Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- soul_eclipse
#60226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.
Znali neko kako rijesiti ??
- Telemach
#60227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako mislite modem Vam pada?Adrian1946 wrote:Telemach molim vas da uvazite zamjenu modema za Ubee Evw 327 N . i molim vas posaljite ga sa postoljem da mi stalno ne pada. Ako moze javite mi.
- zateznistub
#60228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije dobio postolje koje ide uz ubee modem pa je uređaj nestabilan ukoliko nije položen ili montiran na zid!Telemach wrote:Kako mislite modem Vam pada?Adrian1946 wrote:Telemach molim vas da uvazite zamjenu modema za Ubee Evw 327 N . i molim vas posaljite ga sa postoljem da mi stalno ne pada. Ako moze javite mi.
- Benq
#60229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Logicno bi bilo da polozi modem ako vec nema postolja ili ga objesi na zid posto ima nosacezateznistub wrote:Nije ba, nego je dobio polovan ube modem kao i ja bez postolja. Samo sam ja svoj zakuc’o na zid pa ne pada...Radar71 wrote:pa ono s 2 metra znaš
- zateznistub
#60230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja jesam tako uradio, ali neko želi da mu stoji vertikalno jer kako napisah u pakovanju dolazi postolje za to. Da ne pominjem bolje prozračivanje uređaja kad stoji upravo vertikalno.Benq wrote:Logicno bi bilo da polozi modem ako vec nema postolja ili ga objesi na zid posto ima nosacezateznistub wrote:Nije ba, nego je dobio polovan ube modem kao i ja bez postolja. Samo sam ja svoj zakuc’o na zid pa ne pada...Radar71 wrote:pa ono s 2 metra znaš
- Benq
#60231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam , imam Ubee modem od prvog dana koristenja Trio paketa i dobio sam postolje, nego hocu reci , ako je vec takva situacija onda privremeno montiras na zid ili ga polozis, od padova moze doci do ostecenja i sta onda..zateznistub wrote: Ja jesam tako uradio, ali neko želi da mu stoji vertikalno jer kako napisah u pakovanju dolazi postolje za to. Da ne pominjem bolje prozračivanje uređaja kad stoji upravo vertikalno.
-
tnt-tunja
#60232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam problem sa korištenjem neta, naime moram po 10-ak puta refresh stranicu da bi se otvorila.
Stalno mi izbacuje kako nisam konektovan, uspio sam nekako reset modem preko postavki na mojtelemach ali ništa se nije promijenilo.
Dok preko telefona Ev skoro pa nikakvih problema bema
Stalno mi izbacuje kako nisam konektovan, uspio sam nekako reset modem preko postavki na mojtelemach ali ništa se nije promijenilo.
Dok preko telefona Ev skoro pa nikakvih problema bema
- zateznistub
#60233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dok sam radio za njih, dobio sam nalog za zamjenu ube modema zbog grijanja. I to kod jednog poznatog profe i dođem na adresu čistačica mi pokazuje bukvalno opekotine od modema. Htjela da očisti ispod i podigne ga i bukvalno se opeče. Reko da li ste dobili postolje, kaže jesam. Montiro postolje i modem ae ohladio bukvalno za par minuta. Doduše klokani koji su mu postavili opremu stavili pds na modem zraka ni za lijeka.Benq wrote:Znam , imam Ubee modem od prvog dana koristenja Trio paketa i dobio sam postolje, nego hocu reci , ako je vec takva situacija onda privremeno montiras na zid ili ga polozis, od padova moze doci do ostecenja i sta onda..zateznistub wrote: Ja jesam tako uradio, ali neko želi da mu stoji vertikalno jer kako napisah u pakovanju dolazi postolje za to. Da ne pominjem bolje prozračivanje uređaja kad stoji upravo vertikalno.
- Benq
#60234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako nece... PDS je sam po sebi termofor , jos ako tako stavis uredjaje jedan na drugi.. dobitna kombinacijazateznistub wrote: Dok sam radio za njih, dobio sam nalog za zamjenu ube modema zbog grijanja. I to kod jednog poznatog profe i dođem na adresu čistačica mi pokazuje bukvalno opekotine od modema. Htjela da očisti ispod i podigne ga i bukvalno se opeče. Reko da li ste dobili postolje, kaže jesam. Montiro postolje i modem ae ohladio bukvalno za par minuta. Doduše klokani koji su mu postavili opremu stavili pds na modem zraka ni za lijeka.
- crnivrag
#60235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni isti home gateway uređaj pada, odnosno moram ga postaviti u savršeno pravilan položaj, jer sam isto dobio polovan uređaj bez postolja.
- zateznistub
#60236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zar nemaš neki zidic blizu? Dvije dible i dva sarafcica i riješiš problemcrnivrag wrote:I meni isti home gateway uređaj pada, odnosno moram ga postaviti u savršeno pravilan položaj, jer sam isto dobio polovan uređaj bez postolja.
-
SHTEVELEC
#60237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prijatelj ima ubee i ako se postavi horizontalno dosta mu je slabiji signal u sobama koje su dalje od modema (negdje je bas los, puca konekcija), kada se postavi vertikalno radi skroz ok. Pretpostavljam da je takav polozaj antena u modemu da radi kako treba samo kada je vertikalno montiran
- crnivrag
#60238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam, ali ne mogu se poslije provlačiti iza da priključujem UTP kabal, kad koristim kompjuter.zateznistub wrote: Zar nemaš neki zidic blizu? Dvije dible i dva sarafcica i riješiš problem
Ovako sam mu našao neku raznotežnu tačku, i kad se ne dira, stoji na mjestu bez problema
- zateznistub
#60239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo ne kiši pored njega!crnivrag wrote:Imam, ali ne mogu se poslije provlačiti iza da priključujem UTP kabal, kad koristim kompjuter.zateznistub wrote: Zar nemaš neki zidic blizu? Dvije dible i dva sarafcica i riješiš problem
Ovako sam mu našao neku raznotežnu tačku, i kad se ne dira, stoji na mjestu bez problema
- chakany
#60240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet problemi sa pikselizacijom na FACE HD 
- crnivrag
#60241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutros prijavljeni svi simptomi i problemi, rekli su da je prosljeđeno na provjeru, a ovo sam jutros naveo u poruci:chakany wrote:Opet problemi sa pikselizacijom na FACE HD
Trenutno postoje sljedeći problemi u okviru ponude Telemach usluga:
1. Putem EON aplikacije mi se javlja poruka da nisam pretplaćen na radio kanal "Radio Ritam Sarajevo".
2. Putem EON aplikacije reemitujete digitalnu verziju kanala "OSM TV", dok isti kanal u okviru digitalne ponude se emituje u analognom obliku, sa zaleđenom slikom, i ovaj problem traje preko 2 sedmice.
3. U okviru digitalne ponude kanal "Face TV HD" (312) ima smetnje u vidu pikselizacije slike svakih nekoliko sekundi (isti problem je prisutan na ovom kanalu i putem EON aplikacije).
4. Putem "Moj Telemach" portala se i dalje ne očitava posljednja aktivnost korištenja aplikacije Unifon.
5. Kanal "RTV USK" (046) se i dalje emituje u analognom formatu loše kvalitete u okviru digitalne ponude.
6. Radio kanal "Radio Breza" (634) i dalje ima smetnje u vidu jakog šuma i smetnji u kvaliteti zvuka.
7. I dalje nedostaje EPG na kanalu "RTRS Plus" (069).
8. Zašto kanal "RTRS Plus" nije dio EON ponude?
- soul_eclipse
#60242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ZNali neko mozda ?soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.
- crnivrag
#60243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se radi o Telemach hostingu koji oni daju besplatno u okviru Duo/Trio paketa, ja nemam problema sa pristupom CPanel-u tog hostinga, a ako je u pitanju neki drugi hosting, onda zaista ne znam šta bi mogao biti problem, da ti se blokirao pristup navedenoj web adresi.soul_eclipse wrote:ZNali neko mozda ?soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.
-
leon25
#60244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
9. neradi prevod na kanalu TravelHD vec par danacrnivrag wrote:Jutros prijavljeni svi simptomi i problemi, rekli su da je prosljeđeno na provjeru, a ovo sam jutros naveo u poruci:chakany wrote:Opet problemi sa pikselizacijom na FACE HD
Trenutno postoje sljedeći problemi u okviru ponude Telemach usluga:
1. Putem EON aplikacije mi se javlja poruka da nisam pretplaćen na radio kanal "Radio Ritam Sarajevo".
2. Putem EON aplikacije reemitujete digitalnu verziju kanala "OSM TV", dok isti kanal u okviru digitalne ponude se emituje u analognom obliku, sa zaleđenom slikom, i ovaj problem traje preko 2 sedmice.
3. U okviru digitalne ponude kanal "Face TV HD" (312) ima smetnje u vidu pikselizacije slike svakih nekoliko sekundi (isti problem je prisutan na ovom kanalu i putem EON aplikacije).
4. Putem "Moj Telemach" portala se i dalje ne očitava posljednja aktivnost korištenja aplikacije Unifon.
5. Kanal "RTV USK" (046) se i dalje emituje u analognom formatu loše kvalitete u okviru digitalne ponude.
6. Radio kanal "Radio Breza" (634) i dalje ima smetnje u vidu jakog šuma i smetnji u kvaliteti zvuka.
7. I dalje nedostaje EPG na kanalu "RTRS Plus" (069).
8. Zašto kanal "RTRS Plus" nije dio EON ponude?
- Rugafet
#60245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve je to dobro dok ti šta drugo ne počne padatcrnivrag wrote:I meni isti home gateway uređaj pada, odnosno moram ga postaviti u savršeno pravilan položaj, jer sam isto dobio polovan uređaj bez postolja.
- crnivrag
#60246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U okviru originalne digitalne ponude u Sarajevu rade oba prevoda na kanalu "Travel Channel HD" (hrvatski i srpski).leon25 wrote: 9. neradi prevod na kanalu TravelHD vec par dana
Trenutni dokaz u nastavku:
Hrvatski prevod:

Srpski prevod:

- crnivrag
#60247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
You dirty little pervertRugafet wrote: Sve je to dobro dok ti šta drugo ne počne padat
-
leon25
#60249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kod mene vec dva tri dana nije radio prevod na TravelHD trenutno nemogu provjerit
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
- Telemach
#60250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo soul,soul_eclipse wrote:ZNali neko mozda ?soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.
Vaša IP adresa je na black listi servera na kojem se nalazi cpanel