Telemach wrote:@CooK
Pozvat ćemo vas i provjeriti detaljno sve što je potrebno, kako biste imali urednu uslugu.
Hvala puno na ljubaznosti ali za sada nema potrebe da me zovete, sa moje strane je sve u redu. Imao sam problema kada sam se prikljucio kod vas u februaru prosle godine i tada je sve zamijenjeno(novi kablovi, novi konektori, itd) i nakon toga punih 10 mjeseci sve je radilo perfektno a brzina nikada nije spadala ispod 78/6 u paketu 80/5. Takodje su mi parametri konekcije OK.
Problemi sa brzinom interneta traju vec mjesec i pol i nastaju bas kada mi najvise treba internet. Znaci brzina polako pocinje opadati svaki dan od 18h da bi od 20-23h bila najgora(download opadne sa 78 na 10 do 20mbps) i tek posle ponoci se polako pocinje stabilizovati da bi oko 1h ujutro opet bila normalna i tako svaki dan. Probao sam sa resetovanjem Home Gateway-a, fabrickim resetovanjem HG-a, iskopcavanjem kablova i ostavljanjem HG-a ugasenim tokom noci ali nista od toga nije pomoglo.
Problem je negdje na na vasoj strani i probajte ga rijesiti a ako se ovako nastavi jos 14 dana to ce biti ukupno 2 mjeseca da imam navedene probleme i onda cu ja vas kontakirati pa mozemo i pricati i vidjeti se i sta sve ne ali trenutno niti imam vremena a niti volje za to, pogotovo zato sto znam kako to ide i sto sam ubijedjen da je sa moje strane sve OK.
Takodje bih vas zamolio da mi promijenite ovu HS IP adresu, 15 godina sam bio na BHB Cable dok niste vi dosli i nije mi jasno zasto uopste dobijam IP adrese od HS kablovskog interneta kad god ostavim router ugasen preko noci, ranije su mi uvijek bile Telemachove IP adrese i nikada nisam imao nista sa HS kablovskom koja je 120km udaljena od mog grada. Hvala.
Ispod vam postavljam zadnje mjerenje brzine preko LAN(UTP) kabela prema vasem serveru kao i parametre konekcije, da vidite da su parametri OK.