Nisam siguran dali se razumijemo, u pitanju je sifra za odkljucavanje mobilnog pri upotrebi. Zastitis ga sifrom da nebi ko slucajno mogo razgledati po stvarima na mobilnom.( Ne govorim o otkljucavanju mobilnog sa neke mreze dabi ga poslije mogao koristiti sa nekom drugom sim karticom , to je ono lock i unlocked phones stvariEUROBIH wrote:moguće je BLOKIRATI:Static-X wrote:Jel moguce da nokia blokira ako se vise puta unese pogresan kod pri otkljucavanju mobilnog. (ne govorim o pogresnom PIN-u kartice vec pogresnom kodu za otkljucavanje). Mozes se to kako odblokirati ponovo?3/3 ili 10/10
koji je level-nivo kodova bio od 1 do 7 koje su ukucavao ?
3/3 je hebena stavka kod otkljucavanja sl3 nokia
postavi ovdje te kodove koje si ih dobio i jesu li odrađeni bruteforce metodom??.
isčitavanjem iz tvog telefona i rekalkulacija?
Mobilni all about
Moderator: Benq
-
Static-X
#601 Re: Mobilni all about
- Zvek
#602 Re: Mobilni all about
Ima li neko Nokiju E5? Trebalo bi da je dobijem na poklon, pa me zanima da li je komplikovana za koristenje (Symbian telefon nisam nikad imao), je li glomazna kao E72, kakva je baterija i tako to. Razmisljam da li da je odmah prodajem ili cu je koristiti 
-
EUROBIH
#603 Re: Mobilni all about
Static-X wrote:Nisam siguran dali se razumijemo, u pitanju je sifra za odkljucavanje mobilnog pri upotrebi. Zastitis ga sifrom da nebi ko slucajno mogo razgledati po stvarima na mobilnom.( Ne govorim o otkljucavanju mobilnog sa neke mreze dabi ga poslije mogao koristiti sa nekom drugom sim karticom , to je ono lock i unlocked phones stvariEUROBIH wrote:moguće je BLOKIRATI:Static-X wrote:Jel moguce da nokia blokira ako se vise puta unese pogresan kod pri otkljucavanju mobilnog. (ne govorim o pogresnom PIN-u kartice vec pogresnom kodu za otkljucavanje). Mozes se to kako odblokirati ponovo?3/3 ili 10/10
koji je level-nivo kodova bio od 1 do 7 koje su ukucavao ?
3/3 je hebena stavka kod otkljucavanja sl3 nokia
postavi ovdje te kodove koje si ih dobio i jesu li odrađeni bruteforce metodom??.
isčitavanjem iz tvog telefona i rekalkulacija?)
tvoj problem je u user codu-licnom kodu a ne mrežnom,a gore si naveo kod za otključavanje
danas je na stolu bio n97 mini i jedino mu je formatiranje preko f-bus kabla i svih diskova-particija upalilo
i vraćen je na fabrički 1,2,3,4,5
fazon je da ni ispravni kod koji je bio tačan nije htio primit nakon nekoliko pokušaja........na kraju totalni reset-formatiranje,izgubio je sve iz telefona,pa će sad da pazi
- VeDooo1gim
#604 Re: Mobilni all about
Imal ko da zna kako prijaviti aplikacije za simbijan
?
-
mazzy
#605 Re: Mobilni all about
googlaj malo, certifikat nabavis ili instaliras na telefon hellox XDVeDooo1gim wrote:Imal ko da zna kako prijaviti aplikacije za simbijan?
- VeDooo1gim
#606 Re: Mobilni all about
Rijesio , zahvaljujemmazzy wrote:googlaj malo, certifikat nabavis ili instaliras na telefon hellox XDVeDooo1gim wrote:Imal ko da zna kako prijaviti aplikacije za simbijan?
-
mazzy
#607 Re: Mobilni all about
Koje od ta dva ... ?VeDooo1gim wrote:Rijesio , zahvaljujemmazzy wrote:googlaj malo, certifikat nabavis ili instaliras na telefon hellox XDVeDooo1gim wrote:Imal ko da zna kako prijaviti aplikacije za simbijan?
- milicija
#608 Re: Mobilni all about
Treba mi info cijena za unlock Nokia E72 zakljucana na BH telecom ...
pa ako ko moze da postavi.,.da vidim isplati li se to raditi..
Hvala

Hvala
- Dupli_skalp
#609 Re: Mobilni all about
može li se na nokia 5530xpm instalirati SPB?
i kako da imam full verziju, a ne onu trial? može li mi neko dati link za full verziju ili serial key?
hvala
i kako da imam full verziju, a ne onu trial? može li mi neko dati link za full verziju ili serial key?
hvala
-
Static-X
#610 Re: Mobilni all about
Da taj ako ga vec tako zovu user codom. Fazon je sto nakon par dana uspio je da ponovo proradi, tj ukucavanjem ispravnog user koda magicno je proradio. Medjutim danas nakon gasenja i ponovnog paljenja user kod nije prohvacenj. Opet spava. Neznam sta je al prije da je problem sa samim mobitelom..EUROBIH wrote:nismo se razumjeli....ovako
tvoj problem je u user codu-licnom kodu a ne mrežnom,a gore si naveo kod za otključavanje![]()
........
danas je na stolu bio n97 mini i jedino mu je formatiranje preko f-bus kabla i svih diskova-particija upalilo![]()
i vraćen je na fabrički 1,2,3,4,5![]()
fazon je da ni ispravni kod koji je bio tačan nije htio primit nakon nekoliko pokušaja........na kraju totalni reset-formatiranje,izgubio je sve iz telefona,pa će sad da pazi
- cappy_tempo
#611 Re: Mobilni all about
jesam li ja corav ili nokia c5 ima bas malo karaktera za pisanje poruke? napisem 3 reda i odma je racuna kao 2 poruke 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#612 Re: Mobilni all about
150 slova, znakova ili simbola je jedna poruka prebrojcappy_tempo wrote:jesam li ja corav ili nokia c5 ima bas malo karaktera za pisanje poruke? napisem 3 reda i odma je racuna kao 2 poruke
- VeDooo1gim
#613 Re: Mobilni all about
Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcija
Mob je Satio
-
mazzy
#614 Re: Mobilni all about
Nisam nikad imao , u mene je uvijek Nokia . Ali ako ne znas preko PC SUita, onda prebacis instalacijski fajl na mobitel, i otvoris preko File managera i instaliras tako .VeDooo1gim wrote:Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcijaMob je Satio
- VeDooo1gim
#615 Re: Mobilni all about
mazzy wrote:Nisam nikad imao , u mene je uvijek Nokia . Ali ako ne znas preko PC SUita, onda prebacis instalacijski fajl na mobitel, i otvoris preko File managera i instaliras tako .VeDooo1gim wrote:Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcijaMob je Satio
50 mb free memory , nemam sta izbrisat na mob , a aplikacija teska 90 mb -.
-
mazzy
#616 Re: Mobilni all about
Pa imas valjda karticu u njemu ?VeDooo1gim wrote:mazzy wrote:Nisam nikad imao , u mene je uvijek Nokia . Ali ako ne znas preko PC SUita, onda prebacis instalacijski fajl na mobitel, i otvoris preko File managera i instaliras tako .VeDooo1gim wrote:Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcijaMob je Satio
50 mb free memory , nemam sta izbrisat na mob , a aplikacija teska 90 mb -.
- Lady Saray
#617 Re: Mobilni all about
je li mozda kucas nasa slova jer njih broji kao vise karakteracappy_tempo wrote:jesam li ja corav ili nokia c5 ima bas malo karaktera za pisanje poruke? napisem 3 reda i odma je racuna kao 2 poruke
- cappy_tempo
#618 Re: Mobilni all about
nasa su slova stavljena ali ne koristim č,ć,itd... nego jos jedno pitanje oko c5,dakle stoji mobitel na stolu ne gledam ga uopste i on se sam kao restartuje...samo se pojavi ona ruka i upali se...? 
- bordo gandalf
#619 Re: Mobilni all about
Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
- Distortion
#620 Re: Mobilni all about
Koliko ja znam taj mobitel imas u ponudi na bh telecomu i na mini 15 paketu te izadje cca 460 KM.rashtiman wrote:Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
- Miki123
#621 Re: Mobilni all about
Eh, gdje da nađem novu nokia n96?
Kažu ne proizvode se više, nema novih
-
mazzy
#622 Re: Mobilni all about
Do 600km ... Evo bas sad gledam na univerzalno, x10 ti je 645 ... Dodas tih 45 i kupisrashtiman wrote:Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
-
mazzy
#623 Re: Mobilni all about
ma sta ce ti to smece ?Miki123 wrote:Eh, gdje da nađem novu nokia n96?
to je promasaj Nokie ...
- bordo gandalf
#624 Re: Mobilni all about
Problem je sto moram biti na pretplati 3 mjeseca pa da onda mogu uzeti mobitel na rate...a za 3 mjeseca ga nece ni biti vjerovatnoDistortion wrote:Koliko ja znam taj mobitel imas u ponudi na bh telecomu i na mini 15 paketu te izadje cca 460 KM.rashtiman wrote:Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
- Miki123
#625 Re: Mobilni all about
mazzy wrote:ma sta ce ti to smece ?Miki123 wrote:Eh, gdje da nađem novu nokia n96?
to je promasaj Nokie ...
Štooooo??