Velkoski wrote:
zar ne misliš da vršiš neki vid diskriminacije? zar te nije strah džehenema?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- semirsar
#60051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- semirsar
#60052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
opet ja svasta napisah pa pobrisah... ma nije vrijedno.
@T-mach, samo tako, ne popustaj.
@T-mach, samo tako, ne popustaj.
-
hipija
#60053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stoji to. S druge strane i mogu sebi dozvoliti takvo djelovanje. Kolikogod da ponudom odskaču od konkurencije, činjenica je i da sa ovim selektivnim pristupom u zamračivanju kanala prave sebi jednu veliku antireklamu. Na svu sreću imaju vrlo inertnu i nesposobnu konkurenciju koja to ne zna ili ne želi da iskoristiti u smislu da bude koliko-toliko konkurentna Telemachukakavdanakneiskustvu wrote:hipija wrote:Da je djevojka u pravu-u pravu je. Kamo sreće da nas je veći broj takvih. Baš na tom relativiziranju "šta će ba ona?", i "sigurno i ne gleda rukomet" prolaze nam mnogo veće podvale i prevare od ove i to na globalnom nivou od rata naovamo.
Da će se nešto promijeniti-neće, jer jednostavno ne postoji dovoljno kritična masa koja bi išla toliko daleko da dođe čak i do raskidanja ugovora sa telemach. Tada bi ovi shvatili da je vrag odnio šalu.
U telemachu su evidentno je, dobili instrukcije, da se u svemu ovome prave malo ludi i da uglavnom prema javnosti nastupaju sa dvije-tri uhodane rečenice tipa: "provjerićemo Vaše navode", "na zahtjev emitera kompanija Telemach je dužna zamračiti pomenuti sadržaj", i sl. i tako sve u krug.
Po meni ako će već nastaviti sa tom praksom a vjerovatno hoće, Telemach bi trebao da napravi balans u uslugama tako da se i ovoj strani koja se žali a ona je većinska, na neki način kompenzira ovaj nejednak tretman u pružanju usluga.
Izbora ima napretek: smanji cijenu usluge, dodaj u start paket BBC Earth,H2,Arena 1 HD, MTV HD, povećaj download ili upload...znači nešto što bi "ekskluzivno" imala i ova druga strana. Da bi to ljubiteljima sporta nešto značilo, i nebi, ali bolje od ovoga ne može jer RAK kao i mnoge institucije u ovoj državi su doslovno kao ono iz Alana Forda- Ministarstvo za istraživanje ruda(glađenje m*da) i gubljenje vremena i važe samo za Sarajevo-Zenicu-Tuzlu.
jašta će,baš su poletni za timkad sam ih zvao i rekao da hocu da mi smanje racun zbog tioga sto je hrt meni zatamnjen za vrijeme olimpijade rekli mi trebate zvati taj i taj broj,neku sluzbu a pa sa njima vidjeti da im posaljete zahtjev,znaci trositi vrijeme,telefon,a oni to sve mogu ,ali neće
-
probook
#60054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda RTL i HRT salju dopise prema TM i Eronetu da zatamne sadrzaj, osim u dijelovima sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom

- dembele
#60055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A šta ako dobiju dopis od RTRS da se mora zamračiti RTL? 
-
channel10
#60056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam za vas, ali meni su kompenzirali zatamnjenje odredjenih kanala tako sto jos uvijek imam HBO i Cinemax HD paket otkljucankakavdanakneiskustvu wrote:hipija wrote:Da je djevojka u pravu-u pravu je. Kamo sreće da nas je veći broj takvih. Baš na tom relativiziranju "šta će ba ona?", i "sigurno i ne gleda rukomet" prolaze nam mnogo veće podvale i prevare od ove i to na globalnom nivou od rata naovamo.
Da će se nešto promijeniti-neće, jer jednostavno ne postoji dovoljno kritična masa koja bi išla toliko daleko da dođe čak i do raskidanja ugovora sa telemach. Tada bi ovi shvatili da je vrag odnio šalu.
U telemachu su evidentno je, dobili instrukcije, da se u svemu ovome prave malo ludi i da uglavnom prema javnosti nastupaju sa dvije-tri uhodane rečenice tipa: "provjerićemo Vaše navode", "na zahtjev emitera kompanija Telemach je dužna zamračiti pomenuti sadržaj", i sl. i tako sve u krug.
Po meni ako će već nastaviti sa tom praksom a vjerovatno hoće, Telemach bi trebao da napravi balans u uslugama tako da se i ovoj strani koja se žali a ona je većinska, na neki način kompenzira ovaj nejednak tretman u pružanju usluga.
Izbora ima napretek: smanji cijenu usluge, dodaj u start paket BBC Earth,H2,Arena 1 HD, MTV HD, povećaj download ili upload...znači nešto što bi "ekskluzivno" imala i ova druga strana. Da bi to ljubiteljima sporta nešto značilo, i nebi, ali bolje od ovoga ne može jer RAK kao i mnoge institucije u ovoj državi su doslovno kao ono iz Alana Forda- Ministarstvo za istraživanje ruda(glađenje m*da) i gubljenje vremena i važe samo za Sarajevo-Zenicu-Tuzlu.
jašta će,baš su poletni za timkad sam ih zvao i rekao da hocu da mi smanje racun zbog tioga sto je hrt meni zatamnjen za vrijeme olimpijade rekli mi trebate zvati taj i taj broj,neku sluzbu a pa sa njima vidjeti da im posaljete zahtjev,znaci trositi vrijeme,telefon,a oni to sve mogu ,ali neće
Jest da ih uopste ne gledam, ali neka ih otkljucanih, ako nista zbog zatamnjenja.
- Benq
#60057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
3,2,1.....channel10 wrote: Ne znam za vas, ali meni su kompenzirali zatamnjenje odredjenih kanala tako sto jos uvijek imam HBO i Cinemax HD paket otkljucan![]()
.
-
channel10
#60058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
eeee, lakse naci iglu u plastu sijenuBenq wrote:3,2,1.....channel10 wrote: Ne znam za vas, ali meni su kompenzirali zatamnjenje odredjenih kanala tako sto jos uvijek imam HBO i Cinemax HD paket otkljucan![]()
.
- dembele
#60059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ipak pripazi malo, da ti na kraju njima ne kompenziraš 12 KM 
Bilo je slučajeva
Bilo je slučajeva
-
channel10
#60060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zašto ga nisu deaktivirali? Aktivirano u praznično vrijeme kad je free. Sami su rekli da ce deaktivirati kad im cejf bude. Nije do mene.dembele wrote:Ipak pripazi malo, da ti na kraju njima ne kompenziraš 12 KM
Bilo je slučajeva
- diablobih
#60061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma to radi i BH telecom, nije jedini telemach u ovom selektivnom zatamnjivanju.probook wrote:Mozda RTL i HRT salju dopise prema TM i Eronetu da zatamne sadrzaj, osim u dijelovima sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom![]()
![]()
- TheWatcher
#60062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemachTelemach wrote:@Adrian1946,Adrian1946 wrote:Telemache meni je jasno da zatamnujete Kad Hrvatska igra ali ne razumijem sto ne pustite kad igra neko drugi. Znam da vecinu bosnjaka boli briga za Hrvatsku i to. Ali makar nama pustite koji volimo Rukomet gledati, ona žena je u pravu i ja joj pružam podršku.
AKO SE NEŠTO NE PROMJENI I JA CU PISATI RAZNE PETICIJE I ZALITI SE.
Na upit o zatamnjenjima smo odgovorili više puta. Zamolit ćemo za razumijevanje.
ja imam dva pitanja:
1. kakav ugovor potpisuju vasi korisniciu npr u kiseljaku pa im se ne zamracuje kanal
2. kolika je cijena paketa koji koriste ? dali je mozda skuplji od onih sto mi ostali korisnici koristimo pa su zato povlasteni ?
- dembele
#60063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ti to shvatio kao kompenzaciju za zatamnjivanje RTLchannel10 wrote:Zašto ga nisu deaktivirali? Aktivirano u praznično vrijeme kad je free. Sami su rekli da ce deaktivirati kad im cejf bude. Nije do mene.dembele wrote:Ipak pripazi malo, da ti na kraju njima ne kompenziraš 12 KM
Bilo je slučajeva
Najbolje da se javiš u pp @telemach, jer kad ti to zakače na račun onda tek ide peglanje čiji je propust. Svakako to i ne gledaš a samo te može glava poslije zaboliti dok to istjeraš na čistac. Ovako dok još ima vakta, sam to riješi.
Zato sam i napisao da je bilo takvih slučajeva.
-
channel10
#60064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma zezam se za kompenzacijudembele wrote:I ti to shvatio kao kompenzaciju za zatamnjivanje RTLchannel10 wrote:Zašto ga nisu deaktivirali? Aktivirano u praznično vrijeme kad je free. Sami su rekli da ce deaktivirati kad im cejf bude. Nije do mene.dembele wrote:Ipak pripazi malo, da ti na kraju njima ne kompenziraš 12 KM
Bilo je slučajeva![]()
Najbolje da se javiš u pp @telemach, jer kad ti to zakače na račun onda tek ide peglanje čiji je propust. Svakako to i ne gledaš a samo te može glava poslije zaboliti dok to istjeraš na čistac. Ovako dok još ima vakta, sam to riješi.
Zato sam i napisao da je bilo takvih slučajeva.
Očito im puljka za gašenje ne radi kako treba
- dembele
#60065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće. Meni su nakon promo perioda bili ugasili i paket na koji sam pretplaćen
Tako i prošle godine u ovaj vakat.
-
channel10
#60066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo odat ću tajnudembele wrote:Moguće. Meni su nakon promo perioda bili ugasili i paket na koji sam pretplaćen![]()
- dembele
#60067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ništa onda. Uživaj, dok traje 
-
channel10
#60068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako sam i mislio
, mada stvarno ne gledam. I za onih mjesec dana nisam nijedan film pogledao. Kad god okrenem, neka glupost bude.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#60069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
uzmeš Netflix i ne treba ti nijedan paket, ha yachannel10 wrote:Tako sam i mislio, mada stvarno ne gledam. I za onih mjesec dana nisam nijedan film pogledao. Kad god okrenem, neka glupost bude.
-
Adrian1946
#60070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čitam komentare i slažem se s većinom; za vjerne korisnike bi trebale biti neke nagrade. Kažu da nisu mobilni operater da daju mobitele. I na mobitelima koristimo internet, a ako to nije dovoljno onda imaju tableti, mogu se povoljno ponuditi TV na prodaju, itd... Ako se hoće, može se naći način, a ne izgovor.
P.S. Nije pošteno da sport zatamnite u Kaknju, Visokom, Zenici, a pustite program u Zapadnom Mostaru i Kiseljaku. I ja želim gledati EP u rukometu! Bar nam obezbijedite da to platimo i gledamo na kojem kanalu želimo.
P.S. Nije pošteno da sport zatamnite u Kaknju, Visokom, Zenici, a pustite program u Zapadnom Mostaru i Kiseljaku. I ja želim gledati EP u rukometu! Bar nam obezbijedite da to platimo i gledamo na kojem kanalu želimo.
- odmor
#60071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ce na pitanje odgovoriti?kakavdanakneiskustvu wrote:Telemach wrote:@Adrian1946,Adrian1946 wrote:Telemache meni je jasno da zatamnujete Kad Hrvatska igra ali ne razumijem sto ne pustite kad igra neko drugi. Znam da vecinu bosnjaka boli briga za Hrvatsku i to. Ali makar nama pustite koji volimo Rukomet gledati, ona žena je u pravu i ja joj pružam podršku.
AKO SE NEŠTO NE PROMJENI I JA CU PISATI RAZNE PETICIJE I ZALITI SE.
Na upit o zatamnjenjima smo odgovorili više puta. Zamolit ćemo za razumijevanje.
Što ne zatamnite u svim gradovima u kojima imate pretplatnike?
DA - 7,00 ... Ne - 1,10
- fusion_ba
#60072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li neko problem na EONu da na nekim kanalima izbacuje poruku Niste pretplaćeni na ovaj kanal?
- odmor
#60073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
De ba, sta sve boldiras? Mozda mislis da ces time podstaci nekog na razmisljanje da su ti postovi posebno inspirisani dubokoumnom inteleginecijom?Adrian1946 wrote: Čitam komentare i slažem se s većinom; za vjerne korisnike bi trebale biti neke nagrade. Kažu da nisu mobilni operater da daju mobitele. I na mobitelima koristimo internet, a ako to nije dovoljno onda imaju tableti, mogu se povoljno ponuditi TV na prodaju, itd... Ako se hoće, može se naći način, a ne izgovor.
-
Adrian1946
#60074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
De ba, sta sve boldiras? Mozda mislis da ces time podstaci nekog na razmisljanje da su ti postovi posebno inspirisani dubokoumnom inteleginecijom?
[/quote]
Voldiram zato da bi Telemach vidio i da nekako reaguju. Jarane placam im najveci paket a nemam ono sto je u njemu. I ti bi na mom mjestu isto radio, dobri su oni ali neka uvedu npr
Pinkov paket, nek uvedu NOVA TV RS. neka vrate klasik tv. I nek povecaju internet za makar 20 posto.
I to je to opet ce potvrditi da su najbolji ali...
Voldiram zato da bi Telemach vidio i da nekako reaguju. Jarane placam im najveci paket a nemam ono sto je u njemu. I ti bi na mom mjestu isto radio, dobri su oni ali neka uvedu npr
Pinkov paket, nek uvedu NOVA TV RS. neka vrate klasik tv. I nek povecaju internet za makar 20 posto.
I to je to opet ce potvrditi da su najbolji ali...
-
Adrian1946
#60075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemach
ja imam dva pitanja:
1. kakav ugovor potpisuju vasi korisniciu npr u kiseljaku pa im se ne zamracuje kanal
2. kolika je cijena paketa koji koriste ? dali je mozda skuplji od onih sto mi ostali korisnici koristimo pa su zato povlasteni ?[/quote]
Nece ti odgovoriti pa cu se ja potruditi da ti docaram.
1. Razlog je jel u Fojnici, Kiseljaku, itd ne zamracuje jel su tamo većinom Hrvati ali im se zatamni kad igraju srbi i tako. Tako da ti je identicno.
2. Cijene su iste npr Trio Grande Extra kod nas je 71 marku najvise. A u Vitezu Kiseljaku i tamo su ti npr. 72 znaci za dvije tri km sigurno .
ja imam dva pitanja:
2. kolika je cijena paketa koji koriste ? dali je mozda skuplji od onih sto mi ostali korisnici koristimo pa su zato povlasteni ?[/quote]
Nece ti odgovoriti pa cu se ja potruditi da ti docaram.
1. Razlog je jel u Fojnici, Kiseljaku, itd ne zamracuje jel su tamo većinom Hrvati ali im se zatamni kad igraju srbi i tako. Tako da ti je identicno.
2. Cijene su iste npr Trio Grande Extra kod nas je 71 marku najvise. A u Vitezu Kiseljaku i tamo su ti npr. 72 znaci za dvije tri km sigurno .