Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
globosa

#601 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Uh nek je samo mačak bolje :-D , isprepada nas ovdje... :-)

Molim te samo mrak, mirovanje, dosta tekućine i opet sve oznova!
Ovo sa kožom ti niko nebi znao dok ne vidimo dobru fotografiju!
VenomousV

#602 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

krastice neke male :-?
mislila sam rivanolom ocistiti

kasnije cu opet probati da uslikam malo bolje (u nadi da se nece toliko micati)

minjonja napisi mi harisov broj molim te, posto mislim da je amaru zlo kad vidi moj broj :D
globosa

#604 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

globosa wrote:imaš pp
Ne mogu ili ne znam popslati pp. Uglavnom nije prošla. Ako hoćeš ostavi ti meni u pp svoj br!
minjonja

#605 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by minjonja »

vet haris 061 191 131
VenomousV

#606 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

minjonja wrote:vet haris 061 191 131

hvala =)
globosa

#607 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Mala Nera je, nažalost, rano osjetila surovost i patnje života na ulici. Predivna djevojka Mersi ju je spasila od maltretiranja djece monstruma, i sada je na privremenom smještaju gdje može ostati još samo sedam dana! Nera je prava mala gospođica, naučena na život u stanu, voli da se igra kao svako mače,jednom rječju, predivno malo biće. Molim sve, koji to mogu i žele, da pruže Neri dom, i spriječe da ikada više bude prepuštena ulici.
Ne dozvolite da ova maca zavrsi na ulici, ide užasna zima koju nece na ulici prezivjeti! Hitno joj je potreban dom!!!!!
ŽIKA_Antić

#608 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by ŽIKA_Antić »

Ne kontam pojedince, uzmu životinju sa ulice i onda je poklanjaju, zasto ste je uzimali onda bezveze !? :x svi nude mace i cuke na udomljavanje a niko da ih udomi, ako ste ih vec uzeli neka i ostanu kod vas, manite se šatro priča nemam uslove etc. :zoka:
globosa

#609 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

globosa wrote:TRAŽI SE DOM

Mačič, dečko star 4 mjeseca, prava maza, naučen na život u stanu.

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/822/p9250237.jpg/]Image[/URL]
SRETNO UDOMLJEN :D
Cholina_Lokica

#610 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Cholina_Lokica »

ŽIKA_Antić wrote:Ne kontam pojedince, uzmu životinju sa ulice i onda je poklanjaju, zasto ste je uzimali onda bezveze !? :x svi nude mace i cuke na udomljavanje a niko da ih udomi, ako ste ih vec uzeli neka i ostanu kod vas, manite se šatro priča nemam uslove etc. :zoka:
Postoji nesto sto se zove privremeni dom, i u momentu kad je nekoj zivotinji jako lose (bolest, povrde i sl.) neko ga uzme, oporavi se i trazi se novi stalni dom. Super stvar za socijalizaciju zivotinje i navikavanje na kucne uslove prije udomljavanja.
PriNc_ba

#611 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by PriNc_ba »

PriNc_ba wrote:Da ne pisem puno i ne oduzimam prostor prevelik... evo link albuma pa bujrum...
5 macica je u pitanju, polurasnih pa ako nista mozete share-ovati album da se pomogne da se svi udome...
Hvala :)

https://www.facebook.com/media/set/?set ... tif_t=like
Ostali su jos crni (muzjak) i bijelo crni (zenka) , pa ako ima zainteresovanih neka se jave na pp ;)
ŽIKA_Antić

#612 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by ŽIKA_Antić »

Cholina_Lokica wrote:
ŽIKA_Antić wrote:Ne kontam pojedince, uzmu životinju sa ulice i onda je poklanjaju, zasto ste je uzimali onda bezveze !? :x svi nude mace i cuke na udomljavanje a niko da ih udomi, ako ste ih vec uzeli neka i ostanu kod vas, manite se šatro priča nemam uslove etc. :zoka:
Postoji nesto sto se zove privremeni dom, i u momentu kad je nekoj zivotinji jako lose (bolest, povrde i sl.) neko ga uzme, oporavi se i trazi se novi stalni dom. Super stvar za socijalizaciju zivotinje i navikavanje na kucne uslove prije udomljavanja.
meni objašnjavas :D od 10.životinja koje su na usvajanje jedna se mozda udomi, npr. ja sam prije tri godine našao mače koje je tada jedva živo ostalo i ako sam privatnik i letim na sve strane i dodjem kuci samo da spavam maltene opet nije privremeno bilo kod mene vec je ostalo, takodjer u februaru ove godine na ulici nadjem mačku sa slomljenom nogom, platim operaciju na veterini i takodjer ista ostne kod mene, sad dvije mačke imam tako da ne shvatam ljude koji "pokupe"sa ulice i onda nude na udomljavanje i sl.a realno nije ni trosak veliki a ni obaveza barem za mačke.
minjonja

#613 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by minjonja »

necu nista reci, kud navratih :run:
globosa

#614 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by globosa »

Udomljen, kao i prethodna 3 mačka smještaj je našao kod moje mame. Rekla je da joj više ne dolazim na oči sa mačkama.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kakav nered

#615 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by kakav nered »

Maloprije sam našla mače od 3-4 mj. koje je udarilo auto, odnijela sam je u Vetlife i oni će se pobrinuti za nju...ne znam koliko će to sve koštati, ali koliko god bilo nekako ću se snaći...problem mi je gdje s macom kad je danas pregledaju i daju joj terapiju...ja imam mačka koji je strašno, ali strašno ljubomoran i bojim se da je ne povrijedi...ne mogu je odnijeti kući...ima li netko tko bi je pričuvao par dana, samo dok joj ne bude bolje...ja ću se potruditi da joj nađem dom nakon toga...obezbijedit ću i hranu...pliz....

Hvala!
Last edited by kakav nered on 07/11/2012 09:04, edited 1 time in total.
kakav nered

#616 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by kakav nered »

mačić je bolje... primio je antibiotike i rana mu je previjena... miran je i umiljat... prekrasno jedno mače... da nemam svoje dvije mace zadržala bih ga... odmah je znao gdje da piški/kaki, nije napravio nikakav nered :)

pošto moje mace nisu ispale toliko agresivne koliko sam očekivala (valjda osjete da ga boli) mače može ostati kod mene dok se ne oporavi, ali bi bilo super kad bi mu netko pružio trajan dom... srce će mi se slomiti ako ga budem morala vratiti na ulicu... prekrasan je, pogledajte slike :)

znači, žuti dečkić star 3-4 mjeseca, naučen na wc traži dom :)

Image

Image

Image

udomljen!! mače je imalo sreće, javila se prekrasna gospođa iz Konjica koja će mu pružiti dom :)
Last edited by kakav nered on 27/10/2012 15:34, edited 1 time in total.
VenomousV

#617 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

kako je diiiiivan :-)
ja ne bih trebala uopce dolaziti na ovu temu jer bih svaku macu sebi uzela a trenutno brinem o previse micica :-)

kad smo vec kod toga, ko je citao moj post od prije mjesec i po (komsijina maca se omacila kod mene na terasi) - macici su ostali kod mene, dezuram stalno da ne pridje neki od mojih macora da im sta ne uradi :roll:
komsija je dolazio sa namjerom da ih pokupi i odnese "na neku livadu" :x
molim vas pomozite mi da pufnicama nadjem topli dom i nekoga ko ce ih maziti i paziti
sitne su gradje kao i mama tako da nece biti velike mace ni kad porastu

Image
curica

Image
djecak

Image
curica
kakav nered

#618 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by kakav nered »

joj preslatki su :) nadam se da ćeš im naći dom... puno sreće :)
VenomousV

#619 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

hvala =)
sretno i tebi, nadam se da nece morati na ulicu jer je meeeeeed :-)
kakav nered

#620 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by kakav nered »

i ja se nadam :) dat ću sve od sebe da mu nađem lijep dom :)
VenomousV

#621 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

VenomousV wrote:
kad smo vec kod toga, ko je citao moj post od prije mjesec i po (komsijina maca se omacila kod mene na terasi) - macici su ostali kod mene, dezuram stalno da ne pridje neki od mojih macora da im sta ne uradi :roll:
komsija je dolazio sa namjerom da ih pokupi i odnese "na neku livadu" :x
molim vas pomozite mi da pufnicama nadjem topli dom i nekoga ko ce ih maziti i paziti
sitne su gradje kao i mama tako da nece biti velike mace ni kad porastu

Image
curica

Image
djecak

Image
curica
novi info: mame mace (Kitty) nije bilo 2 dana, mama je sad srela komsijinu zenu koja joj je rekla da je Kitty pokupila u auto i odnijela negdje. mama je pitala jel je to negdje udomila, rekla je da nije i da ne moze ona mijenjat stan radi macke (sta si je onda koji klinac uzimala :x :x :x )
rekla je da bi i Felixa pokupila al ga nije uspjela uhvatit (sin iz prvog Kitty-nog braka =) )
macici su ostali bez majke, jos su je bili dojili, Felix je tu, igra se sa njima... Bog zna gdje je Kitty sad po ovom vremenu i kako je tuzna bez macica... a kako je bila fina, inteligentna maca :(

molim vas, razglasite za macice, bojim se da ne dodje i njih odnese negdje da se smrznu bebaci :(
kakav nered

#622 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by kakav nered »

VenomousV wrote:
novi info: mame mace (Kitty) nije bilo 2 dana, mama je sad srela komsijinu zenu koja joj je rekla da je Kitty pokupila u auto i odnijela negdje. mama je pitala jel je to negdje udomila, rekla je da nije i da ne moze ona mijenjat stan radi macke (sta si je onda koji klinac uzimala :x :x :x )
rekla je da bi i Felixa pokupila al ga nije uspjela uhvatit (sin iz prvog Kitty-nog braka =) )
macici su ostali bez majke, jos su je bili dojili, Felix je tu, igra se sa njima... Bog zna gdje je Kitty sad po ovom vremenu i kako je tuzna bez macica... a kako je bila fina, inteligentna maca :(

molim vas, razglasite za macice, bojim se da ne dodje i njih odnese negdje da se smrznu bebaci :(

joj ima baš groznih ljudi... nadam se da će malci naći dom što prije...
VenomousV

#623 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by VenomousV »

izgleda da je uzela i Felixa :(

ako ovako nastavi javit cu vam se za koji dan da kazem kako nema ni macica...
harph

#624 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by harph »

udomio/kupio bih rusko plavo mace. ako neko ima, moze pp
Sofija89

#625 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinj

Post by Sofija89 »

Danas je bila avlijanerova akcija u mercatoru skupljanje hrane za pse u praci, pa mi nije jasno sada
kako ustvari funkcionira taj azil ko to financira ako se opet prikuplja hrana u vidu donacija, jel imaju oni neki stalni budzet ili ustvari zive od tih donacija ?

Drago mi je sto se skupilo bas dosta konzervi,iako ce to sigurno planuti dok stigne,trebalo bi cesce organizovati te akcije ,posebno za ulicne pse.

Image
Post Reply