenicu je doslovno danas u Iraku jedan musliman ubio 30-tak drugih i ranio jos 40-tak?
Pa što opet povezuješ s vjerom? Kao kada bih ja sada rekao da su se Francuzi i Nijemci stoljećima klali zbog religije. Da li je tajna koje sve svjetske sile imaju interese na Bliskom istoku?
skupljac_zeljeza wrote:
Pa što opet povezuješ s vjerom? Kao kada bih ja sada rekao da su se Francuzi i Nijemci stoljećima klali zbog religije. Da li je tajna koje sve svjetske sile imaju interese na Bliskom istoku?
Ovo iz Pariza jedino i samo ima veze sa vjerom i to islamom.
skupljac_zeljeza wrote:
Ovo iz Pariza jedino i samo ima veze sa vjerom i to islamom.
Tek će sada imati.
Dan nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo dogodio se i treći incident na francuskom tlu. Granatama je napadnuta džamija u Le Mansu, zapadno od Pariza.
Dan nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo dogodio se i treći incident na francuskom tlu. Granatama je napadnuta džamija u Le Mansu, zapadno od Pariza.
Sta sad? Potrace ih francuzi ko bube-svabe. Na extremiste mislim.
Nije zabijanje glave u pijesak to ako se ne osudi od prve.Ja kazem sta se meni čini i sta mislim na sve to i treba biti realan i reci da kako god ima ovakvih koji ce rado ova sra** praviti isto ima i podvaljivanja na muslimane, kao sto ima i na krscane i jevreje.
U zadnjih pedesetak godina, muslimani su ti koji su u vecini slucajeva prouzrokovali teroristicke akcije. Bilo je i gadnih politickih teroristickih akata (n.pr., Olimpijske igre u Minhenu), ali je vise cisto bezumno teroristickih. A tu kerima1 nema 'podvaljivanja' nego su to cinjenice.
Kao u ovom dole vicu, cesto se po postavci 'napad je najbolja odbrana' interpretiraju teroristicki dogadjaji, sto pogodjenoj strani sluzi za nekakvo jeftino 'vadjenje.'
U doba hladnog rata sa SSSR-om, dosao Amerikanac na Seremjetovo, Moskovski aerodrom. Voda ga okolo nekakav partijski funkcioner i hvali se kako je to jedan od naj..., naj... aerodroma na svijetu.
U jednom momentu ce Amer: "To sve lijepo zvuci, ali evo nas ovdje vec 30 minuta, a poletio je samo jedan avion!"
Uvrijedjeni Rus ce na to: "Daaa... ali zasto vi ugnjetavate crnce?"
Sta sad? Potrace ih francuzi ko bube-svabe. Na extremiste mislim.
Koje ekstremiste?
11:20 Mediji javljaju da na mjestu jutrošnjeg napada, gdje je poginula policajka, specijalci pripremaju upad u zgradu. Svi su predstavnici medija i okupljeno mnoštvo zamoljeni da se udalje, javlja BBC.
--------------------------------
11:15 Dan nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo dogodio se i treći incident na francuskom tlu. Granatama je napadnuta džamija u Le Mansu, zapadno od Pariza.
10:57 >> Umrla je policajka teško ozlijeđena u jutrošnjem napadu u predgrađu Pariza u naselju Montrouge, javljaju policijski izvori.
10:40 >> U kebabdžinici u blizini džamije u francuskom gradiću Villefranche-sur-Saone došlo je do eksplozije. Zasad se najnoviji incident u Francuskoj, u blizini Lyona, ne dovodi u vezu s napadom na redakciju tjednika Charlie Hebdo. U najnovijem napadu nije bilo žrtava, a policija ga smatra kriminalnim činom.
U zadnjih pedesetak godina, muslimani su ti koji su u vecini slucajeva prouzrokovali teroristicke akcije. Bilo je i gadnih politickih teroristickih akata (n.pr., Olimpijske igre u Minhenu), ali je vise cisto bezumno teroristickih. A tu kerima1 nema 'podvaljivanja' nego su to cinjenice.
Tako je i svaki zlocin treba osuditi dolazio on od muslimana kao sada ili krscana i jevreja kad drze neduzne civile(zene,djecu,starce,itd) po zatvorima gdje ih najsvirepije siluju i muče.Zlocin je isto nema veze od koga dolazio i ne treba izdvajati jednu naicju ili religiju kad nam je svima dobro poznat zlocin od pripadnika svih religija.
Opet ponavljam SMETA mi samo to sto se zlocini od muslimanskih paviljana gledaju kroz povecano staklo,dok od ostalih prodje sa manje traga i buke,a naprave se nekad čak i veći zlocini od ovih.
Nema tu velikog mudrovanja. Stvari su prilično jednostavne i jasne.
Radi se o sukobu dvaju fundamentalizama, jednog, agresivnog, militantnog, sekularističkog, kojemu je u temelju famozni ateizam, i isto tako agresivnog i militantnog kojeg se povezuje s vjerom, a koji zaprav malo veze ima i s vjerom i s Bogom.
Nema tu nikakvog sukoba religije i demokracije, vjerskog i sekularnog, sukoba religija, civilizacija, naprednih i nazadnih, radi se o dvije vrste terorizama koji koiste različite vrste oružja; jednog koji koristi moćne medije, te onih koji ne mogu do medija, ali nekako uspijevaju do kalašnjikova.
A oba su vrlo opasni po ljudske zajednice.
Kakva je to civilizacijska vrijednost i dostignuće u slobodnom vrijeđanju i ismijavanju identiteta, svetinja, drugih i drugačijih, u ovom slučaju muslimana i njihovog Poslanika. To je perverzija od demokracije i civilizacijskih vrijednosti. To bih prije sveo, koristeći tzv. civilizacijske kriterije, pod govor mržnje.
Žao mi je svih tih poginulih ljudi, ali se i pitam, jesu li se i sekularni Francuzi također javno ograđivali od uvredljivih tekstova i karikatura u tom listu, jer se s druge strane od svih muslimana stalno traži da se ograđuju od islamskih fundamentalista, terorista i militanata koji malo veze imaju s islamom.