i za lice i za tijelo
ovako me nekakva nedefinisana panika uhvati kad skontam da ja nista ne koristim..
gel za pranje lica navece...krema prije stavljanja sminke ujutro i to je to
eventualno masku stavim svake 3 sedmice...kako se vec sjetim
Moderator: anex
ja nemam tolikih problema hvala Bogualica.k wrote:malena, ako ti to odgovara, sto da ne.
ja bi najradje da se ujutro probudim sva cista i ljepa i savrsenog tenaal majka priroda me "nagradila" uzasno problematicnom kozom i kosom i tijelom i svim i svacim.
jedino sta imam dobro su zubi koji se NIKAD nisu pokvarili (al nemaju onu lijepu bijelu boju) i nokti na kojim imam prirodni french
i jos nesto, ja uopste ne jedem voce i povrce, znaci NIKAKO, NIKAD*. organizam mi to ne podnosi i odma povracam...tako je od rodjenja (zato sve moguce cajeve znam i za povracanje i smirivanje stomaka i sve). vjerovatno moji kozni problemi imaju veze i sa tim al doktori jednostavno ne znaju sta da mi rade, jer kao sto sam rekla, organizam to nece i odma me safataju alergije i povracanje, temperatura.
*sa izuzetkom krompira, i onih kospica i tako tih stvari, bademi ljesnjaci orasi. spinat isto mogu jesti. sve ostalo big no-no.
pored lavande, bademovo ulje, ima vitamin E koji potpomaze obnavljanje koze. idealno, bademovo ulje u koje su stavila lavanda eu. mada sumnjam da ce nesto dobro mirisati, nesto mi vuce da se lose slazu ta dva ulja mirisomLavender is the essential oil most commonly associated with burns and healing of the skin. It also has antiseptic and analgesic properties that will ease the pain of a burn and prevent infection. It also has cytophylactic properties that promote rapid healing and help reduce scarring.