SDP

last mohicans

#60901 Re: SDP

Post by last mohicans »

sumirprimus wrote: 01/06/2020 17:11 Ima ova drzava itekako pametnih obrazovanih i mladih . samo se ovi vjecni uhljupi moraju maknut.
Masic nema dana staza mescini van stranke a ovaj cengic iz obdanista u fotelju zasjeo.nicim izazvan.
Nek budu primjer ostalim u ovom glibu. A ne sljedbenici sda matrice opstanka i boravka na bh politickom nebu.
Fadil je iz realnog sektora,pa je dobar premijer,jelde? Prati malo angazman ove dvojice u parlamentu i uporedi ga Zildzicevim i nekim drugim SDA isprdcima, ala Kung Fu Panda aca Kaplan itd. Ne znam šta očekuješ od 28 i 42 godisnjaka, da budu kao Sebastijan Kurz. Da budu maskote kao Drasko? Ličnim animozitetom prema ovoj dvojici ne mozes poništiti njihov parlamentarni angazman. Bil ti upao u OV neke selendre, akamoli u PFiB? Kakve veze ima je li neko radio neki posao prije angazmana u bilo kojem vijecu ili skupštini? To je neki preduslov da budes dobar parlamentarac. Pa upravo suprutno, profesionalni poslanici bez zaposlenja u nekoj firmi uvijek imaju bolji angazman u parlamentima.
Control panel

#60902 Re: SDP

Post by Control panel »

drug_profi wrote: 01/06/2020 21:07 Koliko god bih volio da SDP preuzme dio vlasti, toliko to ne zelim da se desi na ovaj nacin. Ako SDP ikada bude stranka bez koje nema mogucnosti formiranja vlade, onda se nadam da nece biti prisiljeni uzeti HDZ.
A ako dodje do tog teskog izbora, onda ga treba iskoristiti da se HDZ razmontira tako sto ce mu se uzet sve sto im je SDA davala decenijama.
UZP-ovci se nece zadugo moci zaobici. Jbg dok se ne pojavi neka alternativa u hrvatskom korpusu svi moraju sa njima htjeli ili ne, svidjalo se ili ne. Zato se covic moze ponasati ovako komotno i ucjenjivati. Bez njih nista ne moze proci ni u federaciji ni u bih. A sto je najtuznije do im je omogucio bakir, da imaju prevlast.
drug_profi

#60903 Re: SDP

Post by drug_profi »

Control panel wrote: 02/06/2020 08:40
drug_profi wrote: 01/06/2020 21:07 Koliko god bih volio da SDP preuzme dio vlasti, toliko to ne zelim da se desi na ovaj nacin. Ako SDP ikada bude stranka bez koje nema mogucnosti formiranja vlade, onda se nadam da nece biti prisiljeni uzeti HDZ.
A ako dodje do tog teskog izbora, onda ga treba iskoristiti da se HDZ razmontira tako sto ce mu se uzet sve sto im je SDA davala decenijama.
UZP-ovci se nece zadugo moci zaobici. Jbg dok se ne pojavi neka alternativa u hrvatskom korpusu svi moraju sa njima htjeli ili ne, svidjalo se ili ne. Zato se covic moze ponasati ovako komotno i ucjenjivati. Bez njih nista ne moze proci ni u federaciji ni u bih. A sto je najtuznije do im je omogucio bakir, da imaju prevlast.
Zato kazem ako do toga bude moralo da dodje, to treba iskoristiti da se HDZ-u oduzme sto im je Bakir dao, drzavne finansije i pravdu najprije. Nek se i hercegovci malo bave socijalnom politikom, poljoprivredom i turizmom.
sumirprimus

#60904 Re: SDP

Post by sumirprimus »

last mohicans wrote: 01/06/2020 22:19
sumirprimus wrote: 01/06/2020 17:11 Ima ova drzava itekako pametnih obrazovanih i mladih . samo se ovi vjecni uhljupi moraju maknut.
Masic nema dana staza mescini van stranke a ovaj cengic iz obdanista u fotelju zasjeo.nicim izazvan.
Nek budu primjer ostalim u ovom glibu. A ne sljedbenici sda matrice opstanka i boravka na bh politickom nebu.
Fadil je iz realnog sektora,pa je dobar premijer,jelde? Prati malo angazman ove dvojice u parlamentu i uporedi ga Zildzicevim i nekim drugim SDA isprdcima, ala Kung Fu Panda aca Kaplan itd. Ne znam šta očekuješ od 28 i 42 godisnjaka, da budu kao Sebastijan Kurz. Da budu maskote kao Drasko? Ličnim animozitetom prema ovoj dvojici ne mozes poništiti njihov parlamentarni angazman. Bil ti upao u OV neke selendre, akamoli u PFiB? Kakve veze ima je li neko radio neki posao prije angazmana u bilo kojem vijecu ili skupštini? To je neki preduslov da budes dobar parlamentarac. Pa upravo suprutno, profesionalni poslanici bez zaposlenja u nekoj firmi uvijek imaju bolji angazman u parlamentima.
mislim da nema potrebe meni poturat sda seosku varalicu kao argument. realno, ja nikad nisam mijenjao dres niti krio da sam crven. za razliku od ogromner vecine onih koji ne mogu za sebe isto tvrdit jos od rata :thumbup:
ja samo kazem i to je moje misljenje, i nema licni animozitet nista s tim, i da je upravo to sto se nasli u klupama rad po sda matrici, tu su i sta sad bil ti? ne bi jebmga. i ima veze. ako hocemo bolji sistem za nasu djecu, ocekujem i bolji rad opozicije, koja tezi da je kao ljevica. onda nek se i ponasaju ko ljevica. sposobni prije podobnih. uslov uslova. nije ni cudo da je dino preuzeo palicu opozicije s pedjom. i ako to u sdp.u sami ne vide i ne rade nista po tom pitanju, njihov problem, sam pao sam se ubio :thumbup:
Control panel

#60905 Re: SDP

Post by Control panel »

drug_profi wrote: 02/06/2020 08:47
Control panel wrote: 02/06/2020 08:40
Zato kazem ako do toga bude moralo da dodje, to treba iskoristiti da se HDZ-u oduzme sto im je Bakir dao, drzavne finansije i pravdu najprije. Nek se i hercegovci malo bave socijalnom politikom, poljoprivredom i turizmom.

Hdz uvijek tako dobro prodje na izborima (tj. ukrade) da oni imaju instrumente da mogu da biraju sta hoce i sta im treba i koliko. A sa ove strane svi moraju prostati ako hoce da budu vlast. Hdz se jos dugo nece moci zaobici. Nazalost.
Bosanski_kralj

#60906 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Dugo će vremena proći dok se vlast bude mogla praviti bez HDZ-a.
drug_profi

#60907 Re: SDP

Post by drug_profi »

Bosanski_kralj wrote: 02/06/2020 10:53 Dugo će vremena proći dok se vlast bude mogla praviti bez HDZ-a.
Zahvaljujuci ljiljanu iz predsjednistva, ponajvise.
Medjutim, uklanjanje SDA iz price jednostavno mora oslabiti i HDZ jer nece vise biti prodaje drzave za sitni privatni interes.
Bas me zanima kakav je kompromis Bake napravio kao kompenzaciju za glasanje protiv prijedloga smjene vlade?
last mohicans

#60908 Re: SDP

Post by last mohicans »

To je vjerovanje u bajke da se moze bez HDZa. Njihovo glasačko tijelo je homogenizirano i moze Čović milijarde pokrasti i stotine potoka preusmjeriti, rezultat ce biti isti. Kad je Raguz uzeo maha, nesto se moglo očekivati. Taj scenarij mi vise nije realan. Opet mislim da bi SDP, NS pa i NiP mogli raditi bolje nego SDA. Zašto, zato sto ne bi i za najmanju stvar koja im se ku..ceifne potezali nacionalni identitet, usloznjavali vec slozenu situaciju i pozivali se na odbranu drzave od din dušmana sto radi Bakir kad god mu zatreba. Nije Čović jednostavan partner, da se razumijemo, ali najvecu radikalizaciju Čovića je proizveo Komšić i on ga je samo učvrstio u tome, a HDZ nije glup da ne zna kako je Bakir imao udio u tome. Pogotovo zadnje izbore gdje je javna tajna da je ZK SDA platila kampanju.
drug_profi

#60909 Re: SDP

Post by drug_profi »

HDZ bi vjerovatno postao konstruktivan partner ako sa ove strane postoji partner vrijedan respekta.
Pa Bosnjake konstantno vec deceniju predstavljaju mediokriteti koji prodaju nacionalne interese za privatni interes.
Pijacari obicni.
putokaz1

#60910 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Moji Lukavački Socijaldemokreti spriječeni da dođu na skupštinu inače bi glasali za-Njihov zvanični stav
Čitaj
Zelena ljevica odradila za SDA
Zamislite cirkus ''Ja sam ovdje šef'' i glumatanje u našem OV kao mi nismo koalicija i onda ostaviš Novalića
Kada našim kažeš da su ostavili Novalića(spasili SDA) oni te blokiraju na FB
i Eldin Vreće ode s SDA
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60911 Re: SDP

Post by malakh »

avdo avdic - sdp ce postati lokalna tuzlanska stranka. nitko nije ni svjestan koliko je ovaj covjek u pravu, a svi cemo svjedociti tome.

odlicno zapazanje, u kantonu sarajevo sda protiv nipa, a sdp prati nip, u usk je borba izmedju sda i a-sda, a sdp prati a-sda, u zenici je borba izmedju sda i kasumovica, a sdp prati kasumovica, a u tuzli je borba izmedju sda i pda, a sdp podrzava pda.

sve pomenute stranke, ime i ugled grade na osnovu borbe protiv sda i kampanja im se zasniva na prici protiv sda.

i niti u jednoj prici, sdp ne vodi glavnu rijec, vec podrzava stranke koje su nastale od sda i njima prepusta primat koji bi oni trebali koristiti.

čekaj, zar ne rekose iz sdpa da nece sa nacionalistima? :lol: :lol:

p.s. nip daje kandidata za nacelnika novog sarajeva.
Last edited by malakh on 05/06/2020 23:59, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#60912 Re: SDP

Post by tvojkomsija »

Konakovic ce predlozit nacelnike za Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidzu i mozda cak Vogoscu i Hadzice. Nasa Stranka predlaze Centar, Hadzibajric uzima Stari grad.

SDP stvarno postaje nebitna stranka. Odlicno gostovanje Avdica.
putokaz1

#60913 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Obična Tuzlanska stranka :razz: :lol: :lol:
A Maglaj je na Marsu
Bosanska Krupa i Ključ na Veneri
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#60914 Re: SDP

Post by malakh »

tvojkomsija wrote: 05/06/2020 23:48 Konakovic ce predlozit nacelnike za Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidzu i mozda cak Vogoscu i Hadzice. Nasa Stranka predlaze Centar, Hadzibajric uzima Stari grad.

logika govori da stranka bolje prodje kada ima kandidata za nacelnika. valjda se moze izvuci zakljucak i o rezultatu sdpa u opcinskim vijecima.
tvojkomsija

#60915 Re: SDP

Post by tvojkomsija »

malakh wrote: 06/06/2020 00:01
tvojkomsija wrote: 05/06/2020 23:48 Konakovic ce predlozit nacelnike za Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidzu i mozda cak Vogoscu i Hadzice. Nasa Stranka predlaze Centar, Hadzibajric uzima Stari grad.

logika govori da stranka bolje prodje kada ima kandidata za nacelnika. valjda se moze izvuci zakljucak i o rezultatu sdpa u opcinskim vijecima.
Od najjace stranke u drzavi (2010.) do toga da ce imati maksimalno 5 nacelnika u FBiH.
putokaz1

#60916 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nesikirajte se za 20 000 glasova SDP na KS to će biti sa ili bez kandidata za Načelnike
Vi se sikirajte za rast NIP a SDP će ostvariti svoju kvotu
Nemojte se provaljivati
NIŠTA ISPOD 10 za SDP
tvojkomsija

#60917 Re: SDP

Post by tvojkomsija »

putokaz1 wrote: 06/06/2020 00:06 Nesikirajte se za 20 000 glasova SDP na KS to će biti sa ili bez kandidata za Načelnike
Vi se sikirajte za rast NIP a SDP će ostvariti svoju kvotu
Nemojte se provaljivati
NIŠTA ISPOD 10 za SDP
Zasto bih se sikirao za Nip, rezervnu SDA stranku? Ne zanimaju me, ali objektivno se zna da ce opet (kao i na opcim) biti najjaca stranka poslije SDA u KS.

Nasa stranka uzima glasove SDP-u, slicne su ideologije ali su prvi ipak vise principijelni.
malakh

#60918 Re: SDP

Post by malakh »

nisu svjesni cinjenice da se njima ne oprastaju stvari koje se oprastaju nacionalnim strankama, a pogotovo nisu svjesni cinjenice koliko ih unistavaju njihovi mesetari.

sok su dozivjeli kada je cengicev elaborat izasao na faktoru, a nisu ni svjesni da je to masicev odgovor ili osveta cengicu zbog afere sa enverom zornicem. kao sto su sok dozivjeli kada se na faktoru pojavila informacija da im je dug od 200 tisuca preuzela firma koja se osumnjicena za pranje novca (ako netko misli da je to slucajno izaslo jer je dostupan dokument, grdno se vara, jer je to izaslo samo dan dva nakon sto je uskok pokrenuo istragu u hrvatskoj)...

naravno da niskic nema hrabrosti to presjeci i sve ih izbaciti iz stranke, jer je ocito da ih ne moze kontrolirati niti na njih utjecati.

ali ja sam zlonamjeran i sve sto napisem je spin u cilju slabljenja i blacenja sdpa...
Last edited by malakh on 06/06/2020 00:15, edited 1 time in total.
pinkman

#60919 Re: SDP

Post by pinkman »

I opet nece mijenjati rukovodstvo. :D
putokaz1

#60920 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Zasto bih se sikirao za Nip, rezervnu SDA stranku? Ne zanimaju me, ali objektivno se zna da ce opet (kao i na opcim) biti najjaca stranka poslije SDA u KS.

Nasa stranka uzima glasove SDP-u, slicne su ideologije ali su prvi ipak vise principijelni.
[/quote]

Uzima samo u KS djelimično
Vreto je principijelan kao i Miladin
Styling

#60921 Re: SDP

Post by Styling »

Sta je sa ovim SDP-om?

U raspodjeli opstina KS za zajednicke kandidate, NS-Centar, Hadzibajric -Stari Grad, SDP - Trnovo :? :shock: , ostale opstine NiP daje kandidata. Sta im je?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#60922 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: 06/06/2020 00:14

ali ja sam zlonamjeran i sve sto napisem je spin u cilju slabljenja i blacenja sdpa...
Nije istina druze malak, ti si samo zlonamjeran
madner

#60923 Re: SDP

Post by madner »

Pokusaji razbijanja koalicije postaju sve ocajniji.
bunk

#60924 Re: SDP

Post by bunk »

Evo avdo objasnio sve ali apsolutno sve.
Isto i za kantone ..
A sukno je ns,kaze bitni su jer mora biti neko da podrzi gay paradu :lol: :lol:
Styling

#60925 Re: SDP

Post by Styling »

Avdo ocigledno ima zadatak da pokusa ubaciti kost u cetvorku. Otkako su ga napenalili sa Zurnala, postao je otvoreni zagovornik SDA.
Post Reply