Hvala na infocrnivrag wrote:Nema, jer još nisu pušteni u zvaničnu upotrebu, vjerovatno su trenutno u fazi internog testiranja, a sve članice United Grupe su najavile da će uskoro u ponudi biti EON digitalni prijemnik.cenecimoveocino wrote: Ima li negdje da se već koriste ti boxovi kod nekog operatera?Da vidimo kako to u praksi izgleda ili bi moglo izgledati kod nas?
Neka vrsta EON prijemnika je krajem prošle godine isporučena operateru Net TV Plus, a ovako to izgleda: https://nettvplus.com/Televizija/Set-Top-Box
U pozadini se vidi interfejs koji je dostupan i na stranici United.Cloud kompanije koja razvija EON: https://united.cloud/user-interface/bas ... interface/
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
mario_mo
#60526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#60527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko mogu shvatiti ti si korisnik analogne TV, koji je koristio otvorene DVB-C kanale, i sad se žališ zašto ne možeš gledati otključane digitalne TV kanale.carsija_ner wrote:Sto ukidoste sport club 2 i 3 sd verziju? Mogli su se naci u digitali sad se moze gledat samo na analogiji jer hd su kodirani za obicne smrtnike a i svakako su bili u hd ponudi. Ima li išta dobro za redovne platiše koji nisu pod ugovorom od ovog telemaha jer ipak plaćaju REDOVNO račune kao i ostali. To forsiranje ugovora me jako nervira kao dugogodišnjeg korisnika kablovske usluge valjda zaslužuju ljudi nešto a oni još smanjuju kvalitet za navedenu grupu ljudi. Samo tako naći će se riješenje i za vas kad tad.
Inače po pravilu ni jedan kanal ne bi trebao biti otključan putem DVB-C mreže bez upotrebe CI modula, ili resivera, ali eto Telemach je ipak otključao nekolicinu kanala iz Start paketa putem DVB-C mreže.
Dakle ako želiš gledati Sport Klub kanale u HD rezoluciji doplatiš još samo 3 KM za Start paket, i u njemu imaš Sport Klub 1 SD, Sport Klub 1 HR SD, Sport Klub 1 HD, Sport Klub 2 HD, Sport Klub 3 HD, Sport Klub HD i Sport Klub Golf HD.
- kemox
#60528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja tražio da mi donesu samo modem umjesto cisco modem/rutera i donijeli mi EPC 3208, koristim svoj ruter i sve radi bez ikakvih problema 
- Qler
#60529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste to dobili novih HD kanala
vala Logosoft sve manje privlačan... Jedino što me drži je njihov software a i to će sa eonom izgleda propasti.
- crnivrag
#60530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemach-all-about-4-t103412s60525.html#p14264870Qler wrote:Jeste to dobili novih HD kanalavala Logosoft sve manje privlačan... Jedino što me drži je njihov software a i to će sa eonom izgleda propasti.
telemach-all-about-4-t103412s60575.html#p14266723
telemach-all-about-4-t103412s60575.html#p14266740
Last edited by crnivrag on 25/01/2018 23:41, edited 1 time in total.
- carsija_ner
#60531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam ja napravio taj sistem i pustio te kanale godinama. Žalim se na nešto što sam imao i što mi je na pomalo hinjski način ukinuto kao unapređenje usluge sa aljazera hd... Meni lično ne treba niti jedan hd kanal jer sam zadovoljan i sa aldjazera sd i mislim da za cijenu koju placam tv i internet ono što sam imao je taman to što sam plaćao.crnivrag wrote:Koliko mogu shvatiti ti si korisnik analogne TV, koji je koristio otvorene DVB-C kanale, i sad se žališ zašto ne možeš gledati otključane digitalne TV kanale.carsija_ner wrote:Sto ukidoste sport club 2 i 3 sd verziju? Mogli su se naci u digitali sad se moze gledat samo na analogiji jer hd su kodirani za obicne smrtnike a i svakako su bili u hd ponudi. Ima li išta dobro za redovne platiše koji nisu pod ugovorom od ovog telemaha jer ipak plaćaju REDOVNO račune kao i ostali. To forsiranje ugovora me jako nervira kao dugogodišnjeg korisnika kablovske usluge valjda zaslužuju ljudi nešto a oni još smanjuju kvalitet za navedenu grupu ljudi. Samo tako naći će se riješenje i za vas kad tad.
Inače po pravilu ni jedan kanal ne bi trebao biti otključan putem DVB-C mreže bez upotrebe CI modula, ili resivera, ali eto Telemach je ipak otključao nekolicinu kanala iz Start paketa putem DVB-C mreže.
Dakle ako želiš gledati Sport Klub kanale u HD rezoluciji doplatiš još samo 3 KM za Start paket, i u njemu imaš Sport Klub 1 SD, Sport Klub 1 HR SD, Sport Klub 1 HD, Sport Klub 2 HD, Sport Klub 3 HD, Sport Klub HD i Sport Klub Golf HD.
-
sencobih
#60532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve se svodi na doplati tri marke pa ces imati ono sto si imao. A to sto svake godine doplatim po tri marke, a nista ne dobijem, to nikom ništa, a i ova mi poboljsanja digitalne mirišu na još tri marona, pitanje je samo kad .
- carsija_ner
#60533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije stvar u doplati nego korisnik kablovske sam oko 10 godina i kao takav iako ne uzmem neki famozni paket očekujem poboljšanje i najniže usluge ili makar da ostane na istom.sencobih wrote:Sve se svodi na doplati tri marke pa ces imati ono sto si imao. A to sto svake godine doplatim po tri marke, a nista ne dobijem, to nikom ništa, a i ova mi poboljsanja digitalne mirišu na još tri marona, pitanje je samo kad .
- crnivrag
#60534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za sad može doći nekih 15-ak SD kanala max, međutim ima jedna neiskorištena analogna frekvencija, plus ukidanje još jedne i ovo što je preostalo bi moglo primiti 40 Pink kanala koji nam nedostaju iz Pink paketa.dembele wrote:Kako stojimosa slobodnim prostorom za kanale, Koliko može doći novih sd ili hd kanala?
- crnivrag
#60535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Total TV ukinuo kanal "OTV Valentino" iz ponude, a pošto je Telemach očito preuzimao signal sa tog izvora, trenutno nema signala na ovom kanalu u okviru digitalne ponude.
Pretpostavljam da će Telemach pronaći neki drugi izvor za prijem navedenog kanala.
Odnosno kanal se emituje besplatno i samostalno na satelitu Eutelsat 16A, tako da samo trebaju podesiti nove parametre.
Pretpostavljam da će Telemach pronaći neki drugi izvor za prijem navedenog kanala.
Odnosno kanal se emituje besplatno i samostalno na satelitu Eutelsat 16A, tako da samo trebaju podesiti nove parametre.
- fusion_ba
#60536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kanal je i dalje na istoj frekvenciji , samo ga je Total skinuo sa liste a može se dodati na FTA listu. Ne znam šta je Telemach tu čačkao da je i kod njih nestalo.
-
peepeep
#60537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BBC Earth se poboljšao u kvaliteti, ili je do mene? AJHD isto tako izgleda fenomenalno, boje nisu isprane kao na SD verziji.
- aditon
#60538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
svaka čast Telemach na ovom potezu, zamjene duplih kanala u SD rezoluciji za HD verzije istih, posebno dokumentarnih kanala. Što se mene tiče, još H2 da nam stavite u prošireni paket i meni ne treba ništa više

- Telemach
#60539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Baš davnoc_g wrote:E, to je bilo davno, ali je to bila jedina nagradna igra koju sam igrao na vašoj stranici, jer je majica bila sa logom jedne od mojih najdražih serija.Telemach wrote:Hm, možete li nam pisati u inbox, pa nije majica kuća da nam to ne možete oprostiti.
Usput, ovaj kanal Cinemania hoćemo to dobiti ili moramo spamati na onaj čuveni mail za nove kanale.
Vidjećemo šta možemo učiniti u ovom slučaju.
Sve vezano za nove kanale pišete nam na mail [email protected]..
-
Iza prozora
#60540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koga boli briga sto si ti korisnik kablovske 10 godina, i ja sam korisnik kablovske 15 godina pa sta sad trebam od telemaha trazit da mi otkljucaju sve kanale za 18 KM i po mogucnosti da mi ne salju racune posto sam ja korisnik 15 godina... Suti i ne provaljuj se gledo si guzovace kanale neko vrijeme dok su neki te kanale placali, i sad kad su ih ukinuli ti naso da se bunis, prijatelju plati pa ces imati ko i sav normalan svijet, koliko para toliko muzikecarsija_ner wrote:Nije stvar u doplati nego korisnik kablovske sam oko 10 godina i kao takav iako ne uzmem neki famozni paket očekujem poboljšanje i najniže usluge ili makar da ostane na istom.sencobih wrote:Sve se svodi na doplati tri marke pa ces imati ono sto si imao. A to sto svake godine doplatim po tri marke, a nista ne dobijem, to nikom ništa, a i ova mi poboljsanja digitalne mirišu na još tri marona, pitanje je samo kad .
- crnivrag
#60541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33265/podrska/vije ... ntino.htmlObavještenje - prekid emitovanja kanala OTV Valentino
Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine dužni prestati sa emitovanjem kanala OTV Valentino od 25.1.2018. godine.
U dostavljenom dopisu navedeno je da je kanalu oduzeta dozvola za televizijsko emitovanje. U skladu sa navedenim, kanal prestaje u potpunosti sa emitovanjem programa, tako da više neće biti dijelom ni naše programske sheme.
Ukoliko dođe do promjene navedenih okolnosti, bit ćete blagovremeno obavješteni.
Vaš Telemach
- afannedim
#60542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato ga ukinuše i Totaltv i Logosoftcrnivrag wrote:https://telemach.ba/a33265/podrska/vije ... ntino.htmlObavještenje - prekid emitovanja kanala OTV Valentino
Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da smo na osnovu dopisa koji smo dobili od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine dužni prestati sa emitovanjem kanala OTV Valentino od 25.1.2018. godine.
U dostavljenom dopisu navedeno je da je kanalu oduzeta dozvola za televizijsko emitovanje. U skladu sa navedenim, kanal prestaje u potpunosti sa emitovanjem programa, tako da više neće biti dijelom ni naše programske sheme.
Ukoliko dođe do promjene navedenih okolnosti, bit ćete blagovremeno obavješteni.
Vaš Telemach
- MTV
#60543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Shund, tresh i patnja za rodnjim krajem za dijasporu. OTV Valentino.
- chakany
#60544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje ću sad gledati teferiče iz dijaspore?
- Benq
#60545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:Shund, tresh i patnja za rodnjim krajem za dijasporu. OTV Valentino.
Nikada se ne vratio...
- MTV
#60546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala sto se slazes al sad ce zalopojke po facethepljucpljuc.Benq wrote:MTV wrote:Shund, tresh i patnja za rodnjim krajem za dijasporu. OTV Valentino.![]()
Nikada se ne vratio...
Jedino ako nam neuvale neki od njihovih dodatnih kanala: Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka. Treba pitati one anamotamo u BHT rade li im 8ovi tematski kanali.
Dabogda RAK pogasio jos lokalnih analognih kanala koji ne sluze nicemu.
-
NediM17
#60547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fin potez Telemach sa ovim rokadama! 
- crnivrag
#60548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I can check that in couple of minutes, stay tunedMTV wrote:
Jedino ako nam neuvale neki od njihovih dodatnih kanala: Valentino Music HD, Valentino Etno i Prva Hercegovacka. Treba pitati one anamotamo u BHT rade li im 8ovi tematski kanali.
- afannedim
#60549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerujem da imaju na sve kanale nabrojane zabranuMTV wrote:Hvala sto se slazes al sad ce zalopojke po facethepljucpljuc.Benq wrote:MTV wrote:Shund, tresh i patnja za rodnjim krajem za dijasporu. OTV Valentino.![]()
Nikada se ne vratio...
- Benq
#60550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da se slazem , vecinu ovih domacih kanala ne gledam uopste. Samo ukidati ove analogne kanale jedan po jedan i prelazak na digitalnuMTV wrote: Hvala sto se slazes al sad ce zalopojke po facethepljucpljuc.