Ne-religijski dokazi postojanja Boga
- odr0n
#601 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
GC je ateist koji se samo fura da je vjernik. 
-
Great Cornholio
#602 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ja sam nezavisni vjernikodr0n wrote:GC je ateist koji se samo fura da je vjernik.
A tebe će čačkalica u džehenemu okretat' na ražnju
- odr0n
#603 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Neko mi reče da će neispravni vjernici gore proći od ateista, pa bolje ti je da pređeš na našu stranu dok nije kasno.Great Cornholio wrote:Ja sam nezavisni vjernikodr0n wrote:GC je ateist koji se samo fura da je vjernik.
A tebe će čačkalica u džehenemu okretat' na ražnju![]()
-
Great Cornholio
#604 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Možda u nečemu i griješim, a ako Bog smatra da se trebam "popravljati", da sam u zabludi, ja sam spreman da Ga poslušam i učinim sve da se popravim i izađem iz zablude , jer ipak je On najpametnijiodr0n wrote: Neko mi reče da će neispravni vjernici gore proći od ateista, pa bolje ti je da pređeš na našu stranu dok nije kasno.![]()
-
cackalica83
#605 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Nastavljamo sa Kuranskim cudima
Boziji poslanici spomenuti imenima 513 puta u cijelom Kuranu, korjen rijeci resul/poslanik (R S L) koristen u Kuranu 513 puta

ako nevjerujete evo ovdje provjerite za resul
http://corpus.quran.com/qurandictionary.jsp?q=rsl
a ovdje provjerajte koliko je ime svakog poslanika spomenuto u Kuranu
http://corpus.quran.com/concept.jsp?id=adam
dali mi moze iko ovo osporiti da vidim?
zar nevjerujete da je ova knjiga od Boga, ko bi vodio ovakvu evidenciju koliko je sta puta spomenuto toliko poslanika, toliko puta na raznim mjestima spomenuti, a jos korjen rijec Poslanik (R S L) spomenut bas 513 puta. a da nepricamo o ostalim podudarnostima
Boziji poslanici spomenuti imenima 513 puta u cijelom Kuranu, korjen rijeci resul/poslanik (R S L) koristen u Kuranu 513 puta

dali mi moze iko ovo osporiti da vidim?
zar nevjerujete da je ova knjiga od Boga, ko bi vodio ovakvu evidenciju koliko je sta puta spomenuto toliko poslanika, toliko puta na raznim mjestima spomenuti, a jos korjen rijec Poslanik (R S L) spomenut bas 513 puta. a da nepricamo o ostalim podudarnostima
Last edited by cackalica83 on 08/04/2013 17:05, edited 1 time in total.
- odr0n
#606 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Kasno je sada, spremi se za prženje.Great Cornholio wrote:Možda u nečemu i griješim, a ako Bog smatra da se trebam "popravljati", da sam u zabludi, ja sam spreman da Ga poslušam i učinim sve da se popravim i izađem iz zablude , jer ipak je On najpametnijiodr0n wrote: Neko mi reče da će neispravni vjernici gore proći od ateista, pa bolje ti je da pređeš na našu stranu dok nije kasno.![]()
-
5 0 5
#607 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
izignorira ti mene, samo tako. c c c. da sumiram. potrosio si nekoliko dana predstavljajuci svoje nereligijske "dokaze" postojanja, ne samo boga, nego odredjenog boga, u cijoj si se vjeri rodio, tj. naslijedio od svojih predaka (oh, how convenient). do sad nisam primijetio da si ikoga uvjerio u svoje konstrukcije. dapace.cackalica83 wrote:Nastavljamo sa Kuranskim cudima
http://oi50.klix.com/30t0uw1.jpg
tvoja ignorantnost vrijedja najvise. na sta su ti mnogi obratili paznju. ali, ti ne bi bio ignorant, da si se osvrnuo na pitanja. ovako, nastavljas dalje, svako malo, kao da se svi protuargumenti nisu nikad ni pojavili. tvoje je pravo. u isto vrijeme nepristojno.
za mene u ovoj raspravi dosao je kraj. razumjet ces da je zamarajuce pokusavati raspravljati sa ignorantom. puno srece u daljem copy/paste-anju.
za kraj cu ti ostaviti par filmova, za koje se nadam da ces pogledati. prvi je simplificirana definicija, kako ja vidim boga.
a drugi je kontraargument(i) tvojim copy/paste postavkama. ako imas pameti pogledat ces ih pazljivo. ako imas imalo inteligencije, razmislit ces o njima, i ako si hrabar, odbacit ces sulude konstrukcije kvazi naucnika i bjelosvjetskih prevaranata. a treci je samo za moju dusu. opet, savjetujem ti od srca da sve filmove pazljivo pogledas i da dobro razmislis sta je u njima receno.
toliko od mene na ovoj temi. hvala na prostoru.
-
block
#608 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
cackalice samo da ti dam savjet,pretjerujes sa naucnim cudima,ja sam vec rekao,nije vjera samo u glavi,prava vjera je u srcu,jer ono sto srce shvati mozak ne moze,mozak je ogranicen ali srce nije. preporucujem da na drugi nacin probas upoznavati ljude sa islamom,jer ovaj ih izgleda samo odbija. selam 
-
klixo
#609 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Covjek covjeku svoju vjeru jedino lijepim i kulturnim ponasanjem moze prenijeti.Svakog covjeka sa neiskvarenim i dobrim razumom Allah ce uputiti svoju vjeru , mislis da ce Allah ove kvarnjake upucivati ? Sjeti se ajeta gdje je Allah takvim razum oslijepio.Pogledaj njihove provokatorske i uvredljive postove , jesi li mozda kod svakog antiteiste primjetio rijeci uvredljivog karaktera.Pogledaj samo Predraga Stojadinovica , po ocima vidis praznovjernu budalu od covjeka.Ne kazu dzabe oci su ogledalo insana.Sumnjam da je itko od ateista upucivao molitvu tipa "Boze , ako postojis uputi me na pravi put".Takvo nesto je izustio Laurence Brown kad je saznao da mu tek rodjena kcerka ima 3 do 5 godina preostalog zivota, sanse su bile 1:1000000 da se spasi , ali taj 1% uz pomoc Allaha dž.š mu je spasio kcerku i on je presao na Islam.Njihov ego ne moze podnijeti da ima netko veci od njih, takvi ljudi zele da su dominantni u bilo kojem segmentu drustva.Kad rade za platicu piju lexiliume da ne polude.block wrote:cackalice samo da ti dam savjet,pretjerujes sa naucnim cudima,ja sam vec rekao,nije vjera samo u glavi,prava vjera je u srcu,jer ono sto srce shvati mozak ne moze,mozak je ogranicen ali srce nije. preporucujem da na drugi nacin probas upoznavati ljude sa islamom,jer ovaj ih izgleda samo odbija. selam
-
block
#610 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
sve ja to razumijem,zato i pricam da treba imati drugi pristup,ne mozes egoisti slomiti ego tako sto ces mu govoriti da je niko i nista, navest cu jedan primjer jednog forumasa ateiste koji je bio na ovom forumu i uvijek pisao antiteisticki, koliko god se mi(forumasi vjernici) trudili da covjeka uvjerimo u nesto ili da mu objasnimo on nista nije prihvatao ali je rekao (citiram): pustite vi to,to mene ne privlaci,ti vasi dokazi,budite kao jedan hadzija kojeg je javnost napala,vrijedjaju ga,pljuju,javno optuzuju i ja ga pitam '' kako je hadzija'' a on meni ''elhamudulillah dobro'' ja ga pitam ''sta je to,sta ti rade'' a on umjesto da psuje,galami i ljuti se,on kaze: '' Allah me na iskušenje stavio''. I to me je zainteresovalo vise o islamu nego sva ova forumaska prica i diskusija. (Kraj citata). od tada ja ne raspravljam sa ateistima i pokusavam se ponasati kao taj hadzija etklixo wrote:Covjek covjeku svoju vjeru jedino lijepim i kulturnim ponasanjem moze prenijeti.Svakog covjeka sa neiskvarenim i dobrim razumom Allah ce uputiti svoju vjeru , mislis da ce Allah ove kvarnjake upucivati ? Sjeti se ajeta gdje je Allah takvim razum oslijepio.Pogledaj njihove provokatorske i uvredljive postove , jesi li mozda kod svakog antiteiste primjetio rijeci uvredljivog karaktera.Pogledaj samo Predraga Stojadinovica , po ocima vidis praznovjernu budalu od covjeka.Ne kazu dzabe oci su ogledalo insana.Sumnjam da je itko od ateista upucivao molitvu tipa "Boze , ako postojis uputi me na pravi put".Takvo nesto je izustio Laurence Brown kad je saznao da mu tek rodjena kcerka ima 3 do 5 godina preostalog zivota, sanse su bile 1:1000000 da se spasi , ali taj 1% uz pomoc Allaha dž.š mu je spasio kcerku i on je presao na Islam.Njihov ego ne moze podnijeti da ima netko veci od njih, takvi ljudi zele da su dominantni u bilo kojem segmentu drustva.Kad rade za platicu piju lexiliume da ne polude.block wrote:cackalice samo da ti dam savjet,pretjerujes sa naucnim cudima,ja sam vec rekao,nije vjera samo u glavi,prava vjera je u srcu,jer ono sto srce shvati mozak ne moze,mozak je ogranicen ali srce nije. preporucujem da na drugi nacin probas upoznavati ljude sa islamom,jer ovaj ih izgleda samo odbija. selam
-
cackalica83
#611 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
505sCrtom wrote:hocemo jedno po jedno.
na ovu tezu sam ti dao odgovor na trecoj stranici ove teme. sjecas se? kada si ismijavao primjer sa misolovkom, misleci da je "ateisticki" a ustvari je to primjer gospodina michael behe. (znas li ko je to?).znam dobro da ljudi vole da izmisljaju svasta, ali hajmo biti realni malo, recimo da nema Boga, i onda kad studiras biologiju naidjes na prirodni motor koji ima 40 dijelova a koristi fruktozu kao gorivo, odmah se postavlja pitanje kako je ovo moglo samo od sebe nastati? Nemoze, znaci odmah se povlaci pitanje Jeli to Bog stvorio ili priroda koja nema razum?
primjer ispred likovne akademije u sarajevu govori protivno tvojoj tvrdnji. dalje, slazes se da je moja teza ispravna, kada kazem da se tvoje i religiozno misljenje o homoseksualnoj ljubavi poklapaju? dalje necu ulaziti u tu tematiku.Nece niko njemu zabit noz u ledja. Druga stvar relgija zabranjuje homosekualizam zato sto je nemoralan cin koji moze imati katastrofalne posljedice zbog raznih bolesti. A da nepricam sta bi bilo sa covjecanstvom da su svi homosexualci, ljudks vrsta bi onda izumrla. Ima sve svoje zasto-zato, nije samo vjeruj i suti.
ne kritikujem (prvenstveno) islam. nego ljude koji pod plastom religije rade to sto rade. sad, moguce je da su ljudi pogresno preveli/interpretirali, sto ti cesto volis reci, ili da im upravo religija daje opravdanja za zlo koje cine. jedno ili drugo. kako god, ovdje se slazemo. covjek je taj koji je korumpiran. uvijek je covjek. a jasno je i zasto.Pa moguce je da su uradili ali opet pogledaj sta islam kaze, islam kaze jedno oni rade drugo, i sta onda trebamo islam na lomacu sto kaze da ce upravo takvi biti u pakao prvi potjerani zato sto su lazno se pretsavljali. Islam to fino raznjasava samo ljudi nece da to prostudiraju. Kad god vidis da nest neki musliman uradi pogledaj sta islam kaze o tome, ako mu islam to dozvoljava onda opali paljbu koliko mozes.
velika je opasnost da tako savseno bice, kao sto je bog, daje toliko nepreciznih i lako pogresno shvacenih duznosti i pravila. prvo gledajuci kroz jednu religiju (bilo koju), do hiljade drugih vjera, u poredjenju jedne s drugom, koje imaju slicna ili ne toliko slicna pravila/koncept.Nije relgija izvor zla nego ljudi koji pogresno protumace stvari ma sta protumace, oni upste i netumcae vjeru nego rade sve na svoju ruku. A to je velika laz da religije cesto nude opravdanja i za najgore zlocine. To apsolutno nema mjesta u islamu, a druge vjere me nije briga.
Da vidimo sta Allah kaze za to u Kuranu:
122) To neće biti ni po vašim(muslimanskim) željama ni po željama sljedbenika Knjige(krscana i zidova); onaj ko radi zlo biće kažnjen za to i neće naći, osim Allaha, ni zaštitnika ni pomagača.
Jeli tebi ovo djeluje kao opravdanje za zlocine?
nemojmo o tome sta sam ja studirao. mogao bi se ti dobro zabeknuti. sto se tice istorije, mozes naci moje postove na onoj drugoj temi u kojima ja govorim o napretku srednjeazijaca s pojavom islama. problem je sto je covjek u zadnjih hiljadu i po godina dosta uznapredovao, dok je islam ostao skoro isti. zasto skoro, jer se u medjuvremenu poceo tumaciti na razlicite nacine. slicna sudbina je stigla mnoge religije. ako ne i sve.A zasto ti malo vise ne studiras historiju pa da vidis kakvo je stanje bilo, da je tako kao sto ti kazes onda nebi imali milione i milione nemuslimana, krscana u arapskom islamskom svijetu.
A narano da glave lete, ubicama, silovateljima, dilerima droge i prostitucije, vracarima koji unistavaju porodice u islamskoj drzavi.
ako se zelis fokusirati samo na islam, onda bar prokomentarisi onda dva linka sa kojima sam i poceo. zanima me koja je motivacija ovim ljudima koja cine zlo. religija ili nesto drugo? (pogresna interpretacija bozijih pravila)
1
2
znam ko je.na ovu tezu sam ti dao odgovor na trecoj stranici ove teme. sjecas se? kada si ismijavao primjer sa misolovkom, misleci da je "ateisticki" a ustvari je to primjer gospodina michael behe. (znas li ko je to?).
neznam sta stoji ispred likovne akademije, tak da necu komentirati.primjer ispred likovne akademije u sarajevu govori protivno tvojoj tvrdnji. dalje, slazes se da je moja teza ispravna, kada kazem da se tvoje i religiozno misljenje o homoseksualnoj ljubavi poklapaju? dalje necu ulaziti u tu tematiku.
pa to i ja isto kazem, krivi su ljudi a ne islam. onda neznam oko cega se raspravljamone kritikujem (prvenstveno) islam. nego ljude koji pod plastom religije rade to sto rade. sad, moguce je da su ljudi pogresno preveli/interpretirali, sto ti cesto volis reci, ili da im upravo religija daje opravdanja za zlo koje cine. jedno ili drugo. kako god, ovdje se slazemo. covjek je taj koji je korumpiran. uvijek je covjek. a jasno je i zasto.
ja sam studirao islam dugo dugo godina, i sve je jasno precizno u islamu a to sto neko nece da cita pa na svoju ruku tumaci i radi stvari sto se kosi sa islamom sta se moze, nije BOg kriv sto je neko naopak.velika je opasnost da tako savseno bice, kao sto je bog, daje toliko nepreciznih i lako pogresno shvacenih duznosti i pravila. prvo gledajuci kroz jednu religiju (bilo koju), do hiljade drugih vjera, u poredjenju jedne s drugom, koje imaju slicna ili ne toliko slicna pravila/koncept.
pa tu je ljepota islama, sto je on ostao isti od vremena poslanika, i sto imamo Kuran koji je neizmijenjen, sto je upravo Bog obecao u Kuranu da ce ga cuvati od iskrivljenja.islama. problem je sto je covjek u zadnjih hiljadu i po godina dosta uznapredovao, dok je islam ostao skoro isti. zasto skoro, jer se u medjuvremenu poceo tumaciti na razlicite nacine. slicna sudbina je stigla mnoge religije. ako ne i sve
-
cackalica83
#612 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
pa ne uzima se misljenje iz biblije za nesto jer biblija sama sa sobom nije rascistila neke stvari, kud ces dalje kad sama biblija za sebe kaze da je napisana lazima. i kako onda ista da se uzme u obzir osim ako imas referencu, kao sto mi muslimani imamo referencu Kuran koja detektira greske u bibliji i ispravlja ih.Great Cornholio wrote:U Bibliji ne stoji tako, to sa đavolom.cackalica83 wrote:
Imas li dokaz za svoju tvrdnju, ja ako tvrdim da Bog iskusava ljude sa zlom onda iznesem dokaz za to, a to je Kuran.
Na koji nacin Bog iskusava ljude sa zlom, pa jednostavno stvorio je Satanu koji nagovara ljude da cine zlo.
Pa kad bih ja vjerovao da Bog namjerno stvara zlo, odmah bih Ga se odrekao, a zbog toga Ga se vjerovatno odriču ateisti, poslije slušanja "istine" koju nam ti ovdje zboriš normalno je da se takva želja "rodi".
sta je za tebe zlo? definisi gaPa kad bih ja vjerovao da Bog namjerno stvara zlo
-
cackalica83
#613 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
505sCrtom wrote:izignorira ti mene, samo tako. c c c. da sumiram. potrosio si nekoliko dana predstavljajuci svoje nereligijske "dokaze" postojanja, ne samo boga, nego odredjenog boga, u cijoj si se vjeri rodio, tj. naslijedio od svojih predaka (oh, how convenient). do sad nisam primijetio da si ikoga uvjerio u svoje konstrukcije. dapace.cackalica83 wrote:Nastavljamo sa Kuranskim cudima
http://oi50.klix.com/30t0uw1.jpg
tvoja ignorantnost vrijedja najvise. na sta su ti mnogi obratili paznju. ali, ti ne bi bio ignorant, da si se osvrnuo na pitanja. ovako, nastavljas dalje, svako malo, kao da se svi protuargumenti nisu nikad ni pojavili. tvoje je pravo. u isto vrijeme nepristojno.
za mene u ovoj raspravi dosao je kraj. razumjet ces da je zamarajuce pokusavati raspravljati sa ignorantom. puno srece u daljem copy/paste-anju.
za kraj cu ti ostaviti par filmova, za koje se nadam da ces pogledati. prvi je simplificirana definicija, kako ja vidim boga.
a drugi je kontraargument(i) tvojim copy/paste postavkama. ako imas pameti pogledat ces ih pazljivo. ako imas imalo inteligencije, razmislit ces o njima, i ako si hrabar, odbacit ces sulude konstrukcije kvazi naucnika i bjelosvjetskih prevaranata. a treci je samo za moju dusu. opet, savjetujem ti od srca da sve filmove pazljivo pogledas i da dobro razmislis sta je u njima receno.
toliko od mene na ovoj temi. hvala na prostoru.
nikoga ja ne ignoriram, bio sam zauzet puno danas pa nisam stigao odgovoriti, i nisam naslijedi niodkod nista jer mi u familiji niko nije bio vjernik.izignorira ti mene, samo tako. c c c. da sumiram. potrosio si nekoliko dana predstavljajuci svoje nereligijske "dokaze" postojanja, ne samo boga, nego odredjenog boga, u cijoj si se vjeri rodio, tj. naslijedio od svojih predaka (oh, how convenient).
pa jarane Tebe cu prvog uvjeriti ako budes citao i provjeravao sta ti pisem, a koga cu ja uvjeriti ako neko nece da provjeri niti uospte da procita sta m use napisalo.do sad nisam primijetio da si ikoga uvjerio u svoje konstrukcije. dapace.
nego da ja Tebe pitam kad smo kod ovih konstrukcija,
kolika je vjerovatnoca da nadjes u knjigi iz 6 stoljca stoji:
Poslanik, poslanici, poslan, poslanica, poslano, postali u svim raznim formam kroz cijelu knjigu se spominje 513 puta
dok imamo 26 Poslanika sto se spominju imenom na raznim mjestima u raznim kolicinama, naprimjer Adam 25 puta, Mojsije 136 , isus 25 , muhammed/ahmed 5 puta itd
svi poslanici su se spomenuli 513 puta, zar ovo nije nesto cudnovato da se u ovolikim kolicinama podudara a ljudi nisu imali papira da napisu Kuran nego su ga pamtili i pisali na razne komadice.
-
cackalica83
#614 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
block wrote:cackalice samo da ti dam savjet,pretjerujes sa naucnim cudima,ja sam vec rekao,nije vjera samo u glavi,prava vjera je u srcu,jer ono sto srce shvati mozak ne moze,mozak je ogranicen ali srce nije. preporucujem da na drugi nacin probas upoznavati ljude sa islamom,jer ovaj ih izgleda samo odbija. selam
pa kako se moze pretjerivati sa dokazima?cackalice samo da ti dam savjet,pretjerujes sa naucnim cudima
vidi jednu stvar, ja kad nekome netso prezentiram, ja zelim da ga zainteresiram da on vidi to da to nisu babine gatke, vec nesto sto mozes opipati svojim rukama, kazem svakome ovdje dodjite Zajedno d apogledamo da vidite sta imam u rukama, sa kakvim se dokazima barata ovdje.
ova brojcana cuda sto prezentiram ovdje su jasan dokaz da Kuran ima matematicku dimenziju koja je toliko velika da je nemoguce da ljudi Ovako nesto urade u 6 stoljecu, jednostavno previse je komplicirano
nije dzaba Allah rekao u Kuranu:
A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu (poglavlje)suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.“ (2:23)
Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje.“ (2:24)
sta mislis zasto Allah izaziva cijelo covjecanstvo da urade jedan ovakav Kuran?
Bog kaze u Kuranu:
[17:88]
Reci: "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali."
[17:89]
Mi u ovom Kur’anu objašnjavamo ljudima svakojake primjere, ali većina ljudi nikako neće da vjeruje
pa kad vidis kako je Kuran uradjen vidis da je nemoguce da su ga ljudi uradili.'
kod mene je i mozak i srce, znaci prvo dokaz pa cu onda vjeorvati, vjerovanje bez dokaza je slabo i tanko vjerovanje. za sve se mora imati dokaz pa tako i za vjerovanje.,ja sam vec rekao,nije vjera samo u glavi,prava vjera je u srcu,jer ono sto srce shvati mozak ne moze,mozak je ogranicen ali srce nije
Allah kaže u Kuranu:preporucujem da na drugi nacin probas upoznavati ljude sa islamom,jer ovaj ih izgleda samo odbija. selam
''A kad bude objavljena neka sura, ima ih koji govore: 'Kome je od vas ova učvrstila vjerovanje?' Što se tiče vjernika, njima je učvrstila vjerovanje, i oni se raduju; a što se tiče onih čija su srca bolesna, ona im je nevjerovanje dodala na nevjerovanje koje već imaju, i oni kao nevjernici umiru.
hocemo li optuziti Allaha sad sto objavljuje neke sure sto povecava nevjerovanje kod nevjernika
- MyTao
#615 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
E jest ga tesko i sastaviti.. po hiljadu puta napises "ja sam jedini bog" nekoliko gluposti izmedju toga i eto ti Kur'ana...
Pa postoji bar 10000 drugih tekstova i knjiga koji su puno bolje napisani i tacniji od Kur'ana... Jedna knjiga fizike sadrzi vise znanja na dva lista nego Kur'an u cijelosti...
Sta je to tako specijalno o Kur'anu pa da se nemoze napisati? Jbt Isac Newton izmislio jebenu Calcules za vrijeme ljetne pauze... a vi se divite Kur'anu koji u sebi nema nista ni priblizno tome...
Enstain otkrio da je vrijeme relativno... a vi se divite tome da se voda sa razlicitim density ne mjesa

Pa postoji bar 10000 drugih tekstova i knjiga koji su puno bolje napisani i tacniji od Kur'ana... Jedna knjiga fizike sadrzi vise znanja na dva lista nego Kur'an u cijelosti...
Sta je to tako specijalno o Kur'anu pa da se nemoze napisati? Jbt Isac Newton izmislio jebenu Calcules za vrijeme ljetne pauze... a vi se divite Kur'anu koji u sebi nema nista ni priblizno tome...
Enstain otkrio da je vrijeme relativno... a vi se divite tome da se voda sa razlicitim density ne mjesa
-
belfy
#616 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
cackalice, ti jos uvijek o "brojcanim cudima". mislio sam da si razumio sta sam ti bio predocio ranije kroz istu numerologiju koju ti nudis, a ti se samo malo usutio opet da prodje koja strana, pa nastavio po istom. i onda jos kazes da ne ignorises...
mozda bi bilo dobro da pogledas film "The Number 23" ako nisi. ne samo da ce ti dosta toga reci, nego je i film zanimljiv.
mozda bi bilo dobro da pogledas film "The Number 23" ako nisi. ne samo da ce ti dosta toga reci, nego je i film zanimljiv.
-
cackalica83
#617 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
hajde ti vodi evidenciju na hiljade stvari sta si zapisala, kako i gdje, koliko se sta puta ponavlja, u par nepar formiMyTao wrote:E jest ga tesko i sastaviti.. po hiljadu puta napises "ja sam jedini bog" nekoliko gluposti izmedju toga i eto ti Kur'ana...
Enstain otkrio da je vrijeme relativno... a vi se divite tome da se voda sa razlicitim density ne mjesa![]()
kao andjeli 88 puta, djavoli 88 puta itd vodi evidenciju za simetriju da nesmijes imati ni jedan vise ili manje ajet/stih u kuranu kako se to nebi pobrkalo, hajde ti ukunponuj naucne cinjenice u brojcana cuda, kao postavljanje poglavlje pcela na mjesto 16, a pcela ima 16 kromozoma, ili poglavlje Zeljezo ,a zeljezo ima 57 isotopa. pa onda ukonponuj zlatni rez u kuran a zlatni rez se suvgdje moze naci u prirodi, i ne samo to nego ukunponuj zlatni rez u Kuran i povezi ga sa mekkom.
vidis u ovo teksta sto sam ti kratko napisao ti si se vec izgubila i neznas o cemu pricam a kazes da je lahko napisati gluposti i eto ti kurana
nemoze sporediti Kuran i knjigu fizike jer kuran pise o svemu pomalo o ratovanju, braku, sexu itd pa cak ako uzmemo fiziku u Kuranu vidjet ces Kuran ispred fizike, jer Kuran je govorio o stvarima koje tek nedavno moderna nauka potvrdila kao Big bang, sirenje univerzuma, pulsari i mnog toga jos.Pa postoji bar 10000 drugih tekstova i knjiga koji su puno bolje napisani i tacniji od Kur'ana... Jedna knjiga fizike sadrzi vise znanja na dva lista nego Kur'an u cijelosti...
pa specijalno je zato sto govori o naucnim cinjenicama prije nego moderna nauka potvrdilaSta je to tako specijalno o Kur'anu pa da se nemoze napisati?
specijalan je zato sto je matematicki konstruisan na toliko kompleksan nacin da je nemoguce kreirati nesto tako cak i sad u oom nasem vremenu tehnologije i kompijutera.
specijalan je zato sto govori o buducim dogadjajima koji se ispunjavaju
pa Kuran je govorio 1400 Godina prije Einstein o relativnosti vremena pa sta cemo sadEnstain otkrio da je vrijeme relativno... a vi se divite tome da se voda sa razlicitim density ne mjesa
Kuranska cuda
RELATIVNOST VREMENA OBZNANJEN PRIJE 1400 GODINA
http://www.kuranskifenomeni.com/2011/03 ... 00-godina/
-
Bušman
#618 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Fenomen je onaj koji ovo sto je napisano ovdje tumaci kao STR ili OTR. Jebo Giorgiosa Tsukalosacackalica83 wrote:Kuranska cuda
RELATIVNOST VREMENA OBZNANJEN PRIJE 1400 GODINA
http://www.kuranskifenomeni.com/2011/03 ... 00-godina/
- vatrogasac
#619 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
John Naish kaže: "U svom arapskom originalu Kur'an posjeduje zavodničku ljepotu i čar samo njemu svojstvenu. Date u konciznom i uznositom stilu njegove prodorne rečenice, često u stihovima, imaju izražajnu snagu i eksplozivnu energiju, što je nemoguće sačuvati i u prevedenoj riječi."MyTao wrote:E jest ga tesko i sastaviti.. po hiljadu puta napises "ja sam jedini bog" nekoliko gluposti izmedju toga i eto ti Kur'ana...
Edward Montet kaže: "Svi koji su se upoznali s Kur'anom u njegovom arapskom originalu, saglasni su u isticanju ljepote ove vjerske knjige; veličanstvenost njegove forme tako je uzvišena, da nam nijedan prijevod na evropske jezike ne dozvoljava da o tome sudimo."
-
Bušman
#620 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Super, dvojica likova koji imaju misljenje. Tipicni quote mining...vatrogasac wrote:John Naish kaže: "U svom arapskom originalu Kur'an posjeduje zavodničku ljepotu i čar samo njemu svojstvenu. Date u konciznom i uznositom stilu njegove prodorne rečenice, često u stihovima, imaju izražajnu snagu i eksplozivnu energiju, što je nemoguće sačuvati i u prevedenoj riječi."
Edward Montet kaže: "Svi koji su se upoznali s Kur'anom u njegovom arapskom originalu, saglasni su u isticanju ljepote ove vjerske knjige; veličanstvenost njegove forme tako je uzvišena, da nam nijedan prijevod na evropske jezike ne dozvoljava da o tome sudimo."
Ljepota matematike je ta sto je jezik matematike univerzalan. Jedan asistent sa ETF-a je imao obicaj reci da je "integral integral i na ruskom"
Nema drugog svjetskog jezika koji posjeduje takvo nesto, ni arapski ni bilo koji drugi. Ako je tako, ne znam sto je onda prevode... Uostalom, zar Bog nije savrsen? Sto on ne uzme i ne prevede to kako treba. Ovako mu nekakvi nesposobnjakovici pljuju na rad
-
Maxxtro
#621 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Lijepi citati, te ja kao vjernik predlazem da se zadrzimo na deskriptivnim carima, ljepoti forme i slicnim subjektivnim kategorijama kada se prica o Kur'anu. Ova numeroloska "cuda" koja cackalica iznosi su zlocin protiv zdravog razuma i uvreda za svakoga ko se iole razumije u nauku.vatrogasac wrote:John Naish kaže: "U svom arapskom originalu Kur'an posjeduje zavodničku ljepotu i čar samo njemu svojstvenu. Date u konciznom i uznositom stilu njegove prodorne rečenice, često u stihovima, imaju izražajnu snagu i eksplozivnu energiju, što je nemoguće sačuvati i u prevedenoj riječi."MyTao wrote:E jest ga tesko i sastaviti.. po hiljadu puta napises "ja sam jedini bog" nekoliko gluposti izmedju toga i eto ti Kur'ana...
- respo
#622 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
kakvi ne religijski dokazi postojanja boga a onda se uzima kuran kao dokaz
a kuran religijska knjiga?

a kuran religijska knjiga?
- shiljak
#623 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
i ja sam to rekao davno, tema je davno otišla u offtopic.. i to pokretač teme 
I hajd da porediš razne religije,nego se uhvatio samo jedne..
I hajd da porediš razne religije,nego se uhvatio samo jedne..
-
gringo1
#624 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Dobro prihvaticemo da ga je nemoguce prevesti ispravno...vatrogasac wrote:John Naish kaže: "U svom arapskom originalu Kur'an posjeduje zavodničku ljepotu i čar samo njemu svojstvenu. Date u konciznom i uznositom stilu njegove prodorne rečenice, često u stihovima, imaju izražajnu snagu i eksplozivnu energiju, što je nemoguće sačuvati i u prevedenoj riječi."
Kako ti onda mozes ispravno vjerovati iz Bosne ili recimo sa Trinidada a ne govoris Arapski...
Dovodi li to pod sumnju tvoju ispravanost vjerovanja?
Jesili svjestan paradoxa????
-
paradjik
#625 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
http://www.youtube.com/watch?v=zaKryi3605ggringo1 wrote:Bušman wrote:
Znas kako im je gospodin Dawkins odgovorio; Uzmite casu i u nju sipajte slanu i slatku vodu pa vidite mijesaju li se, ako se ne pomjesaju ja cu postati vijernik...
Bas me zanima kako ces ga opravdati.."Strucnjak" njegovog renomea bi trebao kao iz topa da odgovara na ovo i sl. pitanja koja se ticu srzi njegovog interesovanja..ako procitas bilo koju njegovu knjigu, i ako realno procjenis, vidjet ces da je ovaj strucnjak u velikoj mjeri demagog..dovoljno je da poslusas odgovor na postavljeno pitanje u ovom klipu...