NIN wrote:cherrimoya wrote:Pošto je ovde sve vrlo strogo po pitanju tema (osim ako se ne pišu notorne gluposti) sad će određeni ljudi ovde da te upozore i kažu recimo sledeće: "Ovo je tema Hi-Fi, a ne DIY. Ako želite da pravite uređaje i želite da pričate o njima - otvorite DIY temu!"

...
Jedan od mogućih uzroka otpora prema studijskoj ili DIY tehnici je neznjanje, drugi je lobiranje prodaje Hi-Fi uređaja. A najverovatnije je i jedno i drugo u pitanju

. Primer, češljajući forum, pročitao sam da @adani, veliki pobornik teme Hi-Fi, otvoreno kaže, da radi za firmu Macline, koja prodaje Hi-Fi opremu. Stoga je vrlo je moguće, da je dotični čovek ovde "na zadatku"

. Slična situacija je i sa @lab3352 (ponosnim otvaračem i umišljenim moderatorom Hi-Fi - BiH Audiofil), koji se stalno prikriva nekakvim vinom i uživanjem. On deluje drugačije. Njegov glavni zadatak je "copy" mnogih dosadnih Hi-Fi članaka i "paste" tih istih članaka ovde na forum. Inače je veoma osetljiv čovek, kad je u pitanju "njegov forum" i "čistoća teme"

.
Ma, pusti ti to, baš te briga, guraj to što te interesuje, i DIY je Hi-Fi. Ovaj forum od toga može samo da bude bolji, nikako gori.
Pozdrav i dobro nam došao

!
A sto si se ti uhvatio jebavat' sojke po temi? Sve nesto snobovski, k'o fol, svi mi levati i samo ti znas i imas sve sto je potrebno za top audio ugodjaj. Ako ti je vec cejf
audio onda se zadaj pa s vremena na vrijeme napisi nesto konkretno, produktivno, adekvatno temi i analiticki obrazlozi svoj stav pa se vjerovatno ukljuce i drugi u dijalog. Koliko vidim, u posljednje vrijeme u
dijaloskom dodavanju ste samo ti i jaran kojeg si garant zovnuo na ovu temu da se malo zajebavate i k'o fol provaljuete ostale. Evo recimo, padose mi na pamet par komsija koji takve kao ti meze za dorucak kad je u pitanju audiofilizam, oprema, rucni radovi, al' u cemu je poenta...?
I kako to da jedan takav strucnjak u ovom domenu ne zna nesto tako jednostavno kao sto je postaviti sliku na forum? Al' haj' neise nego, detaljno uputstvo ti je na linku ispod pa bujrum:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=35560
E, NIN, baš me nasmeja

! Sviđaš mi se. Idemo od samog početka...
Pitanja za tebe. Zašto ih zoveš sojke? Sojke (tvoj izraz) i jesu za jebat (tvoj izraz), da li se slažeš sa mnom? Takođe, probaj da mi odgovoriš na ona moja "trick" i "ne trick" pitanja (kako ih ovde zovu neki) iz prethodnih postova...
Sva ta moja pitanja stručnjacima ovde su ne može biti konkretnija i logičnija, a najvažnije od svega - prostija, da ne kažem banalnija. Na žalost, tzv. stručnjaci iz ove oblasti, da ih ne spominjem, nisu u stanju da mi daju adekvatan odgovor. To isto važi i za stručnjake, koji pišu tekstove za časopise, strane i domaće (da ih ne spominjem), čija je tema Hi-Fi. Zašto je to tako? Zato što tamo stručnjaci nisu ni potrebni. Hi-Fi časopisi ne edukuju ljude, koji čitaju te časopise, ne uče ih osnovama akustike i kvalitetne reprodukcije zvuka, niti bilo čemu korisnom, već ih uče, kako što više para da ostave proizvođačima opreme. Ti isti proizvođači žestoko lobiraju svoje ne uvek kvalitetne proizvode. Od takve situacije svi imaju koristi osim krajnjih korisnika.
Žao mi je, ako moji postovi izgledaju snobovski. Nije mi to bio cilj. Nikad nisam izjavio ništa, da bi me ti mogao optužiti sa rečima: "...k'o fol, svi mi levati i samo ti znas i imas sve sto je potrebno za top audio ugodjaj...". Ali zato je svaki moj pokušaj otvaranja diskusije nekima ovde kao trn u oku (rekao sam najverovatniji razlog takve situacije).
Što se tiče mog jarana na forumu, kojeg bih voleo da poznajem... Pa mogu i ja valjda da imam istomišljenika, majku mu?? A komšije pozovi da nam se priključe, možda bude zanimljivo kad me pojedu ovde.
Što se tiče slika, hteo sam direktno, kao na svim ostalim forumima...