Grean wrote: ↑21/11/2022 20:34
last mohicans wrote: ↑21/11/2022 20:26
Ne bi, sigurno.
Našlo bi se rješenja kao i do sada.
Ne vjerujem.
To sto se tad nalazilo i prolazile virsle, to je bilo drugo vrijeme.
Mislim da bi nam sudbina Celika bila neizbjezna tj, posto mislim da je ovo sve kratkog daha da nas ta sudbina ceka kad tad.
Mi nismo Sloboda da se klub vrti na lupam 1,5 miliona maraka od kojih milion dolazi od opstine. Stvarno mi je nejasno kako oni opstaju u Premijer ligi ako im je budzet kako ga predstavi onaj njihov direktor. Vece mjesecne troskove ima malo veca kafana nego oni.
Taj 1.5 milion Slobode, pa i vise bi uvijek mogli nafatati od većih i manjih sponzora, naprosjačiti kao kone. Pa ta Sloboda sa jadnim plaćama dobi i nas i Igmanu uvali 5 komada. Naravno da ne bi bio dovoljan milion i po Poturicima, Aylicama i pizda materinama, SD koji ni jednog kvalitetnog igrača nije doveo. Štaviše, otpušta ih a nije ni 6 mjeseci prošlo. U Slobodi se barem na kamaraju igrači i ne plaćaju se masno za kurcobolju na terenu. Znaš li da smo i psihologa otpustili, by the way? Mi nosimo hipoteku investitora, a napredka ni na vidiku. Osim ako smatraš da je fensi vođenje kluba na drustvenim mrezama i marketing neki uspjeh. Mi smo najprije fudbalski klub, pa tek ostalo treba da dođe. Mi nismo Čelik, a grad Sarajevo nije Zenica. Time što kao imamo vlasnika nemamo osnova da više tražimo pa i dobijemo. Ako se ne izađe u Evropu drugu godinu zaredom, a teško da ćemo, to se moze slobodno nazvati katastrofom. Ako se nastavi raditi aljkavo, neorganizovano, bez nekog sistema i hijerarhije, zona ispadanja je na 6 bodova, a imamo "investitora". To se nikad nije desilo za prijašnjih uprava, a svakakvih je bilo od Muce, Ćele, Blekića i sličnih.