njak-dronjak (krpa) koja se stere po stolu = stolnjak/stoljnjakLjakan wrote:Uvjek sam se pitao zasto stoljnjak-stolnjak kako li ko vec izgovara,jelte,hajde stol ali sta mu znaci njak?Niko nikad saznat nece.
Komšiluk i njihove nebuloze
- O'zone
- Globalni moderator
#601 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
- irac300
#602 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
A ja kont'o da samo meni to upada u oči.Matijevic_Vlado wrote:Ma i dobro, ni Esma ne konta da narod ne voli lovacke. Sve joj se izdesavalo a spava na forumu. Nema teme gdje ona nema svoj licni primjer
.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#603 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ja to ne primijetimirac300 wrote:A ja kont'o da samo meni to upada u oči.Matijevic_Vlado wrote:Ma i dobro, ni Esma ne konta da narod ne voli lovacke. Sve joj se izdesavalo a spava na forumu. Nema teme gdje ona nema svoj licni primjer
.
![]()
-
zrakomlat
#604 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Za ovaj nož iz stolnjaka sam prvi put čuo prije mozda i 20 godina, devedesete su bile, zamalo neko ne nastrada u Mostaru. Otada svako malo nekoga pogodi, doduše u drugom gradu, mjestu ili naselju. Pa ili je urbana legenda, ili se neki hajvan seli iz grada u grad pa tako trese stolnjake sa balkona i teroriše nedužni narod.irac300 wrote:A ja kont'o da samo meni to upada u oči.Matijevic_Vlado wrote:Ma i dobro, ni Esma ne konta da narod ne voli lovacke. Sve joj se izdesavalo a spava na forumu. Nema teme gdje ona nema svoj licni primjer
.
![]()
- jao_situacije
#605 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
to se često desi..zrakomlat wrote:Za ovaj nož iz stolnjaka sam prvi put čuo prije mozda i 20 godina, devedesete su bile, zamalo neko ne nastrada u Mostaru. Otada svako malo nekoga pogodi, doduše u drugom gradu, mjestu ili naselju. Pa ili je urbana legenda, ili se neki hajvan seli iz grada u grad pa tako trese stolnjake sa balkona i teroriše nedužni narod.irac300 wrote:A ja kont'o da samo meni to upada u oči.Matijevic_Vlado wrote:Ma i dobro, ni Esma ne konta da narod ne voli lovacke. Sve joj se izdesavalo a spava na forumu. Nema teme gdje ona nema svoj licni primjer
.
![]()
moju nanu je zamalo pogodio sa četvrtog kata, čini mi se, nož je u kući i dan danas u jednoj ladici čak se odlomio jedan komad drške kad je udario u beton
zaborave ljudi nož skloniti, i zajedno s mrvama kroz prozor
-
mirzet87sa
#606 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
kakva ludnica, tesanjka iznad ima zesci party, izgleda ostavio je razbijach.. pa kaze KCERKUUUU AKOOO DOBIJEEEEEESSS ZOVIII JE AMELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NEKAAA ONAAA NA MENEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE TEBEEE PODSJECAAAAAAAAAAAAAAAAAAA................
SAMO NE DAJJ BOZEEE PRAZNU KUCUUU DA TE NEMA U NJOJ SAMO NE DAJJ BOZEEE DA MI ODESSS DA MI ODESS NJOJJJJ......................
ma ostavio je sto posto
SAMO NE DAJJ BOZEEE PRAZNU KUCUUU DA TE NEMA U NJOJ SAMO NE DAJJ BOZEEE DA MI ODESSS DA MI ODESS NJOJJJJ......................
ma ostavio je sto posto
-
mirzet87sa
#607 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
ako mi dodjes ikaaaadddd ja bih da te docekammm, ako to ne budeee nikaddd ja bih opettt cekalaa....
-
mirzet87sa
#608 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
solidarnost stanara je na nivou, osjeti se miris sazaljenja u zraku, niko sad za sad nije zvao muriju... rtrntuuttttt samooo ovuu noccccc bar da placemo do jutraaa zelja mi je tooo..
i ne plakala, i ne plakala.. te 2-3 godine konstantnog razbijanja, dodje i tome kraj..
i ne plakala, i ne plakala.. te 2-3 godine konstantnog razbijanja, dodje i tome kraj..
-
mirzet87sa
#609 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
DOCEKAJMO JUTROO ZAJEDNOOOOO BAR TOLIKO DUGUJES MI TIII.. qrac ces zaspati, a gdje da joj kucam na vrata u pola 4.. nema veze, dobro je, samo nek ne puca AHAHAAHHAA
-
emi_eft
#610 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Samo da podijelim- imam komsije koji uredno suse ves u haustoru pored mog poslovnog prostora. Znaci gace po rukohvatu, na svakom onom pipku po jedne , sive isprane gace koje vise, ali su nekidan prekucali sami sebe. Na krovu su nekad postavili zeljeznu plocu koju koriste kao terasu, i pogledam kroz prozor i vidim kako baba sjedi na krovu na toj "terasi", na drugoj stolici ima onu rucnu masinicu za meso i uredno na krovu sjedi i melje meso
Tako da ako ste negdje u Titovoj i cini vam se da vidite na krovu zenu kako vinta nesto i na glavu vam padne cufta, ne pricinjava vam se

- HAVANA
#611 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Vidis da ti je bolje bilo dok se zegala,a ti se uskuko.mirzet87sa wrote:DOCEKAJMO JUTROO ZAJEDNOOOOO BAR TOLIKO DUGUJES MI TIII.. qrac ces zaspati, a gdje da joj kucam na vrata u pola 4.. nema veze, dobro je, samo nek ne puca AHAHAAHHAA
- bleee_sa
#612 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
HAVANA wrote:Vidis da ti je bolje bilo dok se zegala,a ti se uskuko.mirzet87sa wrote:DOCEKAJMO JUTROO ZAJEDNOOOOO BAR TOLIKO DUGUJES MI TIII.. qrac ces zaspati, a gdje da joj kucam na vrata u pola 4.. nema veze, dobro je, samo nek ne puca AHAHAAHHAA
- HAVANA
#613 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kod mene u prvom neboderu zena uredno stolnjak istresla a bila koverta od muza,sa parama.Cirkus bio ispred zgrade.zrakomlat wrote:Za ovaj nož iz stolnjaka sam prvi put čuo prije mozda i 20 godina, devedesete su bile, zamalo neko ne nastrada u Mostaru. Otada svako malo nekoga pogodi, doduše u drugom gradu, mjestu ili naselju. Pa ili je urbana legenda, ili se neki hajvan seli iz grada u grad pa tako trese stolnjake sa balkona i teroriše nedužni narod.irac300 wrote:A ja kont'o da samo meni to upada u oči.Matijevic_Vlado wrote:Ma i dobro, ni Esma ne konta da narod ne voli lovacke. Sve joj se izdesavalo a spava na forumu. Nema teme gdje ona nema svoj licni primjer
.
![]()
-
Nepass
#614 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja sam dozivio to famozno bacanje smeca, bio mrak, kad je pala vreca kraj mene koju nisam vidio da leti bas se prepao. Bio je tudji komsiluk
nozeve jos nisam vidio.
Nwgo mirzete trebao si uletiti i pruziti utjehu. Kroz kakve krize ce ona sad prolaziti...
Nwgo mirzete trebao si uletiti i pruziti utjehu. Kroz kakve krize ce ona sad prolaziti...
- joske
#615 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
pukla tikvamirzet87sa wrote:ako mi dodjes ikaaaadddd ja bih da te docekammm, ako to ne budeee nikaddd ja bih opettt cekalaa....
- kockica_kockica
#616 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
emi_eft wrote:Samo da podijelim- imam komsije koji uredno suse ves u haustoru pored mog poslovnog prostora. Znaci gace po rukohvatu, na svakom onom pipku po jedne , sive isprane gace koje vise, ali su nekidan prekucali sami sebe. Na krovu su nekad postavili zeljeznu plocu koju koriste kao terasu, i pogledam kroz prozor i vidim kako baba sjedi na krovu na toj "terasi", na drugoj stolici ima onu rucnu masinicu za meso i uredno na krovu sjedi i melje meso![]()
Tako da ako ste negdje u Titovoj i cini vam se da vidite na krovu zenu kako vinta nesto i na glavu vam padne cufta, ne pricinjava vam se
![]()
![]()
![]()
- JanuaryJones
#617 Komšiluk i njihove nebuloze
Nije mi se jednom desilo da istresem nož, kašiku, poklopac od margarina u baštu (srećom roditeljska je kuća u pitanju pa niko nije zagin'o, naša bašta) ali me fakat ne čudi da ljudima iz zgrade "poleti" svašta kad istresaju mrve. Na stranu kuhinjski pribor i moguće opasnosti, apsolutno sam protiv bilo kakvog istresanja mrva, ostataka pite, ćilima i sl. sa prozora zgrada jer 1) pada ljudima koji žive ispod 2) pada po ljudima koji hodaju oko zgrade 3) jednostavno primitivno izgleda. Zgrada i prostor oko zgrade je zajedničko vlasništvo i to treba poštovati.
Koni iznad mene ispala pidžama na moj prozor kad je "vjetrila" posteljinu preko prozora i uredno je došla po nju, i izvinula se.
Koni iznad mene ispala pidžama na moj prozor kad je "vjetrila" posteljinu preko prozora i uredno je došla po nju, i izvinula se.
- Edin H.
#618 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
HAVANA wrote: Kod mene u prvom neboderu zena uredno stolnjak istresla a bila koverta od muza,sa parama.Cirkus bio ispred zgrade.Prebrodili su krizu,jos su u braku.Nije lovacka tita mi,cengic vila,15 sprat...
- Infologicar
#619 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kuća vs stan, milijardu puta bolja opcija.
-
macchiato
#620 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
To izbacivanje kroz prozor je mila majka naspram ove moje komšinice što živi na istom spratu (doselila prije dvije godine, bog zna odakle), koja stolnjake istresa u haustor, pa bilo brašno bile mrve
pa ti dok dođeš do svojih vrata moraš zagaziti po stotinama mrvi, više mi se gadi hodati po tome.
ja prosto nisam mogla vjerovati na početku, čujem onaj zvuk istresanja krpe al' u sebi sve nešto kontam "ma nemoguće da je to"
... ma vraga nemoguće dok je nisam par puta na špijunki uhvatila, prvo ostaneš šokiran, a onda se čudim sama sebi što se uopšte išćuđavam na ovakve stvari.
a najbolja mi je ova ispod mene, žena u pedesetim, nikad nije radila, al' bilo jutro bilo dan bilo noć, nebitno, ta do daske pojača one prave džigare koje se po koridama slušaju pa ti u glavi sve odzvanja dum-dum-dum-dum i samo je na momente čuješ "ojhaaaa", valjda žena voli potegnuti koju čašicu
jebe se njoj za dnevni red, to sve ori po zgradi, mogu samo zamislit kako je onima koji žive vrata pored nje majko draga.
imam jednu porodicu do mene sa dvije curice (a zid koji nas dijeli je kao od papira, po nesreći je baš dječja soba pored), nije da mi nešto smetaju jer malo vremena provodim u toj sobi, ali uvijek se zapitam da li oni drže dvoje djece ili dvije divlje životinje
koju to buku proizvodi, čovječe kao da se soba urušava skupa sa onim stvarima, meni vazda upitnik nad glavom šta ta djeca uopšte rade.
ja prosto nisam mogla vjerovati na početku, čujem onaj zvuk istresanja krpe al' u sebi sve nešto kontam "ma nemoguće da je to"
a najbolja mi je ova ispod mene, žena u pedesetim, nikad nije radila, al' bilo jutro bilo dan bilo noć, nebitno, ta do daske pojača one prave džigare koje se po koridama slušaju pa ti u glavi sve odzvanja dum-dum-dum-dum i samo je na momente čuješ "ojhaaaa", valjda žena voli potegnuti koju čašicu
imam jednu porodicu do mene sa dvije curice (a zid koji nas dijeli je kao od papira, po nesreći je baš dječja soba pored), nije da mi nešto smetaju jer malo vremena provodim u toj sobi, ali uvijek se zapitam da li oni drže dvoje djece ili dvije divlje životinje
- LolaLola
#621 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja ne mogu da vjerujem da jos postoje ljudi koje istresaju stoljnjake kroz prozor/balkon, nebitno jel privatna kuca ili zgrada.
A izgleda da postoje.
A izgleda da postoje.
-
The BEN10
#622 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne mogu vjerovati da neko mrve istresa u haustor. 
- Donnie Smith
#623 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Gdje ti istresaš mrve? Sa stolnjaka, krpe, čega već. Prosvijetli malo raju.LolaLola wrote:Ja ne mogu da vjerujem da jos postoje ljudi koje istresaju stoljnjake kroz prozor/balkon, nebitno jel privatna kuca ili zgrada.
A izgleda da postoje.
-
L u c i f e r
#624 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Smece?Donnie Smith wrote:Gdje ti istresaš mrve? Sa stolnjaka, krpe, čega već. Prosvijetli malo raju.LolaLola wrote:Ja ne mogu da vjerujem da jos postoje ljudi koje istresaju stoljnjake kroz prozor/balkon, nebitno jel privatna kuca ili zgrada.
A izgleda da postoje.
- Donnie Smith
#625 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ma šta će mrve u smeću pored gladnih ptičica, a i grehota. I kako ćeš to izvesti, krpa puna mrva, kanta za smeće mala. Ili kesa.
Ja živim trenutno u kući, imam jednu stranu terase gdje se okupljaju ptičice, njima sa terase istresem krpu, one sretne, meni tako lakše, moje dvorište opojasano borovima, niko niti vidi terasu ni mene ni mrve ni ptičice. Jel' ja sad spadam u nefinu gradsku raju
Ja živim trenutno u kući, imam jednu stranu terase gdje se okupljaju ptičice, njima sa terase istresem krpu, one sretne, meni tako lakše, moje dvorište opojasano borovima, niko niti vidi terasu ni mene ni mrve ni ptičice. Jel' ja sad spadam u nefinu gradsku raju