Neshvatljiva neodgovornost oca, kojom direktno ugrožava vlastito dijete i druge.
Ovaj snimak djeteta koji se igra sa očevim pištoljem je najbolje opisan ovim prilogomTLN,....
Priznam da se ne razumijem u te novotarije jer sam ja iz nekog drugog doba.
Ma pusti tu suplju, moj stari je bio vojno lice vazda pistolj bio u kuci, znao sam i gdje stoji, stari mi ga pokazao objasnio kako funkoinise i sta je i da ja to je smijem dirati jer bi moglo da se desi sranje,bio mi na dohvat ruke.....pa sam primao batine i zajebavali me i svasta nesto (ko svako ko je imao normalno djetistvo)pa mi nikad na pamet nije palo da odem po pistolj i da sa obracunam
Nije se lako dobijala dozvola, do pistolja se moglo doci. Moj otac je citav zivot imao ilegalno pistolj. Cak i kada je amnestija bila za ilegalno oruzje nije ga zelio prijaviti. Srecom, nije bilo potrebe da ga bilo kada koristi, a uvijek je govorio da je "skriveni pistolj jedino siguran pistolj", ma sta god to znacilo.
Sjećam se da je stari rahmetli sa linije donio M24 i kalašnjikov, pa mislim da je tu bio i MP 40. Uglavnom 2 otete puške od neprijatelja.
Ja sam prvi put u Nišu kad sam služio jna i to na gadjanju--nikad ni metu pogodio nisam a kamli onaj krug sa brojevimaSmokingMan wrote: ↑07/05/2023 12:08Sjećam se da je stari rahmetli sa linije donio M24 i kalašnjikov, pa mislim da je tu bio i MP 40. Uglavnom 2 otete puške od neprijatelja.. Čak sam i prvi put u životu tada uzeo oružje u ruke.
![]()
Šta je M24?SmokingMan wrote: ↑07/05/2023 12:08Sjećam se da je stari rahmetli sa linije donio M24 i kalašnjikov, pa mislim da je tu bio i MP 40. Uglavnom 2 otete puške od neprijatelja.. Čak sam i prvi put u životu tada uzeo oružje u ruke.
![]()
E pa ti si vidio života, pa to što si se ispromašivao su zapravo najbolji životni promašaji.muha_sa wrote: ↑07/05/2023 12:12Ja sam prvi put u Nišu kad sam služio jna i to na gadjanju--nikad ni metu pogodio nisam a kamli onaj krug sa brojevimaSmokingMan wrote: ↑07/05/2023 12:08
Sjećam se da je stari rahmetli sa linije donio M24 i kalašnjikov, pa mislim da je tu bio i MP 40. Uglavnom 2 otete puške od neprijatelja.. Čak sam i prvi put u životu tada uzeo oružje u ruke.
![]()
![]()
![]()
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... System.pngSeawolf wrote: ↑07/05/2023 12:27Šta je M24?SmokingMan wrote: ↑07/05/2023 12:08
Sjećam se da je stari rahmetli sa linije donio M24 i kalašnjikov, pa mislim da je tu bio i MP 40. Uglavnom 2 otete puške od neprijatelja.. Čak sam i prvi put u životu tada uzeo oružje u ruke.
![]()
. kako kazu- duhovita glupost...
Meni je mnogo draže da je ovako, ne moram se brinuti ko moj babo rahmetli da mi jaran dijete ne zakolje...evo ti sine lijepo video pa skontaj sam kako ces i sta ces
Nema sa zlikovcima demokratije i pravne države.mayab wrote: ↑06/05/2023 18:24Ne znam samo kako on to misli izvesti, ako govorimo o demokratiji i pravnoj državi?agent_zero wrote: ↑06/05/2023 17:55 Vučić je ako ništa dobro rekao da će se sve učiniti da ova dva zlikovca i monstruma više nikad je ugledaju svjetlost dana.
pisali smo nedavno o oružju u Americi i podaci su jasni, više vlasnika vatrenog oružja usmrti sebe nego drugog. s obzirom da u ubistva često višestruka tim su podaci porazniji za vlasnike, najopasniji su za same sebe (i bližnje).SmokingMan wrote: ↑07/05/2023 12:27
...
Da se udaljimo od šale, i kažem da niko sviejstan stvari oko sebe, a ponajprije sebe, ne bi trebao držati oružje u kući. U prisustvu nekotrolisanog bijesa pojedinac ne može baš voditi računa o svojim postupcima. Ubica nužno ne mora biti psihopata, niti je to opđte pravilo. Društvo u globalu treba neke temeljitije promjene i manje ovisnosti o tehnologiji i vlastitom atomiziranom kosmosu između četiri zida, proizašlog iz nepovjerenja prema ljudima i okolini. Ljudi nikada nisu bili usamljeniji i frustriraniji, ali to ne znači nužno da je određena osoba doživjela neke značajnije psihološke promjene koje su trajno narušile psihološko zdravlje osobe. Recimo da dostatan broj ljudi smatra anksioznost težim psihičkim pormećajem, što zapravo on i nije, već nešto, periodično, tj. produkt narušenih normalnih drutšvenih obrazaca ponašanja.
Pa na jednoj od sahrana, od onog trenera kćeri, pop se nije libio da spomene nevino ubijenu djecu Jasenovca. Sasvim bespotrebno u trenutku najveće tragedije koja je zadesila Srbiju. Oni gaje taj četničizam, a osobito sprska pravoslavna crkva koja je odgovorna za radikalizaciju srpskog društva i gaji ulogu vječite zrtve za koju je odgovorna cela belosvetska zavera protiv Srba, gdje oni taj četnički opus vide kao primarnu zaštitu Srba.
E ovo vam je „slavni“ srpski ratni reporter koji je godinama čest gost javnih glasila sa nacionalnom frekvencijom.Nebojša Jevrić, ratni izveštač, pisac, novinar prvi put o roditeljima, ljubavnim vezama, bežanju sa Filozofskog fakulteta, supruzi i ćerki
Piše: Zorica Zarić/Alo! 06.02.2022
https://www.alo.rs/vesti/politika/59423 ... YvU7hmILMM

Došlo valjda iz guzice u glavuNarodni poslanik i građani upravo uklanjaju mural Ratka Mladića na Vračaru
Građani su se okupili oko murala Ratka Mladića na Vračaru u Njegoševoj ulici s namerom da taj deo Beograda očiste, jer smatraju da ovom muralu tu nije mesto.