Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
memlija

#601 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by memlija »

Neelix wrote:i jos niko da objasni, ako gras propadne, a propasce ako gamad iz CT ovako nastavi, a policija nista ne uradi...ko ce vozit za sabice, vukovice? ko ce, i cime, voziti za trebevic, na sirokacu, na cicin han i za faletice? :-) najlakse je srat i ne mislit sta pises.

slažem se u potpunosti kolega...evo na primjer ja stanujem na memli strani, i sami znate koliko linija ima gore...
onda na sunčanoj strani :D isto tako....
ovaj spor GRAS vs CT se uglavnom vodi oko linija gdje su pružene tračnice i razvučene žice :D , a niko ne spominje nas sa strane :D ...
hajd nek uvede CT kombi linije do Širokače, Hrida itd po cijenu od 1KM, e to bi već bilo nešto i sam bi ih podržao, a ovako izgleda da se rat vodi samo oko Posavine :D
nije valjda da svi stanuju oko pruge :D
ProbuseniDolar

#602 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by ProbuseniDolar »

Raja, zna li iko da li ce raditi danas linija Sutjeska-Vogosca (GRASOova naravno :D ) zbog ovih protesta?
*mima*

#603 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

ProbuseniDolar wrote:Raja, zna li iko da li ce raditi danas linija Sutjeska-Vogosca (GRASOova naravno :D ) zbog ovih protesta?

Rekli su da nece od 12 do 20......ja sam tako cula
chengaba

#604 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by chengaba »

*mima* wrote:
aerosa wrote:
Kakav crni profit jadan ne bio, kanton ne može napraviti dovoljno rebalansa da popuni sve rupe i dugove koje GRAS pravi.... Imati ovakav GRAS je kao da plivač ima svezan kamen od 50 kg za nogu i pokušava da pliva dalje...

I te kako puni GRAS drzavnu kasu.
Šta ba puni GRAS?
Kanton godišnje upumpava u GRAS 30 miliona, a to baš i nije punjenje kase. :roll:
samo malo

#605 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by samo malo »

Haj bar znamo ko od forumasa radi u GRAS-u ili mu neko iz familije radi tamo
delightful

#606 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by delightful »

juce si imao opomenu pred ban.
Omerovim_Koracima wrote:
aerosa wrote:
Samo uživaj , i dao ti onaj gore sve najlepše u životu GRAS da te cijeli život vozi i sadašnja vlast da te vodi... :skoljka: Nizak IQ? garant si sdaovac. pa centro je u sda vlasnistvu. imal iko gori od sda. dodik je za njih meka i medina i objava kur'an-a. Slijepci :wink:
delightful

#607 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by delightful »

mima, opomena zbog zachatavanja.
barby02

#608 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by barby02 »

Danas na TV @lfa neki Adnan, kao PREDSTAVNIK iz GRAS-a u razgovoru sa DIREKTOROM iz Centrotransa, rece da je plata vozaca u GRAS-u 930 KM :shock:
Na znanje : profesor ima 900 KM !
Izete pomagaj. . . . :D
Ja sam za to da Centrotrans postane zdrava konkorencija GRAS-u koji ocito zestoko krsi i to goooodinama i ne zeli da se odrekne svog bezobrazluka prema gradjanima. .
Centrotrans-u svaka cast a treba i da nastavi ovako do promjene situacije !
Jedan radnik Grasa rece da je DRZAVA kriva jer ne vodi racuna o starosti vozila, jer je to drzavno preduzece :? Svasta covjek moze cuti! A Taj Bašić znaci lovu djeli familiji , jer ocito nije u njegovoj nadleznosti da se brine o " materijalu" sa kojim radi :?
sarajevo63

#609 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sarajevo63 »

memlija wrote:
Neelix wrote:i jos niko da objasni, ako gras propadne, a propasce ako gamad iz CT ovako nastavi, a policija nista ne uradi...ko ce vozit za sabice, vukovice? ko ce, i cime, voziti za trebevic, na sirokacu, na cicin han i za faletice? :-) najlakse je srat i ne mislit sta pises.

slažem se u potpunosti kolega...evo na primjer ja stanujem na memli strani, i sami znate koliko linija ima gore...
onda na sunčanoj strani :D isto tako....
ovaj spor GRAS vs CT se uglavnom vodi oko linija gdje su pružene tračnice i razvučene žice :D , a niko ne spominje nas sa strane :D ...
hajd nek uvede CT kombi linije do Širokače, Hrida itd po cijenu od 1KM, e to bi već bilo nešto i sam bi ih podržao, a ovako izgleda da se rat vodi samo oko Posavine :D
nije valjda da svi stanuju oko pruge :D
Kolege? Tako bi se trebali oslovljavati ljudi iste profesije. Jeste li?
Izvještaj s terena: komercijale pojačane, broj putnika: početna stanica: jedan (1) po busu (2 busa, 2 korisnika), U CT ušlo na početnoj 11 ljudi koji nisu htjeli ući u komercijalu.
Ko će vozit za Šabiće, Vukoviće, Širokaču, Jerčedol?...Onaj ko prođe na tenderu. Raspiše se tender i bujrum. bolji, kvalitetniji prođe. Ima i ona caka sa najnižom cijenom...
Ako postoji ihihi taxista što ne bi i javni prevoz bio podijeljen?
Misli lokalno, djeluj globalno (jer inače osta Ti na memli strani cijeli život). I pazi da ne uđeš u kombi sa neispravnim kočnicama.
therrarrius

#610 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by therrarrius »

Sada se predlaze promjena sistema naplate cijena, kojekakve price o tome dali i koliko GRAS puni kasu kantona i slicno, pa se savjetuje ovo i ono. Poenta je da je GOTOVO, GRAS je imao DECENIJU da uvede taj sistem, da se promjeni na bolje, da bude kvalitetniji, uljudniji i sl. RAnije sam napisao da su imali opciju smanjiti cijenu karata ili uposljavanja dodatnih konduktera, oni su uposlili dodatne konduktere. Obecavali su ljudima da ce poboljsati sigurnost u prevozu poslije smrti Denisa M. pa nista, malo se pricalo pa se usutilo, GRAS-ovci se potrali po obrazu irekli:''Super, nastavljamo po starom'', misleci da ce njihov monopol trajati do vijeka, sada se odjednom pocinju valjati brabonjci od prijedloga kako je ipak ukljucenje CT-a u prevoz losa stvar i da ipak treba mijenjati sistem. KASNO JE, CT JE USAO U SISTEM PREVOZA U SA, NEMA VISE MONOPOLA i GLUPIRANJA, LAGANJA jer ima se moglo. VISE NEMA TOGA.

Sada neka se mjenja sistem, radite sta vam je volja, blokirajte grad, drzavu, kontinent ako zelite ali NISTA SE PROMIJENITI NECE, VASEM JE MONOPOLU DOSAO KRAJ.
therrarrius

#611 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by therrarrius »

Prezirem GRAS, ali da se malo osvrnem na tvoj post. Zivim na bistriku, sto znaci da sam ovisan o dvije relacije, Lat. cuprija-Mahmutovac i Lat. cuprija- Jarcedoli. Kombi je redovan osim zivi kada znaju ponekad preskociti jednu rutu ili dvije, sto je opravdano i tu kritike nemam, ali ono sto mi nikada nece icic u glavu jeste zasto su ukinuli drugi minibus za Mahmutovac iako su vazda bili puni? U zadnje vrijeme znaju preskociti nekoliko krugova bez ikakvog opravdanja.

Druga stvar, sto bi GRAS propao zbog konkurencije? Ako su toliko losi i ako ne zele krenuti na bolje a vidimo da blokiranjem grada zele krenuti na gore onda neka propadnu, iako znamo da se to nece desiti.

Shvatite jednu stvar, niti ja niti iko drugi ne osjeca mrznju prema GRAS-u zato sto su ''seljaci'', ''sandjaklije'' itd. nego samo zbog jedne stvari. Od 1995 stanje u GRASu, njihov odnos prema putnicima, cijene karata i mjesecnih je samo degradiralo (osim voznog parka koji su sa vremena na vrijeme znali osvjeziti), imali su godine i godine sanse da se promijene na bolje, ljudi su ih molili, ljudi su ih savjetovali, ali oni su se ponasali bahato misleci da ce njihov monopol trajati vjecno jer ako nemas izbor onda moras koristiti njihov prijevoz ili ici pjeske. Prema tome oni su pezobrazno dizali cijene karata, i sada kada konacno imaju konkurenciju oni ne znaju sta ce sa svoje ljubomore i bijesa pa se odlucuju prijetiti blokadom grada, gasenjem itd.
Kao kakva dijeca.
starii

#612 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by starii »

pošto je centrotrans ubacio svoje autobuse bez dozvole,mogul i ja tako bez dozvole da ubacim svoj tramvaj od ilidže do baščaršije i nazad..cijena bi bila 0.50KM :)
pitanje je da li bi centrotrans dozvolio da mu se sad neko ubaci u njegove profitabilne linije prema tuzli zenici mostaru ili da mu neko kupi raju ljeti sa stanice i vozi na more...sumljam da bi dali...mislim da svugdje u svijetu postoji jedna gradska služba oko prevoza u gradu,pa je red da tako bude i kod nas inače ovo sve vodi jednom haosu...
metar_drva

#613 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by metar_drva »

starii wrote:pošto je centrotrans ubacio svoje autobuse bez dozvole,mogul i ja tako bez dozvole da ubacim svoj tramvaj od ilidže do baščaršije i nazad..cijena bi bila 0.50KM :)
pitanje je da li bi centrotrans dozvolio da mu se sad neko ubaci u njegove profitabilne linije prema tuzli zenici mostaru ili da mu neko kupi raju ljeti sa stanice i vozi na more...sumljam da bi dali...mislim da svugdje u svijetu postoji jedna gradska služba oko prevoza u gradu,pa je red da tako bude i kod nas inače ovo sve vodi jednom haosu...
veze ti sa životom nemaš
Comrad

#614 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

starii wrote:pošto je centrotrans ubacio svoje autobuse bez dozvole,mogul i ja tako bez dozvole da ubacim svoj tramvaj od ilidže do baščaršije i nazad..cijena bi bila 0.50KM :)
Pa prema mostaru evo sad mozes otici sa 5 razlicitih prevoznika, sa 5 razlicitih cijena. Naravno cijena ce ovisiti o kvaliteti busa, o tome da li bus staje na svakoj stanici i sl.
HomeArt

#615 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by HomeArt »

Jel se oglasilo kantonalno ministrarstvo na cemu je sad ostalo?
mahalas505

#616 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by mahalas505 »

metar_drva wrote:
veze ti sa životom nemaš
Ako mozes da izneses cinjenice koje ce pobiti bilo sta je @starii napisao u gornjem postu?! Jesi li ti mozda upucen kako je rijesen javni gradski saobracaj u evropskim metropoloma i gradovima??
Last edited by mahalas505 on 22/04/2010 08:35, edited 1 time in total.
alica.k

#617 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by alica.k »

kad sam ja isla na more busom jednom prilikom, nisam uopste isla, nit se vratila CT-om. naiso neki bezze autobus prema sarajevu, mi usle unutra, i to je to.
druga stvar, prema tuzli, osim CT, vozi niz drugih, npr salinea, transturist, medexturs, ono nesto semberijatransport..
transturist isto tako vozi vani, za amsterdam, bec, hamburg itd, a bogami i prema moru. i tako dalje i tako blize.

na temu, neka su im malo ovi iz CT pokazali kako im lako mogu uzeti posao ako ovi nastave sa ovim bolesnim cijenama za nikakvu uslugu.

i jos ovom prilikom bih se zahvalila grasu, jer oni su razlog sto sam polagala vozacki.
delightful

#618 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by delightful »

mahalas505 i metar_drva, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacija sa sagovornicima.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#619 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by 1946 »

mahalas505 wrote:
metar_drva wrote:
veze ti sa životom nemaš
Prije bih ja rekao da ti nemas. Ako mozes da izneses cinjenice koje ce pobiti bilo sta je @starii napisao u gornjem postu?! Jesi li ti mozda upucen kako je rijesen javni gradski saobracaj u evropskim metropoloma i gradovima??
Haj sad se izvini čovjeku.
- Javni prevoz putnika u Beogradu obavljaju sledeći javni prevoznici: Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ (gradski prevoz autobusima, trolejbusima i tramvajima), Saobraćajno preduzeće „Lasta“ (prigradski i lokalni autobuski prevoz), JP "Železnice Srbije" (gradska železnica „Beovoz“) i privatni autobuski prevoznici (gradski i prigradski autobuski prevoz i ekspresne minibus gradske linije).
Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=3649

Zagreb:
Članak 3.
Javni gradski prijevoz obavlja trgovačko društvo koje je osnovao Grad Zagreb a mogu ga obavljati pravne i fizičke osobe na temelju ugovora o koncesiji (u nastavku teksta: prijevoznik).
Izvor: http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/VPD ... ent&Click=
tambura

#620 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by tambura »

http://www.youtube.com/watch?v=EW75ouUq8l0

Ne znam je li bilo, ali iz ovog videa jasno se zakljucuje da je voznja GRASovim autobusima opasna po zivot, bilo je i slicnih scena sa trolom i...

http://www.youtube.com/watch?v=FRcW9FXF ... re=related

ljudi poginucete svi bolje pjeske ici, trosi se secer i holesterol, a i nesh poginut :D
privremeni

#621 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by privremeni »

mahalas505 wrote:
metar_drva wrote:
veze ti sa životom nemaš
Prije bih ja rekao da ti nemas. Ako mozes da izneses cinjenice koje ce pobiti bilo sta je @starii napisao u gornjem postu?! Jesi li ti mozda upucen kako je rijesen javni gradski saobracaj u evropskim metropoloma i gradovima??
Sto su rekli neki diskutatnti, GRAS (menadzment i zaposleni)je propustio svoju sansu smjenom starog rukovodstva, a s njima i nadlezno ministarstvo, u kojem je sve mutno (pogledajte problem taksi sluzbe). Cak je kantonalna vlada odlucila, poslije onog generalnog strajka Grasovaca (6.april 2009.) da ce autobusne linije ici na javni tender, pa se usutili. Uvredljivo je koliko potcjenjuju gradjane i vlastite birace. A sprega pojedinaca ili mafije iz ministarstva i grasa je ogromna i tako funkcionira zadnjih 15 godina.Tesko je to razbiti.
Ako dobro razumjevam, ovo sto je uradio CT upadajuci na 2 frekventne linije, a koje Gras pokriva sa 3 vrste prevoza (trola,tramvaj i autobus- znaci bar 2 presjedanja) nije samo sebi svrha niti finansijska korist. Predpostavljam da je sve upereno, prije svega, protiv Vlade i nadleznog ministarstva jer vec godinama ne rade nista, pa cak ne postuju ni sudske odluke donesene u korist CT. Godinama CT trazi mogucnost da se, kao privatno preduzece u zemlji slobodnog trzista, ukljuci u tu utakmicu. Da nema licnih interesa pojedinaca, sve se moglo davno rjesiti u duhu vazecih propisa.

Istina je, CT nema dozvolu za ovaj prevoz, ali nije sve cisto ni sa GRAS-om Zato mene raduje cijela ova frka jer ce se nesto morati pomaknuti, a sta god to bilo biti ce u interesu gradjana. Dovoljno za pocetak da znam red voznje i da se isti postuje (sto sada nije slucaj),uvijek cista ,dezinficirana i ispravna vozila i profesionalno osoblje.
A mozda je u sve umijesala prste i politika u ovoj predizbornoj godini, no to opet ide u prilog nama-gradjanima Sarajeva.
Sto se tice prijetnji iz GRAS-a o generalnom strajku, bolje da ne pokusavaju, jer bi mogli dobiti specijalce za vrat, ovog puta ih ne bi spasili pajdasi iz ministarstva i vlade, ne mijesajuci se u svoj posao.
Zato dragi moji, samo lagano pratiti razvoj dogadjaj i nema mjesta prepucavanju i nervozi. :mrgreen:
therrarrius

#622 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by therrarrius »

Comrad wrote:
Pa prema mostaru evo sad mozes otici sa 5 razlicitih prevoznika, sa 5 razlicitih cijena. Naravno cijena ce ovisiti o kvaliteti busa, o tome da li bus staje na svakoj stanici i sl.
Djaba pises, proGRAS-ovci ne zele da citaju ili ne vide da je vec sve objasnjeno i da apsolutno nema opravdanja za ovo histerisanje od strane GRAS-a.
Doduse negdje se moraju nabijati postovi.
astrid

#623 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by astrid »

Neelix wrote:
donja_crtica wrote:Sjecam se davno, cini mi se na Hayatu direktor Centrotransa i neko iz Grasa. I spominjen grasovac 'nerentabilne linije'. Kaze ovaj iz Centrotransa, dajte nam sada sve nerentabilne. Preuzimamo sve i jednu.
jes jes, a pomislio je da ce im dat :-) ako uvedu da i ct mora voziti na tim linijama, i ja cu ih podrzati. dotad su za mene gamad oportunisticka.
Ovi iz GRAS-a su baš merhametli pa se priFatili tih nerentabilnih linija i nikome neće da ih ustupe :oops: Baš su slatki :-)
chengaba

#624 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by chengaba »

tambura wrote:

ljudi poginucete svi bolje pjeske ici, trosi se secer i holesterol, a i nesh poginut :D

Pa ovo je presmiješno, taman govori kako će GRAS postati respektabilan, i BUUUM. :lol: :lol: :lol:
felichi

#625 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by felichi »

nisam neki korisnik javnog prevoza, ali ako bi trebalo

STATI NA ULICU DA SE SRUSE KRIMINALCI I LOPOVI IZ GRASA!!
Post Reply