citroen xm wrote:
A čime ja svoj obraz prljam? Da li lažem, da li vrijeđam nekoga, da li sam ikada dobio kaznu na ovom forumu? Za sve je odgovor NE.
Ja ovde ne pišem samo o forumima, već o iskustvima ljudi koje poznajem. Dakle ljudi sa kojima se srećem uživo, kojima znam ime i prezime.... Ti ljudi konkretno sa 2.0 TDI motorima imaju lična iskustva, a eto njihova iskustva se poklapaju sa morem tekstova, morem iskustava na internetu.
Razlika je kada se jednom čovjeku desi nešto što se nikome ne dešava i onda se generalno kaže za to auto da je smeće, a razlika je kada se kod 70% tih motora dešava isto(fabričke greške u konstrukciji i dijelovima) pa se samo za taj motor kaže da je smeće.
Iskustvo me naučilo da najviše vjerujem forumima koji su vezani samo za određeni brend. Zašto? Zato što se tu otvoreno govori o svemu, i vrlinama i manama. A najviše opreznosti treba imati pri primanju informacija sa opštih foruma poput ovoga jer u suštini ima daleko više trolova i priča se o svemu i svačemu.
I na kraju kada pominješ PSA i Italijane, o njima kruže svakakve priče, u dosta slučajeva veoma loše, ali opet sve te firme na nemaju problema sa mehanikom kao ovaj motor.
Da neki HDI ili JTD troši ovoliko ulja, kvari ovoliko dizni i ima blok koji mahom puca, ne da bi bilo pogrdnih priča i smijeha na njegov račun nego bi prvi Goran, ime 123... i ostala družina odavde uskočili da još više ocrne. Ma nije bila jedna takva tema. Samo pročitaj teme o Alfama i Goranovo pametovanje, a vjerovatno ni jednu u životu nije imao. Ali to nema veze, jer on je pametan i može da palamudi o svemu dok drugi ne mogu ako nemaju to auto, a ako ga imaju opet ne mogu ako ga nisu kupili novog.
Ne znam za druge, ali tebe sam upratio kako ti pruzeni argumenti negdje ne vrijede, a onda ti te iste argumente prodajes drugima, kad ti odgovaraju. To se zove licemjerje, iako to ne kontaju svi, nego samo oni koji su malo duze ovdje prisutni.
Kad se neko javi ne bilo koji forum i kaze "imao to auto, nikad vise to smece" (ili nesto takvo), i javi se jos 100 istih na razlicitih forumima, za istu marku, zar je bitno je li forum za odredjenu marku ili opsti forum? A i ti si sigurno isao na VW forume pa se informisao, mogu misliti.

Nego si prihvatio kao apriori temu koja je bila na ovom forumu. Ja ne kazem da nije, i ja vjerujem da to jeste tako, ali ne raspravljam o tome, jer nisam provjeravao na VW forumima, posto me ne zanima. Provjerio sam na forum.hr (prvo sto mi je google izbacio) cisto da se informisem. Bas cu se registrovati na forume marki koje mi zanimaju remotely ili me ne zanimaju nikako, nemam drugog posla.
Ne mozes jednom pricati jedno, a drugi put drugo, ili ti forumi valjaju ili ne valjaju, ili je baba ili deda, ne moze do podne baba a od podne deda.