Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Static-X

#601 Re: Mobilni all about

Post by Static-X »

EUROBIH wrote:
Static-X wrote:Jel moguce da nokia blokira ako se vise puta unese pogresan kod pri otkljucavanju mobilnog. (ne govorim o pogresnom PIN-u kartice vec pogresnom kodu za otkljucavanje). Mozes se to kako odblokirati ponovo?
moguće je BLOKIRATI: :x 3/3 ili 10/10
koji je level-nivo kodova bio od 1 do 7 koje su ukucavao ?
3/3 je hebena stavka kod otkljucavanja sl3 nokia
postavi ovdje te kodove koje si ih dobio i jesu li odrađeni bruteforce metodom??.
isčitavanjem iz tvog telefona i rekalkulacija?
Nisam siguran dali se razumijemo, u pitanju je sifra za odkljucavanje mobilnog pri upotrebi. Zastitis ga sifrom da nebi ko slucajno mogo razgledati po stvarima na mobilnom.( Ne govorim o otkljucavanju mobilnog sa neke mreze dabi ga poslije mogao koristiti sa nekom drugom sim karticom , to je ono lock i unlocked phones stvari :) )
Zvek

#602 Re: Mobilni all about

Post by Zvek »

Ima li neko Nokiju E5? Trebalo bi da je dobijem na poklon, pa me zanima da li je komplikovana za koristenje (Symbian telefon nisam nikad imao), je li glomazna kao E72, kakva je baterija i tako to. Razmisljam da li da je odmah prodajem ili cu je koristiti :)
EUROBIH

#603 Re: Mobilni all about

Post by EUROBIH »

Static-X wrote:
EUROBIH wrote:
Static-X wrote:Jel moguce da nokia blokira ako se vise puta unese pogresan kod pri otkljucavanju mobilnog. (ne govorim o pogresnom PIN-u kartice vec pogresnom kodu za otkljucavanje). Mozes se to kako odblokirati ponovo?
moguće je BLOKIRATI: :x 3/3 ili 10/10
koji je level-nivo kodova bio od 1 do 7 koje su ukucavao ?
3/3 je hebena stavka kod otkljucavanja sl3 nokia
postavi ovdje te kodove koje si ih dobio i jesu li odrađeni bruteforce metodom??.
isčitavanjem iz tvog telefona i rekalkulacija?
Nisam siguran dali se razumijemo, u pitanju je sifra za odkljucavanje mobilnog pri upotrebi. Zastitis ga sifrom da nebi ko slucajno mogo razgledati po stvarima na mobilnom.( Ne govorim o otkljucavanju mobilnog sa neke mreze dabi ga poslije mogao koristiti sa nekom drugom sim karticom , to je ono lock i unlocked phones stvari :) )
:thumbup: nismo se razumjeli....ovako

tvoj problem je u user codu-licnom kodu a ne mrežnom,a gore si naveo kod za otključavanje :-) :-) ........
danas je na stolu bio n97 mini i jedino mu je formatiranje preko f-bus kabla i svih diskova-particija upalilo :thumbup:
i vraćen je na fabrički 1,2,3,4,5 :dance:
fazon je da ni ispravni kod koji je bio tačan nije htio primit nakon nekoliko pokušaja........na kraju totalni reset-formatiranje,izgubio je sve iz telefona,pa će sad da pazi :lol:
VeDooo1gim

#604 Re: Mobilni all about

Post by VeDooo1gim »

Imal ko da zna kako prijaviti aplikacije za simbijan :)?
mazzy

#605 Re: Mobilni all about

Post by mazzy »

VeDooo1gim wrote:Imal ko da zna kako prijaviti aplikacije za simbijan :)?
googlaj malo, certifikat nabavis ili instaliras na telefon hellox XD
VeDooo1gim

#606 Re: Mobilni all about

Post by VeDooo1gim »

mazzy wrote:
Rijesio , zahvaljujem :mrgreen:
mazzy

#607 Re: Mobilni all about

Post by mazzy »

VeDooo1gim wrote:
mazzy wrote:
Rijesio , zahvaljujem :mrgreen:
Koje od ta dva ... ? :D
milicija

#608 Re: Mobilni all about

Post by milicija »

Treba mi info cijena za unlock Nokia E72 zakljucana na BH telecom ... :) pa ako ko moze da postavi.,.da vidim isplati li se to raditi..

Hvala
:)
Dupli_skalp

#609 Re: Mobilni all about

Post by Dupli_skalp »

može li se na nokia 5530xpm instalirati SPB?

i kako da imam full verziju, a ne onu trial? može li mi neko dati link za full verziju ili serial key?

hvala ;)
Static-X

#610 Re: Mobilni all about

Post by Static-X »

EUROBIH wrote: :thumbup: nismo se razumjeli....ovako

tvoj problem je u user codu-licnom kodu a ne mrežnom,a gore si naveo kod za otključavanje :-) :-) ........
danas je na stolu bio n97 mini i jedino mu je formatiranje preko f-bus kabla i svih diskova-particija upalilo :thumbup:
i vraćen je na fabrički 1,2,3,4,5 :dance:
fazon je da ni ispravni kod koji je bio tačan nije htio primit nakon nekoliko pokušaja........na kraju totalni reset-formatiranje,izgubio je sve iz telefona,pa će sad da pazi :lol:
Da taj ako ga vec tako zovu user codom. Fazon je sto nakon par dana uspio je da ponovo proradi, tj ukucavanjem ispravnog user koda magicno je proradio. Medjutim danas nakon gasenja i ponovnog paljenja user kod nije prohvacenj. Opet spava. Neznam sta je al prije da je problem sa samim mobitelom..
cappy_tempo

#611 Re: Mobilni all about

Post by cappy_tempo »

jesam li ja corav ili nokia c5 ima bas malo karaktera za pisanje poruke? napisem 3 reda i odma je racuna kao 2 poruke :shock:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#612 Re: Mobilni all about

Post by bordo gandalf »

cappy_tempo wrote:jesam li ja corav ili nokia c5 ima bas malo karaktera za pisanje poruke? napisem 3 reda i odma je racuna kao 2 poruke :shock:
150 slova, znakova ili simbola je jedna poruka prebroj
VeDooo1gim

#613 Re: Mobilni all about

Post by VeDooo1gim »

Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcija :( Mob je Satio
mazzy

#614 Re: Mobilni all about

Post by mazzy »

VeDooo1gim wrote:Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcija :( Mob je Satio
Nisam nikad imao , u mene je uvijek Nokia . Ali ako ne znas preko PC SUita, onda prebacis instalacijski fajl na mobitel, i otvoris preko File managera i instaliras tako .
VeDooo1gim

#615 Re: Mobilni all about

Post by VeDooo1gim »

mazzy wrote:
VeDooo1gim wrote:Nabavio certifikat i ono drugo preko cer.opda a onda genialsis program i licenciro ih , sad me zanima kako mogu sa compa instalirat igre na mob , mogo sam na nokijinom PC-suite ali na SE-ovom neznam gdje se nalazi ta opcija :( Mob je Satio
Nisam nikad imao , u mene je uvijek Nokia . Ali ako ne znas preko PC SUita, onda prebacis instalacijski fajl na mobitel, i otvoris preko File managera i instaliras tako .

50 mb free memory , nemam sta izbrisat na mob , a aplikacija teska 90 mb -.
mazzy

#616 Re: Mobilni all about

Post by mazzy »

VeDooo1gim wrote:
mazzy wrote:

50 mb free memory , nemam sta izbrisat na mob , a aplikacija teska 90 mb -.
Pa imas valjda karticu u njemu ?
Lady Saray

#617 Re: Mobilni all about

Post by Lady Saray »

cappy_tempo wrote:jesam li ja corav ili nokia c5 ima bas malo karaktera za pisanje poruke? napisem 3 reda i odma je racuna kao 2 poruke :shock:
je li mozda kucas nasa slova jer njih broji kao vise karaktera
cappy_tempo

#618 Re: Mobilni all about

Post by cappy_tempo »

nasa su slova stavljena ali ne koristim č,ć,itd... nego jos jedno pitanje oko c5,dakle stoji mobitel na stolu ne gledam ga uopste i on se sam kao restartuje...samo se pojavi ona ruka i upali se...? :-?
bordo gandalf

#619 Re: Mobilni all about

Post by bordo gandalf »

Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
Distortion

#620 Re: Mobilni all about

Post by Distortion »

rashtiman wrote:Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
Koliko ja znam taj mobitel imas u ponudi na bh telecomu i na mini 15 paketu te izadje cca 460 KM.
Miki123

#621 Re: Mobilni all about

Post by Miki123 »

Eh, gdje da nađem novu nokia n96?

Kažu ne proizvode se više, nema novih :x
mazzy

#622 Re: Mobilni all about

Post by mazzy »

rashtiman wrote:Koji mob bi ste mi preporucili do nekih 600 KM, kontao sam uzeti samsung wave pa da cujem sta bi ste mi vi preporucili
Do 600km ... Evo bas sad gledam na univerzalno, x10 ti je 645 ... Dodas tih 45 i kupis :D
mazzy

#623 Re: Mobilni all about

Post by mazzy »

Miki123 wrote:Eh, gdje da nađem novu nokia n96?

ma sta ce ti to smece ?
to je promasaj Nokie ...
bordo gandalf

#624 Re: Mobilni all about

Post by bordo gandalf »

Distortion wrote:
Koliko ja znam taj mobitel imas u ponudi na bh telecomu i na mini 15 paketu te izadje cca 460 KM.
Problem je sto moram biti na pretplati 3 mjeseca pa da onda mogu uzeti mobitel na rate...a za 3 mjeseca ga nece ni biti vjerovatno
Miki123

#625 Re: Mobilni all about

Post by Miki123 »

mazzy wrote:
Miki123 wrote:Eh, gdje da nađem novu nokia n96?

ma sta ce ti to smece ?
to je promasaj Nokie ...

Štooooo?? :D
Post Reply