Da vjerovatno hoce da se odmorna potuce sa Sarom na 50m delfin. Sutra je finale u 13 sati po nasem vremenu.
BH Plivanje
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#601 Re: BH Plivanje
- konoplja
#602 Re: BH Plivanje
Pisali smo o tome vec na temi. Kineski savez naredio da se povuce jer isti dan kad se plivalo 200m delfin plivala se mjesovita stafeta gdje su Kinezi isli na svjetski rekord.
- hrasno38
#603 Re: BH Plivanje
- shalla
#604 Re: BH Plivanje
E čuj Tuka sinonim za neuspjeh
Srebro i bronza sa SP, malo li je jebem li ga
Srebro i bronza sa SP, malo li je jebem li ga
-
RJ57
#605 Re: BH Plivanje
tuka je najveći bh sportaš u baznim sportovima …. ono što je on napravio je golemo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- hrasno38
#607 Re: BH Plivanje
Pa ne znam da li je....Larisa Ceric ima isto sa svijetskih prvenstava srebro i bronzu ali ima i sa evropskih prvenstava 3 medalje a Tuka mislim da nema ni jednu. Ali naravno Tuka, Lana, Larisa, Denis Muhovic, Amel Mekic.....su napravili vrhunske rezultate koje niko ne smije niti moze da potcjenjuje.
-
RJ57
#608 Re: BH Plivanje
bazni sportovi su atletika, gimnastika i plivanje
- hrasno38
#609 Re: BH Plivanje
-
RJ57
#610 Re: BH Plivanje
za mene nije, a nisam tako nešto nikad čuo. uvijek je bila priča samo o atletici, gimnastici i plivanju
iako ovaj tvoj link tvrdi tako nešto ne mora značiti da je stvarno tako.
iako ovaj tvoj link tvrdi tako nešto ne mora značiti da je stvarno tako.
- hrasno38
-
RJ57
#612 Re: BH Plivanje
ja sam googlao i nisam našao nijedan vjerodostojan
kad je dječje SP?
kad je dječje SP?
- hrasno38
- konoplja
#614 Re: BH Plivanje
Ne znam za druge discipline, ali za Lanu ce ovo vjerovatno biti kao Beograd jer sumnjam da ce se Summer McInosh se pojaviti, a ona je jedina ispod 18, pored Lane, plivala u finalu delfina. Ne vjerujem da ce se neka nova pojaviti na ovom prvenstvu. Previse blizu je nedavnom svjetskom pa bi to bas iznenadjujuce bilo. A za Summer nema smisla da se dodje kada cura vec obara svjetske rekorde i medalje uzima. Mislim da je i za Lanu mozda bolje propustiti ali ovako ce moci reci da je juniorska svjetska prvakinja sto ce dobro zvucati sponzorima. Treba izvagati.
- hrasno38
#615 Re: BH Plivanje
Po dosadasnjim informacijama doci ce sve najbolje juniorke na svijetu ali jos uvijek nisu objavljeni finalni spiskovi. Lani je i te kako potrebno ovo takmicenje jer se na njemu nije nikada takmicila a to je njen uzrast i tu ce objektivno vidjeti gdje se nalazi u svijetu. Ponovit cu da Lana ima izvanredan trenerski staff koji odlicno zna sta njoj treba a sta ne treba i sad je otisla na Siera Nevadu ponovo da se nadise svjezeg vazduha i direktno ce iz Spanije u Izrael. Njen glavni cilj su OI a ovo su sve pripreman takmicenja gdje ce kako je i rekla na neka otici u TOP formi a na neka u losijoj formi ali dovoljno dobra da bude konkurentna. Njoj sad treba sto vise ozbiljnih takmicenja i fantasticno je sto je ove godine svjetski kup komppletan u Evropi u Oktobru i to ce plivati 99%. Ima onda Evropsko na 25m od 05-10.12 u Rumuniji i u Februaru radi OI ranije svjetsko u Dohi i to je to! Lana je u ovom trenutku 4 na svijetu na 200m delfin ali vrlo lako je mogla biti i treca i ove plivacice sa SP ce biti njene glavne konkurentkinje na OI. Svako takmicenje je skola i otklanjanje gresaka, popravljanje starta, izucavanje tehnike ostalih pplivacica a to Grahovac radi fantasticno ali i Damir sa njim. Polako strpljenja Lana ce tek u Januaru napuniti 18 godina i pred njom je jos puno puno plivanja sam neka je posluzi zdravljekonoplja wrote: ↑07/08/2023 16:49Ne znam za druge discipline, ali za Lanu ce ovo vjerovatno biti kao Beograd jer sumnjam da ce se Summer McInosh se pojaviti, a ona je jedina ispod 18, pored Lane, plivala u finalu delfina. Ne vjerujem da ce se neka nova pojaviti na ovom prvenstvu. Previse blizu je nedavnom svjetskom pa bi to bas iznenadjujuce bilo. A za Summer nema smisla da se dodje kada cura vec obara svjetske rekorde i medalje uzima. Mislim da je i za Lanu mozda bolje propustiti ali ovako ce moci reci da je juniorska svjetska prvakinja sto ce dobro zvucati sponzorima. Treba izvagati.
- konoplja
#616 Re: BH Plivanje
Prema svemu sto sam ja vidio Summer McInosh nece doci, a to je Lani jedina konkurencija. Ako nema Summer onda ne znam koje koristi ima. Lana je specijalista i pliva samo delfin, i to vecinom na 200 metera. Tako da nije bitno sto ce biti Eneli Jefimova jer Lana ne pliva prsno.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 17:09Po dosadasnjim informacijama doci ce sve najbolje juniorke na svijetu ali jos uvijek nisu objavljeni finalni spiskovi. Lani je i te kako potrebno ovo takmicenje jer se na njemu nije nikada takmicila a to je njen uzrast i tu ce objektivno vidjeti gdje se nalazi u svijetu. Ponovit cu da Lana ima izvanredan trenerski staff koji odlicno zna sta njoj treba a sta ne treba i sad je otisla na Siera Nevadu ponovo da se nadise svjezeg vazduha i direktno ce iz Spanije u Izrael. Njen glavni cilj su OI a ovo su sve pripreman takmicenja gdje ce kako je i rekla na neka otici u TOP formi a na neka u losijoj formi ali dovoljno dobra da bude konkurentna. Njoj sad treba sto vise ozbiljnih takmicenja i fantasticno je sto je ove godine svjetski kup komppletan u Evropi u Oktobru i to ce plivati 99%. Ima onda Evropsko na 25m od 05-10.12 u Rumuniji i u Februaru radi OI ranije svjetsko u Dohi i to je to! Lana je u ovom trenutku 4 na svijetu na 200m delfin ali vrlo lako je mogla biti i treca i ove plivacice sa SP ce biti njene glavne konkurentkinje na OI. Svako takmicenje je skola i otklanjanje gresaka, popravljanje starta, izucavanje tehnike ostalih pplivacica a to Grahovac radi fantasticno ali i Damir sa njim. Polako strpljenja Lana ce tek u Januaru napuniti 18 godina i pred njom je jos puno puno plivanja sam neka je posluzi zdravljekonoplja wrote: ↑07/08/2023 16:49
Ne znam za druge discipline, ali za Lanu ce ovo vjerovatno biti kao Beograd jer sumnjam da ce se Summer McInosh se pojaviti, a ona je jedina ispod 18, pored Lane, plivala u finalu delfina. Ne vjerujem da ce se neka nova pojaviti na ovom prvenstvu. Previse blizu je nedavnom svjetskom pa bi to bas iznenadjujuce bilo. A za Summer nema smisla da se dodje kada cura vec obara svjetske rekorde i medalje uzima. Mislim da je i za Lanu mozda bolje propustiti ali ovako ce moci reci da je juniorska svjetska prvakinja sto ce dobro zvucati sponzorima. Treba izvagati.
Mogla je lako biti treca, ali isto tako je mogla i vrlo vjerovatno bi bila peta da je kineski savez pustio Zhang Yufei da pliva. Lana je vjerovatno peta najbolja na svijetu.
- hrasno38
#617 Re: BH Plivanje
Moras nauciti jednu stvar kad se radi o individulanim sportovima gdje se mjeri vrijeme da se ne boris protiv suparnika nego protiv vremena tako da je uopste nebitno gdje ce ko doci vazno je da Lana potvrdi svoje najbolje isplivano vrijeme jer na to takmicenje kao sto je isama rekla nece otici u top formi ali nece otici ni nespremna. U 2023 godini Lana ima 4 vrijeme na svijetu na 200m delfin i prvo u Evropi i na 100 i na 200 delfin!!! Sto se tice rezultata svih vremena tu je jos daleko aali isto tako ne zaboravitee da se jedno vrijeme moglo plivati u specijanim kostimima kad su svi vrhunski plivaci poobarali strasno svjetske rekorde pa je onda to ukinuto a rezultati su ostali. BiH ima plivacicu svjetske klase koja se jos uvijek i te kako brusi tako da polako a svako takmicenje pogotovo ova velika su za nju zlatni rudnik.konoplja wrote: ↑07/08/2023 17:22Prema svemu sto sam ja vidio Summer McInosh nece doci, a to je Lani jedina konkurencija. Ako nema Summer onda ne znam koje koristi ima. Lana je specijalista i pliva samo delfin, i to vecinom na 200 metera. Tako da nije bitno sto ce biti Eneli Jefimova jer Lana ne pliva prsno.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 17:09
Po dosadasnjim informacijama doci ce sve najbolje juniorke na svijetu ali jos uvijek nisu objavljeni finalni spiskovi. Lani je i te kako potrebno ovo takmicenje jer se na njemu nije nikada takmicila a to je njen uzrast i tu ce objektivno vidjeti gdje se nalazi u svijetu. Ponovit cu da Lana ima izvanredan trenerski staff koji odlicno zna sta njoj treba a sta ne treba i sad je otisla na Siera Nevadu ponovo da se nadise svjezeg vazduha i direktno ce iz Spanije u Izrael. Njen glavni cilj su OI a ovo su sve pripreman takmicenja gdje ce kako je i rekla na neka otici u TOP formi a na neka u losijoj formi ali dovoljno dobra da bude konkurentna. Njoj sad treba sto vise ozbiljnih takmicenja i fantasticno je sto je ove godine svjetski kup komppletan u Evropi u Oktobru i to ce plivati 99%. Ima onda Evropsko na 25m od 05-10.12 u Rumuniji i u Februaru radi OI ranije svjetsko u Dohi i to je to! Lana je u ovom trenutku 4 na svijetu na 200m delfin ali vrlo lako je mogla biti i treca i ove plivacice sa SP ce biti njene glavne konkurentkinje na OI. Svako takmicenje je skola i otklanjanje gresaka, popravljanje starta, izucavanje tehnike ostalih pplivacica a to Grahovac radi fantasticno ali i Damir sa njim. Polako strpljenja Lana ce tek u Januaru napuniti 18 godina i pred njom je jos puno puno plivanja sam neka je posluzi zdravlje
Mogla je lako biti treca, ali isto tako je mogla i vrlo vjerovatno bi bila peta da je kineski savez pustio Zhang Yufei da pliva. Lana je vjerovatno peta najbolja na svijetu.
- konoplja
#618 Re: BH Plivanje
hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 17:39Moras nauciti jednu stvar kad se radi o individulanim sportovima gdje se mjeri vrijeme da se ne boris protiv suparnika nego protiv vremena tako da je uopste nebitno gdje ce ko doci vazno je da Lana potvrdi svoje najbolje isplivano vrijeme jer na to takmicenje kao sto je isama rekla nece otici u top formi ali nece otici ni nespremna. U 2023 godini Lana ima 4 vrijeme na svijetu na 200m delfin i prvo u Evropi i na 100 i na 200 delfin!!! Sto se tice rezultata svih vremena tu je jos daleko aali isto tako ne zaboravitee da se jedno vrijeme moglo plivati u specijanim kostimima kad su svi vrhunski plivaci poobarali strasno svjetske rekorde pa je onda to ukinuto a rezultati su ostali. BiH ima plivacicu svjetske klase koja se jos uvijek i te kako brusi tako da polako a svako takmicenje pogotovo ova velika su za nju zlatni rudnik.konoplja wrote: ↑07/08/2023 17:22
Prema svemu sto sam ja vidio Summer McInosh nece doci, a to je Lani jedina konkurencija. Ako nema Summer onda ne znam koje koristi ima. Lana je specijalista i pliva samo delfin, i to vecinom na 200 metera. Tako da nije bitno sto ce biti Eneli Jefimova jer Lana ne pliva prsno.
Ti kao da nisi mene citao na ovoj temi. Uostalom i razlog zasto se moze reci da je Lana podbacila na ovom svjetskom prvenstvu je jer nije isplivala svoje najbolje vrijeme. Cak je u finalu losije plivala nego u polufinalu, sto je nesto sto se ne smije desavati. Ostale konkurentkinje su sve popravile polufinalna vremena. A ovi izgovori da je se preforsirala u polufinalu su bezveze. Summer i Regan plivaju vise disciplina i jos vise se trose pa opet su bez problema isplivale i poboljsale rezultat. Prosla su 24 sata nakon polufinala to je dovoljno za oporavak za utrku na 200.
Problem Lane je sto za sada nema isplivano monstruozno vrijeme na 200 m delfin. Vrijeme u 03, 04, pa cak i 05 sekundi. McIntosh, Smith, Dekkers i Yufei sve imaju takva vremena. I nisu isplivana u specijalnim kostimima, oni su ukinuti ima vec deset godina i vise.
Ima 4 vrijeme na svijetu jer Yufei nije plivala, ali ako mislis da aktuelna olimpijska prvakinja na 200 m delfin i zena koja je na ovom prvenstvu u Japanu uzela zlato u delfinu na duplo kracoj dionici ne bi isplivala bolje, onda se dobro zavaravas.
Da je kineski savez dao zeleno svijetlo Yufei da pliva ja sam 99% siguran da bi ona isplivala brze od Lane i gurnula je na peto mjesto.
Ima Lana dobru sansu za medalju. Kineskinja stari i vjerovatno ce se umiroviti uskoro. Smith i Dekkers su u ranim 20tim, ali se mogu pobjediti, Ipak, dok Summer McIntosh pliva ja ne vidim medalju zlatnog sjaja oko vrata Lane Pudar.
- hrasno38
#619 Re: BH Plivanje
Jest sve to kad gledas iz perspektive gledaoca ali iz perpektive sportiste rijetko gdje ces naci da jedan vrhunski plivac na dva mitinga zaredom razvlajuje svoje rezultate. Lana je u TOP formi bila na evropskom juniorskom a u Japanu ni pod razno nije mogla da bude u takvoj formi. Prvo fakticki je iz Beeograda uskocila u avion i otisla u Japan, drugo vremenaska razlika se ne moze pobjediti za par dana, trece ja ne zanm da li treba da nacrtam ali Lana se priprema za OI i to je jedna veoma ozbiljan program i citava studija u kojoj su tacno definirana mjesta na kojimaa se popravljuju rezultati a na kojima se stice iskustvo. Uopste nije bitno da li je Lana 4 ili 5 ili 6 na svijetu...ona je sa 17 godina medju 8 najboljih plivacica na svijetu i po godinama je samo sa njom ista kaanadjanka a sve ostale su starije minimalno dvije godine. Ovo sto ti pises je najbolji primjer kako izgledaju nerealna navijacka ocekivanja ponesena dosadasnjim usspjesima.konoplja wrote: ↑07/08/2023 18:08hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 17:39
Moras nauciti jednu stvar kad se radi o individulanim sportovima gdje se mjeri vrijeme da se ne boris protiv suparnika nego protiv vremena tako da je uopste nebitno gdje ce ko doci vazno je da Lana potvrdi svoje najbolje isplivano vrijeme jer na to takmicenje kao sto je isama rekla nece otici u top formi ali nece otici ni nespremna. U 2023 godini Lana ima 4 vrijeme na svijetu na 200m delfin i prvo u Evropi i na 100 i na 200 delfin!!! Sto se tice rezultata svih vremena tu je jos daleko aali isto tako ne zaboravitee da se jedno vrijeme moglo plivati u specijanim kostimima kad su svi vrhunski plivaci poobarali strasno svjetske rekorde pa je onda to ukinuto a rezultati su ostali. BiH ima plivacicu svjetske klase koja se jos uvijek i te kako brusi tako da polako a svako takmicenje pogotovo ova velika su za nju zlatni rudnik.![]()
![]()
Ti kao da nisi mene citao na ovoj temi. Uostalom i razlog zasto se moze reci da je Lana podbacila na ovom svijetskom prvenstvu je jer nije isplivala svoje najbolje vrijeme. Cak je u finalu losije plivala nego u polufinalu, sto je nesto sto se ne smije desavati. Ostale konkurentkinje su sve popravile polufinalna vremena. A ovi izgovori da je se preforsirala u polufinalu su bezveze. Summer i Regan plivaju vise disciplina i jos vise se trose pa opet su bez problema isplivala i poboljsale rezultat. Prosla su 24 sata nakon polufinala to je dovoljno za oporavak za utrku od 200 m.
Problem Lane je sto za sada nema isplivano monstruozno vrijeme na 200 m delfin. Vrijeme u 03, 04, pa cak i 05 sekundi. McIntosh, Smith, Dekkers i Yufei sve imaju takva vremena. I nisu isplivana u specijalnim kostimima, oni su ukinuti ima vec deset godina i vise.
Ima 4 vrijeme na svijetu jer Yufei nije plivala, ali ako mislis da aktuelna olimpijska prvakinja na 200 m delfin i zena koja je na ovom prvenstvu u Japanu uzela zlato u delfinu na duplo kracoj dionici ne bi isplivala bolje, onda se dobro zavaravas.
Da je kineski savez dao zeleno svijetlo Yufei da pliva ja sam 99% siguran da bi ona isplivala brze od Lane i gurnula je na peto mjesto.
Ima Lana dobru sansu za medalju. Kineskinja stari i vjerovatno ce se umiroviti uskoro. Smith i Dekkers su u ranim 20tim, ali se mogu pobjediti, Ipak, dok Summer McIntosh pliva ja ne vidim medalju zlatnog sjaja oko vrata Lane Pudar.
I cisto da znas prva dva mjesta ili rekorda su postignuta 2009 godine kada se plivalo u tim kostimima i drze ih Zige Liu 2:01:81 i Jess Schipper 2:03.41....poslije njih idu rezultati postignuti od 2021 pa na ovamo. I obe su te rezultate postigle sa 20 i sa 22 godine zato kazem polako onaj ko ludo obara vremena na kraju zavrsi najcesce svooju karijeru na doping kontroli. Onaj ko se bavio plivanjem zna i te kako sta znaci skinuti koju stotinku kad imas vec dobar rezultat i koliko tu treba treninga i ispravljanja tehnike do najsitnijih detalja.
Ja vidis ne ocekujem od Lane medalju na OI nego upravo 4-5 mjesto sto bi meni bilo sasvim realno ali zato na OI 4 godine poslije i te kako i to zlato ili srebro!
- konoplja
#620 Re: BH Plivanje
E vidis, to je greska Laninog tima jer je bila u top formi na juniorskom evropskom, a Lana prvakinja na seniorskom nivou. Trebala je biti u top formi u Japanu, a ne u Beogradu. Tako bi vidjela gdje istinski stoji.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 18:22Jest sve to kad gledas iz perspektive gledaoca ali iz perpektive sportiste rijetko gdje ces naci da jedan vrhunski plivac na dva mitinga zaredom razvlajuje svoje rezultate. Lana je u TOP formi bila na evropskom juniorskom a u Japanu ni pod razno nije mogla da bude u takvoj formi. Prvo fakticki je iz Beeograda uskocila u avion i otisla u Japan, drugo vremenaska razlika se ne moze pobjediti za par dana, trece ja ne zanm da li treba da nacrtam ali Lana se priprema za OI i to je jedna veoma ozbiljan program i citava studija u kojoj su tacno definirana mjesta na kojimaa se popravljuju rezultati a na kojima se stice iskustvo. Uopste nije bitno da li je Lana 4 ili 5 ili 6 na svijetu...ona je sa 17 godina medju 8 najboljih plivacica na svijetu i po godinama je samo sa njom ista kaanadjanka a sve ostale su starije minimalno dvije godine. Ovo sto ti pises je najbolji primjer kako izgledaju nerealna navijacka ocekivanja ponesena dosadasnjim usspjesima.konoplja wrote: ↑07/08/2023 18:08
![]()
![]()
Ti kao da nisi mene citao na ovoj temi. Uostalom i razlog zasto se moze reci da je Lana podbacila na ovom svijetskom prvenstvu je jer nije isplivala svoje najbolje vrijeme. Cak je u finalu losije plivala nego u polufinalu, sto je nesto sto se ne smije desavati. Ostale konkurentkinje su sve popravile polufinalna vremena. A ovi izgovori da je se preforsirala u polufinalu su bezveze. Summer i Regan plivaju vise disciplina i jos vise se trose pa opet su bez problema isplivala i poboljsale rezultat. Prosla su 24 sata nakon polufinala to je dovoljno za oporavak za utrku od 200 m.
I cisto da znas prva dva mjesta ili rekorda su postignuta 2009 godine kada se plivalo u tim kostimima i drze ih Zige Liu 2:01:81 i Jess Schipper 2:03.41....poslije njih idu rezultati postignuti od 2021 pa na ovamo. I obe su te rezultate postigle sa 20 i sa 22 godine zato kazem polako onaj ko ludo obara vremena na kraju zavrsi najcesce svooju karijeru na doping kontroli. Onaj ko se bavio plivanjem zna i te kako sta znaci skinuti koju stotinku kad imas vec dobar rezultat i koliko tu treba treninga i ispravljanja tehnike do najsitnijih detalja.
Ja vidis ne ocekujem od Lane medalju na OI nego upravo 4-5 mjesto sto bi meni bilo sasvim realno ali zato na OI 4 godine poslije i te kako i to zlato ili srebro!
Sto se vremenske razlike tice... I to je glupost. Prvo, otisla je tamo sedmicu prije pocetka prvenstva, drugo 200 metara delfin je bilo sedmicu poslje otvaranja. Dvije sedmice je sasvim dovoljno da priviknuti se. Trece, sve to se moze reci za ostale koji dolaze preko svijeta. Jedino nije utjecalo na Japanke, Kineskinje i Australke.
Sto se rezultata tice, Summer McInosth je u ovom aktualnom finalu postavila svoje najbolje vrijeme 2:04.06. Regan Smith je isplivala 2:03.87 u Junu ove godine, a Dekkers je plivala 02:05.26 takodjer u Junu ove godine.
To su sve vremena dobro bolja od Laninih, pogotovo McIntosh i Smith. Tesko ce to biti uhvatiti. Ja bih volio, ali tesko... pogotvo jer dobro znas kako se tesko skidaju stotinke. Dekkers mozda uhvati, ali Summer i Smith tesko.
I dobro si optimistican ako mislis da Lana moze uzeti zlato pored McIntosh.
Ali ove tvoje insuacije da se mala od 16 godina, Summer Mcintosh, dopinguje... grozno. Stvarno grozno.
-
RJ57
#621 Re: BH Plivanje
@konoplja….. čovječe ti se raspravljaš sa gluhonijemim slijepcem koji (kada su lana i plivanje u pitanju) neće da vidi relnost nego živi u svome pomjerenom svijetu. nema vajde ….
apropo nastupa, lana mora tu plivati zbog saveza i love. i popovici je prošle godine iz sličnih razloga nastupio.
apropo nastupa, lana mora tu plivati zbog saveza i love. i popovici je prošle godine iz sličnih razloga nastupio.
- hrasno38
#622 Re: BH Plivanje
Naravno da je bila u TOP formi na evropskom juniorskom jer im je to bio cilj a ponavljam svjetsko samo jos jedno iskustvo pogootovo sto ce sljedece svjetsko koje ce se odrrzati u Dohi doci relativno brzo u Februaru mjesecu. Vi necete da shvatite neke stvari a to je da Lanin tim Lanu uopste ne forsira na seniorske rezultate i medalje zato sto ne zele da joj prave opterecenje prije nego za to dodje optimalno i realno vrijeme.konoplja wrote: ↑07/08/2023 18:34E vidis, to je greska Laninog tima jer je bila u top formi na juniorskom evropskom, a Lana prvakinja na seniorskom nivou. Trebala je biti u top formi u Japanu, a ne u Beogradu. Tako bi vidjela gdje istinski stoji.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 18:22
Jest sve to kad gledas iz perspektive gledaoca ali iz perpektive sportiste rijetko gdje ces naci da jedan vrhunski plivac na dva mitinga zaredom razvlajuje svoje rezultate. Lana je u TOP formi bila na evropskom juniorskom a u Japanu ni pod razno nije mogla da bude u takvoj formi. Prvo fakticki je iz Beeograda uskocila u avion i otisla u Japan, drugo vremenaska razlika se ne moze pobjediti za par dana, trece ja ne zanm da li treba da nacrtam ali Lana se priprema za OI i to je jedna veoma ozbiljan program i citava studija u kojoj su tacno definirana mjesta na kojimaa se popravljuju rezultati a na kojima se stice iskustvo. Uopste nije bitno da li je Lana 4 ili 5 ili 6 na svijetu...ona je sa 17 godina medju 8 najboljih plivacica na svijetu i po godinama je samo sa njom ista kaanadjanka a sve ostale su starije minimalno dvije godine. Ovo sto ti pises je najbolji primjer kako izgledaju nerealna navijacka ocekivanja ponesena dosadasnjim usspjesima.
Sto se vremenske razlike tice... I to je glupost. Prvo, otisla je tamo sedmicu prije pocetka prvenstva, drugo 200 metara delfin je bilo sedmicu poslje otvaranja. Dvije sedmice je sasvim dovoljno da priviknuti se. Trece, sve to se moze reci za ostale koji dolaze preko svijeta. Jedino nije utjecalo na Japanke, Kineskinje i Australke.
Sto se rezultata tice, Summer McInosth je u ovom aktualnom finalu postavila svoje najbolje vrijeme 2:04.06. Regan Smith je isplivala 2:03.87 u Junu ove godine, a Dekkers je plivala 02:05.26 takodjer u Junu ove godine.
To su sve vremena dobro bolja od Laninih, pogotovo McIntosh i Smith. Tesko ce to biti uhvatiti. Ja bih volio, ali tesko... pogotvo jer dobro znas kako se tesko skidaju stotinke. Dekkers mozda uhvati, ali Summer i Smith tesko.
Ali ove tvoje insuacije da se mala od 16 godina, Summer Mcintosh, dopinguje... grozno. Stvarno grozno.
Sto se tice vremenske razlike uopste nije glupost otidji pa ces vidjeti kako ces se osjecati i nakon mjesec dana.
Sto se tice zlata za kojiema su vidim vecini zinule guzice ona nisu uopste stavljena pred Lanu kao imperativ u ovom trenutku. Imperativ je bio zabetonirati rezultate na evropskom juniorskom, imperativ ce biti uzeti neku od medalja na svjetskom juniorskom, imperativ ce biti ponovo uzeti medalju na evropskom seniorskom na 25m a cilj svih tih takmicenja je sto bolja pripremljenost za OI gdje se opet nece postaviti imperativ za medalje aali ce se svakako boriti za njih. Lana ne moze sigurno do OI stici rezultat mlade kanadjanke i to je svima jasno i to nije sporno kao sto niko jos dugo godina nece oboriti svjetski rekord kineskinje ali ce ti rezultati ici polako prema dole onako kako i treba da se ispravno sportsita razvija. Goran ne zeli da Lana dodje u fazu da joj rezultat bude opterecenje i da pocne radi njega da se udara nekakvim hemijsim sredstvima koja koriste mnogi plivaci da bi dosli do cilja a onda sjebu zdravlje za sva vremena.
Bilo sam dugo u plivanju, Lanu pratim od malih nogu i BH plivanje, sin mi je bio plivac i ovo sto pisem ne pisem iz onoga sto sam procitao po portalima nego iz vlastitog iskustva kojeg sam proveo u plivanju i vidio sve i svasta.
Meni rezultati od kanadjanke stvaraju sumnju jer ih precesto skida za svoje godine ali ne znaci da sam u pravu ali sumnjat imam pravo. A evo ti malo retrospektiva u kojoj mozes vidjeti plivanja Summer pa mi reci da joj rezultati nisu malo cudni...
https://www.worldaquatics.com/swimming/ ... c7eeec2a0c
- hrasno38
#623 Re: BH Plivanje
Vidi papak kuci svojoj pa tako ragovaraj. Ja nisam nikoga ovdje uvrijedio zato sto drugacije pise od meneRJ57 wrote: ↑07/08/2023 20:37 @konoplja….. čovječe ti se raspravljaš sa gluhonijemim slijepcem koji (kada su lana i plivanje u pitanju) neće da vidi relnost nego živi u svome pomjerenom svijetu. nema vajde ….
- konoplja
#624 Re: BH Plivanje
Nema smisla da je Evropsko juniorsko cilj kad si prvak Evrope na seniorskom levelu. Jos pri tom najvece i najprestiznije natjecanje godine je Svjetsko prvenstvo koje se odrzava par sedmica nakon juniorskog. Velika greska tima ako je to cilj bio. Ali nije to bio cilj, a znamo jer je Lana sama medijima rekla da je cilj ove godine bilo Svjetsko prvenstvo, ali nije formu dobro tempirala pa je svoje najbolje vrijeme ostvarila u Beogradu, a ne u Japanu.hrasno38 wrote: ↑07/08/2023 22:45Naravno da je bila u TOP formi na evropskom juniorskom jer im je to bio cilj a ponavljam svjetsko samo jos jedno iskustvo pogootovo sto ce sljedece svjetsko koje ce se odrrzati u Dohi doci relativno brzo u Februaru mjesecu. Vi necete da shvatite neke stvari a to je da Lanin tim Lanu uopste ne forsira na seniorske rezultate i medalje zato sto ne zele da joj prave opterecenje prije nego za to dodje optimalno i realno vrijeme.konoplja wrote: ↑07/08/2023 18:34
E vidis, to je greska Laninog tima jer je bila u top formi na juniorskom evropskom, a Lana prvakinja na seniorskom nivou. Trebala je biti u top formi u Japanu, a ne u Beogradu. Tako bi vidjela gdje istinski stoji.
Sto se tice vremenske razlike uopste nije glupost otidji pa ces vidjeti kako ces se osjecati i nakon mjesec dana.
Sto se tice zlata za kojiema su vidim vecini zinule guzice ona nisu uopste stavljena pred Lanu kao imperativ u ovom trenutku. Imperativ je bio zabetonirati rezultate na evropskom juniorskom, imperativ ce biti uzeti neku od medalja na svjetskom juniorskom, imperativ ce biti ponovo uzeti medalju na evropskom seniorskom na 25m a cilj svih tih takmicenja je sto bolja pripremljenost za OI gdje se opet nece postaviti imperativ za medalje aali ce se svakako boriti za njih. Lana ne moze sigurno do OI stici rezultat mlade kanadjanke i to je svima jasno i to nije sporno kao sto niko jos dugo godina nece oboriti svjetski rekord kineskinje ali ce ti rezultati ici polako prema dole onako kako i treba da se ispravno sportsita razvija. Goran ne zeli da Lana dodje u fazu da joj rezultat bude opterecenje i da pocne radi njega da se udara nekakvim hemijsim sredstvima koja koriste mnogi plivaci da bi dosli do cilja a onda sjebu zdravlje za sva vremena.
Bilo sam dugo u plivanju, Lanu pratim od malih nogu i BH plivanje, sin mi je bio plivac i ovo sto pisem ne pisem iz onoga sto sam procitao po portalima nego iz vlastitog iskustva kojeg sam proveo u plivanju i vidio sve i svasta.
Meni rezultati od kanadjanke stvaraju sumnju jer ih precesto skida za svoje godine ali ne znaci da sam u pravu ali sumnjat imam pravo. A evo ti malo retrospektiva u kojoj mozes vidjeti plivanja Summer pa mi reci da joj rezultati nisu malo cudni...
https://www.worldaquatics.com/swimming/ ... c7eeec2a0c
A to da tim ne stvara nikakav pritisak i da su oni totalno opusteni je po pitanju rezultata je takodjer glupost. Pa sam Grahovac je rekao da je jedini on rekao da Lana moze uzeti Evropsko zlato, a takodjer je rekao da zeli da uzmu medalju u Parizu. Ako to nije pritisak, sta je onda?Glavni cilj je svakako Svjetsko prvenstvo i naravno da jurim normu za Olimpijske igre u Parizu", istakla je Lana.
https://una.ba/sport/ostali-sportovi/pu ... r-rezultat
U plivanju nije nesto nevidjeno da djevojke od 15/16 godina osvajaju zlatne medalje i postavljaju svjetske. Evo sad to cini Summer McInotosh, prije nje 2016. godine u Riju je to uradila Penny Oleksiak, a 2012. u Londonu velika Katie Ledecky i Ruta Meilutyte.Pred nama su pripreme za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Želimo da Lana kroz dvije godine bude u piku forme i donese BiH prvu, istorijsku olimpijsku medalju. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome i da ćemo imati podršku svih nadležnih institucija, jer mislim da ljudi nisu ni svjesni kakav, ne samo plivački, već generalno sportski biser imamo – naglasio je Grahovac.
https://padrino.ba/vijesti/goran-grahov ... m-pripada/
-
RJ57
#625 Re: BH Plivanje
oni ili ne znaju najbolje tempirati formu ili lana bolje pliva kad nema pritiska ili nešto treće što mi ne vidimo/znamo. postoji milion faktora koji mogu sjebati jedan nastup