PlayStation 5 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#601 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

i agree wrote: 14/06/2020 16:05
arnes_king wrote: 14/06/2020 12:21
Zato bar ono sto kupim i odigram. Dok sam skidao s neta imao igara na desetine ali skoro nista nisam igrao.

Sve sa normalnim i postenim poslom iz Bosne. Ne kupujem svaki dan igre, ako je dobar popust za nesto sto cu igrati tad kupim. A ove po stoju sto platim to jednom u nekoliko mjeseci, koliko mi treba da i odigram takvu igru. Al ne, daj ti Bosnji da sve ima prvi dan a onda kuka.
Imas li djete koje ide u skolu i koje hoce da se igra novim igrama a pritom da vracas pare za kredit od stana i zivis od postenog posla?Ocigledno da nemas cim ovako pises...
Imam sina, ne ide jos u skolu. Imam i svaki mjesec koliko hoces planskih kao i neplanskih izdataka, ali to ne mijenja nista od mog prethodnog posta niti vidim kakve to veze ima?

Nemam ni kredit niti cu ga kad imati i sami ste sebi krivi sto uzmete kredit pa se uvalite u probleme. Da, moze se zivjeti normalan zivot i uspjeti i bez kredita, puno lakse nego sa. Treba biti svjestan da uzimanje kredita napravi finansijski problem a nikako ga ne rijesi.

Na kraju krajeva, gaming je luksuz a ne osnovna potreba.

P.S. i ja sam ranije piratizirao i razmisljao isto, sve dok nisam poceo kupovati i shvatio da taj sistem nije onakav kakvim sam ga zamislio. Ne kazem ti nista zbog tog sto skidas igre, ali kazem da se moze i legalno igrati bez da ima neki bas poseban uticaj na finansije, samo treba biti realan i gledati kako i sta se moze a ne de mi svaku igru po launchu odmah...
skafiskafsnjak

#602 Re: PlayStation 5 - all about

Post by skafiskafsnjak »

I must say, a disagree with you i agree

Pa nisam otisao prije 20 godina jbt.

Ne kazem ja da ne trebas skidati sa torrenta, skidao sam i ja. Ako zelim online da igram, kupiovao sam origi i et. Nego je glupa prica skupo ovo ono... Zato kazem, niko te ne tjera.
i agree

#603 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

arnes_king wrote: 14/06/2020 16:15
i agree wrote: 14/06/2020 16:05
arnes_king wrote: 14/06/2020 12:21
Zato bar ono sto kupim i odigram. Dok sam skidao s neta imao igara na desetine ali skoro nista nisam igrao.

Sve sa normalnim i postenim poslom iz Bosne. Ne kupujem svaki dan igre, ako je dobar popust za nesto sto cu igrati tad kupim. A ove po stoju sto platim to jednom u nekoliko mjeseci, koliko mi treba da i odigram takvu igru. Al ne, daj ti Bosnji da sve ima prvi dan a onda kuka.
Imas li djete koje ide u skolu i koje hoce da se igra novim igrama a pritom da vracas pare za kredit od stana i zivis od postenog posla?Ocigledno da nemas cim ovako pises...
Imam sina, ne ide jos u skolu. Imam i svaki mjesec koliko hoces planskih kao i neplanskih izdataka, ali to ne mijenja nista od mog prethodnog posta niti vidim kakve to veze ima?

Nemam ni kredit niti cu ga kad imati i sami ste sebi krivi sto uzmete kredit pa se uvalite u probleme. Da, moze se zivjeti normalan zivot i uspjeti i bez kredita, puno lakse nego sa. Treba biti svjestan da uzimanje kredita napravi finansijski problem a nikako ga ne rijesi.

Na kraju krajeva, gaming je luksuz a ne osnovna potreba.

P.S. i ja sam ranije piratizirao i razmisljao isto, sve dok nisam poceo kupovati i shvatio da taj sistem nije onakav kakvim sam ga zamislio. Ne kazem ti nista zbog tog sto skidas igre, ali kazem da se moze i legalno igrati bez da ima neki bas poseban uticaj na finansije, samo treba biti realan i gledati kako i sta se moze a ne de mi svaku igru po launchu odmah...
na kraju krajeva pises iz svog ugla to isto sad da pise ronaldo i cudi se kako svi ne vozaju ferarije...
nema smisla polemisat...
skafiskafsnjak

#604 Re: PlayStation 5 - all about

Post by skafiskafsnjak »

i agree wrote: 14/06/2020 16:27
na kraju krajeva pises iz svog ugla to isto sad da pise ronaldo i cudi se kako svi ne vozaju ferarije...
nema smisla polemisat...
Jel ti trebas onda ukrast Ferarija ako ga ne mozes platiti?
Skidanje igara preko torrenta je nesto kao kradja
i agree

#605 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

skafiskafsnjak wrote: 14/06/2020 16:22 I must say, a disagree with you i agree

Ne kazem ja da ne trebas skidati sa torrenta, skidao sam i ja. Ako zelim online da igram, kupiovao sam origi i et. Nego je glupa prica skupo ovo ono... Zato kazem, niko te ne tjera.
Normalno da mene niko i ne tjera jer ja ne igram ali kad dodje malac i kaze drugovi imaju to i to hocu i ja hajde mu ne kupi....
Ja sam samo rekao da su generalno nove igre jako skupe za nas standard i 100% sam siguran da ne grijesim...
i agree

#606 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

skafiskafsnjak wrote: 14/06/2020 16:28
i agree wrote: 14/06/2020 16:27
nema smisla polemisat...
Jel ti trebas onda ukrast Ferarija ako ga ne mozes platiti?
Skidanje igara preko torrenta je nesto kao kradja
Citav svijet tako krade sto osuđivat samo jednog?Pa svakom je draze ustekat 100km za nesto drugo nego dat za igru nemoj da se lazemo....
skafiskafsnjak

#607 Re: PlayStation 5 - all about

Post by skafiskafsnjak »

i agree wrote: 14/06/2020 16:29

Normalno da mene niko i ne tjera jer ja ne igram ali kad dodje malac i kaze drugovi imaju to i to hocu i ja hajde mu ne kupi....
Ja sam samo rekao da su generalno nove igre jako skupe za nas standard i 100% sam siguran da ne grijesim...
Jebe se EA games za BiH i njen standard...i drugim izdavacima. Njima je bitno sta su ulozili i kako da to vrate i zarade...

Ne znam, glupo mi je raspravljati. Ne kazem da ne skidas, ali glupo je opravdavati skidanje s torenta.
Da li bi ti volio dzabe za nekoga raditi?

Dobro ti je poredjenje za Ferari....sto ga ne ukrades?
i agree

#608 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

skafiskafsnjak wrote: 14/06/2020 16:31
i agree wrote: 14/06/2020 16:29

Jebe se EA games za BiH i njen standard...i drugim izdavacima. Njima je bitno sta su ulozili i kako da to vrate i zarade...

Ne znam, glupo mi je raspravljati. Ne kazem da ne skidas, ali glupo je opravdavati skidanje s torenta.
Da li bi ti volio dzabe za nekoga raditi?
Pa vec radim dzaba jer ovaj posao se vani placa duplo vise...
arnes_king

#609 Re: PlayStation 5 - all about

Post by arnes_king »

Pa vani imas ne duplo nego 3 puta vise troskova. Da se nadovezem na tvoj odgovor meni, nisam ja nikakav bogatas, zivim normalan zivot srednje klase.

Nego odosmo daleko off-topic, dajte sta vezano za PS5 :mrgreen:
skafiskafsnjak

#610 Re: PlayStation 5 - all about

Post by skafiskafsnjak »

i agree wrote: 14/06/2020 16:32 Pa vec radim dzaba jer ovaj posao se vani placa duplo vise...
Pa idi vani i radi za duplo.
Kao sto rekoh , boli izdavaca kakva je tvoja ili moja situacija. To ne opravdava "kradju" i to je to. Skidaj i dalje, normalno da ces skidati.
Ali samo kazem, glupo je opravdavati.... Ronaldu se moze da ima Ferarija, Bugatija i kurce palce... To ne opravdava da ih ja ukradem.
i agree

#611 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

skafiskafsnjak wrote: 14/06/2020 16:39
i agree wrote: 14/06/2020 16:32 Pa vec radim dzaba jer ovaj posao se vani placa duplo vise...
Pa idi vani i radi za duplo.
Kao sto rekoh , boli izdavaca kakva je tvoja ili moja situacija. To ne opravdava "kradju" i to je to. Skidaj i dalje, normalno da ces skidati.
Ali samo kazem, glupo je opravdavati.... Ronaldu se moze da ima Ferarija, Bugatija i kurce palce... To ne opravdava da ih ja ukradem.
necu fino mi odavde kukat :lol:
i agree

#612 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

arnes_king wrote: 14/06/2020 16:37 Pa vani imas ne duplo nego 3 puta vise troskova. Da se nadovezem na tvoj odgovor meni, nisam ja nikakav bogatas, zivim normalan zivot srednje klase.

Nego odosmo daleko off-topic, dajte sta vezano za PS5 :mrgreen:
jebiga nisam ni ja bogatas ali mi valja kupit djetetu novi telefon,novo biciklo,placam stan na moru stan ovde,valja zivit,nema se..... :lol:
jos na to mi samo fali sad ps5 i igre
Tabakmalac

#613 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Tabakmalac »

Najjači su mi ovi moralisti koji upravljaju tuđim parama a ne znaju ni o svojim vodit računa. Ako nemaš za igre, šta ti mi možemo.. fataj se posla onda.

Ako hoćeš pirateriju, imaš PC. Hoćeš konzolu? Onda se spremi davati pare na digitalne ili fizičke / originalne kopije.
Last edited by Tabakmalac on 14/06/2020 16:58, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#614 Re: PlayStation 5 - all about

Post by skafiskafsnjak »

Tabakmalac wrote: 14/06/2020 16:55 Najjači su mi ovi moralisti koji upravljaju tuđim parama a ne znaju ni o svojim vodit računa. Ako nemaš za igre, šta ti mi možemo.. fataj se posla onda.
Pa i lopovi pljackaju i kradu jer nemaju :D
i agree

#615 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

Tabakmalac wrote: 14/06/2020 16:55 Najjači su mi ovi moralisti koji upravljaju tuđim parama a ne znaju ni o svojim vodit računa. Ako nemaš za igre, šta ti mi možemo.. fataj se posla onda.

Ako hoćeš pirateriju, imaš PC. Hoćeš konzolu? Onda se spremi davati pare na digitalne ili fizičke / originalne kopije.
tako je,bravo nek si im reko :lol:
Tabakmalac

#616 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Tabakmalac »

i agree wrote: 14/06/2020 16:59

Kontekst ti nije najjača strana, prvenstveno se misli na tebe druškane.
i agree

#617 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

Tabakmalac wrote: 14/06/2020 17:05
i agree wrote: 14/06/2020 16:59

Kontekst ti nije najjača strana, prvenstveno se misli na tebe druškane.
:lol:
znam nego te malo zajebavam ali ne kontas :lol:
Shiba

#618 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Shiba »

Najgori su oni što kupe konzolu pa kukaju kako su igre skupe. :lol:

Ja sam na PS3 (i prethodnim) piratizovao sve uzduž i poprijeko. Igrao ili ne igrao - skini, nek' ima. Onda kupio PS4 u nadi da će piraterija da zaživi. Kupim jednu igru za €5, drugu za €7, treću za €20, platim PS Plus, sve čekajući pirateriju, a nje ni za lijeka. Onda vidim remaster igre za PS3 za sitne pare pa kupim, kontam izigrao sam se, halal bilo. Evo sad gledam šta da brišem sa diska, imam 2 TB original igara, fali mi prostora da probam ovaj Star Wars Battlefront što je džaba ovaj mjesec. Nikad nisam kupio igru prvog dana ni napravio preorder, nego vazda na nekoj akciji ili sniženju.

Znam da da je nama teško halaliti se s piraterijom, ali doći će i to na svoje. Jest ono džabno najisplativije, tu nema rasprave, ali igre fakat nisu skupe. Na kraju krajeva, nema drugog oblika zabave koji može da ponudi desetine (ili stotine) sati ćejfa za tako sitne pare.
i agree

#619 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

ma kakvi skupe dzaba,pusti ove luzere....
nepass1

#620 Re: PlayStation 5 - all about

Post by nepass1 »

Ja nikad nisam pomislio na neku pirateriju za ps4, ne znam ni da li postoji?! Najskuplja igra koju sam kupio je witcher3 sa oba dlc i horizon zero down sa dlc, kostale po 19,99$.
I za ps5 otvoren je fond, svaki mjesec 50KM se steka bez znanja zene :D. Pa kad izadje kako mi bude cejf mozda doturim i odmah kupim, mozda budem cekao da popuste sa cijenom usput ustekam jos koju stoju.
Nisam sad neki tinejdzer pa da moram odmah nesta imati. Npr rdr2 od zimus stoji, nisam ga jos ni ubacio u ps, god of war sigurno tri mjeseca cekao da dodje na red da prekucam.
Nema se ni vremena za igranje po 8h dnevno. Posao, djete a bgm i godine :D
Dope_Man

#621 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Dope_Man »

Lose trolas, a ocito si besposlen pa ne znas sta bi drugo.

I ne, igre uopste nisu skupe. Jedna dobra igra popur RDR2 ili nesto slicno ce lako dati preko 100 sati zabave jednoj osobi, a tu istu igru u domacinstvu moze da igra vise osoba. Ali nek je i samo jedna, i nek je cijena 120 KM recimo, ispada malo preko 1 KM za sat zabave. To nema nigdje. I to je ako se kupuje odmah. Ako se saceka par mjeseci, a ne mora sve odmah, onda je jos jeftinije.

U kinu te karta dodje 6-10 KM za 1.5-2 sata zabave, sto je bar 3 do 5 KM po satu. Koncert kosta 20-30 KM, a traje 2 sata u vecini slucajeva, dakle 10-15 KM po satu zabave itd, itd itd... najobicniji sladoled kosta 1 KM, a uzivas u njemu 5 minuta.

Lijepo je sve vec receno - niko se ne cudi zbog piraterije. Naravno da je svima nama najdraze ako moze dzaba, i ako moze odmah. I naravno da je dati 100-120 KM odjednom visok trosak za vecinu u BiH. Ali cinjenica je da PlayStation nije za takve. Ne kupuj ga, kupi neki kompjuter za cijenu konzole koji moze pokretati pristojno igre stare do par godina i brod usmjeris u najpoznatiji zaljev na svijetu.
i agree

#622 Re: PlayStation 5 - all about

Post by i agree »

ma ja tako je...
sve je dzaba samo treba imat para... :lol:

troler ruler
Safete Dilbere

#623 Re: PlayStation 5 - all about

Post by Safete Dilbere »

Sto vas lozi igree ko bukovinu
ramBRO

#624 Re: PlayStation 5 - all about

Post by ramBRO »

Sada je najbolje vrijeme za kupovinu PS4. Brdo igara, cijene manje, itd. Taman par godina dok PS5 imao dobar izbor igara, cijene padnu, i izađe neki slim jer ovo mi djeluje preveliko.. veći od PS3 Fat.
HardCore

#625 Re: PlayStation 5 - all about

Post by HardCore »

ramBRO wrote: 14/06/2020 19:18 Sada je najbolje vrijeme za kupovinu PS4. Brdo igara, cijene manje, itd. Taman par godina dok PS5 imao dobar izbor igara, cijene padnu, i izađe neki slim jer ovo mi djeluje preveliko.. veći od PS3 Fat.
Sad je najgore, jer cim dodje ps5 u prodaju ps4 ode jos dole :) kad se nije do sad uzimalo ne mora ni narednih par mjeseci, ko ima para za ps5 dat ce ps4 posto zasto samo da ga se rjesi, a tad ce olx biti pun cetvorki
Post Reply