Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#61226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

anes66 wrote: windows 10 a modem je ubee od telemacha
I ja koristim isti home gateway uređaj i spajam se normalno putem UTP kabla (također Windows 10 u pitanju).

Možda da probaš uraditi update drivera mrežne kartice sa stranice proizvođača, ili kroz device manager?
anes66

#61227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anes66 »

crnivrag wrote:
I ja koristim isti home gateway uređaj i spajam se normalno putem UTP kabla (također Windows 10 u pitanju).

Možda da probaš uraditi update drivera mrežne kartice sa stranice proizvođača, ili kroz device manager?
ma ne pomaze mi ni to :( probao sam i to i flushdns
Adrian1946

#61228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

anes66 wrote:
Adrian1946 wrote:
anes66 wrote:Dali mi neko moze detaljnije pomoci oko ovog problema

Image

javlja mi se vec 5 dana neznam kako da rijesim :(
Koji modem je u pitanju ? I koji sistem ?

windows 10 a modem je ubee od telemacha

Image
Poslao sam ti pp pa ako pomogne javi.
vanjki

#61229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

crnivrag wrote:
vanjki wrote:Dobio sam prvi racun preko mojtelemach. Zasto nema na racunu broj banke na koji se treba izvrsiti uplata?
Na dnu računa gdje se nalazi isječak sa informacijama o plaćanju je unesen i broj žiro računa banke na koji treba izvršiti plaćanje računa, osim ako nisi skinuo dokument pod nazivom uplatnica, taj se inače ne koristi, sačekaj još nekih 4-5 dana da ti dođe i PDF verzija punog računa na e-mail koji si unio u polje za aktivaciju e-računa.
Ma da vidjeo sam stigla uplatnica i kada otvorim ima samo poziv na broj a nigdje trn. Ok sacekati cu pravi racun.a mogu li preko internet bankarstva sa ovim pozivom na broj uplatnice platiti na unicredit racun?
crnivrag

#61230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

vanjki wrote:
Ma da vidjeo sam stigla uplatnica i kada otvorim ima samo poziv na broj a nigdje trn. Ok sacekati cu pravi racun.a mogu li preko internet bankarstva sa ovim pozivom na broj uplatnice platiti na unicredit racun?
Ne može, ta uplatnica je nasljeđena od strane SBB-a i njihovog portala, i trenutno kod nas nije validna, dakle sačekaj ponedjeljak, utorak, i dobićeš pravi račun na mail u pdf formatu, koji će izgledati potpuno isto kao i štampani račun koji si do sada dobijao, i naravno na njemu će biti naveden broj žiro računa banke za uplatu.
vanjki

#61231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

crnivrag wrote:
vanjki wrote:
Ne može, ta uplatnica je nasljeđena od strane SBB-a i njihovog portala, i trenutno kod nas nije validna, dakle sačekaj ponedjeljak, utorak, i dobićeš pravi račun na mail u pdf formatu, koji će izgledati potpuno isto kao i štampani račun koji si do sada dobijao, i naravno na njemu će biti naveden broj žiro računa banke za uplatu.
Ok. Hvala
Er0l

#61232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Er0l »

crnivrag wrote:
vanjki wrote:
Moze. Ja tako placam unazad par mjeseci. Mrsko mi cekati racun, preuzmem uplatnicu, imam memorisan broj racuna u unicreditu i u poziv na broj stavim ono sto pise u uplatinici. Sve bude ok.
zippoo87

#61233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Rugafet wrote:
zippoo87 wrote:da ne citiram nikoga...uglavnom sve sam napravio i sve radi
napravio sam EON i radi
na drugom tvu sam automatski skenirao antenu i nasao analogne kanale ,nisam morao nista zemlju mijenjati i peglati se :D
jos imam probati unifi negdje i to je to :D
hvala svima na pomoci
Za eon ti je najbolje da instaliraš portabilnu verziju Firefoxa npr. na usb stick i na njoj ne brišeš povijest samo je koristiš za eon i kad je nosaš sa laptopa na desktop ne računa ga kao novi uredjaj. Kad nisi na eonu surfaš sa 'normalnim' brauzerom i na njemu slobodno brišeš 'tragove' kao i do sada.
instalirao operu na laptop i desktop i samo cu je koristiti za EON
takodjer u ccleaneru iskljucio da cisti bilo sta iz opere i to je to
na operi fercera fino EON,ne steka i ne trza
semirsar

#61234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zippoo87 wrote:
Rugafet wrote:
zippoo87 wrote:da ne citiram nikoga...uglavnom sve sam napravio i sve radi
napravio sam EON i radi
na drugom tvu sam automatski skenirao antenu i nasao analogne kanale ,nisam morao nista zemlju mijenjati i peglati se :D
jos imam probati unifi negdje i to je to :D
hvala svima na pomoci
Za eon ti je najbolje da instaliraš portabilnu verziju Firefoxa npr. na usb stick i na njoj ne brišeš povijest samo je koristiš za eon i kad je nosaš sa laptopa na desktop ne računa ga kao novi uredjaj. Kad nisi na eonu surfaš sa 'normalnim' brauzerom i na njemu slobodno brišeš 'tragove' kao i do sada.
instalirao operu na laptop i desktop i samo cu je koristiti za EON
takodjer u ccleaneru iskljucio da cisti bilo sta iz opere i to je to
na operi fercera fino EON,ne steka i ne trza
dovoljno je bilo da si dozvolio eon, odnosno stavio ga u iznimku u ccleaneru, a sve drugo sto ti ne treba brises :mrgreen:
Telemach

#61235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Qler

Fiksni telefoni su pokloni. Zavisi koje trenutno imamo na stanju. svakako možemo provjeriti, javite nam se u inbox.
Telemach

#61236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Stockk

Hvala na interesovanju. Ponuda zavisi od toga koji biste Trio Grande izabrali. Javite nam se u inbox, rado ćemo vas pozvati za najbolju ponudu.
Telemach

#61237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@vanjki

Na računima su navedeni žiro računi za uplatu. Možete nam se javiti sa brojem Ugovora, dostavit ćemo vam sve potrebne informacije.
Telemach

#61238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@CooK

Pozvat ćemo vas i provjeriti detaljno sve što je potrebno, kako biste imali urednu uslugu.
Telemach

#61239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@anes66

Javite nam se u inbox, da provjerimo. Izvinjavamo se zbog poteškoća.
Telemach

#61240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Ravenn

Stojimo vam na raspolaganju za sve informacije, javite nam se putem privatne poruke, sa vašim podacima.
chakany

#61241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Serija Ubice mog oca mi je bila otključana preko EON. Evo maloprije da otvorim epizodu, kad piše da nisam pretplaćen na taj sadržaj :?
kokikol

#61242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

chakany wrote:Serija Ubice mog oca mi je bila otključana preko EON. Evo maloprije da otvorim epizodu, kad piše da nisam pretplaćen na taj sadržaj :?
gledaj na TV ako si u mogućnosti ,žnaš mnogo je lakše i veća je.preglednost
fusion_ba

#61243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

chakany wrote:Serija Ubice mog oca mi je bila otključana preko EON. Evo maloprije da otvorim epizodu, kad piše da nisam pretplaćen na taj sadržaj :?
I meni isto. :roll: meni se nedavno i na nekim kanalima pojavljivala poruka da nisam pretplaćen ,ali sredili su to.
rolacity

#61244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Telemach, možemo li dobiti Sportklub 1 HR u HD verziji?
supercali

#61245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Kad ce pink erotic?
c_g

#61246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Nikad.
Je*i, lakše je.
Adrian1946

#61247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

:?
supercali wrote:Kad ce pink erotic?
Trebao bi uskoro. Jel ce sigurno ubacivat dosta.
odmor

#61248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

anes66 wrote:
crnivrag wrote:

ma ne pomaze mi ni to :( probao sam i to i flushdns
Posto vidim da nisi laik, pokusaj uradit na tom uredjaju sto spajas kablom staticku lokalnu adresu.
CooK

#61249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Telemach wrote:@CooK

Pozvat ćemo vas i provjeriti detaljno sve što je potrebno, kako biste imali urednu uslugu.
Hvala puno na ljubaznosti ali za sada nema potrebe da me zovete, sa moje strane je sve u redu. Imao sam problema kada sam se prikljucio kod vas u februaru prosle godine i tada je sve zamijenjeno(novi kablovi, novi konektori, itd) i nakon toga punih 10 mjeseci sve je radilo perfektno a brzina nikada nije spadala ispod 78/6 u paketu 80/5. Takodje su mi parametri konekcije OK.
Problemi sa brzinom interneta traju vec mjesec i pol i nastaju bas kada mi najvise treba internet. Znaci brzina polako pocinje opadati svaki dan od 18h da bi od 20-23h bila najgora(download opadne sa 78 na 10 do 20mbps) i tek posle ponoci se polako pocinje stabilizovati da bi oko 1h ujutro opet bila normalna i tako svaki dan. Probao sam sa resetovanjem Home Gateway-a, fabrickim resetovanjem HG-a, iskopcavanjem kablova i ostavljanjem HG-a ugasenim tokom noci ali nista od toga nije pomoglo.
Problem je negdje na na vasoj strani i probajte ga rijesiti a ako se ovako nastavi jos 14 dana to ce biti ukupno 2 mjeseca da imam navedene probleme i onda cu ja vas kontakirati pa mozemo i pricati i vidjeti se i sta sve ne ali trenutno niti imam vremena a niti volje za to, pogotovo zato sto znam kako to ide i sto sam ubijedjen da je sa moje strane sve OK.
Takodje bih vas zamolio da mi promijenite ovu HS IP adresu, 15 godina sam bio na BHB Cable dok niste vi dosli i nije mi jasno zasto uopste dobijam IP adrese od HS kablovskog interneta kad god ostavim router ugasen preko noci, ranije su mi uvijek bile Telemachove IP adrese i nikada nisam imao nista sa HS kablovskom koja je 120km udaljena od mog grada. Hvala.
Ispod vam postavljam zadnje mjerenje brzine preko LAN(UTP) kabela prema vasem serveru kao i parametre konekcije, da vidite da su parametri OK.
Image
Image
anes66

#61250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anes66 »

Valjali ovaj siganl ikakvom jadu evo vec 6 dana ovaj telemach nista a internet katastrofa

https://i.imgur.com/1WlYFsJ.jpg
Locked