Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
PhilJacksonIzvala

#6101 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PhilJacksonIzvala »

Oznaka Tablica wrote: 21/11/2022 17:34 Maloprije smo pisali o pranju para i nacinu ma koji se mogu isti izvuci.
Dovedes Vlatka, relativno nepoznat nama dok nije potpisao, das mu dobre pare, malo bude, provrti se, i ide sporszumni ako se ne desi neko cudo zvano "kvalitetan igrac", isplati sporszumni, rastali se kasnije... Mofu misliti koliki trosak je klubi taj sporazumni....

Ublehasi mrtvi...

I tako zavrti sa 3-4 igraca svake godine i godisnje pola miliona obrnes... Boli te qurac Mirva
Ne tvrdim da nema mutnih radnji, ali "izvlaciti novac" na ovaj nacin moze samo glup covjek. Ne isplati se nikako, jer je porez na platu ogroman.

Isplatilo bi se za ako Hadzic tako radi doduse, boli ga cuna za porez, ali za Ismira nikako.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6102 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Najkonsntaniji sa igracima smo bili u periodu 2017-2020 i tada uzeli 2 titule i 2 kupa.
F&N

#6103 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

PhilJacksonIzvala wrote: 21/11/2022 18:40
Oznaka Tablica wrote: 21/11/2022 17:34 Maloprije smo pisali o pranju para i nacinu ma koji se mogu isti izvuci.
Dovedes Vlatka, relativno nepoznat nama dok nije potpisao, das mu dobre pare, malo bude, provrti se, i ide sporszumni ako se ne desi neko cudo zvano "kvalitetan igrac", isplati sporszumni, rastali se kasnije... Mofu misliti koliki trosak je klubi taj sporazumni....

Ublehasi mrtvi...

I tako zavrti sa 3-4 igraca svake godine i godisnje pola miliona obrnes... Boli te qurac Mirva
Ne tvrdim da nema mutnih radnji, ali "izvlaciti novac" na ovaj nacin moze samo glup covjek. Ne isplati se nikako, jer je porez na platu ogroman.

Isplatilo bi se za ako Hadzic tako radi doduse, boli ga cuna za porez, ali za Ismira nikako.
Frka je nastala prosle god pred utakmicu sa Zrinjskim koju smo zijanili 4:0, kada je dan pred tekmu dosla Ajla u kamp i trazila od igraca da pristanu da im se ugovor s klubom smanji za 50% a ostalo se isplacuje preko neke americke firme. Na kraju se to i sprovelo u djelo, igraci su potpisali, morali su... A navodni razlog za sve je da se ustedi upravo na porezima.
Ne znam samo jel tako svi. uposlenicima ili samo igracima i trenerima.

Na kraju kad je objavljen fin. izjestaj, kontantovana je usteda na platama, koja je nazalost samo fiktivna i na papirima.
mond

#6104 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Istina je da je lapo lapo. Sad ne znam jel preko "američkog" shopa il nekog drugog qrca u Americi. Znam da je nešto od ugovora/plata tako išlo od početka sezone, a vrlo je vjerovatno da je došlo do promjena u toku sezone. Možda je jedan od razloga lošijih nastupa naših primadona, nesigurnost i nepovjerenje.
Tegoba kako god.
Anquilla

#6106 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Nema kluba na dunjaluku sa više remonta...

Svaka pauza je nama remont, tegoba prava.
wickerman

#6107 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by wickerman »

Dobar je Dogan,5 mandat u dvije godine :bih:
last mohicans

#6108 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Rukovodstvo kluba je totalno pogubljeno i mijenja samo da bi se javnost zadovoljila i u tome nema nikakve strategije. Strasno, evo i sa ovim Doganom koji je obrazovan kadar, ali akademija je u ovom trenutku rijetko dobra stvar, opet se mijenja. Barem ovaj Slobodan ostaje dio akademije.
sencobih

#6109 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Treba uzet za sponzora remontni zavod iz Hadžića i promijeniti ime u FK Remont
Oznaka Tablica

#6110 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

sencobih wrote: 21/11/2022 20:08 Treba uzet za sponzora remontni zavod iz Hadžića i promijeniti ime u FK Remont
Jel nam se Mirvic nasikirao?
sencobih

#6111 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Oznaka Tablica wrote: 21/11/2022 20:15
sencobih wrote: 21/11/2022 20:08 Treba uzet za sponzora remontni zavod iz Hadžića i promijeniti ime u FK Remont
Moli Boga da Mirvić ne digne sidro
last mohicans

#6112 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

sencobih wrote: 21/11/2022 20:17
Oznaka Tablica wrote: 21/11/2022 20:15

Ma vala neka i dize, ako hoce, pa viršle, viršle. Ovakva poniženja i razočarenja nisam dozivio, a nabro sam kuka. Lik je očito nesposoban ili se konstatno okružuje takvim. Stara narodna kaže ili ne zno ili ne imo, isti ti ga đavo. Ko moze neke lezbe gurati, postavljati influensericu za direktoricu ili jednu Poturu za 2.5k mjesečno, samo onaj ko ih vjerovatno taslači.
Last edited by last mohicans on 21/11/2022 20:25, edited 1 time in total.
sencobih

#6113 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

last mohicans wrote: 21/11/2022 20:23
sencobih wrote: 21/11/2022 20:17

Ma vala neka i dize, ako hoce, pa viršle, viršle. Ovakva poniženja i razočarenja nisam dozivio, a nabro sam kuka. Lik je očito nesposoban ili se konstatno okružuje takvim. Stara narodna kaže ili ne zno ili ne imo, isti ti ga đavo.
Kako nas svi vole ,viršle su mila majka, mi bi kao celik u kantonalnoj završili
last mohicans

#6114 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

sencobih wrote: 21/11/2022 20:25
last mohicans wrote: 21/11/2022 20:23

Ma vala neka i dize, ako hoce, pa viršle, viršle. Ovakva poniženja i razočarenja nisam dozivio, a nabro sam kuka. Lik je očito nesposoban ili se konstatno okružuje takvim. Stara narodna kaže ili ne zno ili ne imo, isti ti ga đavo.
Ne bi, sigurno. Našlo bi se rješenja kao i do sada.
Logovan

#6115 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

F&N wrote: 21/11/2022 18:41 Najkonsntaniji sa igracima smo bili u periodu 2017-2020 i tada uzeli 2 titule i 2 kupa.
Plus tada je zaigralo mladih fin broj, iako nije bilo baš planski. Zna se kojim bi putem trebali ići.
Grean

#6116 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

last mohicans wrote: 21/11/2022 20:26
sencobih wrote: 21/11/2022 20:25

Ne vjerujem.

To sto se tad nalazilo i prolazile virsle, to je bilo drugo vrijeme.

Mislim da bi nam sudbina Celika bila neizbjezna tj, posto mislim da je ovo sve kratkog daha da nas ta sudbina ceka kad tad.

Mi nismo Sloboda da se klub vrti na lupam 1,5 miliona maraka od kojih milion dolazi od opstine. Stvarno mi je nejasno kako oni opstaju u Premijer ligi ako im je budzet kako ga predstavi onaj njihov direktor. Vece mjesecne troskove ima malo veca kafana nego oni.
Oznaka Tablica

#6117 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

I poslije Ismira, doci ce novi Ismir koji ce naci neki svoj interes, a taj interes nece biti jednak interesu navijaca.
Oznaka Tablica

#6118 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

Ovako smo pricali i kad je Tan dosao, nece biti druge budale da ulaze, cuvajmo naseg amidju... Pa dodje Nam, pa nemojmo njega dirati, ako on ode sta cemo bez njega i njegovih miliona... Pa ode i on, pa ev dodje Ismir... Pa eto molite boga da on ne digne sidro, propast cemo, ovo ono...

To se nikad nece desiti. Jer Tanu to nije u interesu. Opet ce postaviti nekog svog i jovo nanovo... Klib kad postane samoodrziv, Tan ce ga gurnuti nekome u testamentu...
sencobih

#6119 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

U najboljem slučaju da nije ovih investitora igrali bi ligu nekako i kao komšinice deset godina ne osvojili ništa i imali uz to nekoliko miliona minusa.
To po mom mišljenju nije bolje nego ovo sad. Da nije ove šupačke politike saveza i štimanja borcu i raznim borčevima imali bi mi jos koju titulu u klubu. Komšinice imaju neku svoju uspješnu politiku prosjačenja i tako nekako opstaju ,i opet kad dođe neki dug od 20 milja maraka, o jadu se zabave da nađu pare.
last mohicans

#6120 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Grean wrote: 21/11/2022 20:34
last mohicans wrote: 21/11/2022 20:26

Ne vjerujem.

To sto se tad nalazilo i prolazile virsle, to je bilo drugo vrijeme.

Mislim da bi nam sudbina Celika bila neizbjezna tj, posto mislim da je ovo sve kratkog daha da nas ta sudbina ceka kad tad.

Mi nismo Sloboda da se klub vrti na lupam 1,5 miliona maraka od kojih milion dolazi od opstine. Stvarno mi je nejasno kako oni opstaju u Premijer ligi ako im je budzet kako ga predstavi onaj njihov direktor. Vece mjesecne troskove ima malo veca kafana nego oni.
Taj 1.5 milion Slobode, pa i vise bi uvijek mogli nafatati od većih i manjih sponzora, naprosjačiti kao kone. Pa ta Sloboda sa jadnim plaćama dobi i nas i Igmanu uvali 5 komada. Naravno da ne bi bio dovoljan milion i po Poturicima, Aylicama i pizda materinama, SD koji ni jednog kvalitetnog igrača nije doveo. Štaviše, otpušta ih a nije ni 6 mjeseci prošlo. U Slobodi se barem na kamaraju igrači i ne plaćaju se masno za kurcobolju na terenu. Znaš li da smo i psihologa otpustili, by the way? Mi nosimo hipoteku investitora, a napredka ni na vidiku. Osim ako smatraš da je fensi vođenje kluba na drustvenim mrezama i marketing neki uspjeh. Mi smo najprije fudbalski klub, pa tek ostalo treba da dođe. Mi nismo Čelik, a grad Sarajevo nije Zenica. Time što kao imamo vlasnika nemamo osnova da više tražimo pa i dobijemo. Ako se ne izađe u Evropu drugu godinu zaredom, a teško da ćemo, to se moze slobodno nazvati katastrofom. Ako se nastavi raditi aljkavo, neorganizovano, bez nekog sistema i hijerarhije, zona ispadanja je na 6 bodova, a imamo "investitora". To se nikad nije desilo za prijašnjih uprava, a svakakvih je bilo od Muce, Ćele, Blekića i sličnih.
svi u napad

#6121 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Grean je napisao: "Mislim da bi nam sudbina Celika bila neizbjezna tj, posto mislim da je ovo sve kratkog daha da nas ta sudbina ceka kad tad."
Toga se i ja bojim jer ovdje nesto smrdi. Da je ulozena lova cista dosad bi ih vlasnik objesio na carsiji a celava ubleha bi visila na reflektoru Koseva. Rjesenje kluba kao udruzenje gradjana i investitor koji pozajmljuje lovu klubu je nesto sto normalan svijet ne poznaje. Najveci problem je uprava tj. administracija kluba. Dakle Celo i Strumfeta su morali prvi dobiti nogu od gazde. Neko je dobro napisao da cemo i ako uspjemo dovesti nekog dobrog trenera istog sprziti jer ce se ocekivati Evrropa kou objektivno tesko da mogu postici. Jedina sansa ce biti da neko od sadsnje prve tri ekipe osvoji kup pa da mi kao cetvrti idemo u Evropu. Na tu caku idu i kone koje jos imaju i mogucnost osvajanja kupa.
Sve kad saberem crno nam se pise i zaista se ne sjecam da je klub jadnije izgledao. Bilo je losih rezultata al da imas negativnu gol razliku i da strahujes od svakog protivnika nikad se nije desilo. nek nam je bog na pomoci. Zivjeli.
F&N

#6122 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Image

idemooo lagano

selo gori baba se ceslja
Labirint

#6123 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

F&N wrote: 22/11/2022 09:50 Image

idemooo lagano

selo gori baba se ceslja
Auuuu kako ce ovo sve letit
kleja

#6124 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kleja »

kako nam stoji gamerski klub ?
Oznaka Tablica

#6125 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

Spas Sarajevo je odlazak Mirvica. Sto prije ode, manje ce stete ostaviti iza sebe.
Post Reply