Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
soul_eclipse

#60226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.

Znali neko kako rijesiti ??
Telemach

#60227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adrian1946 wrote:Telemach molim vas da uvazite zamjenu modema za Ubee Evw 327 N . i molim vas posaljite ga sa postoljem da mi stalno ne pada. Ako moze javite mi.
Kako mislite modem Vam pada? :?
zateznistub

#60228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:
Adrian1946 wrote:Telemach molim vas da uvazite zamjenu modema za Ubee Evw 327 N . i molim vas posaljite ga sa postoljem da mi stalno ne pada. Ako moze javite mi.
Kako mislite modem Vam pada? :?
Nije dobio postolje koje ide uz ubee modem pa je uređaj nestabilan ukoliko nije položen ili montiran na zid!
Benq

#60229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:
Radar71 wrote:pa ono s 2 metra znaš :lol:
Nije ba, nego je dobio polovan ube modem kao i ja bez postolja. Samo sam ja svoj zakuc’o na zid pa ne pada...
Logicno bi bilo da polozi modem ako vec nema postolja ili ga objesi na zid posto ima nosace :roll:
zateznistub

#60230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote:
Radar71 wrote:pa ono s 2 metra znaš :lol:
Nije ba, nego je dobio polovan ube modem kao i ja bez postolja. Samo sam ja svoj zakuc’o na zid pa ne pada...
Logicno bi bilo da polozi modem ako vec nema postolja ili ga objesi na zid posto ima nosace :roll:
Ja jesam tako uradio, ali neko želi da mu stoji vertikalno jer kako napisah u pakovanju dolazi postolje za to. Da ne pominjem bolje prozračivanje uređaja kad stoji upravo vertikalno.
Benq

#60231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote: Ja jesam tako uradio, ali neko želi da mu stoji vertikalno jer kako napisah u pakovanju dolazi postolje za to. Da ne pominjem bolje prozračivanje uređaja kad stoji upravo vertikalno.
Znam , imam Ubee modem od prvog dana koristenja Trio paketa i dobio sam postolje, nego hocu reci , ako je vec takva situacija onda privremeno montiras na zid ili ga polozis, od padova moze doci do ostecenja i sta onda..
tnt-tunja

#60232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Imam problem sa korištenjem neta, naime moram po 10-ak puta refresh stranicu da bi se otvorila.

Stalno mi izbacuje kako nisam konektovan, uspio sam nekako reset modem preko postavki na mojtelemach ali ništa se nije promijenilo.

Dok preko telefona Ev skoro pa nikakvih problema bema
zateznistub

#60233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote: Ja jesam tako uradio, ali neko želi da mu stoji vertikalno jer kako napisah u pakovanju dolazi postolje za to. Da ne pominjem bolje prozračivanje uređaja kad stoji upravo vertikalno.
Znam , imam Ubee modem od prvog dana koristenja Trio paketa i dobio sam postolje, nego hocu reci , ako je vec takva situacija onda privremeno montiras na zid ili ga polozis, od padova moze doci do ostecenja i sta onda..
Dok sam radio za njih, dobio sam nalog za zamjenu ube modema zbog grijanja. I to kod jednog poznatog profe i dođem na adresu čistačica mi pokazuje bukvalno opekotine od modema. Htjela da očisti ispod i podigne ga i bukvalno se opeče. Reko da li ste dobili postolje, kaže jesam. Montiro postolje i modem ae ohladio bukvalno za par minuta. Doduše klokani koji su mu postavili opremu stavili pds na modem zraka ni za lijeka.
Benq

#60234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote: Dok sam radio za njih, dobio sam nalog za zamjenu ube modema zbog grijanja. I to kod jednog poznatog profe i dođem na adresu čistačica mi pokazuje bukvalno opekotine od modema. Htjela da očisti ispod i podigne ga i bukvalno se opeče. Reko da li ste dobili postolje, kaže jesam. Montiro postolje i modem ae ohladio bukvalno za par minuta. Doduše klokani koji su mu postavili opremu stavili pds na modem zraka ni za lijeka.
Kako nece... PDS je sam po sebi termofor , jos ako tako stavis uredjaje jedan na drugi.. dobitna kombinacija :mrgreen:
crnivrag

#60235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

I meni isti home gateway uređaj pada, odnosno moram ga postaviti u savršeno pravilan položaj, jer sam isto dobio polovan uređaj bez postolja.
zateznistub

#60236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:I meni isti home gateway uređaj pada, odnosno moram ga postaviti u savršeno pravilan položaj, jer sam isto dobio polovan uređaj bez postolja.
Zar nemaš neki zidic blizu? Dvije dible i dva sarafcica i riješiš problem
SHTEVELEC

#60237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

Prijatelj ima ubee i ako se postavi horizontalno dosta mu je slabiji signal u sobama koje su dalje od modema (negdje je bas los, puca konekcija), kada se postavi vertikalno radi skroz ok. Pretpostavljam da je takav polozaj antena u modemu da radi kako treba samo kada je vertikalno montiran
crnivrag

#60238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zateznistub wrote: Zar nemaš neki zidic blizu? Dvije dible i dva sarafcica i riješiš problem
Imam, ali ne mogu se poslije provlačiti iza da priključujem UTP kabal, kad koristim kompjuter.

Ovako sam mu našao neku raznotežnu tačku, i kad se ne dira, stoji na mjestu bez problema :)
zateznistub

#60239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

crnivrag wrote:
zateznistub wrote: Zar nemaš neki zidic blizu? Dvije dible i dva sarafcica i riješiš problem
Imam, ali ne mogu se poslije provlačiti iza da priključujem UTP kabal, kad koristim kompjuter.

Ovako sam mu našao neku raznotežnu tačku, i kad se ne dira, stoji na mjestu bez problema :)
Samo ne kiši pored njega! :lol:
chakany

#60240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Opet problemi sa pikselizacijom na FACE HD :evil:
crnivrag

#60241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Opet problemi sa pikselizacijom na FACE HD :evil:
Jutros prijavljeni svi simptomi i problemi, rekli su da je prosljeđeno na provjeru, a ovo sam jutros naveo u poruci:
Trenutno postoje sljedeći problemi u okviru ponude Telemach usluga:

1. Putem EON aplikacije mi se javlja poruka da nisam pretplaćen na radio kanal "Radio Ritam Sarajevo".

2. Putem EON aplikacije reemitujete digitalnu verziju kanala "OSM TV", dok isti kanal u okviru digitalne ponude se emituje u analognom obliku, sa zaleđenom slikom, i ovaj problem traje preko 2 sedmice.

3. U okviru digitalne ponude kanal "Face TV HD" (312) ima smetnje u vidu pikselizacije slike svakih nekoliko sekundi (isti problem je prisutan na ovom kanalu i putem EON aplikacije).

4. Putem "Moj Telemach" portala se i dalje ne očitava posljednja aktivnost korištenja aplikacije Unifon.

5. Kanal "RTV USK" (046) se i dalje emituje u analognom formatu loše kvalitete u okviru digitalne ponude.

6. Radio kanal "Radio Breza" (634) i dalje ima smetnje u vidu jakog šuma i smetnji u kvaliteti zvuka.

7. I dalje nedostaje EPG na kanalu "RTRS Plus" (069).

8. Zašto kanal "RTRS Plus" nije dio EON ponude?
soul_eclipse

#60242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.

ZNali neko mozda ?
crnivrag

#60243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

soul_eclipse wrote:
soul_eclipse wrote:Ljudi imam pojavio mi se problem ,bavim se domenama i hostingom.Ne mogu pristupiti ponovo svojoj stranici i cpnalu a kada se povezem preko rodjakovog wifia bez problema udje.Zato mi je telemach bio promjenio IP adresu i evo opet problem.

ZNali neko mozda ?
Ako se radi o Telemach hostingu koji oni daju besplatno u okviru Duo/Trio paketa, ja nemam problema sa pristupom CPanel-u tog hostinga, a ako je u pitanju neki drugi hosting, onda zaista ne znam šta bi mogao biti problem, da ti se blokirao pristup navedenoj web adresi.
leon25

#60244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Opet problemi sa pikselizacijom na FACE HD :evil:
Jutros prijavljeni svi simptomi i problemi, rekli su da je prosljeđeno na provjeru, a ovo sam jutros naveo u poruci:
Trenutno postoje sljedeći problemi u okviru ponude Telemach usluga:

1. Putem EON aplikacije mi se javlja poruka da nisam pretplaćen na radio kanal "Radio Ritam Sarajevo".

2. Putem EON aplikacije reemitujete digitalnu verziju kanala "OSM TV", dok isti kanal u okviru digitalne ponude se emituje u analognom obliku, sa zaleđenom slikom, i ovaj problem traje preko 2 sedmice.

3. U okviru digitalne ponude kanal "Face TV HD" (312) ima smetnje u vidu pikselizacije slike svakih nekoliko sekundi (isti problem je prisutan na ovom kanalu i putem EON aplikacije).

4. Putem "Moj Telemach" portala se i dalje ne očitava posljednja aktivnost korištenja aplikacije Unifon.

5. Kanal "RTV USK" (046) se i dalje emituje u analognom formatu loše kvalitete u okviru digitalne ponude.

6. Radio kanal "Radio Breza" (634) i dalje ima smetnje u vidu jakog šuma i smetnji u kvaliteti zvuka.

7. I dalje nedostaje EPG na kanalu "RTRS Plus" (069).

8. Zašto kanal "RTRS Plus" nije dio EON ponude?
9. neradi prevod na kanalu TravelHD vec par dana
Rugafet

#60245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

crnivrag wrote:I meni isti home gateway uređaj pada, odnosno moram ga postaviti u savršeno pravilan položaj, jer sam isto dobio polovan uređaj bez postolja.
Sve je to dobro dok ti šta drugo ne počne padat :)
crnivrag

#60246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote: 9. neradi prevod na kanalu TravelHD vec par dana
U okviru originalne digitalne ponude u Sarajevu rade oba prevoda na kanalu "Travel Channel HD" (hrvatski i srpski).

Trenutni dokaz u nastavku:

Hrvatski prevod:
Image
Srpski prevod:
Image
crnivrag

#60247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote: Sve je to dobro dok ti šta drugo ne počne padat :)
You dirty little pervert :P :evil: :izet:
MTV

#60248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

:pisnuo: :pisnuo:
leon25

#60249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

kod mene vec dva tri dana nije radio prevod na TravelHD trenutno nemogu provjerit
prvo je kanal bio kodiran par dana iako je uljucen u moj paket kad je proradio nije bilo prevoda provjerim kasnije
Telemach

#60250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

soul_eclipse wrote:

ZNali neko mozda ?
Zdravo soul,
Vaša IP adresa je na black listi servera na kojem se nalazi cpanel :sad:
Locked