Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mario_mo

#60526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mario_mo »

crnivrag wrote:
cenecimoveocino wrote: Ima li negdje da se već koriste ti boxovi kod nekog operatera?Da vidimo kako to u praksi izgleda ili bi moglo izgledati kod nas? :)
Nema, jer još nisu pušteni u zvaničnu upotrebu, vjerovatno su trenutno u fazi internog testiranja, a sve članice United Grupe su najavile da će uskoro u ponudi biti EON digitalni prijemnik.

Neka vrsta EON prijemnika je krajem prošle godine isporučena operateru Net TV Plus, a ovako to izgleda: https://nettvplus.com/Televizija/Set-Top-Box

U pozadini se vidi interfejs koji je dostupan i na stranici United.Cloud kompanije koja razvija EON: https://united.cloud/user-interface/bas ... interface/
Hvala na info :)
crnivrag

#60527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

carsija_ner wrote:Sto ukidoste sport club 2 i 3 sd verziju? Mogli su se naci u digitali sad se moze gledat samo na analogiji jer hd su kodirani za obicne smrtnike a i svakako su bili u hd ponudi. Ima li išta dobro za redovne platiše koji nisu pod ugovorom od ovog telemaha jer ipak plaćaju REDOVNO račune kao i ostali. To forsiranje ugovora me jako nervira kao dugogodišnjeg korisnika kablovske usluge valjda zaslužuju ljudi nešto a oni još smanjuju kvalitet za navedenu grupu ljudi. Samo tako naći će se riješenje i za vas kad tad.
Koliko mogu shvatiti ti si korisnik analogne TV, koji je koristio otvorene DVB-C kanale, i sad se žališ zašto ne možeš gledati otključane digitalne TV kanale.

Inače po pravilu ni jedan kanal ne bi trebao biti otključan putem DVB-C mreže bez upotrebe CI modula, ili resivera, ali eto Telemach je ipak otključao nekolicinu kanala iz Start paketa putem DVB-C mreže.

Dakle ako želiš gledati Sport Klub kanale u HD rezoluciji doplatiš još samo 3 KM za Start paket, i u njemu imaš Sport Klub 1 SD, Sport Klub 1 HR SD, Sport Klub 1 HD, Sport Klub 2 HD, Sport Klub 3 HD, Sport Klub HD i Sport Klub Golf HD.
kemox

#60528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

Ja tražio da mi donesu samo modem umjesto cisco modem/rutera i donijeli mi EPC 3208, koristim svoj ruter i sve radi bez ikakvih problema :thumbup:
Qler

#60529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

Jeste to dobili novih HD kanala :) vala Logosoft sve manje privlačan... Jedino što me drži je njihov software a i to će sa eonom izgleda propasti.
crnivrag

#60530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Qler wrote:Jeste to dobili novih HD kanala :) vala Logosoft sve manje privlačan... Jedino što me drži je njihov software a i to će sa eonom izgleda propasti.
telemach-all-about-4-t103412s60525.html#p14264870

telemach-all-about-4-t103412s60575.html#p14266723

telemach-all-about-4-t103412s60575.html#p14266740
Last edited by crnivrag on 25/01/2018 23:41, edited 1 time in total.
carsija_ner

#60531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by carsija_ner »

crnivrag wrote:
carsija_ner wrote:Sto ukidoste sport club 2 i 3 sd verziju? Mogli su se naci u digitali sad se moze gledat samo na analogiji jer hd su kodirani za obicne smrtnike a i svakako su bili u hd ponudi. Ima li išta dobro za redovne platiše koji nisu pod ugovorom od ovog telemaha jer ipak plaćaju REDOVNO račune kao i ostali. To forsiranje ugovora me jako nervira kao dugogodišnjeg korisnika kablovske usluge valjda zaslužuju ljudi nešto a oni još smanjuju kvalitet za navedenu grupu ljudi. Samo tako naći će se riješenje i za vas kad tad.
Koliko mogu shvatiti ti si korisnik analogne TV, koji je koristio otvorene DVB-C kanale, i sad se žališ zašto ne možeš gledati otključane digitalne TV kanale.

Inače po pravilu ni jedan kanal ne bi trebao biti otključan putem DVB-C mreže bez upotrebe CI modula, ili resivera, ali eto Telemach je ipak otključao nekolicinu kanala iz Start paketa putem DVB-C mreže.

Dakle ako želiš gledati Sport Klub kanale u HD rezoluciji doplatiš još samo 3 KM za Start paket, i u njemu imaš Sport Klub 1 SD, Sport Klub 1 HR SD, Sport Klub 1 HD, Sport Klub 2 HD, Sport Klub 3 HD, Sport Klub HD i Sport Klub Golf HD.
Nisam ja napravio taj sistem i pustio te kanale godinama. Žalim se na nešto što sam imao i što mi je na pomalo hinjski način ukinuto kao unapređenje usluge sa aljazera hd... Meni lično ne treba niti jedan hd kanal jer sam zadovoljan i sa aldjazera sd i mislim da za cijenu koju placam tv i internet ono što sam imao je taman to što sam plaćao.
sencobih

#60532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Sve se svodi na doplati tri marke pa ces imati ono sto si imao. A to sto svake godine doplatim po tri marke, a nista ne dobijem, to nikom ništa, a i ova mi poboljsanja digitalne mirišu na još tri marona, pitanje je samo kad .
carsija_ner

#60533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by carsija_ner »

sencobih wrote:Sve se svodi na doplati tri marke pa ces imati ono sto si imao. A to sto svake godine doplatim po tri marke, a nista ne dobijem, to nikom ništa, a i ova mi poboljsanja digitalne mirišu na još tri marona, pitanje je samo kad .
Nije stvar u doplati nego korisnik kablovske sam oko 10 godina i kao takav iako ne uzmem neki famozni paket očekujem poboljšanje i najniže usluge ili makar da ostane na istom.
crnivrag

#60534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Kako stojimo :evil: sa slobodnim prostorom za kanale, Koliko može doći novih sd ili hd kanala?
Za sad može doći nekih 15-ak SD kanala max, međutim ima jedna neiskorištena analogna frekvencija, plus ukidanje još jedne i ovo što je preostalo bi moglo primiti 40 Pink kanala koji nam nedostaju iz Pink paketa.
crnivrag

#60535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Total TV ukinuo kanal "OTV Valentino" iz ponude, a pošto je Telemach očito preuzimao signal sa tog izvora, trenutno nema signala na ovom kanalu u okviru digitalne ponude.

Pretpostavljam da će Telemach pronaći neki drugi izvor za prijem navedenog kanala.

Odnosno kanal se emituje besplatno i samostalno na satelitu Eutelsat 16A, tako da samo trebaju podesiti nove parametre.
fusion_ba

#60536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Kanal je i dalje na istoj frekvenciji , samo ga je Total skinuo sa liste a može se dodati na FTA listu. Ne znam šta je Telemach tu čačkao da je i kod njih nestalo.
peepeep

#60537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by peepeep »

BBC Earth se poboljšao u kvaliteti, ili je do mene? AJHD isto tako izgleda fenomenalno, boje nisu isprane kao na SD verziji.
aditon

#60538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

svaka čast Telemach na ovom potezu, zamjene duplih kanala u SD rezoluciji za HD verzije istih, posebno dokumentarnih kanala. Što se mene tiče, još H2 da nam stavite u prošireni paket i meni ne treba ništa više :-D :thumbup: :thumbup:
Telemach

#60539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

c_g wrote:
Telemach wrote:Hm, možete li nam pisati u inbox, pa nije majica kuća da nam to ne možete oprostiti.:)
E, to je bilo davno, ali je to bila jedina nagradna igra koju sam igrao na vašoj stranici, jer je majica bila sa logom jedne od mojih najdražih serija.

Usput, ovaj kanal Cinemania hoćemo to dobiti ili moramo spamati na onaj čuveni mail za nove kanale. :D
Baš davno :)
Vidjećemo šta možemo učiniti u ovom slučaju.
Sve vezano za nove kanale pišete nam na mail [email protected]..
Iza prozora

#60540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Iza prozora »

carsija_ner wrote:
sencobih wrote:Sve se svodi na doplati tri marke pa ces imati ono sto si imao. A to sto svake godine doplatim po tri marke, a nista ne dobijem, to nikom ništa, a i ova mi poboljsanja digitalne mirišu na još tri marona, pitanje je samo kad .
Nije stvar u doplati nego korisnik kablovske sam oko 10 godina i kao takav iako ne uzmem neki famozni paket očekujem poboljšanje i najniže usluge ili makar da ostane na istom.
Koga boli briga sto si ti korisnik kablovske 10 godina, i ja sam korisnik kablovske 15 godina pa sta sad trebam od telemaha trazit da mi otkljucaju sve kanale za 18 KM i po mogucnosti da mi ne salju racune posto sam ja korisnik 15 godina... Suti i ne provaljuj se gledo si guzovace kanale neko vrijeme dok su neki te kanale placali, i sad kad su ih ukinuli ti naso da se bunis, prijatelju plati pa ces imati ko i sav normalan svijet, koliko para toliko muzike
crnivrag

#60541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Obavještenje - prekid emitovanja kanala OTV Valentino

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine dužni prestati sa emitovanjem kanala OTV Valentino od 25.1.2018. godine.

U dostavljenom dopisu navedeno je da je kanalu oduzeta dozvola za televizijsko emitovanje. U skladu sa navedenim, kanal prestaje u potpunosti sa emitovanjem programa, tako da više neće biti dijelom ni naše programske sheme.

Ukoliko dođe do promjene navedenih okolnosti, bit ćete blagovremeno obavješteni.

Vaš Telemach
https://telemach.ba/a33265/podrska/vije ... ntino.html
afannedim

#60542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

crnivrag wrote:
Obavještenje - prekid emitovanja kanala OTV Valentino

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine dužni prestati sa emitovanjem kanala OTV Valentino od 25.1.2018. godine.

U dostavljenom dopisu navedeno je da je kanalu oduzeta dozvola za televizijsko emitovanje. U skladu sa navedenim, kanal prestaje u potpunosti sa emitovanjem programa, tako da više neće biti dijelom ni naše programske sheme.

Ukoliko dođe do promjene navedenih okolnosti, bit ćete blagovremeno obavješteni.

Vaš Telemach
https://telemach.ba/a33265/podrska/vije ... ntino.html
Zato ga ukinuše i Totaltv i Logosoft
MTV

#60543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Shund, tresh i patnja za rodnjim krajem za dijasporu. OTV Valentino.
chakany

#60544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Gdje ću sad gledati teferiče iz dijaspore?
Benq

#60545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote:Shund, tresh i patnja za rodnjim krajem za dijasporu. OTV Valentino.
:thumbup:

Nikada se ne vratio... :D
MTV

#60546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:

Hvala sto se slazes al sad ce zalopojke po facethepljucpljuc.

Jedino ako nam neuvale neki od njihovih dodatnih kanala: Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka. Treba pitati one anamotamo u BHT rade li im 8ovi tematski kanali.

Dabogda RAK pogasio jos lokalnih analognih kanala koji ne sluze nicemu.
NediM17

#60547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Fin potez Telemach sa ovim rokadama! :thumbup:
crnivrag

#60548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Jedino ako nam neuvale neki od njihovih dodatnih kanala: Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka. Treba pitati one anamotamo u BHT rade li im 8ovi tematski kanali.
I can check that in couple of minutes, stay tuned :D
afannedim

#60549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

MTV wrote:
Benq wrote:

Hvala sto se slazes al sad ce zalopojke po facethepljucpljuc.

Vjerujem da imaju na sve kanale nabrojane zabranu
Benq

#60550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote: Hvala sto se slazes al sad ce zalopojke po facethepljucpljuc.

Naravno da se slazem , vecinu ovih domacih kanala ne gledam uopste. Samo ukidati ove analogne kanale jedan po jedan i prelazak na digitalnu :thumbup:
Locked