Pretjeruje se al' ono baš... Ako ti ne posti porodica i društvo, možeš izignorisati ramazan maltene da ne znaš ni da je bio.insomnia78 wrote:Pretjerujete, kao i obicno
Bas sam prosli ramazan bio tamo. Pio i jeo citavo vrijeme gdje god sam dos'o a bio sam u Tuzli, Saraj'evu, Sanskom M., Travniku, Mostaru...
Niko me, vala nije ni pogledo a kamoli da mi nesto kaze
(Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
- Ajatolah_
#601 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
- KB9
#602 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
ma kakva potaja da ti vidis kolko ima takvih alfa muskarcina kao pije pivo za vrijeme ramazana a religiozan, u fazonu naso hadzija rupu u zakonustetoskop wrote:Eh to se već može, al' u potajiKB9 wrote:a ljudine sto piju bezalkoholno tokom ramazana?
-
dječak sa šibicama
#603 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Jest kad te niko ne zna, i niko nece pricati "vidi onog insomnije, cuga uz ramazan, a babo mu onakav cojk bio, sram ga bilo".insomnia78 wrote:Pretjerujete, kao i obicno
Bas sam prosli ramazan bio tamo. Pio i jeo citavo vrijeme gdje god sam dos'o a bio sam u Tuzli, Saraj'evu, Sanskom M., Travniku, Mostaru...
Problem imaju ljudi koji bi da cugaju i ne poste, a da mahala za to ne zna.
- insomnia78
#604 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
U Tz 1000% ne. Za ostatak ne znamdječak sa šibicama wrote:Jest kad te niko ne zna, i niko nece pricati "vidi onog insomnije, cuga uz ramazan, a babo mu onakav cojk bio, sram ga bilo".insomnia78 wrote:Pretjerujete, kao i obicno
Problem imaju ljudi koji bi da cugaju i ne poste, a da mahala za to ne zna.
-
kakavdanakneiskustvu
#605 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 09/06/2016 19:26, edited 1 time in total.
- undefined007
#606 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
mg wrote:U dvoličnom društvu kakvo je ovo naše, mene ni jedna varijacija na temu više ne može iznenaditi.
Ovdje većina dobro pazi šta će drugi reći. Licemjerno, jadno i patetično.
Pijem kada mi se pije, bez obzira na Ramazan. Nije istina da me neko zbog toga ružno gleda, niti mi ja neko nešto u vezi sa tim rekao.
Kopilad koja nema svoje JA, već imaju neke provizorne razloge Ramazanskog ponašanja ne zaslužuje pažnju.
Il si vjernik, il nisi...
Ili su vjernik ili si licemjer, nema sredine
- HAVANA
#607 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
E haj da vidim i to cudo ko to brani.
Odoh na serbedziju pa na pivu-e...
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#608 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Onda po toj logici možemo zaključiti da su također licemjeri oni što poste, a ne klanjaju ili što poste i klanjaju samo tokom ramazana itd..undefined007 wrote:mg wrote:U dvoličnom društvu kakvo je ovo naše, mene ni jedna varijacija na temu više ne može iznenaditi.
Pijem kada mi se pije, bez obzira na Ramazan. Nije istina da me neko zbog toga ružno gleda, niti mi ja neko nešto u vezi sa tim rekao.
Kopilad koja nema svoje JA, već imaju neke provizorne razloge Ramazanskog ponašanja ne zaslužuje pažnju.
- insomnia78
#609 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
A to nema pive na serbedziji?HAVANA wrote:E haj da vidim i to cudo ko to brani.Odoh na serbedziju pa na pivu-e...
- zavezata-vreca
#610 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Sinoc iftarsko vrijeme raja po bastama oko ekonomije czga uveliko. Po meni je to ok. Svak svoje zna.
- undefined007
#611 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Pa i jesu.stetoskop wrote:Onda po toj logici možemo zaključiti da su također licemjeri oni što poste, a ne klanjaju ili što poste i klanjaju samo tokom ramazana itd..undefined007 wrote:mg wrote:U dvoličnom društvu kakvo je ovo naše, mene ni jedna varijacija na temu više ne može iznenaditi.
-
Satori
#612 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Ima Onaj Odozgo koji o tome odlucuje, oprasta, prima ili odbacuje; nase misljenje je tu nebitno.undefined007 wrote: Pa i jesu.Pravit se taj mjesec dana da si neki vjernik i mazat oci meni to stvarno nije jasno.
- HAVANA
#613 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Bjezi ba zajebaju,jedva uso u onaj podrum kafic kod bkc-a ,cini mi se da bi me ruzili da sam sok narucio.Rade tito, i on vino cugo...i eto, nema nikakvih babaroga...insomnia78 wrote:A to nema pive na serbedziji?HAVANA wrote:E haj da vidim i to cudo ko to brani.Odoh na serbedziju pa na pivu-e...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#614 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Normala da nema....ko te pita....sebi pijes, onom kome se klanja i posti, zna mu se. Bas ce svratiti da naruzi goste u kafani poslije teravije
To ni najokorjelije vehabije ne rade. Ne treba se previse sikirati.
To ni najokorjelije vehabije ne rade. Ne treba se previse sikirati.
-
Bodkin
#615 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Naravno da je ok. Svakom njegovozavezata-vreca wrote:Sinoc iftarsko vrijeme raja po bastama oko ekonomije czga uveliko. Po meni je to ok. Svak svoje zna.
-
Nadzorna_ploca
#616 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Još samo da zavezanom nadjemo kakvu polovnjacu.
- supercali
#617 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Veceras cu biti jedan od rijetkih koji ce piti absint
- pustopoljina
#618 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
to je njegov licni problem u glavi i on ima taj problem bio ramazan ili ne bio.mirzaaa33 wrote:Moj jedan drug za vrijeme ramazana nije htio da idemo na kafu na mjesta gdje ima puno ljudi, gdje ga može neko vidjeti, konkretno nije htio u jedan restoran. Govorio je da ne želi da ga neko vidi da ne posti. Iz nekog razloga ga bilo stid da ga vide osobe koje također ne poste i koje tu dolaze na kafu, jelo, za vrijeme ramazan pa smo išli u kafanu.
to su ljudi koji jako paze na misljenje okoline. sebe cijene prema misljenju okoline (najbolji recept za nesretan zivot).
taj ce ostaviti curu, ako mu se drug nasali da joj je ruzna frizura. mora da ima auto kao svi, kucu kao svi...sve kao svi...ne smije strsati.
to su ljudi "mali mujo"...kud svi turci...
ima on veci problem od jednog mjeseca u godini.
nema disciplinu da posti, kao ovi do cijeg misljenja drzi, a nema petlje da ne posti i ne pravi tajnu od tog.
kad malo razmislis, nije mu lako.
- KB9
#619 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
hajd bar je muslimanska bojasupercali wrote:Veceras cu biti jedan od rijetkih koji ce piti absint
- mayab
#620 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
pustopoljina wrote:to je njegov licni problem u glavi i on ima taj problem bio ramazan ili ne bio.mirzaaa33 wrote:Moj jedan drug za vrijeme ramazana nije htio da idemo na kafu na mjesta gdje ima puno ljudi, gdje ga može neko vidjeti, konkretno nije htio u jedan restoran. Govorio je da ne želi da ga neko vidi da ne posti. Iz nekog razloga ga bilo stid da ga vide osobe koje također ne poste i koje tu dolaze na kafu, jelo, za vrijeme ramazan pa smo išli u kafanu.
to su ljudi koji jako paze na misljenje okoline. sebe cijene prema misljenju okoline (najbolji recept za nesretan zivot).
taj ce ostaviti curu, ako mu se drug nasali da joj je ruzna frizura. mora da ima auto kao svi, kucu kao svi...sve kao svi...ne smije strsati.
to su ljudi "mali mujo"...kud svi turci...
ima on veci problem od jednog mjeseca u godini.
nema disciplinu da posti, kao ovi do cijeg misljenja drzi, a nema petlje da ne posti i ne pravi tajnu od tog.
kad malo razmislis, nije mu lako.
- sadie_forever
#621 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Evo kod mene niko ne posti,ali niko i ne pije..jos mi ima lovaca u porodici koji vole zasjesti i popiti,ali ni toga nema uz ramazan.Tacno bi te krivo pogledali da pijes,i ako nisu vjernici ni 1%Ajatolah_ wrote:Pretjeruje se al' ono baš... Ako ti ne posti porodica i društvo, možeš izignorisati ramazan maltene da ne znaš ni da je bio.insomnia78 wrote:Pretjerujete, kao i obicno
- sadie_forever
#622 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Ali inace da vam ispricam za slucaj od prosle godine,na moru,neki dijasporasi.U BIH propisno pili samo bezalkoholno,otisli u Hr na more i od jednom tamo vise nije ramazan(i to tako rekose)
mislim jasno kao dan da je u pitanju sta ce mahala reci,ovi su mi najgori,ako imas neko vjerovanje i strah da ce te nesreca pratiti jer pijes uz ramazan to ok,ali ako cisto radi naroda to radis upucaj se
mislim jasno kao dan da je u pitanju sta ce mahala reci,ovi su mi najgori,ako imas neko vjerovanje i strah da ce te nesreca pratiti jer pijes uz ramazan to ok,ali ako cisto radi naroda to radis upucaj se
-
dječak sa šibicama
#623 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Pa da budemo realni, koliko god to bilo licemjerje sa svih strana, ali kad zivis u sredini gdje mnogi poste ili se pretvaraju da poste a njusku drze u tudjem tanjuru i broje mu zalogaje, gdje ti je pola familije u vjeri, pola komsiluka posti ili se prave da poste, i ako te upecaju da cugas za ramazan prakticno ces biti tema razgovora narednih mjesec dana, olajavanja i podsmijeha, onda mi nije ni cudo sto se ljudi ponasaju konformisticki.
Sakrij ako cugas, nemoj da ljudi vide, kod nas je ionako taj mahalski mentalitet sveprisutan, "da se dusmani raduju" ili "nek pocrkaju dusmani". Pa kod nas ljudi nova auta kupuju, dizu spratove na kucama, samo da bi komsijama napakostili. O cemu dalje govoriti.
Sakrij ako cugas, nemoj da ljudi vide, kod nas je ionako taj mahalski mentalitet sveprisutan, "da se dusmani raduju" ili "nek pocrkaju dusmani". Pa kod nas ljudi nova auta kupuju, dizu spratove na kucama, samo da bi komsijama napakostili. O cemu dalje govoriti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#624 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Ja u petak navecer, subotu prijepodne...pa i navecer, bio u gradu....po meni sve ok. Vecina stolova cuga se, ovi koji poste poste...neki sjede piju sokove, pored ovih sto cugaju pive...i sve normalno.
Ko sto neko napisa prije, da ne znam da je ramazan, i da nemam nekih clanova porodice koji poste, po ulicama Sarajeva se nista nebi dalo zakljuciti.
Ove godine mozda i najvise da je tako.
Ko sto neko napisa prije, da ne znam da je ramazan, i da nemam nekih clanova porodice koji poste, po ulicama Sarajeva se nista nebi dalo zakljuciti.
Ove godine mozda i najvise da je tako.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#625 Re: (Ne)Konzumiranje alkohola u Ramazanu - sebičnost ili "dobro djelo"?
Uvijek je tako. Voli raja da pretjeruje i izmislja price.
Najgore sto moras nekom dokazivati da NIJE problem sto pijes uz Ramazan u Sarajevu
Al eto, ocigledno odgovara slika nekog Dzalalabada ili cega vec
Najgore sto moras nekom dokazivati da NIJE problem sto pijes uz Ramazan u Sarajevu
Al eto, ocigledno odgovara slika nekog Dzalalabada ili cega vec