SDA-All about

Post Reply
Harry Tuttle

#6001 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

Co0l wrote:
Harry Tuttle wrote:cool, nass je danas postavila neki post na drugoj temi u vezi CIAe... nakon sto sam procitao njen komentar pala mi je ista misao na pamet kao i nakon tvog posta: zar i dan danas, nakon rata, dejtona, RSa, Dodika... neko uistinu ima nade...

nek se hebe miller i njegov naruceni interviju na bhtu. skidaju SDP kad zele, skidaju HDZ kad zele, skidaju ili ne skidaju SDA kad zele, samo ne skidaju velikosrbe koji danonocno siluju ono malo duse sto je ostalo od Bosne i Hercegovine...
Pa nisam ja ni rekao da se nadam i da bih volio da stranci nesto urade za nas (ovo nas mislim na BiH u cjelini).Cak bi i oni voljeli da ne moraju toliko intervenisati,sto javno sto tajno,ali kad su nam politicari nesposobni da naprave neki pomak neko im mora povuci malo uzde da se ne zanesu previse i ne sjebu i ono malo dobrog sto je do sada postignuto i da ne skrenu sa puta koji su nam ti isti stranci zacrtali.Imao si primjenu tog principa prilikom pokusaja organizovanja referenduma u manjem entitetu.Jedino sto imam osjecaj da se MZ podijelila i da RS drzi pod kontrolom Evropa a da je uloga kocijasa u pederaciji pripala Amerikancima.Pa tako kad Dodik nesto zakuha dodje neko iz EU u Banja Luku da mu opali vrucu batinom ili da mu da mrkvu,zavisno od situacije a kad ovi u FBiH skrenu sa kursa oglasi se americka ambasada sa saopstenjem ili dva.
A da je meni to drago i da se veselim njihovim intervencijama-nije,volio bih ja kad bi nasi politicari bili u stanju da sami rjesavaju nase probleme ali kad su oni cutuci bolje onda bilo ko da nesto radi u interesu BiH nego da njima prepusti da sve razjebu,pa makar to bila i ta jebena MZ.
Slazemo se.

Moj prvi komentar na tvoj post se odnosio ne na to kako se SDP zeli predstaviti SADu nego narodu koji izlazi na izbore i glasa ili za SDP ili za SDA. Upravo radi toga sto se ovi sa vana vise i ne uplicu nesto narocito u demokratske procese u BiH SDP ne radi nista sto SDA ili SNSD prije nje nisu uradile: prosipale demagogiju. Jedino sto SDP pokusava da prosipa neku pozitivnu demagogiju tipa "drzimo se ustava i demokratskih vrijednosti", SDA kontrira radikalnim izjavama tipa Dodik ili Silajdzic. Kad bolje razmislim, SDA sve vise lici na SBiH a Tihic na nekog polovnog Silajdzica.

Evo da te pitam: Sta ima negativnog u izjavi SDPa "idemo na prijevremene izbore i ako nas ljudi ne izglasaju idemo u opoziciju".
Harry Tuttle

#6002 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Harry Tuttle wrote: bilo kako bilo i ovim potezom SDP kaze: mi smo na strani demokratije i ustava a SDA nije. Dok SDA kaze: ako nama neka stvar ne bude odgovarala mi cemo je okarakterizirati kao antibosnjacku i napustiti sjednicu...
Zato ,pazite na popisu kako se pišete!
ja ne mogu drugacije nego "1.mart" :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6003 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Shahab wrote:Image

Bakire samo se drži Turske i Tayyipa Erdogana i nećeš pogriješiti....sa jedne strane su korumpirani komunisti a sa druge strane su lažni korumprani islamofašisti. Samo turski model umjerenog islama "ilimli islam" može osigurati opstanak na ovom području, pomiriti islamske vrijednosti demokratiju.

http://www.aa.com.tr/ba/politika/114128 ... imana-i-eu
Princ Neonko je vrh mafijaške piramide u Sa i njen utemeljitelj, dok su, sudeći prema njegovom babi, islamske vrijednosti i parlamentarna demokratija nekompatibilne
raoul duke

#6004 Re: SDA-All about

Post by raoul duke »

JoseMujica wrote: Princ Neonko
Prosvijetli me molim te :D
JoseMujica

#6005 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Kralja na tronu obično naslijedi Princ, koji je i sin, a isto je i u islamskim emiratima. Međutim, dok su se ovi prinčevi obično kalili na bojnom polju da očvrsnu i dozriju za prijestola, ovaj sin je unikatan jer je odrastao u babinu kabinetu i trezoru Narodne banke i dok su se drugi borili za goli živote i mjesto pod suncem on se borio za dolar više pod svijetlima neona.

Otud urbana legenda o Princu Neonku, islamskom superheroju sa Balkana, velikom strućnjaku za Cace, Ćele, Ševe, donacije i građevinske dozvole, nadsve skromnom čovjeku bez auta koji se gura u jednoj maloj kućici na lakat koju dijeli sa ženom.

ps
sva sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna
raoul duke

#6006 Re: SDA-All about

Post by raoul duke »

JoseMujica wrote:Kralja na tronu obično naslijedi Princ, koji je i sin, a isto je i u islamskim emiratima. Međutim, dok su se ovi prinčevi obično kalili na bojnom polju da očvrsnu i dozriju za prijestola, ovaj sin je unikatan jer je odrastao u babinu kabinetu i trezoru Narodne banke i dok su se drugi borili za goli živote i mjesto pod suncem on se borio za dolar više pod svijetlima neona.

Otud urbana legenda o Princu Neonku, islamskom superheroju sa Balkana, velikom strućnjaku za Cace, Ćele, Ševe, donacije i građevinske dozvole, nadsve skromnom čovjeku bez auta koji se gura u jednoj maloj kućici na lakat koju dijeli sa ženom.

ps
:thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#6007 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

JoseMujica wrote:Kralja na tronu obično naslijedi Princ, koji je i sin, a isto je i u islamskim emiratima. Međutim, dok su se ovi prinčevi obično kalili na bojnom polju da očvrsnu i dozriju za prijestola, ovaj sin je unikatan jer je odrastao u babinu kabinetu i trezoru Narodne banke i dok su se drugi borili za goli živote i mjesto pod suncem on se borio za dolar više pod svijetlima neona.

ps
Bošnjaci su čudo kad su progutali ovakvog lika,bezbojnog i bezličnog.
Jad ostaje jad bez obzira na godine provedene u sefu.
Co0l

#6008 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Harry Tuttle wrote: Evo da te pitam: Sta ima negativnog u izjavi SDPa "idemo na prijevremene izbore i ako nas ljudi ne izglasaju idemo u opoziciju".
U prijevremenim izborima kao takvim nema nista negativno ali negativno je to sto je ta izjava neiskrena jer i sami znaju da nece biti prijevremenih izbora.Zato su je i dali.Izbori sami po sebi nisu nista upitno,upitno je od koga i u kojem trenutku taj prijedlog dolazi.
Da neko drugi,a ne oni trazi prijevremene izbore oni bi se svim silama borili protiv toga i na sve moguce nacine bi ismijali taj prijedlog.Pred protekle lokalne izbore je SDA predlagala da se zajedno sa lokalnim izborima odrze i opci.Cak su imali i par dobrih argumenata za spajanje izbora.Ko je bio najgorljiviji protivnik toga?Pogadjas,SDP.
Prizivanje prijevremenih izbora je najobicnije hinjenje demokratije kad znaju da nema nista od toga dok istu tu demokratiju razvaljuju neustavnim smjenama i postavljanjima,prijedlozima za izmjenu izbornog procesa,politickim upravljanjem od policije preko sudstva do medija,itd.,itd.

To ti je isto da ti neko kaze onu 'ako lazem nek me sad grom pogodi' i ti na to pomislis 'e,vidi ga jest iskren' a on ustvari zna da je vjerovatnoca da ga grom pogodi skoro pa nikakva.Na to ti se svodi Zlajin prijedlog o prijevremenim izborima.
JoseMujica

#6009 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

tačno...čisti spin..inače ideja o spajanju lokalnih i općih je OK.....bar će pojeftiniti ovaj izborni cirkus
Harry Tuttle

#6010 Re: SDA-All about

Post by Harry Tuttle »

Co0l wrote:
Harry Tuttle wrote: Evo da te pitam: Sta ima negativnog u izjavi SDPa "idemo na prijevremene izbore i ako nas ljudi ne izglasaju idemo u opoziciju".
U prijevremenim izborima kao takvim nema nista negativno ali negativno je to sto je ta izjava neiskrena jer i sami znaju da nece biti prijevremenih izbora.Zato su je i dali.Izbori sami po sebi nisu nista upitno,upitno je od koga i u kojem trenutku taj prijedlog dolazi.
Da neko drugi,a ne oni trazi prijevremene izbore oni bi se svim silama borili protiv toga i na sve moguce nacine bi ismijali taj prijedlog.Pred protekle lokalne izbore je SDA predlagala da se zajedno sa lokalnim izborima odrze i opci.Cak su imali i par dobrih argumenata za spajanje izbora.Ko je bio najgorljiviji protivnik toga?Pogadjas,SDP.
Prizivanje prijevremenih izbora je najobicnije hinjenje demokratije kad znaju da nema nista od toga dok istu tu demokratiju razvaljuju neustavnim smjenama i postavljanjima,prijedlozima za izmjenu izbornog procesa,politickim upravljanjem od policije preko sudstva do medija,itd.,itd.

To ti je isto da ti neko kaze onu 'ako lazem nek me sad grom pogodi' i ti na to pomislis 'e,vidi ga jest iskren' a on ustvari zna da je vjerovatnoca da ga grom pogodi skoro pa nikakva.Na to ti se svodi Zlajin prijedlog o prijevremenim izborima.
Ko ili sta je na politickoj sceni BiH iskren? Naravno da je ovdje sve stvar igre, igraju jedan protiv drugog sa trecim i onda protiv treceg sa drugim... Svako pokusava za*ebati onog drugog. I uvijek im je vaznije agirati nego reagirati, jer je onaj ko agira jedan korak ispred. Politicke stranke su mafijaske grupacije koje sa narodom nemaju nista zajednicko... SDP nije nista drugaciji, NS nije nista drugacija, Komsic nece biti nista drugaciji. Uvijek ce im licni interesi biti ispred interesa naroda.

Moj komentar se nije odnosio na ono sto je izmedju redova, nego na ono sto SDP pokusava prodati narodu koji ne zna citati izmedju redova. Dok SDA svoje licne interese proglasava interesima drzave SDP se cvrsto drzi ustava.

Sto se mene tice: daj prijevremene izbore sutra, i za lokalne i za opce.
udrch

#6011 Re: SDA-All about

Post by udrch »

ps
inače si ti ok forumaš, ali tvoj nepromijenjeni stav prema Aliji i Bakiru te često diskredituje..
meni recimo nije dovoljno tvoje mišljenje o nekome da bih to smatrao relevantnim, iako znaš da bih, generalno smatram da nas obadvojicu duboko i najviše frustrira korupcija i politički kriminal..ali stvarno ja nisam nikad vidio argumente protiv Bakira..avaz nije relevantan izvor za argumente..
JoseMujica

#6012 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

avaz nikad nije ni bio relevantan izvor moj udrch...dok pred kuću izađeš sve ti ja(d)sno bude.

Aliju i Bakira cijenim samo po rezultatima. I Zlatka i Harisa isto tako.

Ako je potrebno da krenemo naprijed daj da ih sve isprobamo na vlasti i svakom ko ne valja sve po spisku skamaramo i pospremimo ga sve dok ne dođe neko ko će nešto i za narod, a mimo familije, uraditi.

ovi svi do sad ili neće ili ne znaju :-) a tu ti ne znam pravo reći šta je gore od ovo dvoje
Hodidid

#6013 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

JoseMujica wrote:razvojni impuls i ekonomska vizija su nepoznate stari polusvijetu seoskih varalica....klepit sad i odamah je tu jedini princip, a IMT jedino pravilo ponašanja. Između toga se stigne i klanjat, a i popit koja piva, zaklinjat u ljubav prema državi, a istovremeno je razvaljivat
+1.

Kad vidim nas sabanluk i dziberluk muka me uhvati. Kad spominjes ovo za klepiti stogod na brzinu i uzeti koga na trehu a onda mirne duse otklanjati namaz kad dodje kuci i onda laganini navecer se ode na pivkanu u kakvu kafanu gdje drma Aca Lukas ili Bubamara ili Stoja , odmah se sjetim par likova od proslog ljeta u toj nasoj meraji a sve has muslimani merhabaju se u sestnaest a moto im upravo to u se na se i poda se. Moral nula, sistem vrijednosti nula. Totalna hipokrizija drustva.

Ali nije to samo do Bakira, Tihica, Hareta, Zlaje, Hece, Jerlagica, Brankovica i koga sve ne. Truhli smo od korijena.
Co0l

#6014 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Harry Tuttle wrote:
Co0l wrote:

Ko ili sta je na politickoj sceni BiH iskren? Naravno da je ovdje sve stvar igre, igraju jedan protiv drugog sa trecim i onda protiv treceg sa drugim... Svako pokusava za*ebati onog drugog. I uvijek im je vaznije agirati nego reagirati, jer je onaj ko agira jedan korak ispred. Politicke stranke su mafijaske grupacije koje sa narodom nemaju nista zajednicko... SDP nije nista drugaciji, NS nije nista drugacija, Komsic nece biti nista drugaciji. Uvijek ce im licni interesi biti ispred interesa naroda.

Moj komentar se nije odnosio na ono sto je izmedju redova, nego na ono sto SDP pokusava prodati narodu koji ne zna citati izmedju redova. Dok SDA svoje licne interese proglasava interesima drzave SDP se cvrsto drzi ustava.

Sto se mene tice: daj prijevremene izbore sutra, i za lokalne i za opce.
Pa i ja kazem da pricom o prijevremenim izborima narodu pokusavaju prodati sarenu lazu.Dakle,lazu narod.Nista vise,nista manje.
A kolko se drze slova zakona vidimo ovih dana kad sudovi vracaju na posao ljude koje su oni nelegalno smjenjivali.
E sad,mozda je nekom vaznije sta ko kaze,meni je ipak vaznije sta ko radi.A na tom ispitu su pali isto kao i njihovi prethodnici.
JoseMujica

#6015 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

šta isti...gori :x
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6016 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Prijevremeni izbori će donijeti potpuni krah SDP-a,a isto će se desiti i na redovnim ukoliko vanrednih ne bude.
Koliki je Lagumdžija diletant i bolesnik pokazuje činjenica da uz ovakav SDP čak i razbojnička družina zvana SDA
izgleda kao nešto prihvatljivo. :-)
MaxPayne

#6017 Re: SDA-All about

Post by MaxPayne »

prljavi Hare wrote:Prijevremeni izbori će donijeti potpuni krah SDP-a,a isto će se desiti i na redovnim ukoliko vanrednih ne bude.
Koliki je Lagumdžija diletant i bolesnik pokazuje činjenica da uz ovakav SDP čak i razbojnička družina zvana SDA
Zlaya čak ni u lopovluku ne može ostati doslijedan,malo ušićari pa u opoziciju što mu najbolje ide.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6018 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

MaxPayne wrote:
prljavi Hare wrote:Prijevremeni izbori će donijeti potpuni krah SDP-a,a isto će se desiti i na redovnim ukoliko vanrednih ne bude.
Zlaya čak ni u lopovluku ne može ostati doslijedan,malo ušićari pa u opoziciju što mu najbolje ide.

Neće moći ni opozicija uvijek,zatvor izgleda izglednija opcija ako uzmemo u obzir dešavanja u regionu.Naravno
ne on sam,već mnogi. :-D
FOČANSKI PROPISI

#6019 Re: SDA-All about

prljavi Hare wrote:
MaxPayne wrote:

Neće moći ni opozicija uvijek,zatvor izgleda izglednija opcija ako uzmemo u obzir dešavanja u regionu.Naravno
ne on sam,već mnogi. :-D
Kod nas je zatvor,još uvijek, misaona imenica.
Samo mi imamo zaštitnika Sulejmana Tihića.
Ako njega i SDA ne bude u vlasti,ni bakterije neće opstati.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6020 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Sve počinje sa pojedinačnim ispadima.

Evo, svjedoci smo da kao posljedicu vođenja njihove kriminalne politike imamo kolateralne štete za državu i narod, svakodnevno nekoliko oružanih pljački i ekstremno siromaštvo.

Ukoliko uskoro ne krenu sa uspostavom prava i pravne države ova pravna ANARHIJA koja traje već 20 godina ovim tempom će do proljeća izazvati opću ANARHIJU i novo krvoproliće.

Pošteni ljudi i patriote u SDA kojih ima na hiljade danas tačno znaju koji su ljudi generatori svih problema u državi.

Stoga, kao Narodni pokret ne trebaju čekati do proljeća opću ANARHIJU na ulicama već DANAS preventivno trebaju krenuti u urgentnu reorganizaciju Stranke.

Sutra će biti kasno.

U vrhu ovog Narodnog pokreta treba da bude poštena osoba jer sva kriza ide od VRHA do DNA.

Kada na VRH dođe poštena osoba ona sebi za suradnika bira poštenu osobu, a ova dalje drugu i tako sve od VRHA do DNA budu normalni i pošteni ljudi.

Na isti način kada je u VRHU korumpirana osoba od VRHA do DNA na funkcijama imamo iste (ne)ljude.

Dakle, kriza se generira od VRHA prema samom DNU, a ne obratno …

Tihić da ima imalo pameti kao što nema već danas bi dao ostavku i distancirao se od svojih prvih kriminalnih suradnika.
Revoltage

#6021 Re: SDA-All about

Post by Revoltage »

SDA izdao majke Srebrenice!!! Ušli u koaliciju sa snsd, sds, sdp i sbb. Izdaja fuj, bljak, boing...

...ili samo SDP može izdati?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6022 Re: SDA-All about

Post by PipiDugaDevetka »

Davno sam već napisao da treba sve koji su barem jedan dan boravili u neprijateljskom zarobljeništvu lustrirati, zabraniti im svaki kontakt i djelovanje u ovdašnjoj politici. Da smo normalna država to bi i bilo, ali nismo,... :(
FOČANSKI PROPISI

#6023 Re: SDA-All about

PipiDugaDevetka wrote:Davno sam već napisao da treba sve koji su barem jedan dan boravili u neprijateljskom zarobljeništvu lustrirati, zabraniti im svaki kontakt i djelovanje u ovdašnjoj politici. Da smo normalna država to bi i bilo, ali nismo,... :(
T-Rexx

#6024 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Podrzavam SDA-ov rad po pitanju Mostara.
Ako bi se islo po principu jedan covjek jedan glas Mostar bi sigurno postao hrvatska prijestolnica, a sto bi bez ikakve dvojbe islo na ruku stvaranja trece izborne jedinice odnosno treceg entiteta. Zato je jedino rjesenje da se Mostar uredi po opstinama/regijama kako ne bi doslo do preglasavanja i dominacije jednih nad drugim.
Blizanac

#6025 Re: SDA-All about

Post by Blizanac »

T-Rexx wrote:Podrzavam SDA-ov rad po pitanju Mostara.
Ako bi se islo po principu jedan covjek jedan glas Mostar bi sigurno postao hrvatska prijestolnica, a sto bi bez ikakve dvojbe islo na ruku stvaranja trece izborne jedinice odnosno treceg entiteta. Zato je jedino rjesenje da se Mostar uredi po opstinama/regijama kako ne bi doslo do preglasavanja i dominacije jednih nad drugim.
odnsosno da se uredi onako kako to najbolje odgovara svim mostarcima.
Post Reply