Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
shiljak

#601 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shiljak »

Hendrix wrote:Pa pređite na Moja Tv i završite sa tim sranjem, bezveze se nervirate, a imate alternativu. Ne znam Tiger što nisi dosada prešao na MojaTv, vjerujem da je slika puno bolja bar dok sam je ja imao bila je odlična i na običnom CRT televizoru.
A promjene su došle Tiger, nemoj sad generalizovat, ali opet ti kažem, pređeš fino na MojaTv i gotovo.
nije lako prekinuti ugovor.. Ne mozes se tek tako saltati :D

Ja sad kad bi mogao (a ne mogu), preci na mojutv, morao bih platiti nesto radi raskida ugovora, pa onda jos cekati ove iz telecoma da dodju (15-45 dana?)
ami8

#602 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ami8 »

video wrote:
ami8 wrote:
Tiger 033 wrote:Mozeli mi neko obasnit' na osnovu cega su digli pretplatu sa 11,90KM na 16,90KM (da li je RAK odobrio ovo poskupljenje :?: :!: ) :x LOSOM SLIKOM,PROG.SEMOM NE kontam, a kablovcima ostala na 11,50KM a imaju 6 kanala vise :roll:
Ja sam na MMDS od oktobra 2008 i od tada mi je pretplata 16,90 KM. Tada sam prvi risiver otkupio a kasnije kad je na akciji renta bila 3 km uzeo drugi tako da placam 19,90. Nego ima li iko problem slican ovome: jedan risiver je deltalink a drugi topfield. Od kada su pusteni ovi dodatni kanali (hbo i ostalo) na datalinku sam ih skeniranjem nasao dok ih na topfieldu nema. Da li se na topfieldu moze skenirati ili na koji nacin da nadjem dodatne kanale, ako neko zna unaprijed hvala.
Jesi li probao da resetujesh resiver :?
Ako je to ono da ištekaš iz struje na par minuta pa ponovo ubodeš utikač onda jesam :D , ako nije kako onda?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#603 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ladyblue18 »

Veliko hvala sto su na MMDS-u ukinuli TLC, svaki program koji valja oni ukinu, ovaj put samo nakon mozda mjesec dana. :roll: :x
Tiger 033

#604 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

ladyblue18 wrote:Veliko hvala sto su na MMDS-u ukinuli TLC, svaki program koji valja oni ukinu, ovaj put samo nakon mozda mjesec dana. :roll: :x
Ma nisu ukinuli nista...pogledaj ti dobro svoj resiver da nisi sta carnula :D nego je li ovo promotivno jos uvijek ili se treba odjaviti...da nas ne zajebu ba :x oni pustili kanale i u sutili se a onda ti uspostave racun 30KM...DA ne bude trebali ste nazvat' i odjavit' :roll:
ladyblue18

#605 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ladyblue18 »

Tiger 033 wrote:
ladyblue18 wrote:Veliko hvala sto su na MMDS-u ukinuli TLC, svaki program koji valja oni ukinu, ovaj put samo nakon mozda mjesec dana. :roll: :x
Ma nisu ukinuli nista...pogledaj ti dobro svoj resiver da nisi sta carnula :D nego je li ovo promotivno jos uvijek ili se treba odjaviti...da nas ne zajebu ba :x oni pustili kanale i u sutili se a onda ti uspostave racun 30KM...DA ne bude trebali ste nazvat' i odjavit' :roll:
Ma jok :x jutros upalila kad ptc1 ubacili umjesto tlc-a :x :( evo gledala sam i sada ali isto stoji ptc1 :cry:
treger

#606 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by treger »

ladyblue18 wrote:
Tiger 033 wrote:
Ma jok :x jutros upalila kad ptc1 ubacili umjesto tlc-a :x :( evo gledala sam i sada ali isto stoji ptc1 :cry:
kamo sreće da ubace rts1
ladyblue18

#607 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ladyblue18 »

Jesam li ja to jedina kojoj su ubacili :lol: :x
Tiger 033

#608 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

ladyblue18 wrote:Jesam li ja to jedina kojoj su ubacili :lol: :x
Izgleda :D ...nego ho'š se mjenjat'...ja tebi TLC a ti meni :oops: ...RTS1 :thumbup:
ami8

#609 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ami8 »

Tiger 033 wrote:
ima i kod mene ptc1 :D , nego to sa računom od 30 KM mogu tati svom ispostaviti, ja niti sam šta potpisao, niti me je ko kontaktirao u vezi toga, niti sam tražio dodatne kanale tako da mogu samo dobiti 16,90 kao i do sada.
ladyblue18

#610 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ladyblue18 »

Vratili mi TLC :D
shiljak

#611 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shiljak »

evo meni od sinoc sve nesto net zapinje, jedva otvara stranice, sad je malo ko bolje ali opet zapinje :D
Tiger 033

#612 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

OBAVEZNO pogledati klipove (za one koji NE znaju dodat' predajnik) jer prikazuje kako dodati NOVE PREDAJNIKE...DA bi imali NOVE KANALE
Uputstvo za skeniranje kanala na MMDS prijemniku - Deltaline
http://www.youtube.com/watch?v=wMGJ3miM ... e=youtu.be

Uputstvo za skeniranje kanala na MMDS prijemniku - Topfield
http://www.youtube.com/watch?v=u4fuqNys ... e=youtu.be

Ko zna dodati predajnik 11710 V 18500, 11710 H 18500, 11950 V 18500, 11950 H 18500
P.S. Obratiti paznju na polarizaciju V/H
Last edited by Tiger 033 on 13/04/2011 21:36, edited 1 time in total.
shiljak

#613 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shiljak »

dobar daljinski :D
sencobih

#614 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

kakav je kvalitet slik preko tih novih predajnika , jeli išta bolje ili je ista?
ami8

#615 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ami8 »

Tiger 033 wrote:OBAVEZNO pogledati klipove (za one koji NE znaju dodat' predajnik) jer prikazuje kako dodati NOVE PREDAJNIKE...DA bi imali NOVE KANALE
Uputstvo za skeniranje kanala na MMDS prijemniku - Deltaline
http://www.youtube.com/watch?v=wMGJ3miM ... e=youtu.be

Uputstvo za skeniranje kanala na MMDS prijemniku - Topfield
http://www.youtube.com/watch?v=u4fuqNys ... e=youtu.be

Ko zna dodati predajnik 11710 V 18500, 11710 H 18500, 11950 V 18500, 11950 H 18500
P.S. Obratiti paznju na polarizaciju V/H
Hvala Tajgere :D
van Basten

#616 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by van Basten »

zanimljiva marketinška ideja da svima puste 1. epizodu nove serije na HBO. Možda bi me i "natjerali" da pogledam tu epizodu i tako se navučem na seriju pa kao zatražim HBO paket da su mi sklonili onu poruku o nedozvoljenom kanalu na sred ekrana. Ovako - I'll pass
sencobih

#617 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

meni nema na hbo nedozvoljeni kanal ali ima na onom ginxu
inSighT
Vozim: na guranje

#618 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by inSighT »

van Basten wrote:zanimljiva marketinška ideja da svima puste 1. epizodu nove serije na HBO. Možda bi me i "natjerali" da pogledam tu epizodu i tako se navučem na seriju pa kao zatražim HBO paket da su mi sklonili onu poruku o nedozvoljenom kanalu na sred ekrana. Ovako - I'll pass
Sto ce mi (ili bilo kome) taj dodatni paket ako imam internet kod kuce i skinem sebi fino doticnu seriju/film (sta god pozelio) u HD-u i odgledam kao covjek na svome LCD-u!? :dance:
van Basten

#619 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by van Basten »

želio bih se "zahvaliti" telemachu na sinoćnjem jednosatnom prekidu emitovanja kablovskog, digitalnog i net signala, taman da propustim Džekin gol :x
kween

#620 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kween »

:sad: ljudi help...

bila sam na elobu bisem mmds od 2008..pretsplata mi je bila 16,9 non stop al poslje su nesto ubacivali zadnji par mjeseci kao 6km neka marza kad sam zvala info rekla mi da je greska i da to ne plcaam aj ok ,
u martu otkazala jer sam htjela prec na moju tv (imam posebno adsl) tako da sam uzela phone paket ..
otkazala elob...u martu
kraj marta dobijem moju tv phone al imam ogromni problema znaci to radi pa ne radi , radi 3 dana ...onda dan ne radi nista znaic full crkne!! zvala ih petsto puta proradi na momenat pola sata ostatak dana nula.najogre sto je to sve povezano , tel net (iako imam posebno adsl) tv ..kad ne radi ne radi NISTA!!
to sam trpila malo aj ok proce, medjutim onda dva dana neeradi nista oni dodju procackaju radi malo sat i onda nula, pa se zaleti radi par dana i onda opet nula!
nemogu vise da trpim ova sranja , ok kad radi je super bespl tel, ajd sve to ok radi tel sam i uvela najvise..al sad deff cao moja tv ugovor je na 3 mj obavezan i otkazujem jos par dana..
kontam ponovo uzet elob jer mi oprema jos stoji, nisu dosli po nju da skinu te stvari s krova i to ..
sad sta mi predlazete, dal na ovom logosoftu (str im je konfuzna) jel moguce uzet tv samo bez neta , ne bih da mijenjam adsl..i te komplikacije i kolka je mjesecna?
il da uzmem opet elob i kolka je ovdje mjesecna , ja sam imala stari elob , al sad ovaj telemach jel opet pretplata 16,9 vidim tamo neki paketi dodatno hbo , al meni su to uveli i kratko mije trajalo jer sam otkazalo al cijena je bila ista ..sad kao dodatni program se placa kolko je taj paket najmanji i koje ima kanale nemma snage vise da citam i istrazujem ova moja tv me izlduila plus sto sam se nahodala oko prikljucaka otkazivanja ovog papira ..shitt
pa ako neko ima zivaca :sad: i volje da mi objasni il predlozi sta d auzmem, koja je mjesecna, koji kanali ..
sad ima ova d3 , analogna i mmds..prije dok je bio elob bila je samo mmds..sta mi sad preporucujete
Intel7

#621 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Intel7 »

ja ti preporucujem dreambox & card share-ing :)
shiljak

#622 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by shiljak »

ja bi ti predlozio da ostanes na mojoj tv.. Jer kad ti jednom naprave, onda neces imati gotovo nikakvih problema.
Znaci samo zovi i nek ti dolaze na adresu... znam jedan slicaj isto tako i nakon vise puta dolazenja izmijenili one uredjaje za tv, i neko valjda ko pojacalo jos stavili i vise nema problema..

Dok kod telemach-a, za internet ti ne znas nikad kad ce doci/nestat net, pa kad ce usporiti.. Onda guglas stranice, a ne moze da ti neke otvori (a sigurno je do telemacha - jer inace google filrtira i te stranice sto vise nisu validne..).
Jos se cesto javljaju problemi da "globalno" niko nema neta, jer je puko kabal ili sta li vec bude..

Onda sto se tice tv-a, ako uzmes dig paket, neces dobiti novi reciver, nego ces imati isti (znaci nemas hdmi-a).. A reciver novi (sa hdmi-em) kosta dodatnih 5KM/mjesecno.
Pa ako zelis i neke kanale dodatne, sto su HD rezolucije, moras uzeti prosirani paket, (dodatno placanje) i onda normalno jos 5KM za taj reciver sto kosta 5KM..

Ako ista bar ti je besplatna podrska kod moje tv, kad ono svima zagusti u telemach-u, onda svi zovu pa moras cekati i po 15-30 minuta da ih dobijes :D
Hendrix

#623 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Hendrix »

Šiljak bolan što lupaš toliko, čuj ne znaš nikad kad će bit neta na Telemach-u, ja u pola godine sam imao 2-3 puta problema s njima, nije to više Globalnet bolan, nemoj pričati bezveze.
A ako želi neko HD kanale Moja Tv ih više nema u ponudi tako da u tome uopšte nisu ni konkurentni, a kada su ih imali naplaćivali su se dodatno isto , tako da pričaš bezveze stvarno.

Moja Tv paket 2MB net + kanali standardne rezolucije.... 41KM
Telemach paket 4MB net + kanali SD + 12 kanala HD rezolucije...51,50KM.
Last edited by Hendrix on 19/05/2011 12:50, edited 1 time in total.
video

#624 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by video »

Slika sa mojatv i mmds-a se ne moze porediti !!!!
Naravno da je bolja ona na mojatv ;-) ;-)
neki

#625 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by neki »

Hendrix wrote:Šiljak bolan što lupaš toliko, čuj ne znaš nikad kad će bit neta na Telemach-u, ja u pola godine sam imao 2-3 puta problema s njima, nije to više Globalnet bolan, nemoj pričati bezveze.
A ako želi neko HD kanale Moja Tv ih više nema u ponudi tako da u tome uopšte nisu ni konkurentni, a kada su ih imali naplaćivali su se dodatno isto , tako da pričaš bezveze stvarno.

Moja Tv paket 2MB net + kanali standardne rezolucije.... 41KM
Telemach paket 4MB net + kanali SD + 12 kanala HD rezolucije...51,50KM.
2-3 puta problemi u pola godine nisu malo...ja sam toliko imao u 5 godina na adsl-u
Post Reply