Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
modem33

#601 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by modem33 »

Yapi Yapo wrote:mene zanima zašto mi plaćamo porez a u RS ne plaćaju

zato sto su inteligentni od vas 8-)
Prpa.ba

#603 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Prpa.ba »

Koliko li "patriota" finansira navedene ugrozbene fizionomije i njihov ugodan zivot. :lol: :lol:
sinuhe

#605 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by sinuhe »

Sica u odnosu na Zapad mada sigurno da je izrazeniji fenomen u BiH. Na Zapadu, tamo gdje drzava drzi monopol na lutriju i automate mozes se kladiti svugdje (prodavnice, pumpe...).
Bradafilozof

#606 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Bradafilozof »

Gojeni H wrote:
Do zadnjeg bijednika Bosnjaka.
taman tako
Qoom

#607 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Qoom »

Ja ovdje ne vidim nikakav neriješiv problem. Kanton Sarajevo treba odreagovati i izglasati zakon kojem se privremeno zabranjuje operativni rad kladionica koje se nalaze u krugu 1km od obrazovnih institucija.

Ukinut' im prihod i nek' otvaraju poslovnice na Igmanu, Bjelašnici i Treskavici.

Sami će tražiti model oporezivanja i vršiti pritisak na HDZ da se što prije vrate u biznis.
Vsvp

#608 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Vsvp »

Qoom wrote:
supercali wrote:
Qoom wrote:Ne kontam, šta je fol s bingašima?
Najveci sljam su igraci binga procentualno
Šljam, zašto šljam?

Zašto se bingo razlikuje od bilo koje druge igre u kladionici?
Zato što se neko kladi na americki fudbal , neko na kosarku , neko na tenis jer voli taj sport pogledati i usput zaraditi koju markicu .
Znaci potrebno je neko sportsko znanje , informacije o povredama , kaznjenim igracima itd...
A ovaj sljam igra neke imaginarne brojeve i kuka kako su izasle sve crvene osim njegove .
Znaci nema nikakve logike , znanja , ljubavi prema sportu , nicega , samo gledaju u tv i navijaju da izadje njihov broj .
Razlika je sto ja i kad izgubim nije mi toliko krivo jer gubim na sportskim dogadjajima a oni igraju protiv kompjutera i ocekuju da dobiju .
radiša

#609 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by radiša »

mene nekad znaju nervirat jer ne mogu od njih doci na red,ali ljudi za svoje pare rade sta hoce,ne vidim sto su veci sljam od kladionicara na ostale sportove,misle da na brzi nacin mogu do love i to je njihov izbor.
Matzan

#610 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Matzan »

Qoom wrote:Ja ovdje ne vidim nikakav neriješiv problem. Kanton Sarajevo treba odreagovati i izglasati zakon kojem se privremeno zabranjuje operativni rad kladionica koje se nalaze u krugu 1km od obrazovnih institucija.

Ukinut' im prihod i nek' otvaraju poslovnice na Igmanu, Bjelašnici i Treskavici.

Sami će tražiti model oporezivanja i vršiti pritisak na HDZ da se što prije vrate u biznis.

Odmah bi dobio odgovor u vidu blokade nekih bitnih zakona na federalnom nivou.
Čisto sumnjam da bi se HDZ tek tako bez borbe odrekao zlatne koke.
Qoom

#611 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Qoom »

Matzan wrote:
Qoom wrote:Ja ovdje ne vidim nikakav neriješiv problem. Kanton Sarajevo treba odreagovati i izglasati zakon kojem se privremeno zabranjuje operativni rad kladionica koje se nalaze u krugu 1km od obrazovnih institucija.

Izlobirati kod par ambasadora mišljenje, koje će biti okidač za akciju. Zakon upakovati u celofan, s mašnicom i svjetske prakse prevencije zastranjivanja mlađe populacije sa statističkim podacima, trenutno neefikasnim zakonom od 50m itd.

Status quo ne vodi ničemu... osim deficita u budžetu i dugoročno potencijalnim nemirima.

Ti zagovaraš podvlađivanju kriminogenim grupama?
Matzan

#612 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Matzan »

Qoom wrote:
Matzan wrote:

Izlobirati kod par ambasadora mišljenje, koje će biti okidač za akciju. Zakon upakovati u celofan, s mašnicom i svjetske prakse prevencije zastranjivanja mlađe populacije sa statističkim podacima, trenutno neefikasnim zakonom od 50m itd.

Status quo ne vodi ničemu... osim deficita u budžetu i dugoročno potencijalnim nemirima.

Ti zagovaraš podvlađivanju kriminogenim grupama?

Čemu odmah optužba?!
U kladionicu moja noga nije kročila, niti će ove pameti.
Možemo mi priželjkivati svašta nešto, biti idealisti da će od ponedjeljka pravna država, ali u praksi stvari sasvim drugačije funkcionišu.
Svugdje je politika stvar kompromisa, a kod nas i gotovo otvorene trgovine.
Bradafilozof

#613 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Bradafilozof »

Mislim da su opcine na pravom putu.
Daryl Dixon

#614 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Daryl Dixon »

radiša wrote:mene nekad znaju nervirat jer ne mogu od njih doci na red,ali ljudi za svoje pare rade sta hoce,ne vidim sto su veci sljam od kladionicara na ostale sportove,misle da na brzi nacin mogu do love i to je njihov izbor.
mene nerviraju ovi sto igraju bingo, obicno cekam na red da uplatim tiket ili na racun da stavim pare a oni preko tebe lete brate da uplate kombinaciju a imaju haman 3 minute pa to leti, skace, jagmi se kao da se nešto besplatno dijeli... dodje mi nekad da im glave otkinem #nanemi, jos ti ono stane papak na nogu pa ni da se okrene da kaže izvini naa nista, napravi se dalabu i ušteka se u mračno, zapušeno čoše :oops: :-)
Daryl Dixon

#615 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Daryl Dixon »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160517046

izvarali ga na bingu-bacio im bombu #justguessing :mrgreen:
Juliuscezar

#616 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Juliuscezar »

Jbg sad ovi sto igraji bingo ispadose neki divljaci , a ovi sto se klade neka gospoda koja ove u putu nije srela.
medvjed23

#617 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by medvjed23 »

čudo jedno kako se ljudi vole oholiti pa sa visine gledati čak i one koji su im vrlo slični..
ko da je bitno hoće li te para lišiti kompjuterski program ili neki hadis zubanović, recimo..
medvjed23

#618 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by medvjed23 »

mislim, ako ćemo već nijansirati, možda je sportsko klađenje i gore od binga, jer imaš iluziju da nešto kao možeš predvidjeti, prognozirati, da se pitaš nešto..

u bingu su stvari jasne: softver određuje hoćeš li i, ako hoćeš, koliko ćeš para dobiti.. tvoje je samo da uplatiš pare i ispratiš izvlačenje..
sunceKOtepsija

#619 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by sunceKOtepsija »

mozda smo i mi-kompjuterski program, pa se neko tamo nervira sto gubi, a igrai na nas :lol:
fortaleza

#623 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by fortaleza »

medvjed23 wrote:mislim, ako ćemo već nijansirati, možda je sportsko klađenje i gore od binga, jer imaš iluziju da nešto kao možeš predvidjeti, prognozirati, da se pitaš nešto..

u bingu su stvari jasne: softver određuje hoćeš li i, ako hoćeš, koliko ćeš para dobiti.. tvoje je samo da uplatiš pare i ispratiš izvlačenje..
Obično obrtanje teza. Koliko sam primjetio, i veliki broj bingaša, da ne kažem većina misli da može predvidjeti izvlačenje kuglica, inače ne bi ni igrali... A takav dojam stvaraju iz toga što oni sami biraju brojeve, a brojevi kao "random" izlaze. Malo morgen. :izet:

Igranje binga je isto kao i klađenje na utakmici Barcelona-Getafe s tim da igrač igra naravno na Barcelonu sa kvotom 1.2, a gazda igra na Getafe s kvotom 10, a utakmica je namještena da dobije Getafe... A igrač kladionice (binga) to ne zna ili može samo pretpostavljati.

Znači, bingo je ipak gori od običnog klađenja jer su ovakvi slučajevi gore kod kladionice ipak raritet, a prve lige se slabo namještaju. Bingo je čitav namješten, a i potrebno je više para za to. Čini mi se da je prošlogodišnja dobit kladionica u omjeru 90:10, naravno u korist binga.
medvjed23

#624 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by medvjed23 »

a omjer kod klađenja?
smijem se kladiti :D da je tu negdje
animals

#625 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Svak ko je igrao bilo kakvu kocku ili kladjenje, zna da ne mozes biti u dobitku..
jednostavno, sreca je tako postavljena u zivotu..
i sve da je i regularna svaka igra, ne mozes biti na dobitku..
jebe te kurva sreca,koja na kraju uvijek sjebe..
Post Reply