mahalas505 wrote:metar_drva wrote:starii wrote:pošto je centrotrans ubacio svoje autobuse bez dozvole,mogul i ja tako bez dozvole da ubacim svoj tramvaj od ilidže do baščaršije i nazad..cijena bi bila 0.50KM

pitanje je da li bi centrotrans dozvolio da mu se sad neko ubaci u njegove profitabilne linije prema tuzli zenici mostaru ili da mu neko kupi raju ljeti sa stanice i vozi na more...sumljam da bi dali...
mislim da svugdje u svijetu postoji jedna gradska služba oko prevoza u gradu,pa je red da tako bude i kod nas inače ovo sve vodi jednom haosu...
veze ti sa životom nemaš
Prije bih ja rekao da ti nemas. Ako mozes da izneses cinjenice koje ce pobiti bilo sta je @starii napisao u gornjem postu?! Jesi li ti mozda upucen kako je rijesen javni gradski saobracaj u evropskim metropoloma i gradovima??
Sto su rekli neki diskutatnti, GRAS (menadzment i zaposleni)je propustio svoju sansu smjenom starog rukovodstva, a s njima i nadlezno ministarstvo, u kojem je sve mutno (pogledajte problem taksi sluzbe). Cak je kantonalna vlada odlucila, poslije onog generalnog strajka Grasovaca (6.april 2009.) da ce autobusne linije ici na javni tender, pa se usutili. Uvredljivo je koliko potcjenjuju gradjane i vlastite birace. A sprega pojedinaca ili mafije iz ministarstva i grasa je ogromna i tako funkcionira zadnjih 15 godina.Tesko je to razbiti.
Ako dobro razumjevam, ovo sto je uradio CT upadajuci na 2 frekventne linije, a koje Gras pokriva sa 3 vrste prevoza (trola,tramvaj i autobus- znaci bar 2 presjedanja) nije samo sebi svrha niti finansijska korist. Predpostavljam da je sve upereno, prije svega, protiv Vlade i nadleznog ministarstva jer vec godinama ne rade nista, pa cak ne postuju ni sudske odluke donesene u korist CT. Godinama CT trazi mogucnost da se, kao privatno preduzece u zemlji slobodnog trzista, ukljuci u tu utakmicu. Da nema licnih interesa pojedinaca, sve se moglo davno rjesiti u duhu vazecih propisa.
Istina je, CT nema dozvolu za ovaj prevoz, ali nije sve cisto ni sa GRAS-om Zato mene raduje cijela ova frka jer ce se nesto morati pomaknuti, a sta god to bilo biti ce u interesu gradjana. Dovoljno za pocetak da znam red voznje i da se isti postuje (sto sada nije slucaj),uvijek cista ,dezinficirana i ispravna vozila i profesionalno osoblje.
A mozda je u sve umijesala prste i politika u ovoj predizbornoj godini, no to opet ide u prilog nama-gradjanima Sarajeva.
Sto se tice prijetnji iz GRAS-a o generalnom strajku, bolje da ne pokusavaju, jer bi mogli dobiti specijalce za vrat, ovog puta ih ne bi spasili pajdasi iz ministarstva i vlade, ne mijesajuci se u svoj posao.
Zato dragi moji, samo lagano pratiti razvoj dogadjaj i nema mjesta prepucavanju i nervozi.