Leksikon foruma sax i klix
- muha_sa
#601 Re: Leksikon foruma sax i klix
ovi što prate ovu temu a ne pišu nek idu u kafanu i nek se samoposluže--svakako je prazna 
-
mali_balon
#602 Re: Leksikon foruma sax i klix
Meni je ta sva prica....cula kazala...tako da je sada suvisno pricati o tome.....meni je pozitivna prica organizacija protesta nakon ubistva Mrnjavca.....ali i to smo bili placenici.....neciji
-
Zoya
#603 Re: Leksikon foruma sax i klix
Ljudi se nisu opametili,nažalost. I prije su skeptični bili. Ja kad nešto dam onda je to od srca I halal. Nikad ne pitam gdje je taj novac I na šta ga je osoba upotrebila. Dakle što je bilo do mene kao čovjeka ja Sam ispala fer, šta se kasnije dešava neka je svakome na duši.
-
julisiz es grant
#604 Re: Leksikon foruma sax i klix
Naravno da će provjeravati račun na kojem su tuđe pare.supercali wrote:sibicar nije imao saucesnike u bilo kojem forumasu
nego je tako ispalo da je na kraju akcije tj kad se otkrilo ostalo tih nekih 30-ak milja maraka
i da ne ostane na kurtijevom racunu on je i to poslao
a to sto mu je sipa provjeravala racune fazone niko ne pominje
Znači, ipak je neko i prijavio. Mnogo se dakle još toga ovdje zataškava i prešućuje.
On je bio beskrajna naivčina, ako je stvarno mislio pošteno da otvori svoj račun i šalje drugome pare. To je nešto što i Billy Agić radi.
- dječak sa šibicama
#605 Re: Leksikon foruma sax i klix
Ne znam ja nista, nisam odavde 
Mogu samo opet ispricati pricu koju znam iz prve ruke, nema veze sa ovim forumom, desilo se prije pa vec ima 12-13 godina, jedan HR forum odnosno vjerovatno najveci forum u regiji... vec sam pisao, ali nije zgoreg podsjetiti se sta su ljudi u stanju uraditi zbog para.
Elem, "neko" se iz Sarajeva registrovao na forumu i poceo se druziti sa rajom, usao u forumsku raju sto se kaze, predstavljao se kao zensko. Soraja
tako je nick imao/imala.
I nakon dvije tri godine intenzivnog druzenja, Soraja je vec bila trudna, dvojke, jednog dana ode ona na porod svi joj pozelise srecu... da bi istu noc Sorajin suprug, uplakan, javio da je Soraja umrla. Sepsa. Djeca su prezivjela, shok, nevjerica... "uplakani suprug" je bacio socijalnu pricu, kako ne zna sta ce sad, djeca, on sam, ovo ono... pocela raja da se organizuje, ne samo sa tog foruma vec anazovali i forumase B92 i jos nekih foruma, da se skupe pare... u sred svega toga, nadjose mene da kao budem posrednik, jer eto kao Soraja je pisala da zivi blizu mene.
Kao da otvorim ziro racun ili sta li vec, da te pare sto ce skupiti, posalju za tu djecu.
A meni i jos nekolicini, u startu sumnjiva prica, sto bi unesreceni otac istu noc dosao na forum. Meni nebi na um palo pisati po forumu, umrla mu zena na porodu, dvoje djece ostalo, a on pise na forumu... i tu je pocelo da se klupko odmotava. Cak je i policija imala posla, vlasnik foruma je angazovao nasu policiju da se pronadje covjek ili zena koji je pisao pod tim nickom, preko IP adrese, policija kontaktirala Logosoft... Soraja se uspanicio, javio se na forum kao "ja sam student, ovo je samo bio socioloski eksperiment" usro se policije. Predstavio se kao student, muskarac, na kraju.
Sreca, da sam ja te pare proslijedio njemu, najebo bi i ja vjerovatno. I ne samo ja, jos nekoliko forumasa je bilo ukljuceno, ljudi iz naseg grada. Svi su isli iz tih nekakvih humanitarnih poriva. Ovi sa svih tih foruma su vec poceli skupljati pare.
Da mu je upalila prica, mogao je biti bogatiji za par desetina hiljada maraka, minimalno.
Mogu samo opet ispricati pricu koju znam iz prve ruke, nema veze sa ovim forumom, desilo se prije pa vec ima 12-13 godina, jedan HR forum odnosno vjerovatno najveci forum u regiji... vec sam pisao, ali nije zgoreg podsjetiti se sta su ljudi u stanju uraditi zbog para.
Elem, "neko" se iz Sarajeva registrovao na forumu i poceo se druziti sa rajom, usao u forumsku raju sto se kaze, predstavljao se kao zensko. Soraja
I nakon dvije tri godine intenzivnog druzenja, Soraja je vec bila trudna, dvojke, jednog dana ode ona na porod svi joj pozelise srecu... da bi istu noc Sorajin suprug, uplakan, javio da je Soraja umrla. Sepsa. Djeca su prezivjela, shok, nevjerica... "uplakani suprug" je bacio socijalnu pricu, kako ne zna sta ce sad, djeca, on sam, ovo ono... pocela raja da se organizuje, ne samo sa tog foruma vec anazovali i forumase B92 i jos nekih foruma, da se skupe pare... u sred svega toga, nadjose mene da kao budem posrednik, jer eto kao Soraja je pisala da zivi blizu mene.
Kao da otvorim ziro racun ili sta li vec, da te pare sto ce skupiti, posalju za tu djecu.
A meni i jos nekolicini, u startu sumnjiva prica, sto bi unesreceni otac istu noc dosao na forum. Meni nebi na um palo pisati po forumu, umrla mu zena na porodu, dvoje djece ostalo, a on pise na forumu... i tu je pocelo da se klupko odmotava. Cak je i policija imala posla, vlasnik foruma je angazovao nasu policiju da se pronadje covjek ili zena koji je pisao pod tim nickom, preko IP adrese, policija kontaktirala Logosoft... Soraja se uspanicio, javio se na forum kao "ja sam student, ovo je samo bio socioloski eksperiment" usro se policije. Predstavio se kao student, muskarac, na kraju.
Sreca, da sam ja te pare proslijedio njemu, najebo bi i ja vjerovatno. I ne samo ja, jos nekoliko forumasa je bilo ukljuceno, ljudi iz naseg grada. Svi su isli iz tih nekakvih humanitarnih poriva. Ovi sa svih tih foruma su vec poceli skupljati pare.
Da mu je upalila prica, mogao je biti bogatiji za par desetina hiljada maraka, minimalno.
-
julisiz es grant
#606 Re: Leksikon foruma sax i klix
Ne radi se o duši i halalu, već o zakonu. Prevara je krivino djelo. Ako je tebi OK što su tvoje pare otišle nekom landohanu da se provodi, ali drugima sigurno nije. Zato se i šutjelo, jer se znalo, ako se ova priča da u javnost, neće biti mjesta na planeti gdje će se Kurty skloniti od bijesnih ljudi koji ipak rade za taj novac koji su dali misleći da nekog spašavaju od gladi.Zoya wrote:Ljudi se nisu opametili,nažalost. I prije su skeptični bili. Ja kad nešto dam onda je to od srca I halal. Nikad ne pitam gdje je taj novac I na šta ga je osoba upotrebila. Dakle što je bilo do mene kao čovjeka ja Sam ispala fer, šta se kasnije dešava neka je svakome na duši.
- Connaisseur Karlin
#607 Re: Leksikon foruma sax i klix
Zoya wrote:Ljudi se nisu opametili,nažalost. I prije su skeptični bili. Ja kad nešto dam onda je to od srca I halal. Nikad ne pitam gdje je taj novac I na šta ga je osoba upotrebila. Dakle što je bilo do mene kao čovjeka ja Sam ispala fer, šta se kasnije dešava neka je svakome na duši.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#608 Re: Leksikon foruma sax i klix
s foruma hr znam samo za jebulju 
- medvjed23
#609 Re: Leksikon foruma sax i klix
ja sam imao sreću da svjedočim (a ponekad i skromno učestvujem u) nekim uspješnim humanitarnim akcijama, gdje je sve bilo transparentno i pomoć je završila gdje treba.. i to sam izdvojio kao jednu lijepu stranu foruma.. a nažalost postoji i ona ružna gdje su izigrani ljudi koji su to najmanje zaslužili..
bandini i on su obilježili rajvosa x forum.. julian je imo, prije nesporazum, nego svađu sa bisketom i nakon toga se povuko.. a ubrzo zatim ostali smo i bez bandinija: http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ju/108972/insomnia78 wrote:Sjeca l se ko onog Assangea?
-
L u c i f e r
#610 Re: Leksikon foruma sax i klix
kad smo kod prevara
maxuz selam za mog nećka
ima tome preko dvije godine
http://forum.klix.ba/prevare-u-sarajevu ... #p10487050
maxuz selam za mog nećka
L u c i f e r wrote:Pa odgovorio mu je čovjek bio:julisiz es grant wrote:Sjećate se Nečka Hadžibajrića, momka koji je prije nekih mjesec dana otvorio niz tema sa srceparajućom pričom čija je poenta da je on mamin ponos, ali je siromašan i mora da radi šta bilo i da studira, primljen je u vanredne studente, ali mu treba 2500 KM za upis, bla bla bla....pa kad su ga raja počela podučavati da se ne ide tako kroz život, on ih uzeo proklinjati (baš tako: "proklet bio")
Nađoh da je prije ovoga pokušao da emigrira u SAD i pisao Obami da ga primiOzbiljno. Evo pisma:
http://lettertobarackobama.com/letter/s ... mmigration
U pismu kaže da je živio pet i po godina u Americi, a u svojoj životnoj priči koju nam je ovdje podastirao nigdje to ne spominje.
Nema šta, mali će postati profesionalac![]()
Dear Mr. President !
My name is Nedzad Hadzibajric. I'm 19 years old. I used to live in America for aprox. five and a half years. My life is a disaster. Since I left US my life is horrible, it went upside down. I never had a childhood. Since I was a little boy, I was strugguling about everything. My father was an awful person. He used to abuse all of us, sometimes he kicked us out of the house in the middle of the night, and we couldnt go anywhere but on the street. Also he used to hit me, and under the influence of pain I passed out. I had almost everything in America, simply I had a life to live ! When we returned to Bosnia and Herzegovina, my homeland, my mother bought a three flat house, and my dad burnt it to dust. afterer my parents divorce. Since then, I am living and renting a house, together with my two sisters, brother and ill mom. I cant fight anymore, I cant watch my mom losing her mind because of our unhappiness, and poorness. I graduated from Medical high school in Sarajevo, being the best student in class. You may not believe, but I finished high school with only one pencil and one notebook, without any book to learn from, I was the best because of my power of will. I am a type of person who fights for his family, and no matter what it takes I wanna help my mother. We are so poor, we can almost earn enough money jusr for one bread. In Sarajevo I dont have any prospects, I cant achive anything.. Memories made me think that America is the promised land for people who wants to work and make their future brighter. This letter is written by me and my heart begging you, asbthe president of the strongest country, to help me immigrate to U.S.A once again. My wish is to see my mom smiling again. Maybe its awful thing to say, but f I dont find my way back to US , I will take my life, and end it , cause there is nothing left to do. I am exhausted of fighting, exhausted of living in my sorrow. You are the only one who can help me, my only hope. You know what the holly books say ?? If you save one life, its like you saved the whole world. Please help me to immigrate. If you do that for me you will be the proudest person. I dont have money to apply for a visa, or the trip. Thats why I am writing to you. Hope you will help me. I'll never let you down I promise.
With most respect.
Sincerely yours,
Nedzad Hadzibajric
Dear Nedzad
Thank you for your touching letter.
I see that you are sincere, honest and hardworking young man.
I heard about you from my good friend Lucifer, who told me that he offered a job to you that you unfortunately refused.
On his recommendation I decided to help you.
If you suck my big black dick and swallow the last drop of my cum, I might consider it to come out to meet your request.
With extraordinary respect and throbing hard-as-rock cock ...
Sincerely yours
Barack Obama
- Connaisseur Karlin
#611 Re: Leksikon foruma sax i klix
nisma tad bila na forumu u vezi afere ,ali ti ziasta tvrdis da je Kurty krivjulisiz es grant wrote:Ne radi se o duši i halalu, već o zakonu. Prevara je krivino djelo. Ako je tebi OK što su tvoje pare otišle nekom landohanu da se provodi, ali drugima sigurno nije. Zato se i šutjelo, jer se znalo, ako se ova priča da u javnost, neće biti mjesta na planeti gdje će se Kurty skloniti od bijesnih ljudi koji ipak rade za taj novac koji su dali misleći da nekog spašavaju od gladi.Zoya wrote:Ljudi se nisu opametili,nažalost. I prije su skeptični bili. Ja kad nešto dam onda je to od srca I halal. Nikad ne pitam gdje je taj novac I na šta ga je osoba upotrebila. Dakle što je bilo do mene kao čovjeka ja Sam ispala fer, šta se kasnije dešava neka je svakome na duši.
-
julisiz es grant
#612 Re: Leksikon foruma sax i klix
Bila je kao neka grupa, nešto "Komšiluk" ili tako nekako, gdje su skupljali pomoć i nosili po kućama i objavljivali slike. Tu je bio aktivan forumaš @Lud i ponosan, koji je nestao sa svim svojim postovima.
- insomnia78
#613 Re: Leksikon foruma sax i klix
Joj Bandini, dobro si
A zar nije onaj zakuho s Madnerom
- supercali
#614 Re: Leksikon foruma sax i klix
jedina greska na forumu je da su na pocetku ljude koji su sumnjali u njihovu glad i sl ostali forumasi usutkivali i sl i to je jedina greska jer je od tih neko vjerovatno znao pravo stanje ili sljulisiz es grant wrote:Nisam ja rekao da su hajrovali, mali balon je mislim to rekao.dječak sa šibicama wrote:Dobro, svi manje vise znamo da je mali "nemam hljeba da jedem" prevario javnost, nego prvi put cujem da su forumasi hajrovali dio para. Ja sam mislio da je samo on prevario javnost, ispada da je imao "saucesnike".julisiz es grant wrote: Na 2-3 teme se pojavila ta priča, ko će sad naći gdje.
Ako brate, na njihov obraz. Svako je dao koliko je mogao dati, neko vise neko manje neko nista, halal bilo sto se kaze.
Ja im samo zamjeram što nisu obavijestili javnost, članak u Klixu "ljudi ne šaljite više pare, ovaj je prevarant".
Ali ipak se isplatilo...ljudi su se opametili. Vidimo to po tome koliko je sada "aktivan" pdf Humanitarne akcije.
zar nisu govorili nemojte vise slati i treba usmjeravati pare negdje drugo tj na druge slucajeve
a ovi samo slali i slali jer niko nije citao to
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#615 Re: Leksikon foruma sax i klix
Mozes li barem pokusati da ne permutiras zadnja slova 
-
julisiz es grant
#616 Re: Leksikon foruma sax i klix
Ne možeš ti bez NećkaL u c i f e r wrote:kad smo kod prevara
maxuz selam za mog nećka
L u c i f e r wrote:Pa odgovorio mu je čovjek bio:julisiz es grant wrote:Sjećate se Nečka Hadžibajrića, momka koji je prije nekih mjesec dana otvorio niz tema sa srceparajućom pričom čija je poenta da je on mamin ponos, ali je siromašan i mora da radi šta bilo i da studira, primljen je u vanredne studente, ali mu treba 2500 KM za upis, bla bla bla....pa kad su ga raja počela podučavati da se ne ide tako kroz život, on ih uzeo proklinjati (baš tako: "proklet bio")
Nađoh da je prije ovoga pokušao da emigrira u SAD i pisao Obami da ga primiOzbiljno. Evo pisma:
http://lettertobarackobama.com/letter/s ... mmigration
U pismu kaže da je živio pet i po godina u Americi, a u svojoj životnoj priči koju nam je ovdje podastirao nigdje to ne spominje.
Nema šta, mali će postati profesionalac![]()
Dear Mr. President !
My name is Nedzad Hadzibajric. I'm 19 years old. I used to live in America for aprox. five and a half years. My life is a disaster. Since I left US my life is horrible, it went upside down. I never had a childhood. Since I was a little boy, I was strugguling about everything. My father was an awful person. He used to abuse all of us, sometimes he kicked us out of the house in the middle of the night, and we couldnt go anywhere but on the street. Also he used to hit me, and under the influence of pain I passed out. I had almost everything in America, simply I had a life to live ! When we returned to Bosnia and Herzegovina, my homeland, my mother bought a three flat house, and my dad burnt it to dust. afterer my parents divorce. Since then, I am living and renting a house, together with my two sisters, brother and ill mom. I cant fight anymore, I cant watch my mom losing her mind because of our unhappiness, and poorness. I graduated from Medical high school in Sarajevo, being the best student in class. You may not believe, but I finished high school with only one pencil and one notebook, without any book to learn from, I was the best because of my power of will. I am a type of person who fights for his family, and no matter what it takes I wanna help my mother. We are so poor, we can almost earn enough money jusr for one bread. In Sarajevo I dont have any prospects, I cant achive anything.. Memories made me think that America is the promised land for people who wants to work and make their future brighter. This letter is written by me and my heart begging you, asbthe president of the strongest country, to help me immigrate to U.S.A once again. My wish is to see my mom smiling again. Maybe its awful thing to say, but f I dont find my way back to US , I will take my life, and end it , cause there is nothing left to do. I am exhausted of fighting, exhausted of living in my sorrow. You are the only one who can help me, my only hope. You know what the holly books say ?? If you save one life, its like you saved the whole world. Please help me to immigrate. If you do that for me you will be the proudest person. I dont have money to apply for a visa, or the trip. Thats why I am writing to you. Hope you will help me. I'll never let you down I promise.
With most respect.
Sincerely yours,
Nedzad Hadzibajric
Dear Nedzad
Thank you for your touching letter.
I see that you are sincere, honest and hardworking young man.
I heard about you from my good friend Lucifer, who told me that he offered a job to you that you unfortunately refused.
On his recommendation I decided to help you.
If you suck my big black dick and swallow the last drop of my cum, I might consider it to come out to meet your request.
With extraordinary respect and throbing hard-as-rock cock ...
Sincerely yours
Barack Obama
Da li je zadovoljio Obamu?
-
Zoya
#617 Re: Leksikon foruma sax i klix
Ali kako je mogao znati da će to tako završiti? Pa I ja I pola foruma je plakalo nad sudbinom dječaka I te familije.julisiz es grant wrote:Ne radi se o duši i halalu, već o zakonu. Prevara je krivino djelo. Ako je tebi OK što su tvoje pare otišle nekom landohanu da se provodi, ali drugima sigurno nije. Zato se i šutjelo, jer se znalo, ako se ova priča da u javnost, neće biti mjesta na planeti gdje će se Kurty skloniti od bijesnih ljudi koji ipak rade za taj novac koji su dali misleći da nekog spašavaju od gladi.Zoya wrote:Ljudi se nisu opametili,nažalost. I prije su skeptični bili. Ja kad nešto dam onda je to od srca I halal. Nikad ne pitam gdje je taj novac I na šta ga je osoba upotrebila. Dakle što je bilo do mene kao čovjeka ja Sam ispala fer, šta se kasnije dešava neka je svakome na duši.
Glede kutrya, on je čovjek zbog kojeg se bubreg vadi I kaže se Na, bujrum, sa zadovoljstvom.
-
julisiz es grant
#618 Re: Leksikon foruma sax i klix
A kad je prijavljeno, i ko je prijavio, SIPI?supercali wrote: jedina greska na forumu je da su na pocetku ljude koji su sumnjali u njihovu glad i sl ostali forumasi usutkivali i sl i to je jedina greska jer je od tih neko vjerovatno znao pravo stanje ili sl
zar nisu govorili nemojte vise slati i treba usmjeravati pare negdje drugo tj na druge slucajeve
a ovi samo slali i slali jer niko nije citao to
-
L u c i f e r
#619 Re: Leksikon foruma sax i klix
@grant
ne mogu vala brez njega
nejma ga niđe više
mora da je zadovoljio na obaminom testu
ne mogu vala brez njega
nejma ga niđe više
mora da je zadovoljio na obaminom testu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#620 Re: Leksikon foruma sax i klix
A Sotona je Bandini?

Uu, kako mi je to promaklo

Uu, kako mi je to promaklo
- Danguba
#621 Re: Leksikon foruma sax i klix
Okanite se vise nagadjanja i insinuacija.
Kada god su javili da treba za Bratunac, za djecu paketici, nekome dole u Mostaru...posaljem i sta bi sada ja trebao da pratim svoje pare.
Ja svoje zavrsio. Vjerujem tim ljudima koji su pravili te akcije.
Kada god su javili da treba za Bratunac, za djecu paketici, nekome dole u Mostaru...posaljem i sta bi sada ja trebao da pratim svoje pare.
- supercali
#622 Re: Leksikon foruma sax i klix
da bio je naivcinajulisiz es grant wrote:Naravno da će provjeravati račun na kojem su tuđe pare.supercali wrote:sibicar nije imao saucesnike u bilo kojem forumasu
nego je tako ispalo da je na kraju akcije tj kad se otkrilo ostalo tih nekih 30-ak milja maraka
i da ne ostane na kurtijevom racunu on je i to poslao
a to sto mu je sipa provjeravala racune fazone niko ne pominje
Znači, ipak je neko i prijavio. Mnogo se dakle još toga ovdje zataškava i prešućuje.
On je bio beskrajna naivčina, ako je stvarno mislio pošteno da otvori svoj račun i šalje drugome pare. To je nešto što i Billy Agić radi.
al to nije bilo sto radi i bily jer kurty poslije toga nije u dvoristu imao gti od 60 milja ili bilo koje drugo auto
u tome je razlika
ja prvi da nisam upoznao kurty-ja i sve ostale bi vjerovatno mislio isto
ti si u pravu kad se prica da su mnogi govorili da je prevarant a ovi takve napadali
i sam sam rekao greska na pocetku je bila sto su takvi usutkivani al to nema veze sa samim kurty-jem koji nije hajrovao nista
i meni je drago sto je sipa provjerila jer bi i ja sada sumnjao u njega da toga nije bilo
- dječak sa šibicama
#623 Re: Leksikon foruma sax i klix
Lucifer Bandini? sad sam vas izgubio 
Bandini mi je bio cool takodje.
Bandini mi je bio cool takodje.
- Connaisseur Karlin
#624 Re: Leksikon foruma sax i klix
za djecu uvijekDanguba wrote:Okanite se vise nagadjanja i insinuacija.
- medvjed23
#625 Re: Leksikon foruma sax i klix
jok, s bisketom.. nešto oko pederainsomnia78 wrote:Joj Bandini, dobro si