@wolf07
Bravo

svaka ti dala vode iz bokala
Slagali se ili ne da li je to samo bila šega ili planirano jedno je sigurno a to je da su itekako imali uticaj na dešavanja 90ih kako su Bošnjaci bili prikazani kao niža vrsta. Čak i da 90% New Primitivesa nije imalo zle namjere dovoljno je da su 3 glavna i najutjecajnija lika koji su može se reći stvaraoci dokazali da su smradovi a to su Nele, Malkolm Muharem i Emir Kusturica (koji je spasio karijeru Neletu, Nadrealistima i Pušenju nakon "crko Maršal" koji je uvijek bio od velike pomoći jer je ostao u kontaktu sa rajom dok je u isto vrijeme imao kontakte sa pravim ljudima zbog svjetske slave)
Ja to gledam kao na političku stranku, džaba što postoji jedan čitav tim ljudi u stranci što ne žele državi loše ako osnivači stranke imaju neku svoju viziju, kao što jedan Meho iz SBB Maglaj želi nešto dobro uraditi za svoju državu dok se za predsjednika SBB stranke Radončića ne zna koji su njegovi stvarni planovi za ovu državu.
Vezano za Mućke, na svaku britansku seriju kao Mućke imao si 10 serija o britanskom visokom društvu, kraljevima, lordovima. Za svakog Čkalju imao si Popadiće. Za svakog prljavog crnca na kokainu imao si Cosby porodicu. Problem je bio što kod nas nije bilo druge serije koja bi nas prikazala u drugačijem svjetlu. Za svaku humorističku seriju treba i jedna ozbiljnija realnija serija da bi se gledaoci mogli orijentisati šta je stereotip, šta parodija, šta je preuveličano. Bez takve jedne serije gledaoci su imali samo NP kao orijentir
joint union wrote:Zato sad nema TLN-a, nema NP, ali ima farmi, zvijezda, ceca, viki, miki, tiki, sisa i guzova po cijeli dan na TV-u. Kriminalci su zvijezde.
Ja bih ipak, sve i da su TLN velikosrpski tajni agenti, zelio da moje dijete odrasta uz njih, nego uz ove iz predhodne dvije recenice.
Bez veze komentar. Ovdje nije poenta šta je nama draže nego kako nas drugi doživljavaju, znači ne radi se o tome kako mi Bosanci gledamo na tu seriju nego kako iz Beograda iz Zagreba gledaju na nas. I meni je zabavnije gledati nekog džeparoša sa baščaršije kako vara gospodu nego Zmaja od Šipova kako vadi onu stvar iz gaća ali se mora sagledati kako drugi gledaju na taj skeč a šta mislim sa tim je već objašnjeno na više stranica od mene i ostalih i hvala Bogu ima još osoba na ovoj temi koje su to analizirale

ako smo tada bili naivni, mladi, ludi i željeli se samo provesti a ne analizirati svaju Božju emisiju ili pjesmu onda možemo bar sada.
A ta tvoja rečenica "sve i da su TLN velikosrpski tajni agenti, zelio da moje dijete odrasta uz njih, nego uz ove" je mješavina naivnosti, nostalgije i udaranja kontre bez razmišljanja. Znači čak iako su velikosrpski agenti ti bi volio da tvoje idjete odraste uz njih? Pa mi smo bili ta djeca pa eto šta nam se dogodi. Znači ti bi volio takvu sudbinu svom djetetu?
Ja kod Mace, Kristijana i Zmaja mogu sa svojim djetetom popričati i objasniti mu šta valja i šta ne i tako ga možda spasiti ali nas 1992. od jedne ideologije nije mogao niko spasiti niti je ko sa nama popričao
Ukratko NP ne ponovilo se.