Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
daario naharis wrote: ↑06/12/2025 17:26
Danas na bankomatu upisao iznos za isplatu i bankomat se samo izgasio.
Nazvao djevojku na podrsci, stvarno je super. Kaze i ona bjesni jer sam ja vec 3. koji zove da bankomat ne izbacuje pare.
Najgore mi je sto moram sad u poslovnicu s njima da se natežem.
Dešava se, i mom tati je neki dan u drugoj banci
Meni prije neki dan isto. Povuče karticu, vrati, mašina radi i ne izbaci novac. Odem u banku da provjerim, nije skinut iznos. Dignem regularno na drugom bankomatu. Dođu na SMS dvije poruke, da je dva puta skinuto. Opet u banku da provjerim, skinuto jednom. Sačekam 24 sata, provjerim stanje, skinuto jednom. To jeste, iznosi u redu, poruke pogrešne.
Istice mi debitna kartica ovog mjeseca. Da li nova dodje na adresu postom,ili ja moram ici u poslovnicu po nju. Nekad sam morao ici u glavnu filijalu koja je u mom slucaju na Ilidzi po novu karticu,je li sad tako?
anex_12 wrote: ↑19/12/2025 12:18
Istice mi debitna kartica ovog mjeseca. Da li nova dodje na adresu postom,ili ja moram ici u poslovnicu po nju. Nekad sam morao ici u glavnu filijalu koja je u mom slucaju na Ilidzi po novu karticu,je li sad tako?
Ja pitao neki dan, ističe mi sljedeći mjesec. Kažu poštom.
Amaterski Raiffeisen redovno šalje promotivne e-mailove o „odobrenju kredita u 5 minuta“ za obrt, pri čemu u poruci navode podatke obrta koji nije u mom vlasništvu niti ima ikakve veze sa mnom.
Uz to, od poznanika sam čuo da unutar RBA postoje osobe kojima nije problem provjeravati stanje računa i redovna primanja trećih osoba. To otvara ozbiljna pitanja o nivou zaštite privatnosti svih njihovih klijenata.
Bobi wrote: ↑18/12/2025 19:29
Nego jel vam radi internet bankarstvo preko web browsera? Ne da mi login, stalno javlja neka sistemska greška?
jao niko nista, de recite probajte da beze ne zovem . Kontam mozda sam pass promijenio ali radi mi mobilno preko mobitela a i ovo preko web browsera nisam odavno ni koristio.
Bobi wrote: ↑18/12/2025 19:29
Nego jel vam radi internet bankarstvo preko web browsera? Ne da mi login, stalno javlja neka sistemska greška?
jao niko nista, de recite probajte da beze ne zovem . Kontam mozda sam pass promijenio ali radi mi mobilno preko mobitela a i ovo preko web browsera nisam odavno ni koristio.
Radi.
Ne smijes enter pritisnuti, nego bas kliknuti na ULAZ.
Skoro treba da platim avio karte i pogrijesi jednom, drugi put i na kraju ukucam sve dobro ali ide obavijest da transakcija nije uspjela jer je banka odbila zbog ''vise'' pokusaja.
Danguba wrote: ↑22/12/2025 20:42
Skoro treba da platim avio karte i pogrijesi jednom, drugi put i na kraju ukucam sve dobro ali ide obavijest da transakcija nije uspjela jer je banka odbila zbog ''vise'' pokusaja.
Danguba wrote: ↑22/12/2025 20:50
Credit/debit kartica.
Samo da unesem brojeve.
E to ne znam... znam da se preko mobilnog bankarstva mora cekati 90 sekundi ako se zeli ponovo uplatiti na isti racun
Nisam ni to znao.
Moguce da sam i tu napravio gresku cesto saljuci nalog ali izadje mi takva obavijest, radi vise pokusaja banka je odbila nalog.
Vjerovatno se stite od hakera i ''vise'' pokusaja ulazaka na racune.
Jedno pitanje. Ko moze otvoriti paket Ekonomik u RFB? Jel on namijenjen za sve gradjane ili samo kao dio finansijske inkluzije, za one sa najnizim primanjima?
zippoo87 wrote: ↑09/01/2026 15:55
Da li ovi iz banke jave da je dosla nova kartica?
I do kada tacno vrijedi kartica na kojoj pise datum isteka 01/26?
Do kraja januara ili?
U decembru su mi naplatili izradu nove kartice...
Mislim da je do kraja januara a u medjuvremenu postom bi trebala nova kartica da stigne
E, druže, ako si mijenjao adresu, ovi u kartičnom odjelu je ne updateuju. Meni su poslali na adresu od prije 11 godina. I nema kartice. I kažu oni meni da trebam podnijeti zahtjev za novu. I podnesem. Ali onda blokirana I ova što bi trebala važiti do kraja mjeseca. I danas ne prolazi redovna uplata. Hajd jebiga, rekoh, imam drugu karticu koju ne koristim za Online plaćanje. Ne prolazi ni ona. Zovem banku, rekoh da nisu I nju blokirali. Kaže nisu, ali nama piše da ste unijeli pogrešan cvc broj. Gledam onaj broj na kartici, nije se izbrisao kao što zna biti, jasan ko dan. Isti na ekranu. Rekoh nisam unio pogrešan. Šta sad da radim. Kaže ona, gospodine, nama piše da je pogrešan. Rekoh šta sad da radim. Kaže ne znam. Jebiga.
I šta sad da im radim?
Cudna je ovo banka. Popunio online obrazac za otvaranje racuna prije mjesec dana. Samo jedan automatizovan mail i to je to. Zahtjev ubibradi. I nista od tad. A puna im usta hvaljenja kako online procedura skracuje vrijeme, jedan dolazak u filijalu.