LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sencobih

#601 Re: LG G2

Post by sencobih »

Radi double tap lock i kada kliknes skroz gore na status bar, kod otvorenih aplikacija,osim kad je status bar spusten skroz dole , onda otvara neke od opcija
ixon

#602 Re: LG G2

Post by ixon »

Radi i meni,evo sada sam probao iz tapatalk-a ;-)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
made_in_sarajevo

#603 Re: LG G2

Post by made_in_sarajevo »

Ja uradio factory restart nakon update,vratio back up i sad za 3h koristenja facebook,10min igrica,internet za 50% mi haman baterija pala
Maharadza

#604 Re: LG G2

Post by Maharadza »

made_in_sarajevo wrote:Ja uradio factory restart nakon update,vratio back up i sad za 3h koristenja facebook,10min igrica,internet za 50% mi haman baterija pala
Mora proći barem 5-6 ciklusa 'pražnjenje-punjenje' dok se baterija ponovo ne 'stabilizuje' a onda ćeš uživati u trajanju iste, garantujem. ;)

Što se tiče ovoga zaključavanja preko double tap, ipak je bilo do mene. Naime s ciljem uštede baterije ukinuo sam pod 'developer options' one animacije i trajanje istih kao i tranzicija i očito da to iz nekog razloga utiče upravo na opciju double tap-a na status bar, pa eto da znate. ;)

Sent from my LG-D802
made_in_sarajevo

#605 Re: LG G2

Eh opet ja :D. Vratio back up i sve udure samo sto nemam ni slika ni videa, vratio mi je npr poruke sa vibera ali slike jok, cak cim zavrsi zavrsi back up pokazr ih u galeriji ali pokaze ih kao ostecene slike ili da nema programa preko kojeg bi ih otvorio i onda samo nestanu iz galerije. Ima li program ili sta slicno da vratim slike i video?
Dr Kova

#606 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
zateznistub

#607 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Buckethead wrote:@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
Ima nekoliko aplikacija koje vrse funkcijuknock lock/unlock...
Dr Kova

#608 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

zateznistub wrote: Ima nekoliko aplikacija koje vrse funkcijuknock lock/unlock...

Pa koje su, mozes li biti precizniji?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#609 Re: LG G2

Post by suad-sarajevo »

Buckethead wrote:@maharadza i ekipa, molim vas za jedno pitanje. Imam Nova Launcher v3.0.2 final, sebi sam sve fino customizirao i leti. Eh sad, moze li mi neko objasniti kako da namjestim knock-knock, na ovom launcheru za zakljucavanje? Otkljucavanje radi sve ok, i krenem da zakljucam, dva puta tapnem, nista se ne desava. Zna li neko? Hvala
+1
Maharadza

#610 Re: LG G2

Post by Maharadza »

suad-sarajevo wrote:
+1
Naučite koristiti google (odnosno XDA forum), evo ovako:

1. Ovo instalirati https://play.google.com/store/apps/deta ... eenofflock

2. Otvoriti 'Nova settings' -> Gestures and Buttons -> double tap -> pod 'apps' listom odabrati 'screen off' -> double tap na ekran i iskače prozor -> 'activate' (samo prvi put će tražiti potvrdu)

3. Uživajte :cool:

Eto, ovo sam našao ODMAH preko google-a, tema na XDA forumu, 2min. čitanja. Jel Android najbolji ili nije?! :D

Ovo btw. radi na svakom launcheru koji ima ovu opciju 'gestures and buttons' i podržava kombinaciju 'gesture' = određena radnja. Mada vjerujem da se ovo može izmajmunisati i bez toga ako zagusti (konkretno mi odmah na pamet pada tasker i sl. programi), ipak je ovo KING ANDROID. :cool:

Sent from my LG-D802
Dr Kova

#611 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

@maharadza Hvala ti drug
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#612 Re: LG G2

Post by suad-sarajevo »

Radi i kod mene. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Dr Kova

#613 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

Molim vas da mi neko pomogne. Hocu da uradim Hard reset telefona i ne mogu... Sve sam probao. Uradim ovo isto i kako god probam nece. Zna li neko do cega je? Evo listam xda forume ko mutav, nista nisam nasao..

https://www.youtube.com/watch?v=HL1wOPe5pLc
zateznistub

#614 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Buckethead wrote:Molim vas da mi neko pomogne. Hocu da uradim Hard reset telefona i ne mogu... Sve sam probao. Uradim ovo isto i kako god probam nece. Zna li neko do cega je? Evo listam xda forume ko mutav, nista nisam nasao..

Do factory reset-a mozes doci i na ovaj nacin:

Settings-General-Backup and Reset-Factry data reset
Maharadza

#615 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Buckethead wrote:Molim vas da mi neko pomogne. Hocu da uradim Hard reset telefona i ne mogu... Sve sam probao. Uradim ovo isto i kako god probam nece. Zna li neko do cega je? Evo listam xda forume ko mutav, nista nisam nasao..

1. Power off device
2. Press power button together with volume down
3. Release buttons when LG logo appears and immediatelly push them again and hold!
You should now be able to do a Hard Reset. At least I am.

http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=5666

http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=5665

Znači OBJE tipke puštaš čim se pojavi logo i ponovo ih OBJE pritisneš i držiš! Sretno! :thumbup:
Dr Kova

#616 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.
Tebi hvala u svakom slucaju :thumbup:
zateznistub

#617 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Buckethead wrote:@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.
Kako nije? Pa i na videu na telefonu pise "factory reset"

0:50 u dnu ekrana...
bacci

#618 Re: LG G2

Post by bacci »

Koja je razlika izmedju factory i hard reseta??
Dr Kova

#619 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

bacci wrote:Koja je razlika izmedju factory i hard reseta??

http://www.theandroidsoul.com/factory-r ... set-lg-g2/

Ovdje pise da je to isto, onda sam se za*ebao, jbg halalite na peglanju.
Quaresma

#620 Re: LG G2

Post by Quaresma »

hard je tvrdi reset a factory je vracanje na fabricke postavke

:run:
febo_acm

#621 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Cuj tvrdi reset :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
made_in_sarajevo

#622 Re: LG G2

zateznistub wrote:
Buckethead wrote:@Maharadza druze, sve sam probao, i pustati power button, a drzati volume down, i pustati obje tipke, ne moze. Do cega je ne znam. Uradio sam na kraju onaj master reset preko settingsa. Znam da nije isto, da ovaj samo cisti cache i ta sranja, ali nema veze, sta je tu.

Ni meni nije htio da otvori ovo preko volume tipki, nego skinuo neku aplikaciju i preko nje otvarao recovery mode da bi uradio hard restart
zateznistub

#623 Re: LG G2

Post by zateznistub »

made_in_sarajevo wrote:
zateznistub wrote:

Ni meni nije htio da otvori ovo preko volume tipki, nego skinuo neku aplikaciju i preko nje otvarao recovery mode da bi uradio hard restart
Koliko ja znam, sve je isto samo komanda drugacija. Odes preko settings-a i odradi ti factory reset i otare sve zivo na telefonu.
made_in_sarajevo

#624 Re: LG G2

zateznistub wrote:
made_in_sarajevo wrote:
zateznistub wrote: Kako nije? Pa i na videu na telefonu pise "factory reset"

Koliko ja znam, sve je isto samo komanda drugacija. Odes preko settings-a i odradi ti factory reset i otare sve zivo na telefonu.
Doduse ja sam cackao i za root i da instaliram drugi rom ali preko tipki nije htio da otvori pa sam preko aplikacije isao
Quaresma

#625 Re: LG G2

Post by Quaresma »

febo_acm wrote:Cuj tvrdi reset :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
pravimo se malo hrvati :D
Post Reply