Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#601 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:Joj sad mi dođe materemi da nabavim kartu, al nažalost znam samo 5 pjesama, pa kontam da bi se veći dio koncerta osjećo glupo :D :D
ja lijepo rekoh na pocetku...

m53... iliti mg42... ima kadencu od 1200 metaka u minuti... :D recimo da je prosjecna pjesma 4 minute... :D to ti opet teoretski ostavlja 24000 zrna kalibra 7.9mm bez stiklanja redenika... :D

sta hoces vise, pa nisi srbin jebemmmu misha... :D
fini dečko

#602 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by fini dečko »

Obraz smo davno izgubili, jako davno... Kada smo Bregoviću dopustili nastupe u Zetri i na Koševu, ne vidim razlog zašto ne bi i Breni, pa ko voli i kome ne smeta njen lik nek' izvoli (a mnogima ne smeta i mnogi je vole). Pa hebo te kada bi Ceca došla na Koševo, malo bi bilo da primi sve zainteresovane, toliko o našoj svijesti, jer mi imamo pamćenje ko kokoši... A najgori su oni koji pričaju o razdvajanju onoga što je neko kao čovjek i onoga što je taj isti kao umjetnik. Boli me uvo što će neko reči i priznati mu cijela Europa da je vrhunski umjetnik, ali da se pitam (ali ne pitam) Kusturice, Bregovići, Brene, k...i palci, ne trebaju nama, odnosno meni, ali na žalost velika većina Bosanaca je davno polizala ono što je pljunula, počev od našeg vrlog ministra. Povratka nema, popustilo se davno i ovdje može samo pomoći tihi bojkot, bez reklama, a sve teme o ovoj smraduši su samo reklame i istoj. Pa znam pun kofer raje koji su kao urbani i zgražavaju se i omalovažavaju raju koja sluša ovu vrstu muzike, a iste persone su davno obezbijedile kartu i idu na koncrt. Znaju sve pjesme na pamet, a idu kao zato što im idu prijatelji... Ma znaš ti nas .... ti nas :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#603 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mIRCerka »

Obzirom da teme o Lepoj Breni i njenom koncertu u Zetri ozbiljno prijete da preteknu i Merlin teme, 4 teme o Breni su spojene u jednu.
Svako naredno otvaranje nove teme o ovome ce biti sankcionisano uskracivanjem pristupa forumu.
Hvala na paznji.
generator

#604 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by generator »

Zatvorite i ovu temu.
anonimni clan

#605 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by anonimni clan »

Nego sta cemo sa Lepoticom Brenom?
HAjmo pravit neku zajebanciju...

Pa evo pravis zajebanciju od kad si otvorio temu......... :D
Blaka

#606 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Blaka »

Dokazano je da oni koji slušaju tu muziku imaju manji IQ, te da uglavnom imaju karakterističan fizički izgled( klempave uši, kokošija prsa, zečja usna...) :bih:
saibaba

#607 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by saibaba »

Alfons Kauders wrote:
hrasno38 wrote:A ti indijanac ne mozes to ni da shvatis jer bi trebao da znas da bez harmonike nema ni pravog derneka.
zadnji put kad je lik na mom derneku, nekad davno, prije ovog fol mira, repetiro to govno od instrumenta... :D repetirala raja na njeg... :D neke druge, konkretne instrumente, pravljene u cvenoj zastavi... :D
Harmonika je instrument kao i klavir... Ja sam imao jednog druga koji je fenomenalno svirao deep puple na harmonici...

Nego...Brena je u ratu prećutno podržavala te koji su svirali instrumentima iz Crvene Zastave po djeci u Sarajevu..

U tome problem alfonse....
Luke Perry

#608 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Luke Perry »

brena nikome nista nije duzna
saibaba

#609 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by saibaba »

Kako bi bilo recimo da je neka jevrejka, pjevaćica koja je u WW II nosila gestapovsku unifomu i zivjela u Berlinu..

misliš da bi mogla pjevati u Telavivu ...
kockica_kockica

#610 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by kockica_kockica »

26 stranica o Lepoj Breni... :thumbup:

svaka cast ljudi :oops:

da hoce i ona otpjevati pa da zatvorimo i ovu sagu o Breni :oops:
Luke Perry

#611 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Luke Perry »

goran bregovic je probio led i sad treba pustiti sve. brena je tu prakticno bezgrijesna.
tamara*

#612 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by tamara* »

saibaba wrote:
Alfons Kauders wrote:
hrasno38 wrote:A ti indijanac ne mozes to ni da shvatis jer bi trebao da znas da bez harmonike nema ni pravog derneka.
zadnji put kad je lik na mom derneku, nekad davno, prije ovog fol mira, repetiro to govno od instrumenta... :D repetirala raja na njeg... :D neke druge, konkretne instrumente, pravljene u cvenoj zastavi... :D
Harmonika je instrument kao i klavir... Ja sam imao jednog druga koji je fenomenalno svirao deep puple na harmonici...

Nego...Brena je u ratu prećutno podržavala te koji su svirali instrumentima iz Crvene Zastave po djeci u Sarajevu..

U tome problem alfonse....
Prećutno je ovdje ključna riječ. I to je izgleda diskutantima dovoljan razlog za prijetnje.
Izgleda da ni Avazov tekst gdje pišu da je Brena dala izjavu da je "rat najveća glupost", nikome ništa ne znači.

Brena ko Brena, pjevaljka ko pjevaljka, a mahala ko mahala. Uvijek joj je neko na zubu, lane Brega, juče Kemo, danas Brena. Nije više pitanje ni čiji je koncert, dok se god pronalazi dežurna žrtva za iskaljivanje mržnje, neki putnik namjernik ili starosjedioc, nebitno. U cijeloj priči ipak nije loša stvar što većina ne razmišlja na način da je Brena element, jer će koncerta biti i to u prepunoj Zetri. Idu ljudi da se opuste i provedu - ma šta to značilo. Cirkus će doći i proći; nekima cirkus, nekima spektakl, nema veze. A nekima, valjda onim istima koji su se "opasivali eksplozivom" uoči Breginog koncerta, još jedna prilika za ratne pokliče i stavljanje do znanja šta je to Sarajevo sada. Doduše, od Breginog koncerta na stadionu, u međuvremenu se još promijenila struktura grada, izgradilo se još štošta po gradu, BBI recimo.
Bila sam na koncertu Bijelog Dugmeta na Koševu. Strava koncert. Utoliko više sjajan jer Brega nije ni trepnuo na prijetnje bombom, kako se i prijetilo uoči koncerta. Niti je iko trepnuo od 80.000 raje na stadionu.
Na Brenu nikada nisam išla jer jednostavno nisam njen fan, nisam nikada ni bila.
Ali ova frka (u maniru skakanja, arlaukanja i samoudaranja po licu) oko njenog dolaska, čini to da bih sada i sama otišla na taj koncert...
Znam da je manje bitna želja da se Brena javno izvrijeđa, ocrni i odustane od koncerta, a više da se pokaže šta je to Sarajevo sada.
I šta se dobilo ? Još jedno prosipanje mržnje prema svemu srpskom. A Breni reklama. Izreklamirali do koske, toliko da bih - da ponovom - otišla da je slušam i ja, koja nikada nisam bila njen fan.
Last edited by tamara* on 11/05/2009 14:41, edited 3 times in total.
nikad_izvini

#613 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by nikad_izvini »

Kao smeta nam Brena a ne smeta nam Mišković. Jah. Stoka, stoka
fa84

#614 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by fa84 »

nisam sve citao niti mi pada na pamet ;)
al bezze kako sam skuzio nama doslovno svi zivi smetaju
ha bili nasi ha bili tudji nama niko ne valja
a nije mi jasno radi cega
takav smo narod da nam svi ocigledno smetaju
ha pusti nek ide ko hoce ko nece ici nece ni otici
i svi happy
;)))
tamara*

#615 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by tamara* »

Mr.Lee wrote:Pazite, kako dama mudro zbori.
Hvala.
*mima*

#616 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by *mima* »

Sta li ce bit kad najave Cecin koncert.... :lol:
mIRCerka

#617 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mIRCerka »

mima wrote:Sta li ce bit kad najave Cecin koncert.... :lol:
pa bice ti ovako....danasnji avaz ce objaviti VECERAS KONCERT CECE NA KOSEVU i nece se moci doci do karte....
*mima*

#618 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: U pravu si.
Ajatolah_

#619 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Ajatolah_ »

Dajte ba ljudi, ja licno bih radije proveo tri sata na 70°C nego na njenom koncertu, ali taj koncert je u ovom trenutku neizbjezan, i isto tako je neizbjezno da ce Zetra biti puna. Ti primitivci (bez uvrede, ali to iskreno mislim o njima, a i desilo se vise puta da me ovako ili slicno nazivaju kada sam slusao Metallicu, Iron Maiden i ekipu) neka idu, ko ih jebe. I ovu situaciju u mom slucaju najbolje opisuje jedna slika koju sam vec slao ovdje negdje:

Image
atko

#620 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by atko »

Treba dovest i cecu na kosevo
I one pakase neleta i kusturicu i njihov no smoking orkestar ...pa smo mirni i necemo onda vise imati nikakvih moralnih i drugih dilema kad neko drugi najavi koncert u SA ... ili mozda neku alternativnu medicinsku seansu :D
mIRCerka

#621 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mIRCerka »

EdoI wrote:Dajte ba ljudi, ja licno bih radije proveo tri sata na 70°C nego na njenom koncertu, ali taj koncert je u ovom trenutku neizbjezan, i isto tako je neizbjezno da ce Zetra biti puna. Ti primitivci (bez uvrede, ali to iskreno mislim o njima, a i desilo se vise puta da me ovako ili slicno nazivaju kada sam slusao Metallicu, Iron Maiden i ekipu) neka idu, ko ih jebe. I ovu situaciju u mom slucaju najbolje opisuje jedna slika koju sam vec slao ovdje negdje:

Image
ne valja ti mjerac, treba biti puni krug sa mogucnoscu da vise krugova opichi :D
tech10

#622 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by tech10 »

Ja se uopste ne bih razmisljao , ako je 1994. dijelila cetaljima na koncertu po 50 DM, mozda ce sada po 50 Eura. :D
JThomas

#623 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by JThomas »

nikad_izvini wrote:Kao smeta nam Brena a ne smeta nam Mišković. Jah. Stoka, stoka
avaz rek'o da je on pošteni bizMismen :) isto kao što brenu jadnu slomi nostalgija za bosnom...a marko vešović je recimo islamofob i neprijatelj.
JBL

#624 Re: Imamo li obraza? Hocemo li dopustiti Brenu u ZETRI?

Post by JBL »

tamara* wrote:Izgleda da ni Avazov tekst gdje pišu da je Brena dala izjavu da je "rat najveća glupost", nikome ništa ne znači.
Valjda se zbog toga voli slikati u uniformi vojske koja je vodila nekoliko ratova u zadnijih 20 godina. Da nisi u tom clanku jos koju procitala ili citiras samo dio koji tebi odgovara?
Univerzum36

#625 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Univerzum36 »

Za one profesionalce koji znaju sve i svasta o slikama pa cak i koja je Foto Montaza a koja ne,iako ja vjerujem da jos neznaju da otvore program za slike a vec znaju sta je orginal a sta ne

Locked