SDP

bunk

#60451 Re: SDP

Post by bunk »

Prpa.ba wrote: 10/05/2020 17:57 To je generalno tradicija SDPovaca. :mrgreen: Cak i kad se otrgnu iz statusa SDA-ovskog pozlatka, i kad su sustinski u pravu, i dalje nemaju osjecaj za komunikaciju ideja i odrodjeni su od baze. Zbog toga nikad nisu ni bili u stanju formirati sustinski drugaciju vlast u odnosu na ono sto nudi SDA, sve dok nije dosao NiP i natjerao NS u vlast, i time nakratko eutanizirao SDA. :-)

Ista stvar ce im biti problem i u pozicioniranju u buducnosti. Sto se tice gradjanskog civilizovanog elitizma i apstrakcije kao filmskog izraza, NS je vise kultivisan, a sto se tice jasnoce komuniciranja i narodne bliskosti bazi, NiP je bolje uvjezban. Ostaje pozicija tehnokratske birokratije i projektnog menadzmenta, uostalom to smo vidjeli i u periodu dok su cinili Vladu, ne mogu reci da sam nezadovoljan podjelom uloga.. :mrgreen:
"podjela uloga" ala kad se djecak iz 8 razreda igra klikera sa djecacima 5 razred :lol:
Kikibombona

#60452 Re: SDP

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 10/05/2020 17:44 i to tako kako se radi košta. bez para ne može nikako i ništa da se radi. nikšić je to glupo odvalio, definitivno antipatično i licemjerno prema prosječnom glasaču, ali suštinski je u pravu.
Da im das milijardu maraka ne bi mogli pobijediti SDA. Toliko su se srozali i profuckali sve prilike koje su imali.

Nema energije, ideja i muda. Nema para koje odsustvo navedenog mogu kompenzirati. Ljudi ne glasaju za kancelarije, bilborde i karavan autobusa.

...

Ako SDA padne, trebamo zahvaliti SDA odmetnicima poput Konakovica, Kasumovica i sl. Jedan i drugi kao na struju prikljuceni, muda do poda. To je ono sto fali SDP-eu i NS-u.

Nema sela koje Kasumovic nije obisao deset puta i zato ce pregaziti SDA u Zenici. Covjek ima nevjerovatnu energiju i hrabrost da se najebe majke cijeloj SDA zajedno sa satelitima. On sam nadjaca njih 20 u vijecu. :roll:

...

S druge strane, SDP i NS, rezervisano, mlako... lijeno... bez energije i ideja. Jbg, ja cu opet glasati za NS, ali razumijem zasto ogromna vecina nece.
RunnerX

#60453 Re: SDP

Post by RunnerX »

NS nikad nije bila, i neće biti, stranka za ogromnu većinu.
Prpa.ba

#60454 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

bunk wrote: 10/05/2020 18:01 "podjela uloga" ala kad se djecak iz 8 razreda igra klikera sa djecacima 5 razred :lol:

A znamo da je najbolje igrati klikera u hladovini opozicije, pajel. :mrgreen:
Kikibombona

#60455 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote: 10/05/2020 17:57 To je generalno tradicija SDPovaca. :mrgreen: Cak i kad se otrgnu iz statusa SDA-ovskog pozlatka, i kad su sustinski u pravu, i dalje nemaju osjecaj za komunikaciju ideja i odrodjeni su od baze. Zbog toga nikad nisu ni bili u stanju formirati sustinski drugaciju vlast u odnosu na ono sto nudi SDA, sve dok nije dosao NiP i natjerao NS u vlast, i time nakratko eutanizirao SDA. :-)

Ista stvar ce im biti problem i u pozicioniranju u buducnosti. Sto se tice gradjanskog civilizovanog elitizma i apstrakcije kao filmskog izraza, NS je vise kultivisan, a sto se tice jasnoce komuniciranja i narodne bliskosti bazi, NiP je bolje uvjezban. Ostaje pozicija tehnokratske birokratije i projektnog menadzmenta, uostalom to smo vidjeli i u periodu dok su cinili Vladu, ne mogu reci da sam nezadovoljan podjelom uloga.. :mrgreen:
Ja sam juce imao ugodan razgovor sa zenickim NiP-ovcem. Znam ga kao gradskog momka konzervativnih shvatanja, posvecenog vjeri.

Nekad ranije, znao je reci: ma tvoja NS je elitisticka, zanima ih umjetnost, ne mogu oni nista uraditi na ekonomskom planu itd. To je kultura, a ko zna sta je zaista mislio, mnogo teze od toga, ali nije bilo pozeljno da kaze. :D

Juce druga ploca, covjek kaze, NiP i NS moraju ici zajedno, rusiti SDA mafiju. Saljivo ga upitah, a ideologija, LGBT parada...!?? :lol: Ka'e, ma jebo sad to, ako se ne ujedinimo za par godina cemo se svi druziti u Njemackoj.

...

Nevjerovatna promjena. SDP i NS trebaju biti zahvalni na pojavi Konakovica. U stroj ubaciti i Kasumovica koji SDA devastira kao nikad niko. Vidjeti sta je sa Hadzikadicem. Bilo bi dobro da je opozicija SDA.
JThomas

#60456 Re: SDP

Post by JThomas »

ne mogu ni oni raditi bez para. koliko se ko trudi jedna je stvar, ali ne možeš se ni truditi bez para. možeš se ne truditi sa parama, to da.
testni_akaunt

#60457 Re: SDP

Post by testni_akaunt »

http://www.sdp.ba/cengic-sdp-bih-je-sma ... a-povecao/

Kakvi likovi, prije par godina su u kontru udarali

Image
Kikibombona

#60458 Re: SDP

Post by Kikibombona »

testni_akaunt wrote: 10/05/2020 18:19 http://www.sdp.ba/cengic-sdp-bih-je-sma ... a-povecao/

Kakvi likovi, prije par godina su u kontru udarali

Image
DakleM, Nermin Niksic, kada je bio premijer, je smanjio iznos za finansiranje stranka, a sada kuka jer se smanjuje u jeku najgore ekonomske krize? :lol:

Kakva ojebina jebote, kakvi diletanti,..

Stvarno covjek mora biti govno ili imati celicni zeludac da bi se uclanio u stranku i radio sa ovakvim likovima. Sami talog bolesnog drustva.
Banksy

#60459 Re: SDP

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: 10/05/2020 17:57
kad su sustinski u pravu, i dalje nemaju osjecaj za komunikaciju ideja i odrodjeni su od baze.

Ista stvar ce im biti problem i u pozicioniranju u buducnosti.
Sto se tice gradjanskog civilizovanog elitizma i apstrakcije kao filmskog izraza, NS je vise kultivisan, a sto se tice jasnoce komuniciranja i narodne bliskosti bazi, NiP je bolje uvjezban.
Ostaje pozicija tehnokratske birokratije i projektnog menadzmenta, uostalom to smo vidjeli i u periodu dok su cinili Vladu, ne mogu reci da sam nezadovoljan podjelom uloga.. :mrgreen:
Ne znaju iskomunicirati ideju i koncept, i da ih imaju, to je sigurno najveći minus.
Imali su takav kapital i takav potencijal nakon što je Nikšić odbio SDA, imali su i reflektore i pažnju, mogli su iznijeti svaku ideju, sve što im je palo na pamet, i ništa, kapitalizirali su ništa. I prođe taj trenutak, potrošen i zaboravljen, kao da ga nikada nije ni bilo. I misliš da neko, prosječan stanovnik KSa, zna imena njihovih ministara u vladi, da pamri njihova djela? Ono je ostala Kiflina vlada, njemu se pripisuju sve zasluge i sav sjaj, poneko možda zapamti i NS kroz Mandića i Brčić, i to je to. Vjerujem da NiP i NS nemaju problem s tom podjelom uloga, gdje je SDP "tehnokratska birokratija i projektni menadzment" u ofu i sjeni, ali jasno je da za SDP to nije dobro.
Imaju puno problema s profiliranjem, komunikacijom, definiranjem lidera i vodstva, svježim idejama, kadrovima, ma imajj hrpu problema, a jedino gdje problema nije bilo je tamo gdje ga svi drugi imaju: s poštovanjem date riječi, dosljednošću i poštenjem. I zamisli, imaš takvu gromadu u rukama, i od nje ne napraviš ništa... Pa, baš tuga.
Banksy

#60460 Re: SDP

Post by Banksy »

Kikibombona wrote: 10/05/2020 17:43

Kancelarija SDA je prcvarnik u odnosu na SDP-eovu.

Kakve to veze ima kad se pare vrte u ćevabdžinici preko puta, na sjelima, s rodbinom. Kome je kancelarija mjerilo bilo čega?

JThomas wrote: 10/05/2020 17:21 problem se može sažeti u jednoj rečenici, legalno finansiranje se smanjuje a onima na vlasti je dostupno ilegalno. a "institucije neka rade" također u šaci. jeste, dobro zvuči "političarima krešu pare". gdje ima pravne države "zaoprave" bilo bi dobro. ali u našoj stvarnosti se dodatno cementira sadašnje stanje, time što nezakonite prednosti stranaka na vlasti još dobijaju na značenju.
Matzan

#60461 Re: SDP

Post by Matzan »

malakh wrote: 10/05/2020 10:10
Čengić: Nikšić je zvao delegate da ne glasaju za mene, okretali su se janjci za direktore, prijetilo se otkazima

Kada sam se u septembru 2019. godine kandidovao za predsjednika KO SDP BiH Sarajevo i time ugrozio u potpunosti svoj lični odnos sa rukovostvom partije, to sam učinio jer sam itekako bio svjestan pogubnosti ostanka aktuelnog rukovodstva na čelu sarajevske organizacije - navodi Čengić.

Uz uvjerenost u loš rad rukovodstva organizacije, jasno je vidljivo bilo da to rukovodstvo ne može napraviti "tim" ili "ekipu" dok je meni zamjerano upravo da želim praviti "tim" ili "ekipu". O održanoj Konvenciji nikada javno nisam govorio, jer nisam želio ugroziti ugled SDP BiH u javnosti, zato su mi pomalo smiješne bile kritike SDP-a na račun afere "Asim" i organizovanja izbora unutar sarajevske SDA, kada su se iste stvari dešavale u izborima za sarajevski SDP. Jedina razlika je što za razliku od Efendića sam ja šutio o tome.
još je zanimljivo kako su u sarajevskom sdpu sa nulom pomnožili njega i sašu magazinovica, prijetili otkazima u toplanama ako se ne glasa za masica....

i zbog ovog mislim da će čengić uskoro biti bivši u sdpu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sjetih se 2010. godine i mog ushićenja što je SDA konačno sišla sa vlasti... dosadili više.
Bila je neka emisija u kojoj je Nikšić gostovao, obećavao vladavinu zakona, bolji život isl. neboluze.
Reče mi tada stariji i iskusniji brat: "Polako sa radovanjem, samo je SDP gora od SDA."
Poslije ovoga često mi je padaao na pamet ovaj razgovor i moja naivnost.
Prpa.ba

#60462 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Vise su Kifla, i nakon sto se navikao na ulogu, Forto, radili na promociji SDP ministara koji su zaista radili prilicno kvalitetno, nego sto im je SDP obezbjedio ikakvu medijsku podrsku i promociju. :mrgreen:

To su te razlike u mentalitetu, NiP zivi na imenima i ekipnom duhu jer infrastrukture nemaju, NS je udruzenje slobodnih strijelaca okupljeno oko nemanja alternative, a SDP bezlicna birokratija sa infrastrukturnim opterecenjem vecim od same SDA.. :-) I to se vidi u svakom nastupu i djelovanju. Dok ured za odnose sa javnosti SDP-a napise priopcenje, Kifla je vec skupio sto komentara na fejsbuku, a NS-ovci procaskali uz kaficu. :mrgreen:
Kikibombona

#60463 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Banksy wrote: 10/05/2020 18:55
Kikibombona wrote: 10/05/2020 17:43

Kancelarija SDA je prcvarnik u odnosu na SDP-eovu.

Kakve to veze ima kad se pare vrte u ćevabdžinici preko puta, na sjelima, s rodbinom. Kome je kancelarija mjerilo bilo čega?

JThomas wrote: 10/05/2020 17:21 problem se može sažeti u jednoj rečenici, legalno finansiranje se smanjuje a onima na vlasti je dostupno ilegalno. a "institucije neka rade" također u šaci. jeste, dobro zvuči "političarima krešu pare". gdje ima pravne države "zaoprave" bilo bi dobro. ali u našoj stvarnosti se dodatno cementira sadašnje stanje, time što nezakonite prednosti stranaka na vlasti još dobijaju na značenju.
Kikibombona wrote: 10/05/2020 17:35
JThomas wrote: 10/05/2020 17:33 to je površno gledanje. neki novac košta i otvoriti kancelarije. a neko (vlast) sve to ima namireno i premireno iz crnih i sivih izvora. i neravnopravnost položaja se samo povećava.

sda nema šta da "zakucava", kad će onaj koga je ona namirila (direktno ili indirektno) svakako za nju glasati. njena kampanja traje od '90 neprekinuto. bez dana prekida, bez nedjelje i praznika. jer to je kampanja podjele budžeta. plakati su tu najmanje bitni. a onaj koga nije namirila, svakako gotovo sigurno neće. to brojevi glasova iz zadnjeg ciklusa vrlo jasno pokazuju.
Znaci, kancelarije problem, da li me zezas?

SDP gubi izbore jer nema dovoljno kancelarija?
Kikibombona

#60464 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote: 10/05/2020 19:20 Vise su Kifla, i nakon sto se navikao na ulogu, Forto, radili na promociji SDP ministara koji su zaista radili prilicno kvalitetno, nego sto im je SDP obezbjedio ikakvu medijsku podrsku i promociju. :mrgreen:

To su te razlike u mentalitetu, NiP zivi na imenima i ekipnom duhu jer infrastrukture nemaju, NS je udruzenje slobodnih strijelaca okupljeno oko nemanja alternative, a SDP bezlicna birokratija sa infrastrukturnim opterecenjem vecim od same SDA.. :-) I to se vidi u svakom nastupu i djelovanju. Dok ured za odnose sa javnosti SDP-a napise priopcenje, Kifla je vec skupio sto komentara na fejsbuku, a NS-ovci procaskali uz kaficu. :mrgreen:
:thumbup:
Banksy

#60465 Re: SDP

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: 10/05/2020 19:20 Vise su Kifla, i nakon sto se navikao na ulogu, Forto, radili na promociji SDP ministara koji su zaista radili prilicno kvalitetno, nego sto im je SDP obezbjedio ikakvu medijsku podrsku i promociju. :mrgreen:

Da, istina.
putokaz1

#60466 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kifla se ponaša isto ko naš Načelnik ,ali nekad
Fejzbuk,priča kontra SDA,lafina,skupljanje širokih narodnih masa,mladih
Pitam da li Kifla blokira one koji se ne slažu s njim kao ovaj naš?
Leverage

#60467 Re: SDP

Post by Leverage »

Zahvaljujući putokazu i Meho iz Frankfurta zna šta se dešava u Lukavcu.
putokaz1

#60468 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote: 10/05/2020 19:56 Zahvaljujući putokazu i Meho iz Frankfurta zna šta se dešava u Lukavcu.
Kako znaš da se zovem Meho i da sam radio u frankfurtu? :roll:
RunnerX

#60469 Re: SDP

Post by RunnerX »

Ako ovako nastavi, SDP će postati najveći teret opozicije koja je u velikom zamahu.
putokaz1

#60470 Re: SDP

Post by putokaz1 »

RunnerX wrote: 10/05/2020 21:28 Ako ovako nastavi, SDP će postati najveći teret opozicije koja je u velikom zamahu.
Niti je Opozicija u zamahu ,a pogotov SDP teret
Vidjet ćemo po broju Načelnika ko je u 4orci Teret a ko u zamahu
NIP je u zamahu za OV u Sarajevu i bližoj Okolini i To je sve
Neznam na osnovu čega su Forumaši s Klixa sigurni u Veličanstven rezultat NIP-a,da će dobit npr 10 načelnika,Relativnih većina u 20 Općina itd
Ma jok
2/3 Načelnika(u KS) NIPu možda 5 sa Srebrenikom,Bužim ili Bosanski Petrovac ili slično
Rezultat NIPa hoće biti dobar bit će prvi ili drugi u Centru,Novom Sarajevu i još ponegdje,u KS će bit ko što i jesu Druga stranka ali bliže SDA-u,Mnogi Novoizašli će glasati za NIP i to zaokružit će Praznu listu samo zbog Konakovića ne zbog nekog od kandidata za Vijeće
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60471 Re: SDP

Post by malakh »

lagum im je svima bio pencilin, ali...
putokaz1

#60472 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Malkah ti i sad braniš Komšića :D
belfy

#60473 Re: SDP

Post by belfy »

bunk wrote: 09/05/2020 19:21
belfy wrote: 09/05/2020 15:01
bunk wrote: 09/05/2020 09:28

Sta nam je dobra donio evropski kontinentalni model i Europa opcenito?Bez podrske i prijateljstva SAD davno bi mi svi odplutali Drinom ili bili rasuti po planeti ko Kurdi..
Mene da se pita koliko juce bi imali kazneni zakon Texasa ili Floride i prepisan izborni zakon SAD.
Nek se ljuti ko hoce.Sta nam je (prvenstveno Bosnjacima ) donijelo sto smo podijeljeni na Fatah ,Hamas i milion malih sitnoracundzijskih strankica sa lokalnim Bogovima koji jedino sto znaju je ukrast od Drzave i zaposlit u Drzavnu firmu i odatle crpit moc a preko ledja rudara ili bilo kojih ljudi koji casno rade za svoj hljeb..nabijem naq i to.
A sto se tice poredjenja stranke SDA ili bilo koje proBosanske stranke sa fasistickim cetnickim pokretom to ne obraz svakome ko to radi.
ti izgleda ne znas, ni koliko, ni gdje si supalj. Bosnjaci podijeljeni na Fatah i Hamas... 'ljebe...
Karikirao sam.
Nisi valjda pomislio da sam mislio bukvalno na situaciju u BiH.
a mislio si na Bosnjake po bliskom istoku onda? ili mozda samo nisi mislio...
invincible1921

#60474 Re: SDP

Post by invincible1921 »

putokaz1 wrote: 10/05/2020 21:37
RunnerX wrote: 10/05/2020 21:28 Ako ovako nastavi, SDP će postati najveći teret opozicije koja je u velikom zamahu.
Niti je Opozicija u zamahu ,a pogotov SDP teret
Vidjet ćemo po broju Načelnika ko je u 4orci Teret a ko u zamahu
NIP je u zamahu za OV u Sarajevu i bližoj Okolini i To je sve
Neznam na osnovu čega su Forumaši s Klixa sigurni u Veličanstven rezultat NIP-a,da će dobit npr 10 načelnika,Relativnih većina u 20 Općina itd
Ma jok
2/3 Načelnika(u KS) NIPu možda 5 sa Srebrenikom,Bužim ili Bosanski Petrovac ili slično
Rezultat NIPa hoće biti dobar bit će prvi ili drugi u Centru,Novom Sarajevu i još ponegdje,u KS će bit ko što i jesu Druga stranka ali bliže SDA-u,Mnogi Novoizašli će glasati za NIP i to zaokružit će Praznu listu samo zbog Konakovića ne zbog nekog od kandidata za Vijeće
Sdp dobija glasove..

1.Na ime a ne neki kvalitetan rad
2. Jer je tanka ostala alternativa SDAu...znaci alo dino i NS ojacaju njih nema nigdje.
3. Postaju itekako terer jer maltene au kopija SDA
putokaz1

#60475 Re: SDP

Post by putokaz1 »

u Dijelu Sarajeva moze se reći tačno.
Ostatak FBIH Nema govora,jer ostatku FBIH NIP i NS skoro nepostoje
2018 NIP nije bio izvan KS,a kadrovi poput Eseda iz Živinica ili Agana iz Bužima nemogu ništa
ustvari NIP i NS skoro ništa i ne nude ,bar vezano za Dijelove izvan Sarajeva čast izuzecima poput Mirsada NS iz Gračanice
Slažem se da bi SDP i DN trebali podržati kadrove NS na načelnike NS I CE ali ne i onakve poput Bukve
Vidjet ćemo šta će donijeti TAJ DOBAR REZULTAT NIP 2020,koliko je dobar,i šta dalje
Bivši SDA ovac nemože nuditi nešto posebno ali ako mu vi iz Sarajava vjerujete treba to poštovat
Znat će se više kad budu izašli kandidati,Liste
2016 Rekli smo u ovo doba Naša stranka osvaja Centar i šta bi
Volio bi da SDA izgubi ali ISKUSTVO mi govori da to neće biti lako ni na dan izbora a još teže poslije,kad se Spavači aktiviraju
Post Reply