Možda će se revanširati NIP SDP-u u drugim opšitnama van KS?
SDP
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- RunnerX
- Nike af1 white
#60929 Re: SDP

avdo avdic u prethodnom životu
-
kluz franjo
#60930 Re: SDP
Ako je vjerovati Čampari, onda prije ovaj...

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#60931 Re: SDP
koalicije u sarajevu, to si zaboravio napisati. koliko ta koalicija ima utjecaja van sarajeva? jako malo, zar ne?
u sustini, totalno su i nebitni ostali kantoni i sve se svodi na kanton sarajevo. a gdje je sdp u preraspodijeli u kantonu sarajevo i kakve koristi ima sdp sto ce dobiti podrsku ostalih u npr. kaknju, bihacu, sanskom mostu, cazinu, konjicu?
dakle, u sarajevu su izgubili sve ratove i crno im se pise, a i crno im se pise i van sarajeva, gdje nemaju nacelnika.
-
kluz franjo
#60932 Re: SDP
... i zbog toga SDA učestvuje u političkim igrama i pripremama za odgađanje lokalnih izbora...
Žao im SDP-a.

Žao im SDP-a.
-
The 51st State
#60934 Re: SDP
Odlicna raspodjela kandidata sa realnom procjenom,. Sdp me prijantno izmenadio ako se ovalva podjela zaista dogovorena.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#60935 Re: SDP
sda najavljuje drugi val korone?kluz franjo wrote: ↑06/06/2020 13:31 ... i zbog toga SDA učestvuje u političkim igrama i pripremama za odgađanje lokalnih izbora...
Žao im SDP-a.
![]()
sda blokira tocku dnevnog reda na kojoj ce se razmatrati budzet?
neozbiljna prica.
-
kluz franjo
#60936 Re: SDP
o budžetu, koroni i neozbiljnim ljudima i pričama...malakh wrote: ↑06/06/2020 14:59sda najavljuje drugi val korone?kluz franjo wrote: ↑06/06/2020 13:31 ... i zbog toga SDA učestvuje u političkim igrama i pripremama za odgađanje lokalnih izbora...
Žao im SDP-a.
![]()
sda blokira tocku dnevnog reda na kojoj ce se razmatrati budzet?
neozbiljna prica.
18.05. SDA
18.05. Nermin NikšićIz SDA ranije su zatražili odgađanje izbora zbog činjenice da nije usvojen državni budžet.
23.05. Željko KomšićI da ne bude usvojen budžet ne trebaju se izbori odgađati. Imali smo to 2012. godine kada je budžet tek u maju usvojen, a izbori regularno raspisani.
Za nas ne postoje opravdani razlozi za odgađanje izbora jer ta priča da nedostaju sredstva ne stoji s obzirom da imamo primjer iz 2012. godine", rekao je Nikšić.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora.
- Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano niko ništa niti gubi niti dobija - rekao je Komšić.
- drug_profi
#60937 Re: SDP
Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
To je odgovorno prema koaliciji i svetom cilju demontiranja SDA vlasti.
ja sam uvijek bio timski igrac i uvijek sam za tim prihvatao da budem i donji. Dobrovoljac za sve. Odgajali me partizanski filmovi.
Zato cijenim ovo ako je istina. Vratice im se sa kamatom, siguran sam.
ja sam uvijek bio timski igrac i uvijek sam za tim prihvatao da budem i donji. Dobrovoljac za sve. Odgajali me partizanski filmovi.
- malakh
#60938 Re: SDP
kao da su u sarajevu imali izbora.drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:38 Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
- drug_profi
#60939 Re: SDP
Mogli su da zatezu. Ali ako nisu, pa prihvatili tuđa a bolja imena, svaka cast za to.malakh wrote: ↑06/06/2020 22:48kao da su u sarajevu imali izbora.drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:38 Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
- malakh
#60940 Re: SDP
zatezali su oko novog sarajeva, samo što se to nije povlacilo po medijima (za to im svaka cast), ali su dobili po ušima i jasno im je da su u sarajevu samo privjesak i da će biti po pravilima nipa i naše stranke.drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:53Mogli su da zatezu. Ali ako nisu, pa prihvatili tuđa a bolja imena, svaka cast za to.malakh wrote: ↑06/06/2020 22:48kao da su u sarajevu imali izbora.drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:38 Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
eventualno gdje im se može vratiti to je kroz pozicije predsjedavajućih u općinskom vijećima, pod uslovom da imaju većinu za formiranje istih.
- drug_profi
#60941 Re: SDP
Pa dobro, nravno da se nisu naguzili odmah. Borili se argumentima, unutar koalicije. Prihvatili da postoje bolja rjesenja i to je to.
Za mene vrlo zrela i pohvalna odluka.
Za mene vrlo zrela i pohvalna odluka.
- malakh
#60942 Re: SDP
zapamti šta si napisao i nemoj poslije zvaničnih rezultata u sarajevu pisati kako je kantonalno rukovodstvo nesposobno i kako su uništili sdp u sarajevu, jer će rezultati biti plod njihovog zagrljaja sa nipom.
ti si subjektivan po tom pitanju, jer glasa za njih i razumijem da im i ovdje želiš pomoći i prikazati to kao nešto pozivitno, ali daleko je to od toga.
ti si subjektivan po tom pitanju, jer glasa za njih i razumijem da im i ovdje želiš pomoći i prikazati to kao nešto pozivitno, ali daleko je to od toga.
- drug_profi
#60943 Re: SDP
Zapravo grijesis. Ja sam jako kritican prema njima. Vrlo osjetljiv na svaki signal izdaje.malakh wrote: ↑06/06/2020 23:37 zapamti šta si napisao i nemoj poslije zvaničnih rezultata u sarajevu pisati kako je kantonalno rukovodstvo nesposobno i kako su uništili sdp u sarajevu, jer će rezultati biti plod njihovog zagrljaja sa nipom.
Mogu dozvoliti greske koje proisticu iz dobre namjere, ali planiranu izdaju ne mogu.
Ja nisam navijac SDP-a. Ja cu sutra glasti za NS, NiP pa mozda i za HDZ iz inata jer taj glas u Sarajevu ne znaci nista. Samo ako me dovedu u stanje da se od demokratske borbe ne mogu nadati boljem zivotu.
- RunnerX
#60944 Re: SDP
Malakh ponovo objektivan. 
-
putokaz1
#60945 Re: SDP
IMA ISTINE U TOME ŠTO PIŠETE
SDP bi trebao podržati NIP i NS u Sarajevu a zauzvrat će Naša stranka poturit svoje kandidate u Tuzli i Gračanici a NIP u Bosanskoj Krupi i Ključu
Nemože gledati SDP BH samo kroz Sarajevo
SDP ima 7 načelnika s tendecijom 10,istina svi su izvan Sarajeva
Nemožete ni NIP i NS gledat u Sarajevu i izvan Sarajeva isto
NIP i NS nemaju Načelnike s tendecijom 2 i svi su u Sarajevu
Koalicije 4 u KS se ne prenosi izvan KS
Jedino što 4 može uraditi jeste bezuslovno podržati FUDU
SDP bi trebao podržati NIP i NS u Sarajevu a zauzvrat će Naša stranka poturit svoje kandidate u Tuzli i Gračanici a NIP u Bosanskoj Krupi i Ključu
- madner
#60946 Re: SDP
Haj razmisli koja ce biti najveca opstina pod kontrolom SDA nakon izbora.malakh wrote: ↑06/06/2020 13:24koalicije u sarajevu, to si zaboravio napisati. koliko ta koalicija ima utjecaja van sarajeva? jako malo, zar ne?
u sustini, totalno su i nebitni ostali kantoni i sve se svodi na kanton sarajevo. a gdje je sdp u preraspodijeli u kantonu sarajevo i kakve koristi ima sdp sto ce dobiti podrsku ostalih u npr. kaknju, bihacu, sanskom mostu, cazinu, konjicu?
dakle, u sarajevu su izgubili sve ratove i crno im se pise, a i crno im se pise i van sarajeva, gdje nemaju nacelnika.
Ovo je generalna proba za 2022 i nakon nestanka DFa, a u Sarajevu ne postoji vise, SDP ce formirati vladu 2023 godine.
Zato Bakir nudi zajednicke kandidate, nada se da moze sakriti krah satelita.
-
kluz franjo
#60947 Re: SDP
Kolega profi,drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:38 Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
...
nisam upratio ovu informaciju u vezi dogovora oko načelnika.
Koliko je vjerodostojan izvor (vidim da piše AKO)?
-
Dr Arsla
#60948 Re: SDP
Zaboravi Gračanicu. Tu je Brko doživotni Gradonačelnik. Od 2000-te pa do ahiretaputokaz1 wrote: ↑07/06/2020 00:13 IMA ISTINE U TOME ŠTO PIŠETE
- bunk
#60949 Re: SDP
Vjerodostojan koliko i sveti ciljkluz franjo wrote: ↑07/06/2020 08:45Kolega profi,drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:38 Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
...
- drug_profi
#60950 Re: SDP
Nisam ni ja nasao izvor, ali kad se vec takav scenarij pomenuo na temi, da ga malo prokomentarisem.kluz franjo wrote: ↑07/06/2020 08:45Kolega profi,drug_profi wrote: ↑06/06/2020 22:38 Ako je SDP pristao da podrzi kandidate drugih stranaka za nacelnike bez reciprociteta, moram reci da su me prijatno iznenadili.
...