Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Plavac wrote:Pa gdje ćeš za onog medžeda reći da je medo :D Jel ti to simpa medo :-)
ma tako mu tepaju u Hercegovini pa sam i ja preuzeo nadimak od njih, a ako te interesuje, u sljedecoj epizodi Ivo Medo Jovic baca boju na predsjednistvo :D

Najsmjesniji su mi ovi VELIKI HRVATI sto tvrde da su Komšića izabrali neki drugi narodi...statistika ce nam dati se odgovore :D doslo je vrijeme da pravi ljudi budu u vrhu
mala-i

Post by mala-i »

DobroJutroKolumbo wrote:
mala-i wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:...ja licno sam bio za Ljubica...zasto zato sto mislim da ce Hrvati radi ovog praviti opstrukcije na svim nivoima vlasti i da ce naredne godine proteci u nacionalistickim prepucavanjima...ja jesam za gradjansku opciju, koja je pobijedila na ovim izborima, stoga Zeljki svaka casta ali nije ovde pobijedio Zeljko nego Zlatko to se moglo vidjeti sinoc, kad je Zlaja odrzao govor i naglasio "ja sam još uvijek predsjednik ove stranke" u svom uvodnom govoru a Zeljko je stajao pored njega kao neki školarac!
Zeljko je mogao samostalno donositi odluke na opstinskom nivou ali da li ce moci to radit na drzavnom!?...ni slucajno, slusat ce se "tata" Zlatko!...A u slucaju da je pobijedio Ljubic ,koji je za mene jako inteligentan covjek(moje misljenje) i alfa predvodnik svoje stranke ,mislim da bi troclano predsjednistvo puno lakse funkcionisalo i da bi se mogli postici neki koncenzusi izmedju njih trojice...ovako cemo u narednim godinama da gledamo opsti cirkus...jedini samostalan od njih trojice ce biti Silajdzic,a ova druga dvojica ce da trce u svoje stranke i da traze dalje direktive! "MOIRA ORFEI OD DANAS I U VASEM GRADU"!!!
Cengic je rekao da bi se najlakse dogovorio sa Miloradom Dodikom...pa gospodo draga nemojte se zacuditi kad ovaj bude predstavljao Dodikovu stranku za bosnjackog clana predsjednistva i srbi budu po direktivi glasali... ne zaboravimo Dodikova stranka su "socijal-demokrati"...kako bismo mi reagovali da nam "oni" izaberu bosnjackog clana!!! Ma mi bi ujedali dok se to nebi promjenilo...zivi bili pa vidjeli...a dobicemo mi osvetu za ovo...sljedece izbore Hrvati i Srbi udruzeno ce nam pokazati kako se to radi...Moja prognoza!!! Pa ce te vidjeti, sve cari gradjanske opcije! Kad bude "plata nejma, more bit' bidne more bit' ne bi'ne"...!!!
@kolumbo,svaka čast na dosljednosti 8-) ..
u cemu je problem...ja jesam za gradjansku opciju ti ne razumijes ali trenutno u zemlji u kojoj zivimo to jos nije moguce... Jos je nacional-patriotizam u folu...Zato nemoj se zacuditi u igrama bez granica kad se ovo drugo desi...
Kad bi nama SDS doveo na vlast svog covjeka recimo Emira Kusturicu (ha sta mislis Nemanja - Emir na izborima) ne da bih rezao i pozivao na oruzje ...ma jebo bi mamu svima...
Jel sad razumijes!!!
Kad dodje vrijeme da nema nacionalizma na ovim prostorima onda ce svako za svakog glasati...Ali to se nije desilo zadnjih otprilike 1000 godina pa cisto sumnjam da ce ova generacija iskorijeniti nacionalizam sa ovih prostora...[/quote]

sam sebe pobi u jednom postu!neviđeno!još nije vrijeme za građansku opciju...kad dodje...al neće doći nikad...
da te obavijestim da je meni došlo vrijeme jer mi je pun velikih srba,hrvata i bošnjaka pri čemu ti veliki ne gledaju malog čovjeka.isto tako bolji je onaj koji otvoreno kaže mrzim drugo i drugačije,hrvat je pravi samo iz stranke s hrvatskim predznakom,nego onoga koji je eto deklarativno za građansku opciju a navija da ista nikad ne pobijedi.
a kao metaforu za komšića uzet kusturicu...eto ko slučajno on ti prvi pao napamet...bezobrazluk.
ivo miro je veći zagovornik građanske opcije nego ti...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

e moj tomislave,krme te ubolo.ajde ti meni reci po cemu si veci hrvat od mene?zato sto zivis u mostaru?hahahahhhaa
poderao vas je Bosnjak hahahahahhaa
lijepo prezime ima.hehehehehehhehe
Tomislav MO

#604 Re: Za Komšića!!!

Post by Tomislav MO »

dr.iver wrote: Komsica su izabrali glasaci iz Federacije. Medju njima ima i Srba i Hrvata i Bosnjaka. Ne mozes znati ko je za koga glasao.
Može i to vrlo lako jer se zna koliko je dobio u kojoj općini.
dr.iver wrote: Ko se rodio, i radi i zivi u Bosni, a kaze da nije BIH njegova drzava, on je mentalno poremecen, neka potrazi strucnu pomoc...
Zar ja rekoh da BiH nije moja država? Gdje?
dr.iver

Post by dr.iver »

edikamedika wrote:A ovo sto Tomislav govori, tako stvari stoje, to su cinjenice.
Kakve bolan cinjenice?

Ne pise na listicima bosnajk srbin, hrvat, za sve su isti listici za predsjednistvo....
edikamedika

Post by edikamedika »

stickitout wrote:Sta je sad?? Jel demokratija ili nije, ima i Tomo pravo na svoje misljenje. To da Hrvati u Bosni imaju Hrvatske pasose, na to se ne osvrce puno. Pa kad budu Bosanci i Hercegovci i prestane ih samo bolit briga za BiH mozda Tomo i promjeni misljenje. Do tada nek se tjesi kontrom i separatistickom politikom koja mu je ni iz dzepa ni u dzep. To je demokratija po balkanski......znam ja nas, jeb'o ti nas. :D
Pa i vi bi mogli putovati Europom bez problema, isto kao i Hrvati, ali vama su drazi bradati naturalizirani Bosanci, al kaidini spavaci, vi ste izabrali.

Ne kuzim, okrecete se ka istoku i ljubujete sa istocnim fanaticima, a zelite da vas Europa prihvati kao svoje. Pa ne ide to tako. Kada Zlatko pohapsi alzirske teroriste, placete nad njihovom sudbinom.

Vi ste izabrali ;)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Supljih prica..ovdje smo svi mi jednako ugrozeni,nema se posla,zdravstva,niti bilo cega,hajde molim te ne supljiraj.
ako je iko ugrozen ugrozeni su gradjani ove drzave,a svi ostali su u svojim coporima i slijepo se drze istih,ko se kako zove,ko pripada kojem narodu,haj manite se tih primitivnih prica ,u kojem vijeku vi zivite?Svi smo mi Bosanci i hercegovci a tek nakon toga ,sve ostalo.Komsica su birali gradjani BH ,a to sto je vasa mentalna retardacija da ljude djelite po imenima,hvala bogu pa ima i ovakvih ko ja,kojima nije bitno jel se zove hamo,ratko il zeljko,vec da je covjek!Znam da vam je to tesko skontat,ne trudite se uopste.I nisu samo Bosnjaci glasali za Zeljku Komsica,vjerovali vi ili ne,ima i ljudi koje boli neka stvar kako se ko zove,vec samo kako ko razmislja.
_BosanaC

#608 Re: Za Komšića!!!

Post by _BosanaC »

Murisno1 wrote:
Tomislav MO wrote:
vlado986 wrote:E dragi moji Bosanci,

kao Hrvat i katolik iz Zagreba koji cijeli život živi u Zagrebu, i koji gaji tezu da se Hrvati tijekom cijelog rata trebali zajedno s Bošnjacima boriti protiv Srba (to vrijedi ponajprije za Hrvate u Hercegovini), te da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH mogu reći sljedeće na izborne rezultate:

Ja sam jako navijao za Komšića iako nemam pravo glasa. Meni je drago što će on pobijediti za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, makar je on izabran većinom bošnjačkih glasova, i glasova Hrvata iz Bihaća, Sarajeve i Tuzle i ostalih multnietničkih sredina gdje nije bilo sukoba između Armije BiH i i hrvatskih postrojba.
To je lijepo što si ti navijao, ali on ni u kojem slučaju ne može biti hrvatski predstavnik. Njega su izabrali Bošnjaci pa je zbog toga njihov, bošnjački predstavnik. Možda je po nacionalnosti Hrvat, ali onda maksimalno što može biti je bošnjački predstavnik iz reda hrvatskog naroda.

vlado986 wrote: Bosna i Hercegovina nije država Ni Muslimana, ni Srba ni Hrvata već je to država i Muslimana i Srba i Hrvata.
A po čemu je država i Hrvata, osim na papiru?

Hrvati su u njoj ništa ne pitaju, niti u vladi niti u predsjedništvu, niti im se dozvoljavaju nacionalna prava.
Imaju jedino pravo da se demokratski slažu sa Bošnjacima.

I ja bi onda trebao ići na ukidanje RS? Zašto? Da širim bošnjački entitet na 100% BiH?

Neka hvala, RS je sada jedina preostala brana unitarnoj BiH, neka nam dugo živi, imat će svu podršku Hrvata jer im ništa drugo i nije preostalo.
ma ti nisi sav svoj ..
pa šta to imaju bošnjaci u Bosni a da ti kao hrvat u Bosni nemaš .. pa je vrijedno tolike borbe nekom HDZ retorikom koju eto i normalni ljudi iz hrvatske vide ..

po čemu si ugrožen?
šta nemaš?

ako je to kanal ...
pa napravite ga hebo vas on...
nije zar da je tu zapelo .. majko mila..

jel sad kad komšić dođe protherat će hrvate iz bosne ..
realno svaki normalan bosanac bi trebo i protjerat svakog -čovjeka koji ne smatra ovu zemlju svojom- gdje bilo ..

a što me iznervira lik
Da se ne urekne, al jos jedan :thumbup: :bih:
car-x

Post by car-x »

kad citam ove postove iz hercegovine nesto mi drago sto zaokruzih komsica.. ;)
Murisno1

Post by Murisno1 »

_BosanaC wrote: Jedna od pametnijih stvari, definitivno :D

A sto se tice tvojih komentara na tom podforumu njih sam cijenio, cak sta vise i postovao. Ali Haqqo u meni jednostavno probudi nesto sasvim drugo :D
ma sve je udure ..
haqqo je dobar..
samo on udara odma... :D
ne okoliša... :-)
zato i probudi u tebi nešto sasvim drugo :D
*Unreal*

#611 Re: Za Komšića!!!

Post by *Unreal* »

Tomislav MO wrote:

A ti hvala Bogu svaki dan visis u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu, hodas po općinama razgovaras sa ljudima, pravis ankete i organizujes tribine za gradane... daj nemoj se provaljivati, sta ti znas uopste o sastavu stanovnistva?

To sto je kod tebe 95% jednog naroda sa slicnim razmisljanjima ne mora znacit da je tako i kod ostalih...
Last edited by *Unreal* on 02/10/2006 13:00, edited 1 time in total.
stickitout

Post by stickitout »

edikamedika wrote:
stickitout wrote:Sta je sad?? Jel demokratija ili nije, ima i Tomo pravo na svoje misljenje. To da Hrvati u Bosni imaju Hrvatske pasose, na to se ne osvrce puno. Pa kad budu Bosanci i Hercegovci i prestane ih samo bolit briga za BiH mozda Tomo i promjeni misljenje. Do tada nek se tjesi kontrom i separatistickom politikom koja mu je ni iz dzepa ni u dzep. To je demokratija po balkanski......znam ja nas, jeb'o ti nas. :D
Pa i vi bi mogli putovati Europom bez problema, isto kao i Hrvati, ali vama su drazi bradati naturalizirani Bosanci, al kaidini spavaci, vi ste izabrali.

Ne kuzim, okrecete se ka istoku i ljubujete sa istocnim fanaticima, a zelite da vas Europa prihvati kao svoje. Pa ne ide to tako. Kada Zlatko pohapsi alzirske teroriste, placete nad njihovom sudbinom.

Vi ste izabrali ;)
Majstore, pogrijesio si zvono totalno. To mi, vi, oni, to je na spratu ispod. :D Ali lijepo je da si se izjasnio.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Na vasu srecu ili zalost,Sarajevo nije Teheran :zzzz:
Tomislav MO

#614 Re: Za Komšića!!!

Post by Tomislav MO »

Murisno1 wrote: pa šta to imaju bošnjaci u Bosni a da ti kao hrvat u Bosni nemaš .. pa je vrijedno tolike borbe nekom HDZ retorikom koju eto i normalni ljudi iz hrvatske vide ..
Imaju kontrolu nad vladom Federacije, imaju izborni sustav da biraju hrvatske predstavnike, imaju mogućnosti i preglasati one koje Hrvati ipak izaberu, imaju kontrolu nad budžetom, a eto tu je i taj famozni kanal.
Vingo

Post by Vingo »

kobe_sa wrote:
zena wrote::(

Upravo sam cula da je Komsic rekao da ce se povuci ako bude zvanicno izabrani clan...pa da Parlament bira hrvatskog clana..bice to vele Ljubic, samo da se makne imj... Prenosim nesto sto je nalik tracu, helem, nisam sigurna, jer ga nisam ja licno cula...

:(
NECU DA SE PRAVIM PAMETAN , A STA SAM JA TRUBIO 5 ZADNJIH DANA :-)
A obrazlozenje bi bilo?
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

Opasno je, opasnoooo !!!!!!!! :D :D
shuriken

#617 Re: Za Kom¹iæa!!!

Post by shuriken »

Tomislav MO wrote:
vlado986 wrote:E dragi moji Bosanci,

kao Hrvat i katolik iz Zagreba koji cijeli ¾ivot ¾ivi u Zagrebu, i koji gaji tezu da se Hrvati tijekom cijelog rata trebali zajedno s Bo¹njacima boriti protiv Srba (to vrijedi ponajprije za Hrvate u Hercegovini), te da je Hrvatska izvr¹ila agresiju na BiH mogu reæi sljedeæe na izborne rezultate:

Ja sam jako navijao za Kom¹iæa iako nemam pravo glasa. Meni je drago ¹to æe on pobijediti za hrvatskog predstavnika u Predsjedni¹tvu BiH, makar je on izabran veæinom bo¹njaèkih glasova, i glasova Hrvata iz Bihaæa, Sarajeve i Tuzle i ostalih multnietnièkih sredina gdje nije bilo sukoba izmeðu Armije BiH i i hrvatskih postrojba.
To je lijepo ¹to si ti navijao, ali on ni u kojem sluèaju ne mo¾e biti hrvatski predstavnik. Njega su izabrali Bo¹njaci pa je zbog toga njihov, bo¹njaèki predstavnik. Mo¾da je po nacionalnosti Hrvat, ali onda maksimalno ¹to mo¾e biti je bo¹njaèki predstavnik iz reda hrvatskog naroda.

vlado986 wrote: Bosna i Hercegovina nije dr¾ava Ni Muslimana, ni Srba ni Hrvata veæ je to dr¾ava i Muslimana i Srba i Hrvata.
A po èemu je dr¾ava i Hrvata, osim na papiru?

Hrvati su u njoj ni¹ta ne pitaju, niti u vladi niti u predsjedni¹tvu, niti im se dozvoljavaju nacionalna prava.
Imaju jedino pravo da se demokratski sla¾u sa Bo¹njacima.

I ja bi onda trebao iæi na ukidanje RS? Za¹to? Da ¹irim bo¹njaèki entitet na 100% BiH?

Neka hvala, RS je sada jedina preostala brana unitarnoj BiH, neka nam dugo ¾ivi, imat æe svu podr¹ku Hrvata jer im ni¹ta drugo i nije preostalo.
nemoj tomislave mo
ici na ukidanje RS
naime, to nije u tvojoj moci

a jesi li pomogao u njenom stvaranju
to ja ne znam
ali tvoji prijatelji i istomisljenici jesu
kad su skontali da su im srbi samo privremeni neprijatelj
a muslimani vjekovni

steta da nije bilo foruma prije jedno 150 godina
pa da sa svojim stavovima budes moderan
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Tomislave, zahvali se Franji Tuđmanu što je omogućio ovakav sistem glasovanja, stavljajući svoj potpis u Dayton-u.
Sve je legitimno i legalno i ne vidim zašto Željko Komšić ne bi prestavljao sve građane u BiH.
To što ljudi na ovim prostorima vole da žive u torovima i da ih predstavlja njihov čobanin, stvar je opšte gluposti i neobrazovanja.
stickitout

Post by stickitout »

edikamedika wrote:

Vi ste izabrali ;)
Majstore fulio si zvono totalno!! :D Ta gospoda mi, vi, oni, su na spratu ispod mene :D :D Ali lijepo je od tebe sto si se izjasnio, onako demokratski ;)
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

car-x wrote:kad citam ove postove iz hercegovine nesto mi drago sto zaokruzih komsica.. ;)
I meni je na neki način drago što će Komšić htio ne htio ujediniti Hrvate.
edikamedika

Post by edikamedika »

stickitout wrote:
edikamedika wrote:

Vi ste izabrali ;)
Majstore, pogrijesio si zvono totalno. To mi, vi, oni, to je na spratu ispod. :D Ali lijepo je da si se izjasnio.
To mi vi oni su izabrali svi oni koji zaplakase nad sudbinom bradonja iz Alzira.

Jasno je sto govorim, i zasto govorim.

Necemo se praviti blesavi.
Goran_35

#622 Re: Za Komšića!!!

Post by Goran_35 »

Tomislav MO wrote:
dr.iver wrote: Komsica su izabrali glasaci iz Federacije. Medju njima ima i Srba i Hrvata i Bosnjaka. Ne mozes znati ko je za koga glasao.
dr.iver wrote: Ko se rodio, i radi i zivi u Bosni, a kaze da nije BIH njegova drzava, on je mentalno poremecen, neka potrazi strucnu pomoc...
Zar ja rekoh da BiH nije moja država? Gdje?
Za tebe Hrvat "nije Hrvat" ako vjeruje u ideju socialdemokratije? :roll: Pa jesi li ti svjestan sta govoris?Drugo za Komsica su glasali biraci koji koji uvjek glasaju za SDP! Medju njima imas raznih i Hrvata i Bosnjaka i Srba i mjesanih i ostalih.Vi ne mozete negirati rezultate demokratskog glasanja i to je zavrsena prica!

Glede podrske RS-u -ne samo da je sramno i licemjerno da Hrvati iz Hercegovine podrzavaju produkt Miloseviceve fasisticke politike,vec RS nije u interesu ni Zagrebu.Jer ako se slucajno odcjepe,Zagreb ne zeli da ima Srbiju pred svojim kapijama.To sto ti pricas,mozes objesiti macku o rep... :zzzz:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

edikamedika wrote:A ovo sto Tomislav govori, tako stvari stoje, to su cinjenice.

Hrvati su u velikoj vecini glasali za svoje predstavnike, a dobili su Zeljka Komsica. Na stranu sto sam ja za Komsica, jer ne vidim boljeg od njega, ali velika vecina Hrvata nije za njega.
Dakle, on ne moze predstavljati Hrvate u Predsjednistvu. Ili moze, preko ovih politickih igrica, ali tim potezom Bosnjaci su definitivno ostali bez podrske i zadnjeg Hrvata na planu ukidanja RS-a.

Ja osobno ne zelim zivjeti u unitarnoj BiH u kojoj ce se pod plastom gradjanske drzave stvarati islamska drzava, i naravno da mislim na presvucene salonske mladomuslimane iz Harisove i slicnih stranaka. I tako razmislja svaki Srbin i Hrvat u BiH. Pa da vidimo dokle ce to ici.
Hrvati nisu u velikoj vecini glasali za "svoje" predstavnike kako ti kazes. Ako si imalo pismen mogao si skontati da nakon sinosnjih rezulatata Hrvati su upravo glasali pola pola samo sto radikalni pojedinci ne mogu da se pomire sa tim. Sinocnji rezultati su upravo oni gdje su Hrvati vecina i pokazuju totalni poraz nacionalne retorike kao sto je tvoja. Ocito je da vi mislite da su samo podobni Hrvati tj. katolici iz Hercegovine a da je sve ostalo sljam pa su upravo tako razmisljajuci ti Hercegovacki velikani od politike unistili Posavske Hrvate. E pa vrijeme se promjenilo i napokon u predsjednistvu ce sjediti covjek kojem ce prije svega svaki Hrvat biti isti ali isto tako ce biti predsjednik svih gradjana BiH.
A sto se tice Islamske drzave svakog Hrvata iz Hercegovine i Srbina iz RS-a bi trebalo da je stid i sram da to pominje jer niti jedan Bosnjak nije napao niti dijelio Hrvtasku i Srbiju nego su upravo svi oni htjeli podjeliti BiH i ja se licno cudim da se nije pojavio puno radikalniji Islamski radikalizam.
Komsic ce biti predsjednik a vi onu spodobu od covjeka sa dva imena uzmite sebi pa nek vam on bude zakletva. Jebo covjeka koji ima dva imena i koji je sjedio na lijepim stolicama u dva rezima. Eto i Tompson vas je odjebao jer je skontao da niste vrijedni pjevanja. Pa sta vise da ti pricam.
Zeljko Komsic, predsjednik svih gradjana BiH a ko se ne smatra gradjaninom sto se mene tice nek se jebe.
Murisno1

#624 Re: Za Komšića!!!

Post by Murisno1 »

Tomislav MO wrote:
Murisno1 wrote: pa šta to imaju bošnjaci u Bosni a da ti kao hrvat u Bosni nemaš .. pa je vrijedno tolike borbe nekom HDZ retorikom koju eto i normalni ljudi iz hrvatske vide ..
Imaju kontrolu nad vladom Federacije, imaju izborni sustav da biraju hrvatske predstavnike, imaju mogućnosti i preglasati one koje Hrvati ipak izaberu, imaju kontrolu nad budžetom, a eto tu je i taj famozni kanal.
a odgovori mi na ovo :
šta tebi fali kao hrvatu u Bosni ?
šta nemaš a volio bi da imaš osim tog usranog kanala?
i sad glavno
što se Komšić ne žali na sve ovo što si ti gore naveo?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

vidis ,ja hocu da se prijavim komisiji..ja nisam hrvatica a glasala sam za Komsica..pa da pitam smijem li ja to?i vazi li moj glas sad?..i da mi daju liste za koga MORAM i SMIJEM glasat... :D :D
Post Reply