saibaba wrote:Alfons Kauders wrote:hrasno38 wrote:A ti indijanac ne mozes to ni da shvatis jer bi trebao da znas da bez harmonike nema ni pravog derneka.
zadnji put kad je lik na mom derneku, nekad davno, prije ovog fol mira, repetiro to govno od instrumenta...

repetirala raja na njeg...

neke druge, konkretne instrumente, pravljene u cvenoj zastavi...

Harmonika je instrument kao i klavir... Ja sam imao jednog druga koji je fenomenalno svirao deep puple na harmonici...
Nego...Brena je u ratu
prećutno podržavala te koji su svirali instrumentima iz Crvene Zastave po djeci u Sarajevu..
U tome problem alfonse....
Prećutno je ovdje ključna riječ. I to je izgleda diskutantima dovoljan razlog za prijetnje.
Izgleda da ni Avazov tekst gdje pišu da je Brena dala izjavu da je "rat najveća glupost", nikome ništa ne znači.
Brena ko Brena, pjevaljka ko pjevaljka, a mahala ko mahala. Uvijek joj je neko na zubu, lane Brega, juče Kemo, danas Brena. Nije više pitanje ni čiji je koncert, dok se god pronalazi dežurna žrtva za iskaljivanje mržnje, neki putnik namjernik ili starosjedioc, nebitno. U cijeloj priči ipak nije loša stvar što većina ne razmišlja na način da je Brena
element, jer će koncerta biti i to u prepunoj Zetri. Idu ljudi da se opuste i provedu - ma šta to značilo. Cirkus će doći i proći; nekima cirkus, nekima spektakl, nema veze. A nekima, valjda onim istima koji su se "opasivali eksplozivom" uoči Breginog koncerta, još jedna prilika za ratne pokliče i stavljanje do znanja šta je to Sarajevo sada. Doduše, od Breginog koncerta na stadionu, u međuvremenu se još promijenila struktura grada, izgradilo se još štošta po gradu, BBI recimo.
Bila sam na koncertu Bijelog Dugmeta na Koševu. Strava koncert. Utoliko više sjajan jer Brega nije ni trepnuo na prijetnje bombom, kako se i prijetilo uoči koncerta. Niti je iko trepnuo od 80.000 raje na stadionu.
Na Brenu nikada nisam išla jer jednostavno nisam njen fan, nisam nikada ni bila.
Ali ova frka (u maniru skakanja, arlaukanja i samoudaranja po licu) oko njenog dolaska, čini to da bih sada i sama otišla na taj koncert...
Znam da je manje bitna želja da se Brena javno izvrijeđa, ocrni i odustane od koncerta, a više da se pokaže šta je to Sarajevo sada.
I šta se dobilo ? Još jedno prosipanje mržnje prema svemu srpskom. A Breni reklama. Izreklamirali do koske, toliko da bih - da ponovom - otišla da je slušam i ja, koja nikada nisam bila njen fan.