Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
RahatHurmašica

#601 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by RahatHurmašica »

dok oni to izbroje biće vrijeme za novi popis
Ali Kemal

#602 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

sdasdpsbbhdzsnsd wrote:Kad se sve sabere i oduzme, Bosna je izgubila oko milion ljudi koji su u njoj zivjeli 1991 godine, a danas ne zive. To je udar na populaciju od kojeg se Bosna nikad oporaviti nece. I ne samo na populaciju, nego na sve aspekte zivota, izgubiti oko 25% populacije i ocekivati da ce se napredovati, netje motji Panticu.
U borbi za teritorije, izgubilo se stanovnistvo, medjutim i dan danas je izgleda vecini ljudi i dalje vaznija teritorija od stanovnistva.
A teritorije prakticno ima viska, prazni, neobradivi, nenaseljivi predjeli dominiraju BiH. :cry:
Hafis

#603 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

sdasdpsbbhdzsnsd wrote: Kako je sto se tice obrazovanosti izgubljene populacije? Vjerovatno je Bosna izgubila najobrazovanije sto je imala. Recimo otisli su vjerovatno uspjesni Srbi, a umjesto njih je Bosna "dobila" nesto manje najrpimitivnije Srbe iz Hrvatske.
ShvaĆam sve. Upravo tako. A s druge strane bilo je i kompenzacijskih učinaka - Bosna je ''dobila'' vrhunski obrazovan kadar iz susjednog Sandžaka. Čista logika.
Hafis

#604 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Svejedno. Malo su ublažili tzv obrazovanost Bosne, kako ti kažeš.
Samo gledaj koliki je to veliuki dobitak recimo u Sarajevu. Kao da je lako bilo nadoknaditi gubitak jednog Jergovića, ili Đure, Loše, Brege, Keme.
Za razliku od Banjaluke što veliš, i onih primitivaca iz Hrvatske koji su doselili u nju.
Hafis

#605 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

"sdasdpsbbhdzsnsd"
Sve te koje si nabrojao, oni nisu istjerani iz svojeg rodnog grada, nego su samostalno bez ikakve prisile otisli iz svog grada. Brega je imao gajbu u Parizu i prije rata, nije je kupio da bi je gledao, Djuro se ozenio u Sloveniji, Losa cini mi se takodjer, Kemo danas pjeva Zagrebe ljubavi moja, medjutim sve i jedan taj kojeg si nabrojao, ne da nisu istjerani iz Sarajeva, nego su rado vidjeni u Sarajevu
Da, dođu, obrnu koju paru i vrate se odakle su došli. ne samo oni, već gotovo sva ta ekipa, neovisno o naciji.
Možda im upravo ne paše ta novonastala klima uzrokovana dolaskom novopridošlih intelektualnim masa.

Osim toga, sve i jedan izbjeglica koji je zavrsio u Sarajevu, zavrsio je tamo ne po svojoj volji, nego jer su ga protjerali Srbi i Hrvati iz raznih dijelova Bosne, pa je zavrsio u Sarajevu.
Tu te čekam kume.
De mi nabroj otkud su te sarajevske izbjeglice što su ih ''Hrvati'' protjerali?
Nabroj mi nekoliko tih općina iz kojih protjerani od strane Hrvata i smjestili se baš u Sarajevu, kako ti pametno zaključuješ?

Ili si to ipak onako ošinuo momački od oka, pa ako prođe-prođe, pa ćeš mi sad nešto smutiti što nema veze s pitanjem?
Mister Yes

#606 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:
Možda im upravo ne paše ta novonastala klima uzrokovana dolaskom novopridošlih intelektualnim masa.
Provjereni alkoholičari i ljubitelji bijelog. Ne paše im patrijahalna, duhovna i nadasve moralna atmosfera koja danas vlada u Sarajevu. Eto im njihov dekadentni zapad kad im toliko paše. Pih :-x
Hafis

#607 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

sdasdpsbbhdzsnsd wrote:
Hafis wrote:
Tu te čekam kume.
Nabroj mi nekoliko tih općina iz kojih protjerani od strane Hrvata i smjestili se baš u Sarajevu, kako ti pametno zaključuješ?

Ili si to ipak onako ošinuo momački od oka, pa ako prođe-prođe, pa ćeš mi sad nešto smutiti što nema veze s pitanjem?
Pa sad nemam izbjeglicki registar ispred sebe, ali pretpostavljam da su oni iz Stolca, zapadnog, Zepca negdje morali zavrsiti, ako nisu otisli za trece zemlje. Naravno vjerovatno im je prva destinacija bila Sarajevo, kao najveci grad.

Sta je tvoja poenta tog pitanja, da Hrvati nisu napravili izbjeglica? To te uvjeravam da jesu. Znam ih par iz zapadnog, ne samo Bosnjaka, nego znam i par mjesanih koje su Hrvati napravili izbjeglicama. Sad gdje su zavrsili, nisu u svom rodnom gradu, to je najbitnije, sto dokazuje moju poentu. Sad koliko procenata ih je zavrsilo u Sarajevu, nebitno. Zato su cetnici prekovremeno radili da napune Sarajevo istocnobosanskim izbjeglicama. I onda se jos ljute sarajevski Srbi, kaze sljegli im iz Foce i ne znam odakle u Sarajevo, a 1991 svi skoro glasali za Karadzica i kunili se u Milosevica?
Vidiš kume da ja tebe ipak sačekah.
Osim toga, sve i jedan izbjeglica koji je zavrsio u Sarajevu, zavrsio je tamo ne po svojoj volji, nego jer su ga protjerali Srbi i Hrvati iz raznih dijelova Bosne, pa je zavrsio u Sarajevu.
Nisi mi u stanju nabrojati nikoga od tih silnih izbjeglica u Sarajevu što su ''Hrvti'' protjerali.
A znaš zašto: zato što ih nema. Čak bi se moglo govoriti o potpuno suprotnim protjerivanjima....ali nije tema, tako da ću te poštediti, a pravo da tri kažem prošlo je i 20 godina.

Ali bitno je da si ti ispalio borbenu, pa šta bi-bi.
Kume, ne pije ti ta priča vode osim u lokalnoj mjesnoj zajednici...a i tu ti je li-la. Da vidiš priče i ovdje u likova poput tebe...ih..da mi vas je spojiti koja bi to simpozij bio. Doduše sve je manje takvih...valjda uTušili, onda slab interes, nepostojanje sugovornika..., a i godine se izvukoše...kamara.

Zato kume, ubuduće daj malo više podataka, brojki, općina, demografije, a ne hop-cup poskočiću..... :) shvaćaš?
Hafis

#608 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

oni iz Stolca,
Oh, kume bogareti ...kojeg crnog Stolca.

A da...
i kunili se u Milosevica?
Ja sam čuo da su se zakljinjali, a s druge strane neki izvori navode da su se kleli...shvaćaš
Last edited by Hafis on 04/09/2014 18:41, edited 1 time in total.
sinuhe

#609 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sinuhe »

Jergovic, Djuro i drugi su i u mjestima stanovanja sluzbeni Bosanci i od Bosne zive i tamo. :D
A u BiH po potrosnji struje ima daleko manje stanovnika. Ili ovih 3.7 miliona ne koristi bojler, stednjak i slicne stvari.
Hafis

#610 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Kako kažu u nas škutori: kupaju se ''zimi nikad, a liti di kad'' :D
muzicar_iz_parka

#611 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by muzicar_iz_parka »

sinuhe wrote:Jergovic, Djuro i drugi su i u mjestima stanovanja sluzbeni Bosanci i od Bosne zive i tamo. :D
A u BiH po potrosnji struje ima daleko manje stanovnika. Ili ovih 3.7 miliona ne koristi bojler, stednjak i slicne stvari.
Narod živi zdravo, koristi se malo tople vode jer kupanje hladnom jača imunski sistem. :D
ovo_malo_duse

#612 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:
sdasdpsbbhdzsnsd wrote:
Hafis wrote:
Tu te čekam kume.

Pa sad nemam izbjeglicki registar ispred sebe, ali pretpostavljam da su oni iz Stolca, zapadnog, Zepca negdje morali zavrsiti, ako nisu otisli za trece zemlje. Naravno vjerovatno im je prva destinacija bila Sarajevo, kao najveci grad.

Sta je tvoja poenta tog pitanja, da Hrvati nisu napravili izbjeglica? To te uvjeravam da jesu. Znam ih par iz zapadnog, ne samo Bosnjaka, nego znam i par mjesanih koje su Hrvati napravili izbjeglicama. Sad gdje su zavrsili, nisu u svom rodnom gradu, to je najbitnije, sto dokazuje moju poentu. Sad koliko procenata ih je zavrsilo u Sarajevu, nebitno. Zato su cetnici prekovremeno radili da napune Sarajevo istocnobosanskim izbjeglicama. I onda se jos ljute sarajevski Srbi, kaze sljegli im iz Foce i ne znam odakle u Sarajevo, a 1991 svi skoro glasali za Karadzica i kunili se u Milosevica?
Vidiš kume da ja tebe ipak sačekah.
Nisi mi u stanju nabrojati nikoga od tih silnih izbjeglica u Sarajevu što su ''Hrvti'' protjerali.
A znaš zašto: zato što ih nema. Čak bi se moglo govoriti o potpuno suprotnim protjerivanjima....ali nije tema, tako da ću te poštediti, a pravo da tri kažem prošlo je i 20 godina.

Ali bitno je da si ti ispalio borbenu, pa šta bi-bi.
Kume, ne pije ti ta priča vode osim u lokalnoj mjesnoj zajednici...a i tu ti je li-la. Da vidiš priče i ovdje u likova poput tebe...ih..da mi vas je spojiti koja bi to simpozij bio. Doduše sve je manje takvih...valjda uTušili, onda slab interes, nepostojanje sugovornika..., a i godine se izvukoše...kamara.

Zato kume, ubuduće daj malo više podataka, brojki, općina, demografije, a ne hop-cup poskočiću..... :) shvaćaš?

Vidi doktora sto sacekuje..
E pa doktore da i ja tebe malo sacekam, mnogo si se kume osilio, valjda odes na kamnjarski forum pa ti napnu go.v.no u tebi pa mislis da je srce neka neka, fino...Nego da se vratimo pitanju , evo ja cu da ti odgovorim odakle su izbjeglice u Sarajevu koje protjerase bojovnici avo_a..
Znas li dotore gdje je Lepenica, a gdje je Tulica ili gdje je Ploca (Hanploca)...Vjerojatno da neznas, nije ni bitno, zna ko treba da zna. E dotore bivsi stanvnici tih pitomih bosnjackih sela danas vecinom zive u Sarajevu naravno ko je uspio uteci,nakon sto su im HVO domobrani popalili kuce i pobili najmilije izbjegli su u Sarajevo. (doduse jedan dio se vratio)
Nikad ama bas nikad dok sam ziv necu moci izbrisat sliku djecaka od 5-6 godina i curice od 2-3, sa Ploce koje je dedo izbacio kroz prozor i sakrio u sumarku pored kuce dok su im bojovnici masakrirali oca i majku. Donio ih bukvalno u naramku, 10 km ih nosio, i kao da sad gledam curica place i mi ih ko biva nesta tjesimo i neko govori ne placi sad ce mama doci. Mozes zamislt dijete od 5 -6 godina koje kaze, nemojte me tjesit nece moj babo i mama doci, vidio sam kad su mi babu zaklali pred vratima kuce i zboli mamu pred pojatom( stala). Kad mi tad srce nije puklo nece nikad. Komsije, zenu poslali u stalu da pomuze krave (3 dana im nisu dali da ih muzu) . Oca zaklali kad su sa njim izasli pred kucu a zenu zboli bajonetom kad je pala na koljena od prizora nakon izlaska iz stale. A dedo je posebna prica,bio sa djecom u drugoj sobi i skontao sta ce bit iskocio kroz prozor i odnijeo djecu. On je sve i ispricao kako se odigralo....jah navalise sjecanja....

Haj sad bojovnik prosipaj opet suplje u prazno, izignorisi sve ovo gore napisano kao sto uradis i obicno kad te neko opali po usima. Idi bali o idili treceg kamenjarskog dok karavani prolaze a pucanstvo se osipa.
Hafis

#613 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Ma normalno, tko tebe činjenicom ti preokreni priču na nešto deseto.
U stvari tužno je to si napisao, svaki zločin je stravičan, samo mislim da nepotrebno potenciraš i uvlačiš u ovu priču te žrtve, i na taj način samo obezvrijeđuješ smisao svega onoga što se desilo.
Mogao bih i ja tebi ispričati priču o pitomom ramskom selu Uzdolu...u stvari da ne duljim, vidio si slike na tv-u one bake i njene unuke u krevetu, u onoj maloj sobici...prostrijeljene u glavu iz neposredne blizine... samo zašto da ih uvlačim to...zbog nekec bezvrijedne forumske rasprave s nekakvim nacionalno nabrijanim i isključivim likom?... ne hvala, nek počivaju u miru.

Uglavnom priča ti nema veze s onim o čemu ja i kum @hdzsdasdpsbbdfsnsdsds raspravljamo.
Ne znam otkud te ikako....
privremeni

#614 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by privremeni »

Jesu li, barem preliminarno, objavljeni rezultati o obrazovnoj strukturi stanovnistva?
Fact

#615 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fact »

ovo_malo_duse wrote: Vidi doktora sto sacekuje..
E pa doktore da i ja tebe malo sacekam, mnogo si se kume osilio, valjda odes na kamnjarski forum pa ti napnu go.v.no u tebi pa mislis da je srce neka neka, fino...Nego da se vratimo pitanju , evo ja cu da ti odgovorim odakle su izbjeglice u Sarajevu koje protjerase bojovnici avo_a..
Znas li dotore gdje je Lepenica, a gdje je Tulica ili gdje je Ploca (Hanploca)...Vjerojatno da neznas, nije ni bitno, zna ko treba da zna. E dotore bivsi stanvnici tih pitomih bosnjackih sela danas vecinom zive u Sarajevu naravno ko je uspio uteci,nakon sto su im HVO domobrani popalili kuce i pobili najmilije izbjegli su u Sarajevo. (doduse jedan dio se vratio)
Nikad ama bas nikad dok sam ziv necu moci izbrisat sliku djecaka od 5-6 godina i curice od 2-3, sa Ploce koje je dedo izbacio kroz prozor i sakrio u sumarku pored kuce dok su im bojovnici masakrirali oca i majku. Donio ih bukvalno u naramku, 10 km ih nosio, i kao da sad gledam curica place i mi ih ko biva nesta tjesimo i neko govori ne placi sad ce mama doci. Mozes zamislt dijete od 5 -6 godina koje kaze, nemojte me tjesit nece moj babo i mama doci, vidio sam kad su mi babu zaklali pred vratima kuce i zboli mamu pred pojatom( stala). Kad mi tad srce nije puklo nece nikad. Komsije, zenu poslali u stalu da pomuze krave (3 dana im nisu dali da ih muzu) . Oca zaklali kad su sa njim izasli pred kucu a zenu zboli bajonetom kad je pala na koljena od prizora nakon izlaska iz stale. A dedo je posebna prica,bio sa djecom u drugoj sobi i skontao sta ce bit iskocio kroz prozor i odnijeo djecu. On je sve i ispricao kako se odigralo....jah navalise sjecanja....

Haj sad bojovnik prosipaj opet suplje u prazno, izignorisi sve ovo gore napisano kao sto uradis i obicno kad te neko opali po usima. Idi bali o idili treceg kamenjarskog dok karavani prolaze a pucanstvo se osipa.
Kakve gluposti pričaš,strahote žešće.Pošto sam iz tih krajeva,bio nekoliko puta u Tulici,svakodnevno prolazim kraj Han Ploče,imam kredibilitet da pričam o tim slučajevima koje si nabrojao.

Prvo Tulica je malo selo koje i da je čitavo protjerano(a nije),ne može da popuni pola jedne osrednje zgrade sa čitavom svojom populacijom,a kamoli da pretstavlja kakvu veću migraciju.Han Ploča isto tako,malo mjesto,koje uzgred nije bilo bošnjačko,nego lapo lapo.Tako da su i svi izbjegli,opet bi to bila kap u moru izbjeglica koje je primilo Sarajevo,ako i toliko.A svi nisu izbjegli,odnosno većina nije.

Zapravo,zapitaš li se ikada zašto druga Bošnjačka sela nisu dirana,a bila su pod kontorlom toga istog HVO-a i u neposrednoj blizini od ova dva već pomenuta?Zašto se tako nešto nije desilo npr. u Potkraju ili Radanovićima koji su blizu Han Ploče,a i veći od nje(Potkraj),sa većom populacijom?

Dakle,da objasnim tok događaja te godine.Nakon što puca "ljubav" između HVO-a i ABiH,te počinje vojni sukob između te dvije strane,dolazi direktiva iz vrha HVO-a u Kiseljak.Direktiva kaže da se razoružaju sve bošnjačke(tada zvane muslimanske jel) postrojbe na područiju današnje općine Kiseljak,da oni predaju svo oružije i da obitelji onih kojima su neki od članova otišli u ABiH izvan Kiseljaka,npr.Sarajeva,dođu(ili u sučaju odbijanja,budu privedeni) na informativne razgovore.Dakle sve legitimno i vojno korektno do tada.Neki to ipak odbijaju,među njima i mještani Tulice,vjerojatno i zbog toga što to selo nije bilo daleko od linije ABiH prema VRS,pa i to ulijeva određeno povjerenje.Naravno poziva se interventni vod i priprema se akcija razoružavanja toga sela.Tu prestaje biti sve regularno i slijedi zločin,koji je se svakako desio.
Akciju će provest dvije od najozloglašenijih jedinica HVO-a,Apostoli i Maturice.Ljudi bivaju ubijeni,ranjeni,kuće se pale...
Selo niti tada nije etnički očišćeno,ali veliki dio njegove populacije bježi prema Sarajevu.Kasnije će se većina vratiti.Tako da je danas to selo na nekih 80 % od svog prijeratnog broja,Han Ploča isto.

Skrenuso sam sa teme i ne bih da dalje komplikujem,premda se ima šta pisati.Ono što hoću da kažem da ta dva sela koje si nabrojao nisu zajedno imala više od 1000 stanovnika,a eto izbjeglice iz Sarajeva su kao iz tih sela,a ne možeš sa ljudima koji su izbjegli sa tog područija popunit niti jednu zgradu,a kamoli šta drugo.
Last edited by Fact on 05/09/2014 12:41, edited 2 times in total.
Fact

#616 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Fact »

dupli
Hafis

#617 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

Pa dobro, čovjek je pokušao...pa ako prođe, prođe.
MuaDib

#618 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by MuaDib »

Prema nezvaničnim podacima BiH ima Bošnjaka 1 820 000, Srba 1 250 000, Hrvata 380 000 i Ostalih oko 300 000, s tim da postoji pritisak da se Bosanci korz šifrarnik ubroje u Bošnjake, a Bosanaca ima oko 220 000.
parapet

#619 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by parapet »

Nijaz_Daidza wrote:Sad je i statistički dokazano:
Gdje su VRS i ABiH u ratu držale teritorij došlo je do velike promjene u strukturi nesrpskog (VRS) i nebošnjačkog (ABiH) stanovništva.
Gdje je HVO dočekao kraj rata je očuvana predratna multietničnost.

Ovo dokazuje i tezu da se ABiH u srednjoj Bosni i Hercegovni prema Hrvatima nije ništa drugačije odnosila nego i VRS u Srpskoj....

200.000 manje Hrvata u odnosu na 1991.... ništa drugo nego etničko čišćenje.

Ja ne bih išao tako daleko i tvrdio da je u pitanju "samo" etničko čišćenje. Ima i drugih stvari u pitanju. Činjenica je da povratak najbolje funkcionira na područjima koje je držao HVO.
Stjui

#620 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Stjui »

Nijaz_Daidza wrote: Ovo dokazuje i tezu da se ABiH u srednjoj Bosni i Hercegovni prema Hrvatima nije ništa drugačije odnosila nego i VRS u Srpskoj....
gospodine nijaze ,nemojte da lažete!
HVO je isto tako organizovao iseljavanje hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne u Hercegovinu.To iseljavanje imalo je za cilj da zaštiti jedan dio hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne od borbi koje su se vodile u tom
području, ali i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata. Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile.
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf str.8
dječak sa šibicama

#621 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by dječak sa šibicama »

Ma ja ba, sami sebe granatir, ovaj, protjerali.
ovo_malo_duse

#622 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:Pa dobro, čovjek je pokušao...pa ako prođe, prođe.
Netacan navod.....
Dokaz da je netacan da je jedna osoba iz tih sela protjerana, navod bi bio netacan.. Znaci 5 - 50 - 500. ´nije bitno laz je da nisu nikog protjerali..(u ovom slucaju prema sarajevu)
ali veliki dio njegove populacije bježi prema Sarajevu.
Gdje je nesto pogresno napisano u mom tekstu. Jeli pocinjen zlocin? Jeste i te kakav. Jesu ljudi izbjegli prema Sarajevu? Jesu. Jesi bio prisutan kad se to desilo nisi...UPS mozda i jesi dok znas koga ste vodili na informativni ..Nemas kredibilitet prika moj,cim mos nac opravdanje za zlocin i navest protjerana populaciju mos strpat u jenu zgradu. Sto su ovi dirani - a ovi nisu. Informativni razgovor i haj kuci ....jah . Da vas nije domobrana trebalo bi vas crtat

Jesu se vratili. Znam da se dobar dio vratio to sam i napisao
(doduse jedan dio se vratio)
Pricam strahote drug moj jer je strahota to dozivjet, a dozivio sam. Isto tako je strahota i sudbina one bake sa unukom na Uzdolu.

Ne branim supka/e koji je to napravio po mom licnom ubjedzenju to treba sve po kratkom postupku.

I zato dvaput procitaj sta sam napisao prije nego sto komentarises...

A za dotora sa sanitarnog smjera se zna, njega su na ovih par tema namlatili argumentima dovoljno da mu sad treba dupla doza, al navuko se na klix pa ne moze odolit.. :lol: :lol:
dzaba dupla doza mora doc po jos. sad vise nevidi jedan treci, dva mu se ukazuju, ko zna kad platu dobije mozda mu se satnica uveca na 90 KM.
Stjui

#623 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Stjui »

dječak sa šibicama wrote:Ma ja ba, sami sebe protjerali.
baš tako,g.dsš.
dječak sa šibicama

#624 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by dječak sa šibicama »

Lagati samog sebe nije zabranjeno.

Dok je parcijalno mahanje odlukama suda "pravde" u Hagu ipak vrhunski hinjaluk. Isti taj sud je oslobodio odgovornosti Jovicu Stanisica, i Srbiju proglasio nevinom po pitanju agresije. Na takve odluke se kenjka i cmizdri, a one koje odgovaraju, makar bile i samo prvostepene, aplaudira.

Klasicni odvratni hinjaluk.
Stjui

#625 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Stjui »

dječak sa šibicama wrote:Lagati ...
lagati se ne smije i zato onaj link gore za g.nijaza.doduše,možda g.nijaz ne laže namjerno,nego zato što su ga naveli da povjeruje u laž.uglavnom,od sada ,nijaz nema više nikakvo opravdanje za širenje besmislica poput ove gore.
Post Reply