Imam sina, ne ide jos u skolu. Imam i svaki mjesec koliko hoces planskih kao i neplanskih izdataka, ali to ne mijenja nista od mog prethodnog posta niti vidim kakve to veze ima?i agree wrote: ↑14/06/2020 16:05Imas li djete koje ide u skolu i koje hoce da se igra novim igrama a pritom da vracas pare za kredit od stana i zivis od postenog posla?Ocigledno da nemas cim ovako pises...arnes_king wrote: ↑14/06/2020 12:21
Zato bar ono sto kupim i odigram. Dok sam skidao s neta imao igara na desetine ali skoro nista nisam igrao.
Sve sa normalnim i postenim poslom iz Bosne. Ne kupujem svaki dan igre, ako je dobar popust za nesto sto cu igrati tad kupim. A ove po stoju sto platim to jednom u nekoliko mjeseci, koliko mi treba da i odigram takvu igru. Al ne, daj ti Bosnji da sve ima prvi dan a onda kuka.
Nemam ni kredit niti cu ga kad imati i sami ste sebi krivi sto uzmete kredit pa se uvalite u probleme. Da, moze se zivjeti normalan zivot i uspjeti i bez kredita, puno lakse nego sa. Treba biti svjestan da uzimanje kredita napravi finansijski problem a nikako ga ne rijesi.
Na kraju krajeva, gaming je luksuz a ne osnovna potreba.
P.S. i ja sam ranije piratizirao i razmisljao isto, sve dok nisam poceo kupovati i shvatio da taj sistem nije onakav kakvim sam ga zamislio. Ne kazem ti nista zbog tog sto skidas igre, ali kazem da se moze i legalno igrati bez da ima neki bas poseban uticaj na finansije, samo treba biti realan i gledati kako i sta se moze a ne de mi svaku igru po launchu odmah...