Kupovna moć novog automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#601 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Gorane, da se dogovorimo da na forumu komentarišeš samo nešto vezano za auta koja posjeduješ? Ostalo ništa. Može?

Vozio ja taj 2.0 TDI motor ili ne, imao ga ili ne, činjenica koju ja ne mogu dovoljno napljuvat, a ti odbraniti jeste da je taj 2.0 TDI motor najveće dizelsko đubre od prestanka proizvodnje Opelovih dizelaša u Kadetu. Ima mnogo dizelaša koji imaju određene probleme, ali ovome je sve problem.
Da se vratimo na pocetak, za tebe koji samo upijas tudje price i iscitavas forume taj 2.0 TDI motor je najveće dizelsko đubre od prestanka proizvodnje Opelovih dizelaša u Kadetu, a ja evo taj isti 2,0 TDI vec 9 god. vozim bez ikakvih problema. Sta mislis ko u toj konstalaciji kompetentniji da nesto napise o tom motoru?
Pitanje je retoricko, ne moras odgovarati...
supercali

#602 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by supercali »

Dobro gorane avi mi na forumu smo vozali samo jugu a ti si vozao sve osim veyrona pa znas

Jesi zadovoljan?
citroen xm

#603 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Gorane, da se dogovorimo da na forumu komentarišeš samo nešto vezano za auta koja posjeduješ? Ostalo ništa. Može?

Vozio ja taj 2.0 TDI motor ili ne, imao ga ili ne, činjenica koju ja ne mogu dovoljno napljuvat, a ti odbraniti jeste da je taj 2.0 TDI motor najveće dizelsko đubre od prestanka proizvodnje Opelovih dizelaša u Kadetu. Ima mnogo dizelaša koji imaju određene probleme, ali ovome je sve problem.
Da se vratimo na pocetak, za tebe koji samo upijas tudje price i iscitavas forume taj 2.0 TDI motor je najveće dizelsko đubre od prestanka proizvodnje Opelovih dizelaša u Kadetu, a ja evo taj isti 2,0 TDI vec 9 god. vozim bez ikakvih problema. Sta mislis ko u toj konstalaciji kompetentniji da nesto napise o tom motoru?
Nisi ništa kompetentniji od ostalih vlasnika tog vozila. A ima ih sa iskustvima na raznim svjetskim forumima koliko hoćeš. Ajd sad razmisli da li je tvoj slučaj pravilo?
kolektor

#604 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by kolektor »

Mislim da je kod mene isti motor kao kod gorana, evo sad ce 200.000, nista vece nije popravljano, servisi redovno, ulje mjenjano uvijek prije isteka predvidjeno intervala.
goran16v

#605 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: Sta mislis ko u toj konstalaciji kompetentniji da nesto napise o tom motoru?
Nisi ništa kompetentniji od ostalih vlasnika tog vozila. A ima ih sa iskustvima na raznim svjetskim forumima koliko hoćeš. Ajd sad razmisli da li je tvoj slučaj pravilo?
Iako je pitanje bilo retoricko nisam te pitao da li sam kompetentiniji od ostalih vlasnika auta s tim motorm, nego od da li sam kompeetentiji od tebe tj nekog ko nije vlasnik niti je ikad bio, a odgovaranje na nepostavljeno pitanje je zapravo najbolji odgovor.
Pozzz... :thumbup:
ado-šampion

#606 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

NediM17 wrote:
ado-šampion wrote:Ja se bojim da vise proklinju oni koji ga nisu kupili, nego oni koji su kupili. :-)

Jedna stvar koju smo zakljucili na ovoj temi jer da problemi pojedinih auta zapravo vise nerviraju ljude okolo, nego njih same koji su pljunuli 45-50-60 k i vise. :-)
Ti koji su pljunuli tolike pare za smece se moraju tjesiti kako to i nije tako lose.
Vidi kralju, ne gledaju svi iz iste perspektive. Ako neko da 50 000 za auto, njemu je sica platiti popravak hiljadu. Naravno da iz te perspektive ne gleda neko kome citavo auto vrijedi 1000. Kontas? Mozda sam vec spomenuo, ja sam platio popravak mobitela 250 maraka. Jer mi vrijedi, i jer sebi to mogu priustiti. Naravno onaj ko ima mobitel od 2 stoje reci ce jebo taj mobitel koji se popravlja za 250. Budalastina je da npr. ja koji za auto trenutno nemam ni 20 hiljada pricam i komentarisem o ljudima koje za auta daju 50-60 k i njihovim vozilima, meni je jedan hljeb skup ko njemu 3.

Naravno ima i dosta onih koji se tjese. Ali kako objasniti kad neko kupi auto za 60 000, desi mu se havarija motora 5-6 hiljada i on ponovo kupi istu marku? Bosanci ce reci da je lud. Ali kad malo bolje razmislis, ima ljudi kojem odredjeno auto (bez namjere da isticem ista, uzmimo bilo koje auto) pricinjava toliko zadovoljstva da je s istim zadovoljan koliko god se kvari, naravno do neke granice. Nije svakom jedino sto je bitno da se auto ne kvari. Evo ja sam svoje auto platio prilicno za vrijeme je kupljen i za prostor gdje je kupljen, za 12 godina sam na njemu promijenio samo tri stvari ukupne vrijednosti oko 250 maraka, i to stvari koje ne uticu na primarnu funkciju (klima, podizac prozora i seleni), nikad me nije ostavio na cesti, i guess what, ne bih vise kupio takvo auto, iako je u svoj vakat bio dobro auto, suma sumarum osim sto se ne kvari nema nikakvog drugog sarma. Radije bih nesto drugo pa makar se i kvarilo.
citroen xm

#607 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:
goran16v wrote: Sta mislis ko u toj konstalaciji kompetentniji da nesto napise o tom motoru?
Iako je pitanje bilo retoricko nisam te pitao da li sam kompetentiniji od ostalih vlasnika auta s tim motorm, nego od da li sam kompeetentiji od tebe tj nekog ko nije vlasnik niti je ikad bio, a odgovaranje na nepostavljeno pitanje je zapravo najbolji odgovor.
Nisi ništa kompetentniji po ovom pitanju o kome se raspravlja.

ado-šampion

#608 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
Prijatelju, malo je licemjerno od tebe pozivati se na forume, jer kad drugi ljudi pricaju da su npr. Fiat, Alfa, ili Citroen smece, i pozivaju se na forume, ti i takvi to okrecete na pricu da je to iz 10 ruke, kao inace su to dobra auta. Citava fama oko toga kako su Alfe smece, kako se kvare, i danas su na tom glasu, isto kao i Citroen i Fiat, i ti i takvi kao ti ste to okrenuli da su to samo prazne price i da nista nije tacno. Znaci tu forumi ne piju vode. A onda kad ti je povoljno za tvoju pricu onda su ti forumi dobri.

Ako cemo po forumima, sta mislis ko je na losijem glasu, VW ili Citroen, TDI ili HDI? :-)

Nije obraz vrijedan toga da budes u pravu na forumu. :wink:
goran16v

#609 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
citroen xm wrote: Nisi ništa kompetentniji od ostalih vlasnika tog vozila. A ima ih sa iskustvima na raznim svjetskim forumima koliko hoćeš. Ajd sad razmisli da li je tvoj slučaj pravilo?
Nisi ništa kompetentniji po ovom pitanju o kome se raspravlja.

Naravno da nisam, a "detalj" da ti se si s takvim motorom u zivotu mozda sreo par puta (ako i toliko) i situacijama da si napravio krug u tudjem autu, o tome da si ga imao i odrzavao naravno nema govora, a ja svakodnevno i to vec 9 god cemo zanemariti???????
Svojim odgovorom si se upravo postavio za protoip forumskog strucnjaka sveopste kompetencije, nevjerovatne moci upijanja forumskog znanja, tako da se ja povlacim! :lol:
almir90

#610 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

Razlika između Golfa i Passata, što se tiče 2.0 TDI motora je ta, da su u Golfu bile Bosch dizne, a u Passatu Siemens, koje i jesu bile problematične. U Audiju su isto išle Bosch dizne, zato su manje problema imali što se dizni tiče. Što se tiče tog PD motora, da je valjao, ne bi prešli na CR tehnologiju i to je to.
condy

#611 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

Ovaj @ rekla-kazala sve što kupi valja :D

Slažem se sa @Goranom da najbolje može ocjeniti motor i vozilo, onaj ko ima lično iskustvo sa tim vozilom, neko ko ga svakodnevno vozi, održava. Sad, kad ti drugi kaže " ma ne valja to, taj motor guta ulje, loš je, troši ovo-ono ..." a nikad nije imao priliku voziti ga, održavati, i sl, a pored toga ima veliku rezervu prema tim vozilima, to treba uzeti sa velikom rezervom. I ja sam uvijek bio pristalica iskustva i zbog toga nikad ne komentarišem neke dubinske polemike i rasprave oko japanskih, kineskih ili američkih vozila jer ne znam dovoljno o tim vozilima.
condy

#612 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by condy »

almir90 wrote:Razlika između Golfa i Passata, što se tiče 2.0 TDI motora je ta, da su u Golfu bile Bosch dizne, a u Passatu Siemens, koje i jesu bile problematične. U Audiju su isto išle Bosch dizne, zato su manje problema imali što se dizni tiče. Što se tiče tog PD motora, da je valjao, ne bi prešli na CR tehnologiju i to je to.
Nekad će i poslije CR tehnologije doći neka nova tehnologija, pa ćeš onda reći " što se tiče CR motora, da je valjao, ne bi prešli na NN tehnologiju i to je to " :D

To je sasvim normalno nekad PD sad CR. Nakon nekog vremena će biti nekad CR....
almir90

#613 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

condy wrote:
Nekad će i poslije CR tehnologije doći neka nova tehnologija, pa ćeš onda reći " što se tiče CR motora, da je valjao, ne bi prešli na NN tehnologiju i to je to " :D

Ne, nego je stvar da su ostali uveli CR tehnologiju krajem 90-ih, VW je čaba otezao, sa svojim improvizacijama PD motora, da bi na kraju odustali.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#614 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by mali_milojica »

Hajde da rezimiramo sta je GoranDOHC aka dosadan kao us htio reci.
Moskvich je pouzdan kao Toyota Corola,Mazda i Honda zajedno jer niko moju tezu ne moze pobiti,jer niko nije imao taj auto od forumasa. Ono sto su vam stari govorili ili ste procitali na forumu,mozete staviti tamo gdje sunce ne zalazi.
:D
madner

#615 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by madner »

Ja samo mislim da je vama krivo sto nemate suske za Skodu pa vozite neke levatske brendove bez tradicije i sopstvene tehnike!
citroen xm

#616 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:
Prijatelju, malo je licemjerno od tebe pozivati se na forume, jer kad drugi ljudi pricaju da su npr. Fiat, Alfa, ili Citroen smece, i pozivaju se na forume, ti i takvi to okrecete na pricu da je to iz 10 ruke, kao inace su to dobra auta. Citava fama oko toga kako su Alfe smece, kako se kvare, i danas su na tom glasu, isto kao i Citroen i Fiat, i ti i takvi kao ti ste to okrenuli da su to samo prazne price i da nista nije tacno. Znaci tu forumi ne piju vode. A onda kad ti je povoljno za tvoju pricu onda su ti forumi dobri.

Ako cemo po forumima, sta mislis ko je na losijem glasu, VW ili Citroen, TDI ili HDI? :-)

Nije obraz vrijedan toga da budes u pravu na forumu. :wink:
A čime ja svoj obraz prljam? Da li lažem, da li vrijeđam nekoga, da li sam ikada dobio kaznu na ovom forumu? Za sve je odgovor NE.

Ja ovde ne pišem samo o forumima, već o iskustvima ljudi koje poznajem. Dakle ljudi sa kojima se srećem uživo, kojima znam ime i prezime.... Ti ljudi konkretno sa 2.0 TDI motorima imaju lična iskustva, a eto njihova iskustva se poklapaju sa morem tekstova, morem iskustava na internetu.

Razlika je kada se jednom čovjeku desi nešto što se nikome ne dešava i onda se generalno kaže za to auto da je smeće, a razlika je kada se kod 70% tih motora dešava isto(fabričke greške u konstrukciji i dijelovima) pa se samo za taj motor kaže da je smeće.

Iskustvo me naučilo da najviše vjerujem forumima koji su vezani samo za određeni brend. Zašto? Zato što se tu otvoreno govori o svemu, i vrlinama i manama. A najviše opreznosti treba imati pri primanju informacija sa opštih foruma poput ovoga jer u suštini ima daleko više trolova i priča se o svemu i svačemu.

I na kraju kada pominješ PSA i Italijane, o njima kruže svakakve priče, u dosta slučajeva veoma loše, ali opet sve te firme na nemaju problema sa mehanikom kao ovaj motor.

Da neki HDI ili JTD troši ovoliko ulja, kvari ovoliko dizni i ima blok koji mahom puca, ne da bi bilo pogrdnih priča i smijeha na njegov račun nego bi prvi Goran, ime 123... i ostala družina odavde uskočili da još više ocrne. Ma nije bila jedna takva tema. Samo pročitaj teme o Alfama i Goranovo pametovanje, a vjerovatno ni jednu u životu nije imao. Ali to nema veze, jer on je pametan i može da palamudi o svemu dok drugi ne mogu ako nemaju to auto, a ako ga imaju opet ne mogu ako ga nisu kupili novog.
Last edited by citroen xm on 05/11/2014 15:54, edited 1 time in total.
ado-šampion

#617 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

almir90 wrote:
condy wrote:

Ne, nego je stvar da su ostali uveli CR tehnologiju krajem 90-ih, VW je čaba otezao, sa svojim improvizacijama PD motora, da bi na kraju odustali.
Ne volim sto sam opet u fazi branjenja VW, ali ne baratas cinjenicama. Ostali nikad nisu ni imali PD nego su s tzv. Bosch pumpe presli na CR, a VW je presao na PD. U tome su vidjeli potencijal, iako je PD tehnologija bila skuplja. I odustali su jer su u nekom trenutku skontali da PD vise nema ni jednu prednost nad CR da bi opravdala vec cijenu. To je bio razlog.
almir90

#618 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

ado-šampion wrote:
Ne volim sto sam opet u fazi branjenja VW, ali ne baratas cinjenicama. Ostali nikad nisu ni imali PD nego su s tzv. Bosch pumpe presli na CR, a VW je presao na PD. U tome su vidjeli potencijal, iako je PD tehnologija bila skuplja. I odustali su jer su u nekom trenutku skontali da PD vise nema ni jednu prednost nad CR da bi opravdala vec cijenu. To je bio razlog.
Znači pozitivna je stvar da su potrošili pare na tehnologiju koju drugi nisu htjeli da koriste (jer su vjerovatno znali da je osuđena na propast, kao što i jest se desilo), već su drugi prešli odmah na CR,da bi iz VW-a na kraju skontali da od PD-a nema ništa. Ali sve je to pozitivno :shock: :lol:
ado-šampion

#619 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
A čime ja svoj obraz prljam? Da li lažem, da li vrijeđam nekoga, da li sam ikada dobio kaznu na ovom forumu? Za sve je odgovor NE.

Ja ovde ne pišem samo o forumima, već o iskustvima ljudi koje poznajem. Dakle ljudi sa kojima se srećem uživo, kojima znam ime i prezime.... Ti ljudi konkretno sa 2.0 TDI motorima imaju lična iskustva, a eto njihova iskustva se poklapaju sa morem tekstova, morem iskustava na internetu.

Razlika je kada se jednom čovjeku desi nešto što se nikome ne dešava i onda se generalno kaže za to auto da je smeće, a razlika je kada se kod 70% tih motora dešava isto(fabričke greške u konstrukciji i dijelovima) pa se samo za taj motor kaže da je smeće.

Iskustvo me naučilo da najviše vjerujem forumima koji su vezani samo za određeni brend. Zašto? Zato što se tu otvoreno govori o svemu, i vrlinama i manama. A najviše opreznosti treba imati pri primanju informacija sa opštih foruma poput ovoga jer u suštini ima daleko više trolova i priča se o svemu i svačemu.

I na kraju kada pominješ PSA i Italijane, o njima kruže svakakve priče, u dosta slučajeva veoma loše, ali opet sve te firme na nemaju problema sa mehanikom kao ovaj motor.

Da neki HDI ili JTD troši ovoliko ulja, kvari ovoliko dizni i ima blok koji mahom puca, ne da bi bilo pogrdnih priča i smijeha na njegov račun nego bi prvi Goran, ime 123... i ostala družina odavde uskočili da još više ocrne. Ma nije bila jedna takva tema. Samo pročitaj teme o Alfama i Goranovo pametovanje, a vjerovatno ni jednu u životu nije imao. Ali to nema veze, jer on je pametan i može da palamudi o svemu dok drugi ne mogu ako nemaju to auto, a ako ga imaju opet ne mogu ako ga nisu kupili novog.
Ne znam za druge, ali tebe sam upratio kako ti pruzeni argumenti negdje ne vrijede, a onda ti te iste argumente prodajes drugima, kad ti odgovaraju. To se zove licemjerje, iako to ne kontaju svi, nego samo oni koji su malo duze ovdje prisutni.

Kad se neko javi ne bilo koji forum i kaze "imao to auto, nikad vise to smece" (ili nesto takvo), i javi se jos 100 istih na razlicitih forumima, za istu marku, zar je bitno je li forum za odredjenu marku ili opsti forum? A i ti si sigurno isao na VW forume pa se informisao, mogu misliti. :-) Nego si prihvatio kao apriori temu koja je bila na ovom forumu. Ja ne kazem da nije, i ja vjerujem da to jeste tako, ali ne raspravljam o tome, jer nisam provjeravao na VW forumima, posto me ne zanima. Provjerio sam na forum.hr (prvo sto mi je google izbacio) cisto da se informisem. Bas cu se registrovati na forume marki koje mi zanimaju remotely ili me ne zanimaju nikako, nemam drugog posla. :roll:

Ne mozes jednom pricati jedno, a drugi put drugo, ili ti forumi valjaju ili ne valjaju, ili je baba ili deda, ne moze do podne baba a od podne deda. :-)
ime123

#620 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ime123 »

citroen xm wrote: Da neki HDI ili JTD troši ovoliko ulja, kvari ovoliko dizni i ima blok koji mahom puca, ne da bi bilo pogrdnih priča i smijeha na njegov račun nego bi prvi Goran, ime 123... i ostala družina odavde uskočili da još više ocrne. Ma nije bila jedna takva tema. Samo pročitaj teme o Alfama i Goranovo pametovanje, a vjerovatno ni jednu u životu nije imao. Ali to nema veze, jer on je pametan i može da palamudi o svemu dok drugi ne mogu ako nemaju to auto, a ako ga imaju opet ne mogu ako ga nisu kupili novog.
Procitaj sve moje postove i vidi jesam li ja navodio ikakve kvarove od tih auta ???????????????????????????????????????????????????????????? NISAM, ne zato sto ne znam, nego nisam imao veceg iskustva sa tim autima jer me nista ne privlaci ka tim autima. Pisem o njemackim autima jer imam najvise iskustva sa njima, i nista mi se nije desavalo od tih milion kvarova koje ovdje navodite.
To je razlika izmedju moje i tvoje price.
Maloprije pises goranu da pise samo o autima koja je vozio, a vi ste ovdje naveli svaki kvar za koji ste ikad culi ili naculi i navodite ih ko standardne kvarove, i vidi cuda znate porijeklo i sve detalje za ta auta prijatelja, poznanika, rodjaka i slicno
Prica vam je cesto kontradiktorna, dvostruka mjerila uzimate, i da bi nesta dokazali na forumu cesto pisete i gluposti za koje znate da nisu tacne.
Ali to su kompleksi prema njemackim autima i VAG-u.
Optimist

#621 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by Optimist »

Jos niste prestali? :roll:
citroen xm

#622 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:

Ne znam za druge, ali tebe sam upratio kako ti pruzeni argumenti negdje ne vrijede, a onda ti te iste argumente prodajes drugima, kad ti odgovaraju. To se zove licemjerje, iako to ne kontaju svi, nego samo oni koji su malo duze ovdje prisutni.

Kad se neko javi ne bilo koji forum i kaze "imao to auto, nikad vise to smece" (ili nesto takvo), i javi se jos 100 istih na razlicitih forumima, za istu marku, zar je bitno je li forum za odredjenu marku ili opsti forum? A i ti si sigurno isao na VW forume pa se informisao, mogu misliti. :-) Nego si prihvatio kao apriori temu koja je bila na ovom forumu. Ja ne kazem da nije, i ja vjerujem da to jeste tako, ali ne raspravljam o tome, jer nisam provjeravao na VW forumima, posto me ne zanima. Provjerio sam na forum.hr (prvo sto mi je google izbacio) cisto da se informisem. Bas cu se registrovati na forume marki koje mi zanimaju remotely ili me ne zanimaju nikako, nemam drugog posla. :roll:

Ne mozes jednom pricati jedno, a drugi put drugo, ili ti forumi valjaju ili ne valjaju, ili je baba ili deda, ne moze do podne baba a od podne deda. :-)
Navedi Ado neke moje primjere gdje na jednom mjestu osuđujem nešto, a na drugom upotrebljavam to.
ado-šampion

#623 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by ado-šampion »

almir90 wrote:
ado-šampion wrote:
Znači pozitivna je stvar da su potrošili pare na tehnologiju koju drugi nisu htjeli da koriste (jer su vjerovatno znali da je osuđena na propast, kao što i jest se desilo), već su drugi prešli odmah na CR,da bi iz VW-a na kraju skontali da od PD-a nema ništa. Ali sve je to pozitivno :shock: :lol:
Momak previse si zelen, ne zelim vise trositi energiju na tebe. Ja sam uporan jer vidim da nisi jedan od standardnih trolova, ali jarane ne mogu vise fakat.

Dacu ti savjet, prije nego sto izvaljujes, provozaj auto CR 2001. i provozaj auto CR 2008. Pa potrazi kolika je potrosnja u realnim uslovima jednom a kolika u drugom. Toliko.
citroen xm

#624 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by citroen xm »

citroen xm wrote:
ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:

Navedi Ado neke moje primjere gdje na jednom mjestu osuđujem nešto, a na drugom upotrebljavam to.
ime123 wrote:
citroen xm wrote: Da neki HDI ili JTD troši ovoliko ulja, kvari ovoliko dizni i ima blok koji mahom puca, ne da bi bilo pogrdnih priča i smijeha na njegov račun nego bi prvi Goran, ime 123... i ostala družina odavde uskočili da još više ocrne. Ma nije bila jedna takva tema. Samo pročitaj teme o Alfama i Goranovo pametovanje, a vjerovatno ni jednu u životu nije imao. Ali to nema veze, jer on je pametan i može da palamudi o svemu dok drugi ne mogu ako nemaju to auto, a ako ga imaju opet ne mogu ako ga nisu kupili novog.
Procitaj sve moje postove i vidi jesam li ja navodio ikakve kvarove od tih auta ???????????????????????????????????????????????????????????? NISAM, ne zato sto ne znam, nego nisam imao veceg iskustva sa tim autima jer me nista ne privlaci ka tim autima. Pisem o njemackim autima jer imam najvise iskustva sa njima, i nista mi se nije desavalo od tih milion kvarova koje ovdje navodite.
To je razlika izmedju moje i tvoje price.
Maloprije pises goranu da pise samo o autima koja je vozio, a vi ste ovdje naveli svaki kvar za koji ste ikad culi ili naculi i navodite ih ko standardne kvarove, i vidi cuda znate porijeklo i sve detalje za ta auta prijatelja, poznanika, rodjaka i slicno
Prica vam je cesto kontradiktorna, dvostruka mjerila uzimate, i da bi nesta dokazali na forumu cesto pisete i gluposti za koje znate da nisu tacne.
Ali to su kompleksi prema njemackim autima i VAG-u.
Imao sam malo više auta iz VAG grupe nego što ti možeš pretpostaviti jer nisam uvijek bio u situaciji da kupim ono što mi se sviđa, već ono što mi se u tom trenutku dobro namjesti.

Imao sam auta od onih koja ovde važe za možda najušljivija i najveće grobove do onih na čiju značku ovde mnogi padaju u trans.
almir90

#625 Re: Kupovna moć novog automobila

Post by almir90 »

Imam kod kuće jednog, naravno sa CR tehnologijom, potrošnju neću ni navoditi, odmah bi me napali da lažem. :lol:
Post Reply