Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#60051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Velkoski wrote:
zar ne misliš da vršiš neki vid diskriminacije? zar te nije strah džehenema? :|
:shock: ja, Bogmesacuvaj, ja nejmam predrasuda, a sto se tice pisanja ovdeka, ja sam samo prolaznik, ti si esencija foruma :mrgreen:
semirsar

#60052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

opet ja svasta napisah pa pobrisah... ma nije vrijedno.
@T-mach, samo tako, ne popustaj. :mrgreen:
hipija

#60053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hipija wrote:Da je djevojka u pravu-u pravu je. Kamo sreće da nas je veći broj takvih. Baš na tom relativiziranju "šta će ba ona?", i "sigurno i ne gleda rukomet" prolaze nam mnogo veće podvale i prevare od ove i to na globalnom nivou od rata naovamo.
Da će se nešto promijeniti-neće, jer jednostavno ne postoji dovoljno kritična masa koja bi išla toliko daleko da dođe čak i do raskidanja ugovora sa telemach. Tada bi ovi shvatili da je vrag odnio šalu.
U telemachu su evidentno je, dobili instrukcije, da se u svemu ovome prave malo ludi i da uglavnom prema javnosti nastupaju sa dvije-tri uhodane rečenice tipa: "provjerićemo Vaše navode", "na zahtjev emitera kompanija Telemach je dužna zamračiti pomenuti sadržaj", i sl. i tako sve u krug.

Po meni ako će već nastaviti sa tom praksom a vjerovatno hoće, Telemach bi trebao da napravi balans u uslugama tako da se i ovoj strani koja se žali a ona je većinska, na neki način kompenzira ovaj nejednak tretman u pružanju usluga.

Izbora ima napretek: smanji cijenu usluge, dodaj u start paket BBC Earth,H2,Arena 1 HD, MTV HD, povećaj download ili upload...znači nešto što bi "ekskluzivno" imala i ova druga strana
. Da bi to ljubiteljima sporta nešto značilo, i nebi, ali bolje od ovoga ne može jer RAK kao i mnoge institucije u ovoj državi su doslovno kao ono iz Alana Forda- Ministarstvo za istraživanje ruda(glađenje m*da) i gubljenje vremena i važe samo za Sarajevo-Zenicu-Tuzlu.

jašta će,baš su poletni za timkad sam ih zvao i rekao da hocu da mi smanje racun zbog tioga sto je hrt meni zatamnjen za vrijeme olimpijade rekli mi trebate zvati taj i taj broj,neku sluzbu a pa sa njima vidjeti da im posaljete zahtjev,znaci trositi vrijeme,telefon,a oni to sve mogu ,ali neće
Stoji to. S druge strane i mogu sebi dozvoliti takvo djelovanje. Kolikogod da ponudom odskaču od konkurencije, činjenica je i da sa ovim selektivnim pristupom u zamračivanju kanala prave sebi jednu veliku antireklamu. Na svu sreću imaju vrlo inertnu i nesposobnu konkurenciju koja to ne zna ili ne želi da iskoristiti u smislu da bude koliko-toliko konkurentna Telemachu
probook

#60054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Mozda RTL i HRT salju dopise prema TM i Eronetu da zatamne sadrzaj, osim u dijelovima sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom :D :D :D
dembele

#60055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

A šta ako dobiju dopis od RTRS da se mora zamračiti RTL? :D
channel10

#60056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

hipija wrote:Da je djevojka u pravu-u pravu je. Kamo sreće da nas je veći broj takvih. Baš na tom relativiziranju "šta će ba ona?", i "sigurno i ne gleda rukomet" prolaze nam mnogo veće podvale i prevare od ove i to na globalnom nivou od rata naovamo.
Da će se nešto promijeniti-neće, jer jednostavno ne postoji dovoljno kritična masa koja bi išla toliko daleko da dođe čak i do raskidanja ugovora sa telemach. Tada bi ovi shvatili da je vrag odnio šalu.
U telemachu su evidentno je, dobili instrukcije, da se u svemu ovome prave malo ludi i da uglavnom prema javnosti nastupaju sa dvije-tri uhodane rečenice tipa: "provjerićemo Vaše navode", "na zahtjev emitera kompanija Telemach je dužna zamračiti pomenuti sadržaj", i sl. i tako sve u krug.

Po meni ako će već nastaviti sa tom praksom a vjerovatno hoće, Telemach bi trebao da napravi balans u uslugama tako da se i ovoj strani koja se žali a ona je većinska, na neki način kompenzira ovaj nejednak tretman u pružanju usluga.

Izbora ima napretek: smanji cijenu usluge, dodaj u start paket BBC Earth,H2,Arena 1 HD, MTV HD, povećaj download ili upload...znači nešto što bi "ekskluzivno" imala i ova druga strana
. Da bi to ljubiteljima sporta nešto značilo, i nebi, ali bolje od ovoga ne može jer RAK kao i mnoge institucije u ovoj državi su doslovno kao ono iz Alana Forda- Ministarstvo za istraživanje ruda(glađenje m*da) i gubljenje vremena i važe samo za Sarajevo-Zenicu-Tuzlu.

jašta će,baš su poletni za timkad sam ih zvao i rekao da hocu da mi smanje racun zbog tioga sto je hrt meni zatamnjen za vrijeme olimpijade rekli mi trebate zvati taj i taj broj,neku sluzbu a pa sa njima vidjeti da im posaljete zahtjev,znaci trositi vrijeme,telefon,a oni to sve mogu ,ali neće
Ne znam za vas, ali meni su kompenzirali zatamnjenje odredjenih kanala tako sto jos uvijek imam HBO i Cinemax HD paket otkljucan :D :izet: .

Jest da ih uopste ne gledam, ali neka ih otkljucanih, ako nista zbog zatamnjenja. :D
Benq

#60057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

channel10 wrote: Ne znam za vas, ali meni su kompenzirali zatamnjenje odredjenih kanala tako sto jos uvijek imam HBO i Cinemax HD paket otkljucan :D :izet: .
3,2,1..... :mrgreen:
channel10

#60058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Benq wrote:
channel10 wrote: Ne znam za vas, ali meni su kompenzirali zatamnjenje odredjenih kanala tako sto jos uvijek imam HBO i Cinemax HD paket otkljucan :D :izet: .
3,2,1..... :mrgreen:
eeee, lakse naci iglu u plastu sijenu :D
dembele

#60059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ipak pripazi malo, da ti na kraju njima ne kompenziraš 12 KM :D
Bilo je slučajeva :D
channel10

#60060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

dembele wrote:Ipak pripazi malo, da ti na kraju njima ne kompenziraš 12 KM :D
Zašto ga nisu deaktivirali? Aktivirano u praznično vrijeme kad je free. Sami su rekli da ce deaktivirati kad im cejf bude. Nije do mene.
diablobih

#60061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

probook wrote:Mozda RTL i HRT salju dopise prema TM i Eronetu da zatamne sadrzaj, osim u dijelovima sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom :D :D :D
Ma to radi i BH telecom, nije jedini telemach u ovom selektivnom zatamnjivanju.
TheWatcher

#60062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Telemach wrote:
Adrian1946 wrote:Telemache meni je jasno da zatamnujete Kad Hrvatska igra ali ne razumijem sto ne pustite kad igra neko drugi. Znam da vecinu bosnjaka boli briga za Hrvatsku i to. Ali makar nama pustite koji volimo Rukomet gledati, ona žena je u pravu i ja joj pružam podršku.
AKO SE NEŠTO NE PROMJENI I JA CU PISATI RAZNE PETICIJE I ZALITI SE.
@Adrian1946,
Na upit o zatamnjenjima smo odgovorili više puta. Zamolit ćemo za razumijevanje.
telemach

ja imam dva pitanja:

1. kakav ugovor potpisuju vasi korisniciu npr u kiseljaku pa im se ne zamracuje kanal
2. kolika je cijena paketa koji koriste ? dali je mozda skuplji od onih sto mi ostali korisnici koristimo pa su zato povlasteni ?
dembele

#60063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

channel10 wrote:
Zašto ga nisu deaktivirali? Aktivirano u praznično vrijeme kad je free. Sami su rekli da ce deaktivirati kad im cejf bude. Nije do mene.
I ti to shvatio kao kompenzaciju za zatamnjivanje RTL :D
Najbolje da se javiš u pp @telemach, jer kad ti to zakače na račun onda tek ide peglanje čiji je propust. Svakako to i ne gledaš a samo te može glava poslije zaboliti dok to istjeraš na čistac. Ovako dok još ima vakta, sam to riješi.
Zato sam i napisao da je bilo takvih slučajeva.
channel10

#60064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

dembele wrote:
channel10 wrote:
I ti to shvatio kao kompenzaciju za zatamnjivanje RTL :D
Najbolje da se javiš u pp @telemach, jer kad ti to zakače na račun onda tek ide peglanje čiji je propust. Svakako to i ne gledaš a samo te može glava poslije zaboliti dok to istjeraš na čistac. Ovako dok još ima vakta, sam to riješi.
Zato sam i napisao da je bilo takvih slučajeva.
Ma zezam se za kompenzaciju :)

Očito im puljka za gašenje ne radi kako treba :D
dembele

#60065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Moguće. Meni su nakon promo perioda bili ugasili i paket na koji sam pretplaćen :lol:
Tako i prošle godine u ovaj vakat.
channel10

#60066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

dembele wrote:Moguće. Meni su nakon promo perioda bili ugasili i paket na koji sam pretplaćen :lol:
Tako i prošle godine u ovaj vakat.
Evo odat ću tajnu :D, isključeno je na prvom resiveru, ali na drugom nije :D.
dembele

#60067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

A ništa onda. Uživaj, dok traje :D
channel10

#60068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Tako sam i mislio :mrgreen:, mada stvarno ne gledam. I za onih mjesec dana nisam nijedan film pogledao. Kad god okrenem, neka glupost bude.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#60069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

channel10 wrote:Tako sam i mislio :mrgreen:, mada stvarno ne gledam. I za onih mjesec dana nisam nijedan film pogledao. Kad god okrenem, neka glupost bude.
uzmeš Netflix i ne treba ti nijedan paket, ha ya :mrgreen:
Adrian1946

#60070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Čitam komentare i slažem se s većinom; za vjerne korisnike bi trebale biti neke nagrade. Kažu da nisu mobilni operater da daju mobitele. I na mobitelima koristimo internet, a ako to nije dovoljno onda imaju tableti, mogu se povoljno ponuditi TV na prodaju, itd... Ako se hoće, može se naći način, a ne izgovor.
P.S. Nije pošteno da sport zatamnite u Kaknju, Visokom, Zenici, a pustite program u Zapadnom Mostaru i Kiseljaku. I ja želim gledati EP u rukometu! Bar nam obezbijedite da to platimo i gledamo na kojem kanalu želimo.
odmor

#60071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Telemach wrote:
Adrian1946 wrote:Telemache meni je jasno da zatamnujete Kad Hrvatska igra ali ne razumijem sto ne pustite kad igra neko drugi. Znam da vecinu bosnjaka boli briga za Hrvatsku i to. Ali makar nama pustite koji volimo Rukomet gledati, ona žena je u pravu i ja joj pružam podršku.
AKO SE NEŠTO NE PROMJENI I JA CU PISATI RAZNE PETICIJE I ZALITI SE.
@Adrian1946,
Na upit o zatamnjenjima smo odgovorili više puta. Zamolit ćemo za razumijevanje.

Što ne zatamnite u svim gradovima u kojima imate pretplatnike?
Da li ce na pitanje odgovoriti?
DA - 7,00 ... Ne - 1,10
:D
fusion_ba

#60072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ima li neko problem na EONu da na nekim kanalima izbacuje poruku Niste pretplaćeni na ovaj kanal?
odmor

#60073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Adrian1946 wrote: Čitam komentare i slažem se s većinom; za vjerne korisnike bi trebale biti neke nagrade. Kažu da nisu mobilni operater da daju mobitele. I na mobitelima koristimo internet, a ako to nije dovoljno onda imaju tableti, mogu se povoljno ponuditi TV na prodaju, itd... Ako se hoće, može se naći način, a ne izgovor.
P.S. Nije pošteno da sport zatamnite u Kaknju, Visokom, Zenici, a pustite program u Zapadnom Mostaru i Kiseljaku. I ja želim gledati EP u rukometu! Bar nam obezbijedite da to platimo i gledamo na kojem kanalu želimo.
De ba, sta sve boldiras? Mozda mislis da ces time podstaci nekog na razmisljanje da su ti postovi posebno inspirisani dubokoumnom inteleginecijom? :D
Adrian1946

#60074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

De ba, sta sve boldiras? Mozda mislis da ces time podstaci nekog na razmisljanje da su ti postovi posebno inspirisani dubokoumnom inteleginecijom? :D[/quote]

Voldiram zato da bi Telemach vidio i da nekako reaguju. Jarane placam im najveci paket a nemam ono sto je u njemu. I ti bi na mom mjestu isto radio, dobri su oni ali neka uvedu npr
Pinkov paket, nek uvedu NOVA TV RS. neka vrate klasik tv. I nek povecaju internet za makar 20 posto.
I to je to opet ce potvrditi da su najbolji ali...
Adrian1946

#60075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

telemach

ja imam dva pitanja:

1. kakav ugovor potpisuju vasi korisniciu npr u kiseljaku pa im se ne zamracuje kanal
2. kolika je cijena paketa koji koriste ? dali je mozda skuplji od onih sto mi ostali korisnici koristimo pa su zato povlasteni ?[/quote]

Nece ti odgovoriti pa cu se ja potruditi da ti docaram.

1. Razlog je jel u Fojnici, Kiseljaku, itd ne zamracuje jel su tamo većinom Hrvati ali im se zatamni kad igraju srbi i tako. Tako da ti je identicno.

2. Cijene su iste npr Trio Grande Extra kod nas je 71 marku najvise. A u Vitezu Kiseljaku i tamo su ti npr. 72 znaci za dvije tri km sigurno .
Locked