SDP

bunk

#60376 Re: SDP

Post by bunk »

Chmoljo wrote: 09/05/2020 09:12
bunk wrote: 09/05/2020 07:55
Better Man wrote: 08/05/2020 22:44 Treba ukinuti finansiranje političkih stranaka trajno, ali isto zabraniti svim javnim preduzečima da i pfening smiju dati bilo kojoj političkoj stranci. Stranke treba da se finasiraju isključivo od članarine svojih članova i nikako drugačije.
Upravo.
Zasto izmisljati toplu vodu.
Kako je to rijeseno u zemlji u kojoj je stvoren Dejton?
Prepisati od amera i cao.
Qrko davati.milione maraka strankama.
Sve i jednu marku namihenjenu strankama prebaciti u fond za povecanje plata rudarima.
A ko hoce u politiku neka proda djedovinu ili svoja kola pa se financira.
Dakle, logičnije je primjenjivati anglosaksonski politički model, nego evropski kontinentalni, jer smo mi u stvari otok u pacifiku?

Zanemarićemo sve hiljadugodišnje kulturne, historijske i ekonomske poveznice, zajedničku pravnu tradiciju, sličan mentalitet zato jer je Dejton tu potpisan.

I onda se SDAovci ljute kad ih porediš sa četnicima prema kojima Bosna ne postoji prije Dejtona.
Sta nam je dobra donio evropski kontinentalni model i Europa opcenito?Bez podrske i prijateljstva SAD davno bi mi svi odplutali Drinom ili bili rasuti po planeti ko Kurdi..
Mene da se pita koliko juce bi imali kazneni zakon Texasa ili Floride i prepisan izborni zakon SAD.
Nek se ljuti ko hoce.Sta nam je (prvenstveno Bosnjacima ) donijelo sto smo podijeljeni na Fatah ,Hamas i milion malih sitnoracundzijskih strankica sa lokalnim Bogovima koji jedino sto znaju je ukrast od Drzave i zaposlit u Drzavnu firmu i odatle crpit moc a preko ledja rudara ili bilo kojih ljudi koji casno rade za svoj hljeb..nabijem naq i to.
A sto se tice poredjenja stranke SDA ili bilo koje proBosanske stranke sa fasistickim cetnickim pokretom to ne obraz svakome ko to radi.
Kikibombona

#60377 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Da li je realno, normalno, da Nermin Niksic kuka radi smanjenja prihoda politickim strankama dok desetine hiljada gradjana BiH ostaje bez posla?

Mrznja naroda prema strankama je ogromna, ukljucujuci njegovu stranku i njega licno, a on opet iz ocaja progovara!???

Stvarno je glup i ljigav.

Smrada nema ni na mapi dok se suocavamo sa velikom krizom, cijeli zivot parazitira na grbaci naroda, kao opozicioni politicar tepa vladajucem Radoncicu... :-x :-x :-x :-x

I onda se ljudi pitaju zasto mnogi apstiniraju i zasto SDA sekta vlada 30 godina!???
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60378 Re: SDP

Post by Chmoljo »

bunk wrote: 09/05/2020 09:28

Sta nam je dobra donio evropski kontinentalni model i Europa opcenito?Bez podrske i prijateljstva SAD davno bi mi svi odplutali Drinom ili bili rasuti po planeti ko Kurdi..
Mene da se pita koliko juce bi imali kazneni zakon Texasa ili Floride i prepisan izborni zakon SAD.
Nek se ljuti ko hoce.Sta nam je (prvenstveno Bosnjacima ) donijelo sto smo podijeljeni na Fatah ,Hamas i milion malih sitnoracundzijskih strankica sa lokalnim Bogovima koji jedino sto znaju je ukrast od Drzave i zaposlit u Drzavnu firmu i odatle crpit moc a preko ledja rudara ili bilo kojih ljudi koji casno rade za svoj hljeb..nabijem naq i to.
A sto se tice poredjenja stranke SDA ili bilo koje proBosanske stranke sa fasistickim cetnickim pokretom to ne obraz svakome ko to radi.
Stvarno nemam vremena da ti nadoknađujem 8 do 12 godina školovanja.

Iz ovog upisa ispalo je više gluposti nego iz razgovora Devića i Čelika.

Da, četnici. Pljačkaju i raseljavaju Bošnjake i jedni i drugi. Razlika je u ubijanju. Ali kad dođe zor guzici, ništa nije nemoguće.
doremifa

#60379 Re: SDP

Post by doremifa »

Chmoljo wrote: 09/05/2020 09:53

Stvarno nemam vremena da ti nadoknađujem 8 do 12 godina školovanja.

Iz ovog upisa ispalo je više gluposti nego iz razgovora Devića i Čelika.

Da, četnici. Pljačkaju i raseljavaju Bošnjake i jedni i drugi. Razlika je u ubijanju. Ali kad dođe zor guzici, ništa nije nemoguće.
Ima on, pretpostavljam, više diploma nego itko ovdje. Sve u roku, sve po zakonu. Cuva racun jos uvijek, zlu ne trebalo. Uglavnom, ako ga pitas sta mu je tacno bolje u anglosaksonskom sistemu reci ce ti nesto sto za par sekundi naci na wikipediji ili ce reci "to je moje misljenje"
belfy

#60380 Re: SDP

Post by belfy »

bunk wrote: 09/05/2020 07:55

Upravo.
Zasto izmisljati toplu vodu.
Kako je to rijeseno u zemlji u kojoj je stvoren Dejton?
Prepisati od amera i cao.
Qrko davati.milione maraka strankama.
Sve i jednu marku namihenjenu strankama prebaciti u fond za povecanje plata rudarima.
A ko hoce u politiku neka proda djedovinu ili svoja kola pa se financira.
Dakle, logičnije je primjenjivati anglosaksonski politički model, nego evropski kontinentalni, jer smo mi u stvari otok u pacifiku?

Zanemarićemo sve hiljadugodišnje kulturne, historijske i ekonomske poveznice, zajedničku pravnu tradiciju, sličan mentalitet zato jer je Dejton tu potpisan.

I onda se SDAovci ljute kad ih porediš sa četnicima prema kojima Bosna ne postoji prije Dejtona.
ti izgleda ne znas, ni koliko, ni gdje si supalj. Bosnjaci podijeljeni na Fatah i Hamas... 'ljebe...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60381 Re: SDP

Post by malakh »

Kikibombona wrote: 09/05/2020 09:43 Da li je realno, normalno, da Nermin Niksic kuka radi smanjenja prihoda politickim strankama dok desetine hiljada gradjana BiH ostaje bez posla?

Mrznja naroda prema strankama je ogromna, ukljucujuci njegovu stranku i njega licno, a on opet iz ocaja progovara!???

Smrada nema ni na mapi dok se suocavamo sa velikom krizom, cijeli zivot parazitira na grbaci naroda, kao opozicioni politicar tepa vladajucem Radoncicu... :-x :-x :-x :-x

I onda se ljudi pitaju zasto mnogi apstiniraju i zasto SDA sekta vlada 30 godina!???
ma ne bi oni kukali, nego sve po sirotinji se udara, to je njih zaboljelo. :lol:

sami sebi skacu u stomak. po ko zna koji put.

i kako ocekekivati od sdpa da bude bilo kakva opozicija i da moralise nekome?

pa covjece sda ih proziva za nezastitu prava radnika i za rad na stetu radničke klase, sve sto je niksic poletio da zakuka sto se smanjila budzetska stavka za financiranje stranaka.
Nike af1 white

#60382 Re: SDP

Post by Nike af1 white »

malakh wrote: 09/05/2020 15:24
Kikibombona wrote: 09/05/2020 09:43 Da li je realno, normalno, da Nermin Niksic kuka radi smanjenja prihoda politickim strankama dok desetine hiljada gradjana BiH ostaje bez posla?

ma ne bi oni kukali, nego sve po sirotinji se udara, to je njih zaboljelo. :lol:

sami sebi skacu u stomak. po ko zna koji put.

i kako ocekekivati od sdpa da bude bilo kakva opozicija i da moralise nekome?

pa covjece sda ih proziva za nezastitu prava radnika i za rad na stetu radničke klase, sve sto je niksic poletio da zakuka sto se smanjila budzetska stavka za financiranje stranaka.
hi hi ha ha ha bukvalno bi se tvoj post mogao svesti na ovo tuzno je da komentarises tj trolas domaću politiku i to nasao da ismijava jedinu pozitivnu stvar u nasem politickom sistemu tko ne shvaca koliko je pogubno ukidanje ovakve vrste naknada jadna mu majka
putokaz1

#60383 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Bez Jakog SDP nema jake opozicije
A SDP cvrsto drzi Drugu Poziciju već 2 izborna ciklusa s Tendencijom ostanka na DRUGOM mjestu
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60384 Re: SDP

Post by malakh »

Nike af1 white wrote: 09/05/2020 15:49
hi hi ha ha ha bukvalno bi se tvoj post mogao svesti na ovo tuzno je da komentarises tj trolas domaću politiku i to nasao da ismijava jedinu pozitivnu stvar u nasem politickom sistemu tko ne shvaca koliko je pogubno ukidanje ovakve vrste naknada jadna mu majka
a tko pominje ukidanje? to je kada se bezmozgovici uhvate pametovati i kada ih stranacka masinerija napucka, a oni kao pusteni sa lanca samo pocnu lajati u prazno.

dakle, ovdje nije rijec o ukidanju, vec o smanjenju ili ti ga reduciranju. to smanjenje se odnosi na sve politicke partije, a ne samo na sdp. pretpostavka je da ce se vec narednim budzetom sve vratiti na staro, a ne da ce se ukinuti.

zasto su iz sdpa ispali glupi i naivni? potrcali da se zale za pare koje su namijenjene oporavku od pandemije. pomenuli nasu stranku i nip, a oni sve presutjeli i nisu nista komentirali, jer su skontali gresku sdpa i ostalo je da samo iz sdpa kukaju.

naravno, komentari na njihovu izjavu su takvi, da ih je velika vecina popljuvala.

i onda kao slag na kraju torte, sda im nesto spocitava i moralise.

sami sebi skocili u stomak. sami sebi oduzimaju argumente.
Leverage

#60385 Re: SDP

Post by Leverage »

Mržnja naroda prema strankama je velika, ali njihova politička nepismenost daleko je veća, s tim da su prvog svjesni a drugog ne.

Ti si uzeo primjer Nermina Nikšića, dugogodišnjeg, sistemskog političara. Ja ću uzeti primjer Damira Nikšića, antisistemskog političara. Obojica po pitanju finansiranja političkih subjekata govore isto i obojica su u opoziciji. Šta ti to govori?

Nikšić je valjao mnoge gluposti i meni se od toga dizala kosa na glavi, ali ovo nije glupost. Stvar je vrlo prosta, ako se novac za finansiranje političkih subjekata podijeli "desetinama hiljada koji su ostali bez posla", nakon par mjeseci opet ćemo imati desetine hiljada koji nemaju posao ali sad bez pomenutog novca, imat ćemo opoziciju bez pomenutog novca i imat ćemo istu vlast nakon izbora. Ukoliko pak politički subjekti dobiju novac, a samim tim i opozicija (a ne samo SDP), tada će biti moguće voditi kampanju i suprotstaviti se vladajućoj koaliciji. Eventualno dobar rezultat na lokalnim znači odličnu uvertiru za opšte izbore jer će ljudi početi vjerovati da je moguće. A pobjeda današnje opozicije na opštim izborima je preduslov da "desetine hiljada koji su ostali bez posla" to ne budu. Njima ama baš ništa ne znači ne znam ti kakva tranša za finansiranje političkih subjekata u njihovim džepovima, njihovo stanje može se promijeniti jedino ako se promijeni vlast.

No, to je naravno viša matematika za većinu glasača u BiH. Njihove frustracije lošom vlasti i političarima generalno opravdane su, ali oni nemaju kapacitet da razumiju političke procese i da na pravi način utiču na njihove tokove. Njima je tako jednostavno zamagliti pogled ovakvom gluparijom kakva je priča o finansiranju političkih subjekata. Jer oni to razumiju kao da "političari i stranke dobivaju neke pare", a oni "ne dobivaju ništa". To najbolje govori o političkoj svijesti i političkoj pismenosti glasačkog tijela u BiH.

Naravno, ono što bi se moglo prigovoriti i Nikšiću ali i ostalim vodećim ljudima opozicije je to što ovo o čemu ja govorim oni ne znaju iskomunicirati na pravi način sa potencijalnim glasačima. Imajući u vidu veliku šansu da se ovakav potez pogrešno protumači, trebali su održati zajedničku press konferenciju i objasniti zašto je u interesu glasača da se ne ukida finansiranje političkih subjekata.

I na kraju sam si sebi odgovorio na pitanje. Zbog toga što Mašić drži glavu naopako, što je ljigav Nikšić i što se ljudi bave sličnim i potpuno nebitnim stvarima - SDA vlada 30 godina. I vladat će sve dok glasačko tijelo ne bude politički pismeno do te mjere da razlikuje bitno od nebitnog.
putokaz1

#60386 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Dok izbore odlučuju
Milino selo,Jaruške,Berkovica,Šikulje,Crveno Brdo,Panjik....
I to na na način na izašlih birača ima više nego stanovnika,da se broji dok SDA ne dobije 100%,dok jedna osoba uvodi 4 osobe,dok se mnogi prodaju za kilu makarona
Kikibombona

#60387 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote: 09/05/2020 16:36Mržnja naroda prema strankama je velika, ali njihova politička nepismenost daleko je veća, s tim da su prvog svjesni a drugog ne.
Politicka nepismenost naroda je posljedica nerada i neznanja samih politicara. Oni su ti koji imaju zadatak opismeniti narod. Ne moze se Hame opismeniti sam od sebe, mora mu neko u tome pomoci. Nermin Niksic i njemu slicni su klasicni oportunisti bez znanja i volje za radom. Puno je lakse sjediti ispod sadrvana, ispijati pivo, nego praviti plan, putovati po cijeloj drzavi i raditi sa narodom. Puno je lakse tepati nego zamjeriti se Radoncicu.
Ti si uzeo primjer Nermina Nikšića, dugogodišnjeg, sistemskog političara. Ja ću uzeti primjer Damira Nikšića, antisistemskog političara. Obojica po pitanju finansiranja političkih subjekata govore isto i obojica su u opoziciji. Šta ti to govori?
Zbog iznad napisanog, odluka da se iz stranke izbaci Damir Niksic je bila katarofalna. Izbacili su covjeka sa najboljom energijom i najvecim mudima. On upravo radi posao o kojem govorimo, radi na opismenjavanju naroda. Ja sam ga nekada potcjenjivao, ali sam uvidio da je veoma lucidan i da dobro razumije politiku, da zna misao pribliziti obicnom covjeku.
Nikšić je valjao mnoge gluposti i meni se od toga dizala kosa na glavi, ali ovo nije glupost. Stvar je vrlo prosta, ako se novac za finansiranje političkih subjekata podijeli "desetinama hiljada koji su ostali bez posla", nakon par mjeseci opet ćemo imati desetine hiljada koji nemaju posao ali sad bez pomenutog novca, imat ćemo opoziciju bez pomenutog novca i imat ćemo istu vlast nakon izbora. Ukoliko pak politički subjekti dobiju novac, a samim tim i opozicija (a ne samo SDP), tada će biti moguće voditi kampanju i suprotstaviti se vladajućoj koaliciji. Eventualno dobar rezultat na lokalnim znači odličnu uvertiru za opšte izbore jer će ljudi početi vjerovati da je moguće. A pobjeda današnje opozicije na opštim izborima je preduslov da "desetine hiljada koji su ostali bez posla" to ne budu. Njima ama baš ništa ne znači ne znam ti kakva tranša za finansiranje političkih subjekata u njihovim džepovima, njihovo stanje može se promijeniti jedino ako se promijeni vlast.

No, to je naravno viša matematika za većinu glasača u BiH. Njihove frustracije lošom vlasti i političarima generalno opravdane su, ali oni nemaju kapacitet da razumiju političke procese i da na pravi način utiču na njihove tokove. Njima je tako jednostavno zamagliti pogled ovakvom gluparijom kakva je priča o finansiranju političkih subjekata. Jer oni to razumiju kao da "političari i stranke dobivaju neke pare", a oni "ne dobivaju ništa". To najbolje govori o političkoj svijesti i političkoj pismenosti glasačkog tijela u BiH.

Naravno, ono što bi se moglo prigovoriti i Nikšiću ali i ostalim vodećim ljudima opozicije je to što ovo o čemu ja govorim oni ne znaju iskomunicirati na pravi način sa potencijalnim glasačima. Imajući u vidu veliku šansu da se ovakav potez pogrešno protumači, trebali su održati zajedničku press konferenciju i objasniti zašto je u njihovom interesu da se ne ukida finansiranje političkih subjekata.

I na kraju sam si sebi odgovorio na pitanje. Zbog toga što Mašić drži glavu naopako, što je ljigav Nikšić i što se ljudi bave sličnim i potpuno nebitnim stvarima - SDA vlada 30 godina. I vladat će sve dok glasačko tijelo ne bude politički pismeno do te mjere da razlikuje bitno od nebitnog.
U periodu ekonomske propasti, kada desetine hiljada porodica ostaje bez posla, apsolutno je nemoralno da ljudi sa nabrijanim Mercedesima kukaju radi rezanja prihoda.

Neka se snadju, neka na primjeru partije pokazu da su spremni voditi drzavu. Neka pola plate doniraju za SDP, neka animiraju clanstvo da doniraju. Ima nacina. Svakako je SDP pun bogatasa. Neka podnesu malu 'zrtvu' za stranku i drzavu u konacnici.

...

Ja, koji sam dobro materijalno potkovan, sam osjetio ogromnu mrznju prema Nerminu Niksicu kada sam procitao izjavu. Mogu misliti kako je nekome ko sutra nema kupiti mlijeko za dijete, ko ne zna kako ce platiti kiriju za stan, komunalije itd. Uzeti mitraljez i prepoloviti govno.

Njegova izjava pokazuje koliko je odvojen od realnosti, koliko je nesvjestan raspolozenja naroda. Tako je kada se kreces u drustvu poltrona koji ti podilaze, dobijes potpuno pogresnu sliku raspolozenja naroda od kojeg ocekujes podrsku. Da li je moguce da je toliko glup, toliko odvojen od realnosti, da nije shvatio da ce njegova izjava imati katastrofalne posljedice.

...

Vise puta sam pisao kako se zalazem da se stranke finansiraju iz budzeta i simbolicnih naknada simpatizera. Zakonom bih zabranio finansiranje od strane privatnih firmi u velikim iznosima. Medjutim, ovo su vanredne okolnosti koje zahtjevaju vanredne mjere. Neka Niksic i ekipa uplate po 10 000km za SDP, svakako su zaradili stotine hiljada maraka preko ledja siromasnih gradjana. 100 bogatih SDP-eovca po 10 000 = 1 000 000. To je najmanje sto mogu uraditi.
Matzan

#60388 Re: SDP

Post by Matzan »

Čuj da Nermin Nikšić zaposli desetine hiljada ljudi koji su ostali bez posla? :lol:

Pa on ne zna ni vlastitu stranku da domaćinski vodi; već su u debelom minusu i prije ovoga bili.
Leverage

#60389 Re: SDP

Post by Leverage »

Sad si ovu temu sveo na to šta Nermin Nikšić misli ili ne misli. Moj problem sa tvojim razmišljanjem nije to što ti ne misliš lijepo o Nikšiću, moj problem je to što ti misliš da treba obustaviti finansiranje političkih subjekata i još na to spominješ "skupocjene Mercedese", kao da se od tih para uzimaju nekakvi skupocjeni Mercedesi, a ne iz budžeta institucija.

Ne kuka Nikšić što će ostati bez para za skupocjeni Mercedes nego što će ostati bez para za predizbornu kampanju i što se na taj način pomaže vladajućim da nastave vladati. To je sva suština priče.

Ne mogu da se "snađu" jer postoje zakonski limiti što se tiče donacija za političke subjekte i ne mogu "bogataši iz SDP-a" zakonski da doniraju koliko im je volja. Za to vrijeme SDA uzima reket od "svojih" privatnika, uzima tenderski novac i mimo svakog zakona finansira mašineriju laži iznad stola i mašineriju krađe ispod stola kako bi i dalje ostala na vlasti.

Njegova izjava govori samo to da on ne zna iskomunicirati stvar na pravi način, ne zna objasniti potencijalnim glasačima zašto je to dobro za njih.

S druge strane, glasač koji je frustriran njegovom izjavom bez da razmisli šta to zapravo znači, ne zaslužuje ništa bolje nego vladavinu SDA. Ti frustrirani glasači koji bi "uzeli mitraljez i prepolovili govno" su najveći problem ovog društva. Ti glupani koji su u stanju samo da manifestuju frustracije, koji o politici "znaju sve", a nikad nisu promislili i kreirali jedan jedini kvalitetan stav o bilo čemu. Da se razumijemo, ni ja ne živim u nekom blagostanju i imam problema isto kao i većina, ni ja neću vidjeti niti jednu jedniu marku od toga što ide za finansiranje političkih subjekata. Ali ja razumijem zašto je to u mom interesu, zašto je to u opštem interesu. Ne dozvoljavam da me obuzme frustracija i da ne razmišljam racionalno. Ti sigurno živiš bolje i kvaitetnije od mene pa si opet dopustio da te obuzme frustracija. Vidiš da nije sve u debljini novčanika.

I, konačno, moj problem nije Nikšić, moj problem ako baš hoćeš nisu ni Bakir ni SDA. Moj problem su baš ti koje ti žališ. Ja ne samo da ih ne žalim nego mi se gade, od ove države su svojom glupošću i nepismenošću napravili i Bakira i SDA i sve što ne valja u ovoj državi. Zaslužuju oni i gore od SDA, ali eto imaju sreće da imaju barem SDA.
Last edited by Leverage on 09/05/2020 18:23, edited 1 time in total.
RunnerX

#60390 Re: SDP

Post by RunnerX »

Leverage wrote: 09/05/2020 17:35Ne kuka Nikšić što će ostati bez para za skupocjeni Mercedes nego što će ostati bez para za predizbornu kampanju i što se na taj način pomaže vladajućim da nastave vladati. To je sva suština priče.
To je poenta. Vladajući trojac ovo neće oštetiti, oni imaju alternativne izvore finansiranja, vidjeli smo rebalans budžeta Kantona Sarajevo koji je pripremljen za još jednu veliku pljačku. Tako da je ovo veliki vjetar u leđa vladajućim partijama.
putokaz1

#60391 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ne treba Damiru novac iz Skupštine
Njegova stranka će preći prag na nivou Općina u GS
svi u napad

#60392 Re: SDP

Post by svi u napad »

Naravno da je ovo uradjeno da se sjebe opozicija pred izbore ali brate ovaj mufljuz od Niksica bi unistio i Ameriku a kamo li profucko pare zajedno sa Zlajom od SDP. Dakle SDP za koga sam nekad glasao je bio u startu najbogatija stranka u drzavi. Sve od SKJ su uzeli sebi tj. "nasljedili" i sta su uradili. Podijelili sebi plate nakotili tj. zaposlili kurtu i Murtu tj. poslusnike i rodbinu i zaboravili da nekad treba i raditi tj. zaraditi lovu. Umjesto da misli kako ce mu partija ciji je predsjednik poslovati pozitivno on hoda po carsiji i misli kako ce mu buraz i jaran zaraditi koje milionce. E sad nek zatrazi od njih 50% od profita koji im je namjestio zahvaljujuci SDP i tako jos par firmi za koje ne znamo i eto para. Naravno to mu ne pada na pamet jer vazniji je licni dzep od partije od koje je sve dobio. Evo za vrijeme Corone se nije ni cuo. Ima li kakav ekonomski plan jado. Samo kad se sjetim gostovanja kod Senada kad prica o ostanku mladih a onda i ne trepne kaze kako su mu kcerka i zet oboje ljekari (naravno i zaposleni) otisli na rad u Njemacku.
Koliko god ja ljevo orjentisan bio mora covjek istinu u oci pogledati a to je da oni i ne znaju sta je ljevo a sta desno i jos kad se sjetim Zlajinih aferima dodje mi muka. Ostajet mi zdravo i zivo. Zivjeli.
bunk

#60393 Re: SDP

Post by bunk »

belfy wrote: 09/05/2020 15:01

ti izgleda ne znas, ni koliko, ni gdje si supalj. Bosnjaci podijeljeni na Fatah i Hamas... 'ljebe...
Karikirao sam.
Nisi valjda pomislio da sam mislio bukvalno na situaciju u BiH.
putokaz1

#60394 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Previše nebitnih stvari za SDP na ovoj temi
Tamo je je SDP jedina alternativa MORA se za SDP glasat
Gdje su NS ili neko drugi bolji
Glasajte za te Bolje
DF GS USD BOSS SDU SD su pokazali da nisu ljevica
A Da li Desnica može biti Alternativa je pitanje za Vas ,mene i sve nas
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60395 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Karikirao si ti sam sebe sa ovim rješenjima finansiranja političkih subjekata.
Matzan

#60396 Re: SDP

Post by Matzan »

Kad te neko nakon svih ovih godina stane ubjeđivati kako će se ova ili ona stranka boriti za običnog čovjeka. Bore se isključivo za sebe i svoje najbliže i to se pokazalo svaki put nakon izbora.
Ima u ovoj političkoj baruštini jedno 10-ak posto onih koji bi možda nešto drugačije napravili, ali su nažalost još uvijek manjina.
SDP to sigurno nije.
Jedino što im polazi za rukom je da su svaki dan sve manji i sve manje bitni.
Leverage

#60397 Re: SDP

Post by Leverage »

Evo ga, za sve probleme kriva mu je opoziciona stranka.

Kažeš nije se čuo? Ko je htio čuo je, evo, bio je i set amandmana:

http://www.sdp.ba/datoteke/uploads/Amandmani.pdf

Ali pošto je, pazi sad ovo, SDP u opoziciji ništa od ovog neće se desiti.

Dok je u medijima kružilo ovo nikog nije interesovalo jer je ovo dokument od 20 i nešto stranica koje valja pročitat i napregnut mozak, nisu ljudi navikli da čitaju, šta ćeš.

Ali kad je neko spomenuo finansiranje političkih subjekata, to je naravno njihov mozak uspio da procesira i to na slijedeći način:

A-ha političari, pare, Mercedesi, lopovi, svi su isti.

Kako rekoh ovaj narod nije zaslužio ni SDA, mnogo su ovi u SDA oprezni, preporučujem im da krenu da vladaju kao Dodik ili Vučić, računam na još veću podršku u narednom periodu.
bunk

#60398 Re: SDP

Post by bunk »

Chmoljo wrote: 09/05/2020 19:28 Karikirao si ti sam sebe sa ovim rješenjima finansiranja političkih subjekata.
Ja to oduvijek govorim.
Ukinut financiranje politike.
Ko hoce u politiku nek proda privatnu imovinu ili skupi donacije.
RunnerX

#60399 Re: SDP

Post by RunnerX »

Leverage wrote: 09/05/2020 19:33 Kažeš nije se čuo? Ko je htio čuo je, evo, bio je i set amandmana:

http://www.sdp.ba/datoteke/uploads/Amandmani.pdf

Ali pošto je, pazi sad ovo, SDP u opoziciji ništa od ovog neće se desiti.

Dok je u medijima kružilo ovo nikog nije interesovalo jer je ovo dokument od 20 i nešto stranica koje valja pročitat i napregnut mozak, nisu ljudi navikli da čitaju, šta ćeš.
Svi su odbijeni?
Leverage

#60400 Re: SDP

Post by Leverage »

Naravno.
Post Reply