Slazemo se.Co0l wrote:Pa nisam ja ni rekao da se nadam i da bih volio da stranci nesto urade za nas (ovo nas mislim na BiH u cjelini).Cak bi i oni voljeli da ne moraju toliko intervenisati,sto javno sto tajno,ali kad su nam politicari nesposobni da naprave neki pomak neko im mora povuci malo uzde da se ne zanesu previse i ne sjebu i ono malo dobrog sto je do sada postignuto i da ne skrenu sa puta koji su nam ti isti stranci zacrtali.Imao si primjenu tog principa prilikom pokusaja organizovanja referenduma u manjem entitetu.Jedino sto imam osjecaj da se MZ podijelila i da RS drzi pod kontrolom Evropa a da je uloga kocijasa u pederaciji pripala Amerikancima.Pa tako kad Dodik nesto zakuha dodje neko iz EU u Banja Luku da mu opali vrucu batinom ili da mu da mrkvu,zavisno od situacije a kad ovi u FBiH skrenu sa kursa oglasi se americka ambasada sa saopstenjem ili dva.Harry Tuttle wrote:cool, nass je danas postavila neki post na drugoj temi u vezi CIAe... nakon sto sam procitao njen komentar pala mi je ista misao na pamet kao i nakon tvog posta: zar i dan danas, nakon rata, dejtona, RSa, Dodika... neko uistinu ima nade...
nek se hebe miller i njegov naruceni interviju na bhtu. skidaju SDP kad zele, skidaju HDZ kad zele, skidaju ili ne skidaju SDA kad zele, samo ne skidaju velikosrbe koji danonocno siluju ono malo duse sto je ostalo od Bosne i Hercegovine...
A da je meni to drago i da se veselim njihovim intervencijama-nije,volio bih ja kad bi nasi politicari bili u stanju da sami rjesavaju nase probleme ali kad su oni cutuci bolje onda bilo ko da nesto radi u interesu BiH nego da njima prepusti da sve razjebu,pa makar to bila i ta jebena MZ.
Moj prvi komentar na tvoj post se odnosio ne na to kako se SDP zeli predstaviti SADu nego narodu koji izlazi na izbore i glasa ili za SDP ili za SDA. Upravo radi toga sto se ovi sa vana vise i ne uplicu nesto narocito u demokratske procese u BiH SDP ne radi nista sto SDA ili SNSD prije nje nisu uradile: prosipale demagogiju. Jedino sto SDP pokusava da prosipa neku pozitivnu demagogiju tipa "drzimo se ustava i demokratskih vrijednosti", SDA kontrira radikalnim izjavama tipa Dodik ili Silajdzic. Kad bolje razmislim, SDA sve vise lici na SBiH a Tihic na nekog polovnog Silajdzica.
Evo da te pitam: Sta ima negativnog u izjavi SDPa "idemo na prijevremene izbore i ako nas ljudi ne izglasaju idemo u opoziciju".