Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

lijepa u dusi wrote:
Romeo 80 wrote:Sve je to ok, ali mi nije jasno zašto bi taj znak ograničenja važio samo do podvožnjaka? Kada ideš u pravcu Ilidže, tu nemaš nikakvu opciju skretanja, tako da je u najmanju ruku teško govoriti o nekakvoj raskrsnici?! Imaš odvojak kojim skrećeš prema Bačićima, ali to nije klasična raskrsnica po meni, već put za sebe :?
Isto kao da se na autoputu smanjuje dozvoljena brzina na mjestima ukljucenja na autoput...
60 je ogranicenje, zvala i pitala. Kakva je igranka posrijedi, ne znam.
I meni ono isto tako izgleda! :-? Ne znam, po mom nekom sudu, raskrsnica ti daje opciju da skrećeš lijevo ili desno, a ono je samo izlivna traka za skretanje desno i nema mi neke fizičke povezanosti sa glavnom cestom. Kažem, meni tako djeluje, ali vjerovatno po slovu zakona nisam u pravu :oops:
samo pozitiva

#6052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by samo pozitiva »

lijepa u dusi wrote:
Romeo 80 wrote:Sve je to ok, ali mi nije jasno zašto bi taj znak ograničenja važio samo do podvožnjaka? Kada ideš u pravcu Ilidže, tu nemaš nikakvu opciju skretanja, tako da je u najmanju ruku teško govoriti o nekakvoj raskrsnici?! Imaš odvojak kojim skrećeš prema Bačićima, ali to nije klasična raskrsnica po meni, već put za sebe :?
Isto kao da se na autoputu smanjuje dozvoljena brzina na mjestima ukljucenja na autoput...
koga si zvala i pitala? ako je 60 ogranicenje (ko sto kazu) a ti vozila 63km/h, pravac sud :D
7a) vozač koji se vozilom na putu u naselju krede brzinom koja je 10-20 km/h veča od dozvoljene, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja krede brzinom koja je od 20-30 km/h veda od dozvoljene (član 44. i član 46. st. (1) i (2));
sve na kvadrat

#6053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sve na kvadrat »

Nervira me vožnja 50km/h iako je ograničenje 80km/h. Kazna za pričanje na telefon u toku vožnje, da je 500KM, malo je. Nikad čulo za desni i lijevi žmigavac. Promjeniti sijalice za kočnice mrsko mu, ma jok neka ja ću bacati grah da vidim kada ćeš zakočiti itd....
Nabucco

#6054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

UH, ako je ovo istina ima da me nema... Pretezno i ja kad nema niko ispred vozim 65, mada ne znam.. Na stupu nisam prolazio po mraku, al po gradu prođem svaku noć sa 65, i nikad nisam vidio blic... Mislim da nema znak za 50km/h, jer ovaj znak ispod koje piše da je radaraska kontrola ujedno znaci da je to ogranicenje na radarskoj kontroli...
Nabucco

#6055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

sve na kvadrat wrote:Nervira me vožnja 50km/h iako je ograničenje 80km/h. Kazna za pričanje na telefon u toku vožnje, da je 500KM, malo je. Nikad čulo za desni i lijevi žmigavac. Promjeniti sijalice za kočnice mrsko mu, ma jok neka ja ću bacati grah da vidim kada ćeš zakočiti itd....
Zato je kamerica zakon, mada se ne bi mogao oprati do kraja, ali bi bar bio zadovljan sa krivicom 50-50.... Tako da se more slikati sa parama od osiguranja....
condy

#6056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Živcira me kad neko ispred mene non stop koči...ne zna kočiti motorom pa siluje kočnice i gdje treba i gdje ne treba, a na pravcu mangup po gasu
sve na kvadrat

#6057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sve na kvadrat »

Nabucco wrote:
sve na kvadrat wrote:Nervira me vožnja 50km/h iako je ograničenje 80km/h. Kazna za pričanje na telefon u toku vožnje, da je 500KM, malo je. Nikad čulo za desni i lijevi žmigavac. Promjeniti sijalice za kočnice mrsko mu, ma jok neka ja ću bacati grah da vidim kada ćeš zakočiti itd....
Zato je kamerica zakon, mada se ne bi mogao oprati do kraja, ali bi bar bio zadovljan sa krivicom 50-50.... Tako da se more slikati sa parama od osiguranja....
Ma kakva kamera, skuplja bi me popravka koštala...
Nabucco

#6058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

sve na kvadrat wrote:
Nabucco wrote:
Ma kakva kamera, skuplja bi me popravka koštala...
Pa nisam mislio da se namjerno zapucaš u njega :D
Već za nedo bog...
condy

#6059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Nehatno se zapucaj onako ko fol on naglo zakocio a sijalice nisu radile i jbg :D
condy

#6060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Inace kad smo kod tih kamera. Mozeli neko preporuciti neku dash kameru i kako se krecu cijene ?
samo pozitiva

#6061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by samo pozitiva »

condy wrote:Inace kad smo kod tih kamera. Mozeli neko preporuciti neku dash kameru i kako se krecu cijene ?
http://forum.klix.ba/dash-cam-izbor-sav ... 39784.html
sve na kvadrat

#6062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sve na kvadrat »

condy wrote:Nehatno se zapucaj onako ko fol on naglo zakocio a sijalice nisu radile i jbg :D

Da imam kuku naprijed vrlo rado....:D Ali nažalost nemam.
sema911s

#6063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

Nabucco wrote:
Kamera na ebay od 17KM, i vrijedi...
Conrad ima neke od 50KM kakve su....

Ali koliko god neko pricao da ne vazi taj snimak na suduu... Huhuuubhh vjerujte vazii
mahalas505

#6064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

condy wrote:Živcira me kad neko ispred mene non stop koči...ne zna kočiti motorom pa siluje kočnice i gdje treba i gdje ne treba, a na pravcu mangup po gasu
Ma ne brinem se ja za tebe, znas ti pritisnuti gas kad treba :lol: . Malo je paradoksalno, da se ti nasao zaliti na nekoga u vezi brzine.
KB9

#6065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

hadzija izbaci zmigavac pa ga preleti pred radarom :lol:
condy

#6066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

mahalas505 wrote:
condy wrote:Živcira me kad neko ispred mene non stop koči...ne zna kočiti motorom pa siluje kočnice i gdje treba i gdje ne treba, a na pravcu mangup po gasu
Ma ne brinem se ja za tebe, znas ti pritisnuti gas kad treba :lol: . Malo je paradoksalno, da se ti nasao zaliti na nekoga u vezi brzine.
Ne zalim se bolan zbog brzine vec zbog kocenja :mrgreen:
condy

#6067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

KB9 wrote:hadzija izbaci zmigavac pa ga preleti pred radarom :lol:
Preskoci i njega i radar :lol: :lol:

Ti me podsjecas na jednog lika kojeg je policija zajebavala jer vozi sporo :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Image

Par puta je falilo, da ispadne na cestu kad je prelazio preko rupcaga i sahtova, a vozio k'o puz, i pravio kolonu. Zao mi lika koji je sjedio na zadnjem i cuvao ovaj sto/stalak. Mislim da je istegao sve moguce misice. :mrgreen:
lijepa u dusi

#6069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

samo pozitiva wrote:
lijepa u dusi wrote:
koga si zvala i pitala? ako je 60 ogranicenje (ko sto kazu) a ti vozila 63km/h, pravac sud :D
7a) vozač koji se vozilom na putu u naselju krede brzinom koja je 10-20 km/h veča od dozvoljene, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja krede brzinom koja je od 20-30 km/h veda od dozvoljene (član 44. i član 46. st. (1) i (2));
Eh 'vako... zvala čovjeka koji je u toku i sa zakonima i sa svim mogućim ograničenjima kad je Sarajevo u pitanju, ima čovjek sve u malom prstu. Ograničenje je 60 km/h. :)

E, sad je neka druga stvar što su se moj muž i otac sastali i zezali me cijeli dan za tu kaznu koju nisam ni dobila. Dakle, 60 ograničenje, može se i do 70 ići.
Eto, da ne konta raja koja tako vozi da će im stići čestitka, neće. Bar ne ako nemate dvojicu, najblaže rečeno šaljivdžija, u porodici. :D
IcedFlame

#6070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by IcedFlame »

Naravoucenje: Bolje jedan saljivdzija na forumu, nego dva u porodici, ili obratno? :D
muha_sa

#6071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

lijepa u dusi wrote:

Eh 'vako... zvala čovjeka koji je u toku i sa zakonima i sa svim mogućim ograničenjima kad je Sarajevo u pitanju, ima čovjek sve u malom prstu. Ograničenje je 60 km/h. :)

E, sad je neka druga stvar što su se moj muž i otac sastali i zezali me cijeli dan za tu kaznu koju nisam ni dobila. Dakle, 60 ograničenje, može se i do 70 ići.
Eto, da ne konta raja koja tako vozi da će im stići čestitka, neće. Bar ne ako nemate dvojicu, najblaže rečeno šaljivdžija, u porodici. :D
:thumbup:
našla nas zajebavat :-) :lol: :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Ja prodjem i po 65, malo vise, kad jucer procitah ovo tvoje, tacno mi nesto lose bilo :lol:
KB9

#6073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

condy wrote:
KB9 wrote:hadzija izbaci zmigavac pa ga preleti pred radarom :lol:
Preskoci i njega i radar :lol: :lol:

Ti me podsjecas na jednog lika kojeg je policija zajebavala jer vozi sporo :mrgreen:
ma ti i tvoje price, rezonovanja, vazda sve pogresno :-)
MOSALJOZE

#6074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Leon16v wrote:Ja prodjem i po 65, malo vise, kad jucer procitah ovo tvoje, tacno mi nesto lose bilo :lol:
Isti sam,i sve vracam film,koliko sam vozio,i što još nisu stigle kazne :evil:
zdruzdjo

#6075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

lijepa u dusi wrote: E, sad je neka druga stvar što su se moj muž i otac sastali i zezali me cijeli dan za tu kaznu koju nisam ni dobila. Dakle, 60 ograničenje, može se i do 70 ići.
E sad zapamti dobro sta cu ti reci jednu staaaaru poslovicu.
Osveta je jelo koje je najbolje kad je servirano hladno.

Uuuuuuu kako bi smislio pakost, da bi novine pisale.
Tipa kradja auta, dogovaranje o cjeni otkupa, ne smije policija nista jer cemo zapaliti isto......
Mhhhh kako mi se javi mali crveni na desnom ramenu u takvim slucajevima.
Post Reply