SDP

mahalik

#60426 Re: SDP

Post by mahalik »

Pa ovi su nadmašili i indijske sapunice
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60427 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Do neki dan je malakh ovdje postavljao novinske članke kako se Nikšić želi riješiti Mašića pa se zato Čengić kandidovo.

:lol:
Banksy

#60428 Re: SDP

Post by Banksy »

Ne sjeća se više ni on šta je postavljao..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60429 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ovo će se posljednje pokazati vjerovatno kao tačno, ali mi je šega koliko se upinjao da poznaje prilike, a vodi se novinarskim bljuvotinama.

Tako je isto i za trole.
Banksy

#60430 Re: SDP

Post by Banksy »

Iskreno, ja ga više i ne čitam. I ne znam koja mu je svrha pisanja ako svi znaju da je trol, spletkaroš i mutivoda i da ga više nilo ne uzima za ozbiljno. Samo se dobro ismiješ, ili preskočiš, i ideš dalje...
Patton44

#60431 Re: SDP

Post by Patton44 »

malakh wrote: 10/05/2020 10:10
Čengić: Nikšić je zvao delegate da ne glasaju za mene, okretali su se janjci za direktore, prijetilo se otkazima

Kada sam se u septembru 2019. godine kandidovao za predsjednika KO SDP BiH Sarajevo i time ugrozio u potpunosti svoj lični odnos sa rukovostvom partije, to sam učinio jer sam itekako bio svjestan pogubnosti ostanka aktuelnog rukovodstva na čelu sarajevske organizacije - navodi Čengić.

Uz uvjerenost u loš rad rukovodstva organizacije, jasno je vidljivo bilo da to rukovodstvo ne može napraviti "tim" ili "ekipu" dok je meni zamjerano upravo da želim praviti "tim" ili "ekipu". O održanoj Konvenciji nikada javno nisam govorio, jer nisam želio ugroziti ugled SDP BiH u javnosti, zato su mi pomalo smiješne bile kritike SDP-a na račun afere "Asim" i organizovanja izbora unutar sarajevske SDA, kada su se iste stvari dešavale u izborima za sarajevski SDP. Jedina razlika je što za razliku od Efendića sam ja šutio o tome.
još je zanimljivo kako su u sarajevskom sdpu sa nulom pomnožili njega i sašu magazinovica, prijetili otkazima u toplanama ako se ne glasa za masica....

i zbog ovog mislim da će čengić uskoro biti bivši u sdpu.
Ne zaboravi da Prlicku i Cengica veze obiteljski biznis.Osim da je svojevoljno odlucio izaci iz SDP-a
Banksy

#60432 Re: SDP

Post by Banksy »

A SDP jeste u krizi, i jako mi je žao zbog toga,

Po defaultu, navici, familiji, itd, opet bih glasala za njih, ali sad zaista ne znam zašto i za koga, za koju priču. Sreća da su općinski izbori naredni, pa se mogu provući šlepaljući se uz ostale, u grupi s kiflom i nsom, ali da su opći u pitanju, propali bi skroz.
RunnerX

#60433 Re: SDP

Post by RunnerX »

Chmoljo wrote: 10/05/2020 11:44 Do neki dan je malakh ovdje postavljao novinske članke kako se Nikšić želi riješiti Mašića pa se zato Čengić kandidovo.

Laže kad zine.
breuer

#60434 Re: SDP

Post by breuer »

Banksy wrote: 10/05/2020 11:57 A SDP jeste u krizi, i jako mi je žao zbog toga,

Po defaultu, navici, familiji, itd, opet bih glasala za njih, ali sad zaista ne znam zašto i za koga, za koju priču. Sreća da su općinski izbori naredni, pa se mogu provući šlepaljući se uz ostale, u grupi s kiflom i nsom, ali da su opći u pitanju, propali bi skroz.
Tačno je to, ali SDP i sa katastrofalnom kadrovskom i slabim autoritetom predsjednika stranke i rasipanjem stranke i napadima sa svih strana od strane bivših članova, ponudi odlične ministre koji su radili u bivšoj Vladi KS.
RunnerX

#60435 Re: SDP

Post by RunnerX »

breuer wrote: 10/05/2020 12:06
Banksy wrote: 10/05/2020 11:57 A SDP jeste u krizi, i jako mi je žao zbog toga,

Tačno je to, ali SDP i sa katastrofalnom kadrovskom i slabim autoritetom predsjednika stranke i rasipanjem stranke i napadima sa svih strana od strane bivših članova, ponudi odlične ministre koji su radili u bivšoj Vladi KS.
Ne samo ministre, već i dalje nude jasan i kvalitetan program koji uvijek padne u sjenu nekih nelogičnih, da ne kažem glupih, poteza koje konstantno prave.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60436 Re: SDP

Post by malakh »

RunnerX wrote: 10/05/2020 12:01
Chmoljo wrote: 10/05/2020 11:44 Do neki dan je malakh ovdje postavljao novinske članke kako se Nikšić želi riješiti Mašića pa se zato Čengić kandidovo.

Laže kad zine.
čovjek lijepo napiše postavljao novinske članke, a stranački bot napiše "laze kad zine". slika i prilika i namjerno sam citirao da ostane, a inače se na ovu botinu i ne obazirem.
Čengić: Nikšić je zvao delegate da ne glasaju za mene, okretali su se janjci za direktore, prijetilo se otkazima

Kada sam se u septembru 2019. godine kandidovao za predsjednika KO SDP BiH Sarajevo i time ugrozio u potpunosti svoj lični odnos sa rukovostvom partije, to sam učinio jer sam itekako bio svjestan pogubnosti ostanka aktuelnog rukovodstva na čelu sarajevske organizacije - navodi Čengić.

Uz uvjerenost u loš rad rukovodstva organizacije, jasno je vidljivo bilo da to rukovodstvo ne može napraviti "tim" ili "ekipu" dok je meni zamjerano upravo da želim praviti "tim" ili "ekipu". O održanoj Konvenciji nikada javno nisam govorio, jer nisam želio ugroziti ugled SDP BiH u javnosti, zato su mi pomalo smiješne bile kritike SDP-a na račun afere "Asim" i organizovanja izbora unutar sarajevske SDA, kada su se iste stvari dešavale u izborima za sarajevski SDP. Jedina razlika je što za razliku od Efendića sam ja šutio o tome.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#60437 Re: SDP

Post by malakh »

@Chmoljo ja objavio članke, pojedinci, indajderi demantirali i ja nisam vodio raspravu. samo sam komentirao, a i danas stojim pri tome, da je afera zornic nastala zbog unutarstanaskih previranja i borbe za fotelju.

a trole, pa nitko da demantira maržu od preko 700%. :lol:
Leverage

#60438 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: 10/05/2020 08:37
Leverage wrote: 09/05/2020 22:18 Ama ne mogu Nikšić i ekipa te pare (ako ih uopšte imaju) staviti u svrhu predizborne kampanje jer je to protivno zakonu i završili bi u zatvoru. Ne može pojedinac donirati ni fening više od 10 hiljada maraka na godišnjem nivou. Ako se troškovi kampanje ne mogu opravdati prihodima partije onda je to klasični kriminal. Ti savjetuješ opozicione političare da budu malo kriminalci? Znaš valjda ko bi to jedva dočekao.

Slažem se da je vanredna situacija i slažem se da je država pred ekonomskim kolapsom. Tim prije novac treba ulagati u jedinu stvar koja nas može izvući iz te situacije - dakle u promjenu vlasti. Ja sam se ovdje raspravljao sa jednim koji je tvrdio da svima na budžetu treba smanjiti plate pa tako i prosvjetnim radnicima. E pa sad da kažem da bih pristao prije da se meni smanji plata nego da se ukine finansiranje političkih subjekata i to kažem iz najsebičnijih mogućih razloga, smatram da će meni lično biti bolje jer tad postoji realna šansa da se vlast promijeni i da mnogi koji ne rade ili rade za male plate počnu raditi i raditi za veće plate, pa tako i ja.

Toliko o tome.
Pa eto, ako moze 10 000, neka bude 10 000, ni marka vise. Koliko u SDP-u ima ljudi nakacenih na budzet, parlamentaraca, nacelnika, vijecnika, bogatih pojedinaca... svi neka izdvoje po 10k i eto ogromnih sredstava. Neka se aktiviraju simpatizeri sa manjim iznosima.

Neka Nermin Niksic i ekipa stave privatna vozila u sluzbu stranke, neka obilaze gradove i sela, neka rade sa gradjanima. Neka pocnu jos danas. Ko moze zabraniti Nerminu Niksicu da upali auto te zajedno sa sarardnicima posjeti jedno bosansko ili hercegovacko selo, sutra drugo itd...!???

Kada covjek ima volju nacina je milion.

Tu je internet kao besplatan medij. SDP je i tu trom, nikakav. Zasto Nermin Niksic ne odvoji sat sedmicno kao Hadzikadic da bi odgovorio na pitanja gradjana, da se malo priblizi narodu? Internet nudi milion mogucnosti samo treba ukljuciti mozak i zagrijati stolicu.

...

Kako ce SDP urediti drzavu ako nisu sposobni pribaviti milion-dva za nekoliko mjeseci, ako nisu sposobni osmisliti produktivnu kampanju sa manjim iznosom nego inace...!???

...

SDP-eove kampanje su do sada bile qrton, iste kao SDA-ove i drugih stranaka. Nimalo inventivnosti. Istresi milione na bilborde, poneki stranacki skup sa vozanjem stranackih aktivista i to je to. Pa na posljednjem predizbornom skupu u Zenici SDP je dovukao kamaru simpatizera iz drugih gradova. Licno sam gledao kolonu SDP autobusa. :-x Za to im trebaju pare? Neka se napuse qrca sto se mene tice. Ako su nesposobni, jebat ih. Pokupit se i u Njemacku. Ne pada mi na pamet da ginem za Nermina Niksica, da bi on imao 5k platu.

...

Kao glasac NS pisao sam Pedji Kojovicu vise puta. Svaki put je odgovorio osim jednom. Znas kada nije odgovorio? Kada sam mu prebacio sto uzima platu dok parlament ne radi. Pametnom dosta.

I meni da bude zao sto je NS ostala bez sredstava...!?? Ako imaju volje i znanja lako ce nadomjestiti smanjen budzet.
Ti si meni nevjerovatan. Pa evo ja se sve s tobom slažem ovo što si napisao i ne pada mi na pamet da tu sad nešto branim Nikšića, upravo je takav kakvim si ga opisao.

Nije moj problem to što Nikšić kuka da neće bit tranša, moj problem je taj što neće bit tranša i ako je ne bude što će to umanjiti šanse ne samo SDP-u nego i opoziciji uopšte. Uopšte ne držim ni da su SDP niti opozicija nekakvi savršeni likovi, ali su oni sve što imamo u ovom momentu.

Eto, ti si pisao Kojoviću pa ti nije odgovorio, ja sam onda nakon izbora pisao Čengiću na javni profil pa me blokirao. Evo ga sad nešto kuka k'o uvrijeđena mlada možda je i njega Nikšić blokir'o :lol:

Al to je sve nebitno, zaista nije vrijeme da bilo ko tome pridaje bilo kakav značaj. Jedino je bitno da sadašnju opoziciju dovedemo na vlast pa ako se i oni pokažu kao loši onda da znamo da je to to. Ali moramo pokušati.
JThomas

#60439 Re: SDP

Post by JThomas »

problem se može sažeti u jednoj rečenici, legalno finansiranje se smanjuje a onima na vlasti je dostupno ilegalno. a "institucije neka rade" također u šaci. jeste, dobro zvuči "političarima krešu pare". gdje ima pravne države "zaoprave" bilo bi dobro. ali u našoj stvarnosti se dodatno cementira sadašnje stanje, time što nezakonite prednosti stranaka na vlasti još dobijaju na značenju.
Kikibombona

#60440 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote: 10/05/2020 16:55Ti si meni nevjerovatan. Pa evo ja se sve s tobom slažem ovo što si napisao i ne pada mi na pamet da tu sad nešto branim Nikšića, upravo je takav kakvim si ga opisao.

Nije moj problem to što Nikšić kuka da neće bit tranša, moj problem je taj što neće bit tranša i ako je ne bude što će to umanjiti šanse ne samo SDP-u nego i opoziciji uopšte. Uopšte ne držim ni da su SDP niti opozicija nekakvi savršeni likovi, ali su oni sve što imamo u ovom momentu.

Eto, ti si pisao Kojoviću pa ti nije odgovorio, ja sam onda nakon izbora pisao Čengiću na javni profil pa me blokirao. Evo ga sad nešto kuka k'o uvrijeđena mlada možda je i njega Nikšić blokir'o :lol:

Al to je sve nebitno, zaista nije vrijeme da bilo ko tome pridaje bilo kakav značaj. Jedino je bitno da sadašnju opoziciju dovedemo na vlast pa ako se i oni pokažu kao loši onda da znamo da je to to. Ali moramo pokušati.
Bice transa, umanjen iznos. Svima je umanjen. I ja sam popusio radi korone. Svi ljudi u mom okruzenju imaju tanji novcacnik radi pandemije.

...

Al' sve da si u pravu, da izdvajanja za stranke nije trebalo rezati, nenormalno je glupo na to reagovati. Suti, progutaj knedlu, poklopi se. Nemoguce je iskomunicirati sa frustriranim i siromasnim narodom. Nemoguce. Ni Broz da ustane iz groba ne bi se mogao suprostaviti smanjenju primanja za stranke u ovakvoj situaciji. Sta god da kazes ljudi ce sa prezirom odbaciti.

...

Da sam na mjestu SDA, odmah bih vratio stari iznos i rekao: morali smo vratiti stari iznos na insistiranje SDP-a koji je u teskoj finansijskoj situaciji. Time bi ih pokopali. Jos bih na tome insistirao u predizbornoj kampanji, posvetio promotivni video i poneki bilbord.

...

Cudi me da SDA nije zakucala na savrsenu asistenciju Nermina Niksica. Valjda su prezauzeti pljackom i prikrivanjem dokaza...
Kikibombona

#60441 Re: SDP

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 10/05/2020 17:21 problem se može sažeti u jednoj rečenici, legalno finansiranje se smanjuje a onima na vlasti je dostupno ilegalno. a "institucije neka rade" također u šaci. jeste, dobro zvuči "političarima krešu pare". gdje ima pravne države "zaoprave" bilo bi dobro. ali u našoj stvarnosti se dodatno cementira sadašnje stanje, time što nezakonite prednosti stranaka na vlasti još dobijaju na značenju.
Ma jarane, SDA je stavila glavu u giljotinu, iole domisljata i angazovana opozicija bi im glavu odsjekla. Nermin Niksic se kao kuja uvija oko Radoncica. Jedino Konakovic nastupa sa energijom i mudima. SDP i NS malo vrisnu i ponovo fotelja.

Ako je jedina sansa za opoziciju milion maraka sa budzeta, dabogda propali.

...

Njima ne fali novca vec energije, ideja i narocito muda.
JThomas

#60442 Re: SDP

Post by JThomas »

to je površno gledanje. neki novac košta i otvoriti kancelarije. a neko (vlast) sve to ima namireno i premireno iz crnih i sivih izvora. i neravnopravnost položaja se samo povećava.

sda nema šta da "zakucava", kad će onaj koga je ona namirila (direktno ili indirektno) svakako za nju glasati. njena kampanja traje od '90 neprekinuto. bez dana prekida, bez nedjelje i praznika. jer to je kampanja podjele budžeta. plakati su tu najmanje bitni. a onaj koga nije namirila, svakako gotovo sigurno neće. to brojevi glasova iz zadnjeg ciklusa vrlo jasno pokazuju.
Kikibombona

#60443 Re: SDP

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 10/05/2020 17:33 to je površno gledanje. neki novac košta i otvoriti kancelarije. a neko (vlast) sve to ima namireno i premireno iz crnih i sivih izvora. i neravnopravnost položaja se samo povećava.

sda nema šta da "zakucava", kad će onaj koga je ona namirila (direktno ili indirektno) svakako za nju glasati. njena kampanja traje od '90 neprekinuto. bez dana prekida, bez nedjelje i praznika. jer to je kampanja podjele budžeta. plakati su tu najmanje bitni. a onaj koga nije namirila, svakako gotovo sigurno neće. to brojevi glasova iz zadnjeg ciklusa vrlo jasno pokazuju.
Znaci, kancelarije problem, da li me zezas?

SDP gubi izbore jer nema dovoljno kancelarija?
JThomas

#60444 Re: SDP

Post by JThomas »

njima ne fali, ali ova priča nije samo o njima, bez obzira što je na njihovoj temi. rad svake stranke košta. on se legalno finansira modelom koji je jedan od mogućih i zamislivih. a ilegalno na milion načina. koji su dostupni vlasti (što dugotrajnijoj to više), a opoziciji nisu.
Leverage

#60445 Re: SDP

Post by Leverage »

Vidi šta je. Kako sam ranije rekao, ako to bude razlog da opozicija izgubi izbore onda ovaj narod bolje nije ni zaslužio.

Tako su i Nijemci odšiljili Otta Welsa i glasali za Hitlera, pa im 12 godina kasnije u ruševinama niko nije rekao: E, a jel vi ono niste glasali za Welsa zbog toga što s vama nije fino iskomunicirao da će vas Hitler odvesti u rat sa cijelim svijetom? A ništa, onda, izvinite što smo vam porušili zemlju, sad ćemo mi to začas kamen na kamen pa će bit sve kao i prije.

Valja bit odgovoran za svoj glas. Ako nasjedneš na ovu SDA igru i ne glasaš za opoziciju na narednim izborima i radi toga ti bude još gore nego što je sad, e onda si sam kriv.
Kikibombona

#60446 Re: SDP

Post by Kikibombona »

JThomas wrote: 10/05/2020 17:37 njima ne fali, ali ova priča nije samo o njima, bez obzira što je na njihovoj temi. rad svake stranke košta. on se legalno finansira modelom koji je jedan od mogućih i zamislivih. a ilegalno na milion načina. koji su dostupni vlasti (što dugotrajnijoj to više), a opoziciji nisu.
Jedino je Niksic zacvilio.

Da li su druge opozicione stranke neuspjesne radi manjka kancelarija?

...

Evo zenicka Nasa stranka, za koju inace glasam, ima kancelariju na udarnoj lokaciji blizu Bilinog polja. Bolja lokacija nego centrala SDA. SDP ima ubjedljivo najbolju kancelariju u Zenici. Taj prostor je vjerovatno najskuplji u cijelom gradu, odmah do pravosudnih institucija i policija.

I?

Ta kancelarija NS, pored koje skoro svaki dan prolazim, je uvijek zakljucana. Mozda radi sat-dva dnevno i to je to. Cisto bacanje para. Nicemu ne sluzi, osim sto se mozda odabrana ekipa ponekad sastane i zamezi uz vino. A to ti kaze glasac NS.

Kancelarija SDA je prcvarnik u odnosu na SDP-eovu.

I?

...

Nema energije, ideja i muda. To fali.
JThomas

#60447 Re: SDP

Post by JThomas »

i to tako kako se radi košta. bez para ne može nikako i ništa da se radi. nikšić je to glupo odvalio, definitivno antipatično i licemjerno prema prosječnom glasaču, ali suštinski je u pravu.
Kikibombona

#60448 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote: 10/05/2020 17:39 Vidi šta je. Kako sam ranije rekao, ako to bude razlog da opozicija izgubi izbore onda ovaj narod bolje nije ni zaslužio.

Tako su i Nijemci odšiljili Otta Welsa i glasali za Hitlera, pa im 12 godina kasnije u ruševinama niko nije rekao: E, a jel vi ono niste glasali za Welsa zbog toga što s vama nije fino iskomunicirao da će vas Hitler odvesti u rat sa cijelim svijetom? A ništa, onda, izvinite što smo vam porušili zemlju, sad ćemo mi to začas kamen na kamen pa će bit sve kao i prije.

Valja bit odgovoran za svoj glas. Ako nasjedneš na ovu SDA igru i ne glasaš za opoziciju na narednim izborima i radi toga ti bude još gore nego što je sad, e onda si sam kriv.
Nisam ja problem. Ja glasam, dajem glas stranci koja nikad nije koalirala sa SDA. Dakle, moj glas nikad nije pomogao SDA ni direktno ni indirektno.

Ja se jebem da ljudima objasnim da je Radoncic kriminalac, zamjerim sa ljudima, da bi ljigavac Nermin Niksic, koji zeli preuzeti vlast, govorio u superlativu o gospodinu Radoncicu. Za grivu i od koljeno, nema druge. :roll:

Ja po jebenom fejsbuku pisem protiv SDA gore nego ovdje, ljudi mi govore da se kanim corava posla, a govno Niksic kaze da se zalagao za vlast sa SDA. :shock: Da im nije Damir jebo mater mrtvu garant bi usli. I istjerase najboljeg covjeka... :-x

...

Na proslim izborima, SDP je dovukao 20 autobusa SDP seljaka ko zna odakle, da podrze rumenog seljacica Becirovica. Da li im za to treba milion? U dvorani najmanje Zenicana jer zenicki SDP sve vrijeme hladi jaja i onda traze povjerenje jer antifasisti, graCka raja, sta li...!?? Bilo mi je muka kada sam vidio one jadnike sa SDP rekvizitima kako masu iz autobusa... :-x :-x

...

Ja ti garantujem, SDP u Zenici moze zgaziti SDA samo da se dignu sa stolice, ukljuce mastu i skupe malo muda. Ne trebaju im nikakve pare.
Prpa.ba

#60449 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

To je generalno tradicija SDPovaca. :mrgreen: Cak i kad se otrgnu iz statusa SDA-ovskog pozlatka, i kad su sustinski u pravu, i dalje nemaju osjecaj za komunikaciju ideja i odrodjeni su od baze. Zbog toga nikad nisu ni bili u stanju formirati sustinski drugaciju vlast u odnosu na ono sto nudi SDA, sve dok nije dosao NiP i natjerao NS u vlast, i time nakratko eutanizirao SDA. :-)

Ista stvar ce im biti problem i u pozicioniranju u buducnosti. Sto se tice gradjanskog civilizovanog elitizma i apstrakcije kao filmskog izraza, NS je vise kultivisan, a sto se tice jasnoce komuniciranja i narodne bliskosti bazi, NiP je bolje uvjezban. Ostaje pozicija tehnokratske birokratije i projektnog menadzmenta, uostalom to smo vidjeli i u periodu dok su cinili Vladu, ne mogu reci da sam nezadovoljan podjelom uloga.. :mrgreen:
JThomas

#60450 Re: SDP

Post by JThomas »

pa nermin i ne može biti drukčiji nego odrođen. bio premijer do grla u talovima sa njima, jeste i nahapao, trenutno ih ne sluša ali ko zna idući put.
Post Reply