DobroJutroKolumbo wrote:mala-i wrote:DobroJutroKolumbo wrote:...ja licno sam bio za Ljubica...zasto zato sto mislim da ce Hrvati radi ovog praviti opstrukcije na svim nivoima vlasti i da ce naredne godine proteci u nacionalistickim prepucavanjima...ja jesam za gradjansku opciju, koja je pobijedila na ovim izborima, stoga Zeljki svaka casta ali nije ovde pobijedio Zeljko nego Zlatko to se moglo vidjeti sinoc, kad je Zlaja odrzao govor i naglasio "ja sam još uvijek predsjednik ove stranke" u svom uvodnom govoru a Zeljko je stajao pored njega kao neki školarac!
Zeljko je mogao samostalno donositi odluke na opstinskom nivou ali da li ce moci to radit na drzavnom!?...ni slucajno, slusat ce se "tata" Zlatko!...A u slucaju da je pobijedio Ljubic ,koji je za mene jako inteligentan covjek(moje misljenje) i alfa predvodnik svoje stranke ,mislim da bi troclano predsjednistvo puno lakse funkcionisalo i da bi se mogli postici neki koncenzusi izmedju njih trojice...ovako cemo u narednim godinama da gledamo opsti cirkus...jedini samostalan od njih trojice ce biti Silajdzic,a ova druga dvojica ce da trce u svoje stranke i da traze dalje direktive! "MOIRA ORFEI OD DANAS I U VASEM GRADU"!!!
Cengic je rekao da bi se najlakse dogovorio sa Miloradom Dodikom...pa gospodo draga nemojte se zacuditi kad ovaj bude predstavljao Dodikovu stranku za bosnjackog clana predsjednistva i srbi budu po direktivi glasali... ne zaboravimo Dodikova stranka su "socijal-demokrati"...kako bismo mi reagovali da nam "oni" izaberu bosnjackog clana!!! Ma mi bi ujedali dok se to nebi promjenilo...zivi bili pa vidjeli...a dobicemo mi osvetu za ovo...sljedece izbore Hrvati i Srbi udruzeno ce nam pokazati kako se to radi...Moja prognoza!!! Pa ce te vidjeti, sve cari gradjanske opcije! Kad bude "plata nejma, more bit' bidne more bit' ne bi'ne"...!!!
@kolumbo,svaka čast na dosljednosti

..
u cemu je problem...ja jesam za gradjansku opciju ti ne razumijes ali
trenutno u zemlji u kojoj zivimo to jos nije moguce... Jos je nacional-patriotizam u folu...Zato nemoj se zacuditi u igrama bez granica kad se ovo drugo desi...
Kad bi nama SDS doveo na vlast svog covjeka recimo Emira Kusturicu (ha sta mislis Nemanja - Emir na izborima) ne da bih rezao i pozivao na oruzje ...ma jebo bi mamu svima...
Jel sad razumijes!!!
Kad dodje vrijeme da nema nacionalizma na ovim prostorima onda ce svako za svakog glasati...Ali to se nije desilo zadnjih otprilike 1000 godina pa cisto sumnjam da ce ova generacija iskorijeniti nacionalizam sa ovih prostora...[/quote]
sam sebe pobi u jednom postu!neviđeno!
još nije vrijeme za građansku opciju...
kad dodje...al neće doći
nikad...
da te obavijestim da je meni došlo vrijeme jer mi je pun velikih srba,hrvata i bošnjaka pri čemu ti veliki ne gledaju malog čovjeka.isto tako bolji je onaj koji otvoreno kaže mrzim drugo i drugačije,hrvat je pravi samo iz stranke s hrvatskim predznakom,nego onoga koji je eto deklarativno za građansku opciju a navija da ista nikad ne pobijedi.
a kao metaforu za komšića uzet kusturicu...eto ko slučajno on ti prvi pao napamet...bezobrazluk.
ivo miro je veći zagovornik građanske opcije nego ti...