LG G2
Moderator: Benq
-
sencobih
#601 Re: LG G2
Radi double tap lock i kada kliknes skroz gore na status bar, kod otvorenih aplikacija,osim kad je status bar spusten skroz dole , onda otvara neke od opcija
-
ixon
#602 Re: LG G2
Radi i meni,evo sada sam probao iz tapatalk-a
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
-
made_in_sarajevo
#603 Re: LG G2
Ja uradio factory restart nakon update,vratio back up i sad za 3h koristenja facebook,10min igrica,internet za 50% mi haman baterija pala
- Maharadza
#604 Re: LG G2
Mora proći barem 5-6 ciklusa 'pražnjenje-punjenje' dok se baterija ponovo ne 'stabilizuje' a onda ćeš uživati u trajanju iste, garantujem.made_in_sarajevo wrote:Ja uradio factory restart nakon update,vratio back up i sad za 3h koristenja facebook,10min igrica,internet za 50% mi haman baterija pala
Što se tiče ovoga zaključavanja preko double tap, ipak je bilo do mene. Naime s ciljem uštede baterije ukinuo sam pod 'developer options' one animacije i trajanje istih kao i tranzicija i očito da to iz nekog razloga utiče upravo na opciju double tap-a na status bar, pa eto da znate.
Sent from my LG-D802
-
made_in_sarajevo
#605 Re: LG G2
Eh opet ja
. Vratio back up i sve udure samo sto nemam ni slika ni videa, vratio mi je npr poruke sa vibera ali slike jok, cak cim zavrsi zavrsi back up pokazr ih u galeriji ali pokaze ih kao ostecene slike ili da nema programa preko kojeg bi ih otvorio i onda samo nestanu iz galerije. Ima li program ili sta slicno da vratim slike i video?
- Dr Kova
#606 Re: LG G2
@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
- zateznistub
#607 Re: LG G2
Ima nekoliko aplikacija koje vrse funkcijuknock lock/unlock...Buckethead wrote:@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
- Dr Kova
#608 Re: LG G2
zateznistub wrote: Ima nekoliko aplikacija koje vrse funkcijuknock lock/unlock...
Pa koje su, mozes li biti precizniji?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#609 Re: LG G2
+1Buckethead wrote:@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
- Maharadza
#610 Re: LG G2
Naučite koristiti google (odnosno XDA forum), evo ovako:suad-sarajevo wrote:+1Buckethead wrote:@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
1. Ovo instalirati https://play.google.com/store/apps/deta ... eenofflock
2. Otvoriti 'Nova settings' -> Gestures and Buttons -> double tap -> pod 'apps' listom odabrati 'screen off' -> double tap na ekran i iskače prozor -> 'activate' (samo prvi put će tražiti potvrdu)
3. Uživajte
Eto, ovo sam našao ODMAH preko google-a, tema na XDA forumu, 2min. čitanja. Jel Android najbolji ili nije?!
Ovo btw. radi na svakom launcheru koji ima ovu opciju 'gestures and buttons' i podržava kombinaciju 'gesture' = određena radnja. Mada vjerujem da se ovo može izmajmunisati i bez toga ako zagusti (konkretno mi odmah na pamet pada tasker i sl. programi), ipak je ovo KING ANDROID.
Sent from my LG-D802
- Dr Kova
#611 Re: LG G2
@maharadza Hvala ti drug
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#612 Re: LG G2
Radi i kod mene. 
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Dr Kova
#613 Re: LG G2
Molim vas da mi neko pomogne. Hocu da uradim Hard reset telefona i ne mogu... Sve sam probao. Uradim ovo isto i kako god probam nece. Zna li neko do cega je? Evo listam xda forume ko mutav, nista nisam nasao..
https://www.youtube.com/watch?v=HL1wOPe5pLc
- zateznistub
#614 Re: LG G2
Do factory reset-a mozes doci i na ovaj nacin:Buckethead wrote:Molim vas da mi neko pomogne. Hocu da uradim Hard reset telefona i ne mogu... Sve sam probao. Uradim ovo isto i kako god probam nece. Zna li neko do cega je? Evo listam xda forume ko mutav, nista nisam nasao..
Settings-General-Backup and Reset-Factry data reset
- Maharadza
#615 Re: LG G2
1. Power off deviceBuckethead wrote:Molim vas da mi neko pomogne. Hocu da uradim Hard reset telefona i ne mogu... Sve sam probao. Uradim ovo isto i kako god probam nece. Zna li neko do cega je? Evo listam xda forume ko mutav, nista nisam nasao..
2. Press power button together with volume down
3. Release buttons when LG logo appears and immediatelly push them again and hold!
You should now be able to do a Hard Reset. At least I am.
http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=5666
http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=5665
Znači OBJE tipke puštaš čim se pojavi logo i ponovo ih OBJE pritisneš i držiš! Sretno!
- Dr Kova
#616 Re: LG G2
@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.
Tebi hvala u svakom slucaju
- zateznistub
#617 Re: LG G2
Kako nije? Pa i na videu na telefonu pise "factory reset"Buckethead wrote:@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.
0:50 u dnu ekrana...
-
bacci
#618 Re: LG G2
Koja je razlika izmedju factory i hard reseta??
- Dr Kova
#619 Re: LG G2
bacci wrote:Koja je razlika izmedju factory i hard reseta??
http://www.theandroidsoul.com/factory-r ... set-lg-g2/
Ovdje pise da je to isto, onda sam se za*ebao, jbg halalite na peglanju.
- Quaresma
#620 Re: LG G2
hard je tvrdi reset a factory je vracanje na fabricke postavke

-
febo_acm
#621 Re: LG G2
Cuj tvrdi reset 
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
made_in_sarajevo
#622 Re: LG G2
Ni meni nije htio da otvori ovo preko volume tipki, nego skinuo neku aplikaciju i preko nje otvarao recovery mode da bi uradio hard restartzateznistub wrote:Kako nije? Pa i na videu na telefonu pise "factory reset"Buckethead wrote:@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.
- zateznistub
#623 Re: LG G2
Koliko ja znam, sve je isto samo komanda drugacija. Odes preko settings-a i odradi ti factory reset i otare sve zivo na telefonu.made_in_sarajevo wrote:Ni meni nije htio da otvori ovo preko volume tipki, nego skinuo neku aplikaciju i preko nje otvarao recovery mode da bi uradio hard restartzateznistub wrote:Kako nije? Pa i na videu na telefonu pise "factory reset"Buckethead wrote:@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.
-
made_in_sarajevo
#624 Re: LG G2
Doduse ja sam cackao i za root i da instaliram drugi rom ali preko tipki nije htio da otvori pa sam preko aplikacije isaozateznistub wrote:Koliko ja znam, sve je isto samo komanda drugacija. Odes preko settings-a i odradi ti factory reset i otare sve zivo na telefonu.made_in_sarajevo wrote:Ni meni nije htio da otvori ovo preko volume tipki, nego skinuo neku aplikaciju i preko nje otvarao recovery mode da bi uradio hard restartzateznistub wrote: Kako nije? Pa i na videu na telefonu pise "factory reset"
- Quaresma
#625 Re: LG G2
pravimo se malo hrvatifebo_acm wrote:Cuj tvrdi reset