AMERIKA

Post Reply
alijagoro

#6001 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

Haris.ba wrote: 08/03/2023 16:34
vaučer wrote: 07/03/2023 21:45 Kad sposoban novinar argumentirano rastavi na proste faktore republikanskog kretena.

https://youtu.be/tCuIxIJBfCY
Koliko znam, lik nije novinar. Mada, sigurno obavlja bolji posao nego ogromna vecina novinara.

Meni je samo zao sto ga ne nagovore da se uvuce u politiku. Kako se borio za oboljele koji su radili na rusevinama u Nju Jorku nakon teroristickih napada...
Covjek je legenda,sto bi se reklo penicilin za ove Trump debile kao i vecinu Republikanaca,sjecam se kad je malo naprasio zenu Dick Cheneya,pobjeze zena.
Osmi Socrates

#6002 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Kakvo debilno branjenje još debilnijeg Carlsona.

Čuj nije sve onako kako su mediji predstavili. :-)

Za neodobreni ulazak na Capitol Hill bi se trebao dobijati metak u glavu, a kamoli za ovo što su bolesnici radili.
Rob_Atl

#6003 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Hahah ovog sto je Tucker postavio,pa lik nije ni imao sudjenje, sam priznao krivicu. Pola republikanaca pojma nema da se liku uopste i nije sudilo, a traze njegovo oslobadjanje :lol: . Policiji je naredjeno bilo da ne hapse nikoga jer su bili brojcano nadmaseni, zato i izgleda ovo ovako. Jel'vi mislite da advokati uhapsenih nisu vidjeli sva videa na osnovu cega su njihovi klienti uhapseni? Ovo je cisto propagadni video nista vise.
qlface

#6004 Re: AMERIKA

Post by qlface »

jeza u ledja wrote: 08/03/2023 17:39
qlface wrote: 08/03/2023 17:17

Napisao si nepovezanu priču (bez izvora) o odnosu nekih uposlenika Fox-a i Trumpa i da li je pokraden na izborima. Moj post je o netačnim događajima od 6. januara, Trump nije spomenut nigdje. Osim ako mi ne demantuješ snimak nekim drugim izvorom ne vidim šta si postigao sa komentarom koji skreće sa teme.
Izvor je all over the news. A izvor je SUD.

Nije u pitanju "neki uposlenik", vec voditelj emisije od juce koji govori na klipu kojeg si postavio. Znaci itekako je povezano.

Na klipu govori da je policija "pomogla" jednom od osudjenika i da su se ponasali kao njegovi turisticki vodici. To je kao da napises da je bankar bio usluzan i prijatan onome ko pljacka banku, dok mu otvara kasu. I govori kako je doticni bio nenaoruzan, a izbacuje jedan manji detalj kako je sa njim jos bilo hiljadu ljudi, od kojih su neki itekako bili i naoruzani i nasilni.

Znaci Carlson laze, ti lazes. Zna i on da laze, znas i ti da on laze. I znamo svi mi zajedno da se ti pravis da to ne znas. I sad bi ti kao neku raspravu?

Ostavljam jedino malu mogucnost ti je IQ toliko nizak da stvarno vjerujes u ovo iznad, ali bi morao biti toliko nizak da nisam siguran kako si se onda uopste uspio ulogovati na forum i koristiti internet. Ali eto cuda se desavaju.

Prije ce ipak biti da lagis. :wink:
Daj mi dokaz za ove dvije boldirane tvrdnje, pokaži mi video koji pokazuje tu gomilu ljudi iza ove grupice sa videa unutar Kapitola. Dokaži da su policajci iz straha pomagali ovom liku u ovom momentu. Šta je Carlson rekao o Trumpu ili šta su uposlenici rekli preko poruka (na njih sam mislio, ali se namjerno praviš lud) nema veze sa videom u kom se ionako ne govori o Trumpu ili pokradenim izborima, nego o neredima od 6. januara.

Najjači ste kada nemate kontraargument, onda su anegdote i nagađanja glavni, uz pokoju uvredu da sam rusofil, MAGA pristalica, idiot ili slično. A nigdje nijednog linka, navikle amidžine suze da im se na riječ vjeruje i umislili da su bastioni istine jer se sa jaranima upale na temi s vremena na vrijeme. Niti jedan od vas, doslovno nijedan nije postavio nijedan link jer vam CNN još nije pronašao pravi način da ovo spinuje.
Osmi Socrates

#6005 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

A ti si najjači kad relativiziraš nešto što se ne može relativizirati, i još izbjegavaš suštinu.

Suština okupljanja 6.januara je da se ilegalnim sredstvima pokušaju promjeniti rezultati legalno održanih izbora. Svaki neovlašteni idiot na Capitol Hillu je trebao biti riješen metkom u glavu i kad su već bili nespremni za to samog tog dana, trebali su im barem suditi za mnogo ozbiljnije stvari sa mnogo ozbiljnijim posljedicama poslije.

Nije uopšte važno da li su imali oružje ili ne, stvar je da su htjeli srušiti ustavni poredak i sve institucije države. Amerika ima jasne zakone kako se proceduralno ispituje legalnost izbora, ako neki kandidat ima sumnju. Sve je to i više nego korišteno tokom tih izbora i poslije od strane Trumpa, i opet nikakav dokaz nije iznesen. Onaj koji, i pored svega toga, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije neovlaštenim ulaskom na Capitol Hill, trebao je biti nemilosrdno likvidiran, bez obzira da li je tokom provale imao oružje ili ne.
ultima_palabra

#6006 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 08/03/2023 17:39

Napisao si nepovezanu priču (bez izvora) o odnosu nekih uposlenika Fox-a i Trumpa i da li je pokraden na izborima. Moj post je o netačnim događajima od 6. januara, Trump nije spomenut nigdje. Osim ako mi ne demantuješ snimak nekim drugim izvorom ne vidim šta si postigao sa komentarom koji skreće sa teme.
Izvor je all over the news. A izvor je SUD.

Nije u pitanju "neki uposlenik", vec voditelj emisije od juce koji govori na klipu kojeg si postavio. Znaci itekako je povezano.

Na klipu govori da je policija "pomogla" jednom od osudjenika i da su se ponasali kao njegovi turisticki vodici. To je kao da napises da je bankar bio usluzan i prijatan onome ko pljacka banku, dok mu otvara kasu. I govori kako je doticni bio nenaoruzan, a izbacuje jedan manji detalj kako je sa njim jos bilo hiljadu ljudi, od kojih su neki itekako bili i naoruzani i nasilni.

Znaci Carlson laze, ti lazes. Zna i on da laze, znas i ti da on laze. I znamo svi mi zajedno da se ti pravis da to ne znas. I sad bi ti kao neku raspravu?

Ostavljam jedino malu mogucnost ti je IQ toliko nizak da stvarno vjerujes u ovo iznad, ali bi morao biti toliko nizak da nisam siguran kako si se onda uopste uspio ulogovati na forum i koristiti internet. Ali eto cuda se desavaju.

Prije ce ipak biti da lagis. :wink:
Nije to neinteligencija, nego taj osjecaj posebnosti kad skontas da si bas ti taj odabrani koji je razotkrio lazi medija i establishmenta. Uradis vlastiti research koji se sastoji iz gledanja najgledanijeg programa najgledanijeg medija u Americi i zakljucis da mediji lazu :mrgreen:
melac

#6007 Re: AMERIKA

Post by melac »

Pojeo snickers, postao svoj i razotkrio belosvetsku zaveru. :D
Osmi Socrates

#6008 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

I mrtav hladan gleda i uzima za ozbiljno Tuckera Carlsona. :lol:
jeza u ledja

#6009 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

qlface wrote: 08/03/2023 18:27 Daj mi dokaz za ove dvije boldirane tvrdnje, pokaži mi video koji pokazuje tu gomilu ljudi iza ove grupice sa videa unutar Kapitola. Dokaži da su policajci iz straha pomagali ovom liku u ovom momentu. Šta je Carlson rekao o Trumpu ili šta su uposlenici rekli preko poruka (na njih sam mislio, ali se namjerno praviš lud) nema veze sa videom u kom se ionako ne govori o Trumpu ili pokradenim izborima, nego o neredima od 6. januara.

Najjači ste kada nemate kontraargument, onda su anegdote i nagađanja glavni, uz pokoju uvredu da sam rusofil, MAGA pristalica, idiot ili slično. A nigdje nijednog linka, navikle amidžine suze da im se na riječ vjeruje i umislili da su bastioni istine jer se sa jaranima upale na temi s vremena na vrijeme. Niti jedan od vas, doslovno nijedan nije postavio nijedan link jer vam CNN još nije pronašao pravi način da ovo spinuje.
Legendo.
Trenutno se vodi sudski proces Dominion kompanije koja je tuzila FOX News radi defamacije. U okviru tog sudskog procesa primorali su prvo njenog vlasnika da kaze da je njegova mreza plasirala lazi. Drugo, primorali su uposlenike ove mreze (Tucker Carlson, Sean Hannity, Laura Ingraham, Bartiromo), da predaju tekst porukice iz tog vremena. Te su porukice objavljene danas i u prethodnim danima. To su dokazi na sudu jbt. Nema tu CNN ni neko drugi sta da dodaje.

https://www.cnn.com/2023/03/08/media/fo ... index.html
https://www.nytimes.com/2023/03/07/busi ... ction.html
https://www.buzzfeednews.com/article/cl ... rump-texts
https://www.businessinsider.com/fox-new ... ion-2023-2
https://www.nbcnews.com/politics/donald ... -rcna72693

I sta sad treba da ti dajem "dokaze" za nesto sto je opste poznato, jer bi ti da se igras igrice pravimo se ludi?
Cijela prica ima veze sa postavljenim snimkom jer postavljas lika koji redovno laze i ne vjeruje uopste u to sto govori. On sam to izjavio.

Za ovo drugo, da ti dokazem da je iza ove dvojice bila gomila? :lol: Cijela zgrada i njena okolina su bile okruzene hiljadama krelaca, a ti trazis da ti ja postavim "dokaz" da je neko bio iza njega? Imas gomilu snimaka gdje je samo jedan, ili dvojica krelaca u nekoj sobi, necijoj kancelariji. To ne znaci da su u zgradi bili sami.

Da dokazem da su policajci iz straha ove pustali? Pa mozda nisu, mozda ih simpatisu pa su ih pustali da hodaju. Bilo je i takvih. No ovi konkretno su na sudu izjavili da su ih pustali iz straha. Kako mislis da se to dokaze tebi ovdje na forumu?

Trazis da se dokazuju ocite stvari. Ili trazis da se dokazuju neke gluposti. Da ne bi bezveze trosili vrijeme ovdje, hajde ti prvo nama dokazi da nisi tocak.
Osmi Socrates

#6010 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Dominion će ih oderati. Sve.

Ne bih se iznenadio da sve ode do Supreme Court, ali, opet će ih oderati.
jeza u ledja

#6011 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ma bice neki settlement i to je to.

Sta je Foxu milijardica.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6012 Re: AMERIKA

Post by Truba »

laserShow wrote: 08/03/2023 17:02
Truba wrote: 08/03/2023 16:40

Argument ti je u razini
Kad neko kaze
Obama
stovatelj kanibala u siriji i alkaide
i ti si jedan od stovatelja ruskog agresora. Jes da si se sada povukao.

Ja samo detektujem cudnu povezanost, mrzi sve zapadno, okrece se ruskom.

Jaka propaganda :)
Ja kao krscanin katolik nikako ne mogu biti stovatelj rata
Ja jesam na duhovnom planu stovatelj istocnjackih raskolnika i ostalih pravoslavnih jer njihovo monastvo smatram jacim od zapadnoga
Ti kao neciji megatrol uopce nemas moralnu snagu dijeliti lekcije i docirati s visine
Da podrzavam rusiju u duhovnoj borbi pravoslavlja
Ne ne podrzavam zlocin i agresiju bez obzira je li rijec o npadu na ukrajinu irak libiju siriju hebron pandzabi plateu state u nigeriji mozambik itd
Trenutno se u svijetu vodi 50ak ratova

Da jos jednom cu napisati podrzavam rusiju i podrzavat cu je na duhovnom planu i dalje
I u sarajevu smo bas u martu 2003 imali ogromne proavjede protiv agresije na irak...
Kako smo to zaboravili tako ce se i ovo sranje u ukrajini zaboraviti za 20 godina

Ove ostale spinove sto si pisao ne vrijedi gubiti vrijeme
Point.

#6013 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Truba wrote: 08/03/2023 20:40
laserShow wrote: 08/03/2023 17:02

i ti si jedan od stovatelja ruskog agresora. Jes da si se sada povukao.

Ja samo detektujem cudnu povezanost, mrzi sve zapadno, okrece se ruskom.

Jaka propaganda :)
Ja kao krscanin katolik nikako ne mogu biti stovatelj rata
Ja jesam na duhovnom planu stovatelj istocnjackih raskolnika i ostalih pravoslavnih jer njihovo monastvo smatram jacim od zapadnoga
Ti kao neciji megatrol uopce nemas moralnu snagu dijeliti lekcije i docirati s visine
Da podrzavam rusiju u duhovnoj borbi pravoslavlja
Ne ne podrzavam zlocin i agresiju bez obzira je li rijec o npadu na ukrajinu irak libiju siriju hebron pandzabi plateu state u nigeriji mozambik itd
Trenutno se u svijetu vodi 50ak ratova

Da jos jednom cu napisati podrzavam rusiju i podrzavat cu je na duhovnom planu i dalje
I u sarajevu smo bas u martu 2003 imali ogromne proavjede protiv agresije na irak...
Kako smo to zaboravili tako ce se i ovo sranje u ukrajini zaboraviti za 20 godina

Ove ostale spinove sto si pisao ne vrijedi gubiti vrijeme
Koliko samo kontradiktornosti u jednom postu. Ti Labude ne znaš jedi pošao ili došao.
Last edited by Point. on 08/03/2023 22:42, edited 1 time in total.
Saian

#6014 Re: AMERIKA

Post by Saian »

radi se o zapisniku sa sudjenja, to postaje javni, ovjereni dokument po automatizmu, dio sudskih anala, izdavach SUD.

Iako sam ja tu sebi smjesniji, jer
You cannot reason someone out of something he or she was not reasoned into. You cannot reason people out of positions they didn't reason themselves into
- Johnatan Swift
Sanjarko

#6015 Re: AMERIKA

Post by Sanjarko »

Fox treba razj*bat, a ne da plati milijardicu. Davno je to trebalo uradit. Po meni naravno jer su imali samo tako skandala i slicnoga.
Osmi Socrates

#6016 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

FOX bi realno mogli sjebati jedino prekidi sportskih ugovora koje imaju. To možda nije likely ali je possible, ako se oko ovoga veća frka digne.

Imaju NFL ugovor, sa Major League Baseball, sa američkom fudbalskom ligom, FIFA ima ugovor sa njima do 2026, čini mi se, zaključno sa SP u Americi, Kanadi i Meksiku. Imaju neke ugovore za neke koledž sportove, američki fudbal i košarka. NASCAR.

FIFA je međunarodna organizacija, i njima je suđeno da rade gluposti u većini stvari što rade, ali ovi ostali ugovori bi mogli postati potencijalni problemi, zavisno pod kojim uslovima se mogu prekidati, ili barem da se ne obnove kad za to dođe vrijeme.
jeza u ledja

#6017 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ima jos. Tucker Carlson je Trumpa nazvao "demonic force, a destroyer". Dan nakon January 6th napada na Capitol.

I jos je dodao: "But he's not going to destroy us." :oops:

:lol:

Sad samo ne znam je li mislio na FOX News, ili na americku demokratiju? :?

:D

Ovo je opet sa sudjenja i tuzbe Dominion Voting Systems protiv FOX-a. Carlsonova text poruka njegovom producentu.
Saian

#6018 Re: AMERIKA

Post by Saian »

Eh sad, treba li nacrtat qlface-u i ima li dobrovoljaca :D

On anadr nout
A letter from the Scorpions Group was allegedly left with the men which apologised to the people of Matamoros, to the US victims and their families, and to a Mexican woman killed last week when the gang fired on a white minivan the Americans were travelling in.
The Associated Press says it has obtained a copy of the letter from a law enforcement official in the state of Tamaulipas.

“We have decided to turn over those who were directly involved and responsible for the events", the letter reads, saying the five had "acted under their own decision-making and lack of discipline". The letter also accuses the men of breaking the cartel's rules over "protecting the lives of the innocent".
Sami se kaznili :-)

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-64910394.amp
Avetinho

#6019 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Saian wrote: 10/03/2023 02:45 Eh sad, treba li nacrtat qlface-u i ima li dobrovoljaca :D

On anadr nout
A letter from the Scorpions Group was allegedly left with the men which apologised to the people of Matamoros, to the US victims and their families, and to a Mexican woman killed last week when the gang fired on a white minivan the Americans were travelling in.
The Associated Press says it has obtained a copy of the letter from a law enforcement official in the state of Tamaulipas.

“We have decided to turn over those who were directly involved and responsible for the events", the letter reads, saying the five had "acted under their own decision-making and lack of discipline". The letter also accuses the men of breaking the cartel's rules over "protecting the lives of the innocent".
Sami se kaznili :-)

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-64910394.amp
Fin neki svijet.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#6020 Re: AMERIKA

Post by sime_cipol »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6021 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

natjerali je. fejk konfešn. fejk njuz.
Saian

#6022 Re: AMERIKA

Post by Saian »

:D :lol:

On Nov. 12, in a text chain with Ms. Ingraham and Mr. Hannity, Mr. Carlson pointed to a tweet in which a Fox reporter, Jacqui Heinrich, fact-checked a tweet from Mr. Trump referring to Fox broadcasts and said there was no evidence of voter fraud from Dominion.

“Please get her fired,” Mr. Carlson said. He added: “It needs to stop immediately, like tonight. It’s measurably hurting the company. The stock price is down. Not a joke.” Ms. Heinrich had deleted her tweet by the next morning.
NYT
sinuhe

#6023 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Jedino je tacno da je Trump izgubio izbore. Nije Trump izmislio pricu o neregularnosti izbora vec se samo nadovezao na nju i zabiberio.
Kazu u HBO dokumentarcu o izborima 2000. 537 Votes siromasni glasali na losijim masinama od bogatih. :D
Ili kontroverze na izborima 2004, svega od masina do glasanja postom: https://en.wikipedia.org/wiki/2004_Unit ... troversies
Point.

#6024 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Jedino tačno je da Trump laže kao Rus.
Maxxtro

#6025 Re: AMERIKA

Post by Maxxtro »

sinuhe wrote: 10/03/2023 12:34 Jedino je tacno da je Trump izgubio izbore. Nije Trump izmislio pricu o neregularnosti izbora vec se samo nadovezao na nju i zabiberio.
Kazu u HBO dokumentarcu o izborima 2000. 537 Votes siromasni glasali na losijim masinama od bogatih. :D
Ili kontroverze na izborima 2004, svega od masina do glasanja postom: https://en.wikipedia.org/wiki/2004_Unit ... troversies
O cemu ti pricas? Koje price o neregularnosti, svakog americkog izbora ikad? Ili samo ovog koji je on izgubio?
Post Reply