Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
Great Cornholio
#601 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ima i prirodni zakon na kome funkcioniše "kruženje" vode u prirodi, i taj zakon "stvara", imaju i zakoni koji upravljaju razvojem živih bića, ma ima ih mnogo, svaki zakon nešto stvara a svako kršenje nekog zakona nešto razara.
Mihaele, i ja sumnjam da ti imaš doktorat, a i ako ga imaš to je neki doktorat iz područja Historije, Političkih znanosti ili sl.
Mihaele, i ja sumnjam da ti imaš doktorat, a i ako ga imaš to je neki doktorat iz područja Historije, Političkih znanosti ili sl.
-
Great Cornholio
#602 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Odrone, ti si meni simpatičan lik, često me i nasmiješ, ali vala ovo što si postavio i nije baš previše smiješno, nije se baš umjesno šaliti sa ovakvim stvarima, pa eto shvati ovo kao dobronamjernu kritikuodr0n wrote:
- odr0n
#603 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ako si pročitao post na koji se ovo odnosilo, itekako je smiješno.Great Cornholio wrote:Odrone, ti si meni simpatičan lik, često me i nasmiješ, ali vala ovo što si postavio i nije baš previše smiješno, nije se baš umjesno šaliti sa ovakvim stvarima, pa eto shvati ovo kao dobronamjernu kritikuodr0n wrote:
-
Great Cornholio
#604 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Postoje neke stvari koje ne treba ismijavati, jedna od njih je želja ljudi za čudom koje može učiniti jedino Bog, čudom kojim će izliječiti nekoga ko ti je jako blizak i koga su svi otpisali, a ti se i dalje "boriš" za njega.odr0n wrote: Ako si pročitao post na koji se ovo odnosilo, itekako je smiješno.
A ovo što Mihael propagira, evidentno je da mu je to namjera, neku njemu dragu ideologiju, to bi trebalo kritikovati argumentovano, jer ismijavanjem se ideologije samo jačaju, a to ti, vjerujem, nije u cilju
- odr0n
#605 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ono što se treba ismijavati je luđačka želja za naučnim dokazivanjem itog, a što je bila Mihaleova namjera ako pogledaš ispade koje ima i na ostalim temama, na to se i odnosilo, tako da đabe licemjerno podmećeš na stvari na koje se nije ni odnosilo. Nije potrebno diskutovati ni smisleno se naglabati sa takvim ideološkim slučajevima kao što je Mihael, sve osim zafrkancije je nepotrebno.Great Cornholio wrote:Postoje neke stvari koje ne treba ismijavati, jedna od njih je želja ljudi za čudom koje može učiniti jedino Bog, čudom kojim će izliječiti nekoga ko ti je jako blizak i koga su svi otpisali, a ti se i dalje "boriš" za njega.odr0n wrote: Ako si pročitao post na koji se ovo odnosilo, itekako je smiješno.
A ovo što Mihael propagira, evidentno je da mu je to namjera, neku njemu dragu ideologiju, to bi trebalo kritikovati argumentovano, jer ismijavanjem se ideologije samo jačaju, a to ti, vjerujem, nije u cilju
-
Great Cornholio
#606 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"Bog traži ljude čija su srca u skladu s njegovim željama. Zato je najveća molitva: "Neka bude volja tvoja." Tu i takvu molitvu vi ne možete "popraviti"! Ona mora odražavati stvarnost. Puko otvaranje usana i izgovaranje tih reči ne znači ništa. Ta molitva mora izlaziti iz vašeg srca. A to i nije tako lako.sherbett wrote:
taj video nema veze s onime o čemu se raspravlja. molitva nije puka recitacija, molitva mora biti prožeta vjerom, inače je apsolutno ništa..ovaj video ne da nije mjerodavan, nego je besmislen i glup. jedino što je smješan...al opet, kako ti kažeš, ružno je da se neko sprda sa time, ajde sa vjerom, ali sa bolesnim ljudima..daj ajde...čim je na početku reko da će pokušati da dokažu božje postojanje..da dokažu?!?!?! pa rade eksperiment..čista idiotarija
Bog zna da ću za godinu dana imati potrebu za nečim, jer on zna sve moje potrebe unapred. Ja ne znam svoje potrebe ni mesec dana unapred. Kada bi mi danas moj Bog dao ono što će mi biti potrebno za celu sledeću godinu, ja te stvari vrlo verovatno ne bih koristio onako kako je on zamislio da ih koristim
Molitva ne menja Božju nameru. Ali, molitva menja Božje delovanje. Isus je rekao: "Ne budite dakle kao oni; jer zna Otac vaš šta vam treba, pre no što ga zamolite" (Mt. 6:8). Vaše molitve ne informišu Boga o vašoj situaciji. On zna za sve vaše potrebe pre nego što ih vi i spomenete. Vaše molitve otvaraju vrata i Bogu daju priliku da čini ono što je i ranije želeo da učini, ali nije učinio ne želeći da povredi vašu volju.
To nas vodi zaključku da molitva zapravo počinje u Božjem srcu. Bog mi javlja svoju nameru, želju i volju. Ja mu tu nameru vraćam u molitvi, zatvarajući tako krug. Ako tako molim, u skladu sam s voljom Božjom.
Postoje mnoge stvari koje bih ja želeo da učinim, i mnoge moje molitve odraz su sebičnosti. Veliki broj molbi odnosi se na stvari koje bi mi obezbedile komfor, sreću i pojednostavljenje života. No, prava svrha molitve je da se u mome životu ostvari delovanje Boga i da se zatim, kroz mene i moj život, isto to delovanje vidi i u životu drugih ljudi oko mene".
Ovo nisu moje riječi, al s njima se u potpunosti slažem, ovoj je stav Hrišćanske Adventističke Crkve, i s većinom njihovih stavova se slažem, ali ne sa svim, i zato sam još uvijek nezavisni vjernik.
-
Great Cornholio
#607 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma ima da gorišodr0n wrote: Ono što se treba ismijavati je luđačka želja za naučnim dokazivanjem itog, a što je bila Mihaleova namjera ako pogledaš ispade koje ima i na ostalim temama, na to se i odnosilo, tako da đabe licemjerno podmećeš na stvari na koje se nije ni odnosilo. Nije potrebno diskutovati ni smisleno se naglabati sa takvim ideološkim slučajevima kao što je Mihael, sve osim zafrkancije je nepotrebno.
odoh narode, svako dobro vam želim
- drug_profi
#608 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
oooj majko moja sad mi dodje slika pred oci: amfiteatar pun mladih ljudi velikog potencijala koji pricaju sa nevidljivim prijateljem....

- harač
#609 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
opet priča o bogu koji zna tvoju muku unaprijed, ali ne zna da ćeš ga moliti da ti pomogne, i kada ti je pomogao znao je da će ti pomoći, ali nije znao da će ti pomoći jer si ga ti molio da ti pomogne etc.Great Cornholio wrote:"Bog traži ljude čija su srca u skladu s njegovim željama. Zato je najveća molitva: "Neka bude volja tvoja." Tu i takvu molitvu vi ne možete "popraviti"! Ona mora odražavati stvarnost. Puko otvaranje usana i izgovaranje tih reči ne znači ništa. Ta molitva mora izlaziti iz vašeg srca. A to i nije tako lako.sherbett wrote:
taj video nema veze s onime o čemu se raspravlja. molitva nije puka recitacija, molitva mora biti prožeta vjerom, inače je apsolutno ništa..ovaj video ne da nije mjerodavan, nego je besmislen i glup. jedino što je smješan...al opet, kako ti kažeš, ružno je da se neko sprda sa time, ajde sa vjerom, ali sa bolesnim ljudima..daj ajde...čim je na početku reko da će pokušati da dokažu božje postojanje..da dokažu?!?!?! pa rade eksperiment..čista idiotarija
Bog zna da ću za godinu dana imati potrebu za nečim, jer on zna sve moje potrebe unapred. Ja ne znam svoje potrebe ni mesec dana unapred. Kada bi mi danas moj Bog dao ono što će mi biti potrebno za celu sledeću godinu, ja te stvari vrlo verovatno ne bih koristio onako kako je on zamislio da ih koristim
Molitva ne menja Božju nameru. Ali, molitva menja Božje delovanje. Isus je rekao: "Ne budite dakle kao oni; jer zna Otac vaš šta vam treba, pre no što ga zamolite" (Mt. 6:8). Vaše molitve ne informišu Boga o vašoj situaciji. On zna za sve vaše potrebe pre nego što ih vi i spomenete. Vaše molitve otvaraju vrata i Bogu daju priliku da čini ono što je i ranije želeo da učini, ali nije učinio ne želeći da povredi vašu volju.
To nas vodi zaključku da molitva zapravo počinje u Božjem srcu. Bog mi javlja svoju nameru, želju i volju. Ja mu tu nameru vraćam u molitvi, zatvarajući tako krug. Ako tako molim, u skladu sam s voljom Božjom.
Postoje mnoge stvari koje bih ja želeo da učinim, i mnoge moje molitve odraz su sebičnosti. Veliki broj molbi odnosi se na stvari koje bi mi obezbedile komfor, sreću i pojednostavljenje života. No, prava svrha molitve je da se u mome životu ostvari delovanje Boga i da se zatim, kroz mene i moj život, isto to delovanje vidi i u životu drugih ljudi oko mene".
Ovo nisu moje riječi, al s njima se u potpunosti slažem, ovoj je stav Hrišćanske Adventističke Crkve, i s većinom njihovih stavova se slažem, ali ne sa svim, i zato sam još uvijek nezavisni vjernik.
ako se već moliš, ja bih se molio doktoru
-
underwater
#610 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pravi i iskreni ateist (bezboznik) uopce ni ne moze imati SVOJ svjetonazor. Takav covjek, naime, morao bi biti potpuno cist od bilo kakve primisli da on (sam) nije krojac svoje sudbine, buducnosti i srece. Vlasnik sebe samoga. Tko je taj tko to moze izjaviti za sebe?
Ogroman procenat ateista u biti su anti-teisti u vlasnistvu raznih laznih bogova od kojih je najveci njihov osobni ego. Priblizno jednak broj onih koji sebe smatraju teistima samo vjeruje da vjeruje, ali to je drugu tema.
Anti-teista postaje protivnik teizma zbog izostanka osobne duhovnosti.
Istinski duhovna osoba shvata da je duhovnost dobila na poklon po principu "ti Me ne bi trazio da Me nisi vec nasao". Bog se dakle obznani onome kome On to hoce ... a ne onome tko se trudi spoznati Ga.
Oni dakle koji su se osvjedocili, njima dokazi ne trebaju niti se referiraju o anti-teiste, u biti ih i ne primjecuju jer su zauzeti Bogom. Oni koji vjeruju, a nisu se osvjedocili, neka nastave da vjeruju ... i poslije njihovih (laznih) izmrmljanih molitvi ipak ce doci spas. Allah je Milostiv.
Disbeliversi opet neka vjeruju da su sami kovaci svoje srece. I (tako liseni svega duhovnog) neka uzivaju u materijalnom. Za njih je najveca kazna da smrt nije kraj. Jer dobro bi bilo da jeste ....ali dusa nastavlja egzistenciju u jednom drugom svijetu ... vjecno ... u svijetu koji NIJE materijalan. U kojem nema "u se, na se i podase" ... tek se u tom svijetu obzani istina da je zaista svako kovac svoje srece. Ili nesrece. Svijetu koji je vjecan i kojeg se ne moze odbiti vec se u njemu mora biti vjecno.
Ogroman procenat ateista u biti su anti-teisti u vlasnistvu raznih laznih bogova od kojih je najveci njihov osobni ego. Priblizno jednak broj onih koji sebe smatraju teistima samo vjeruje da vjeruje, ali to je drugu tema.
Istinski duhovna osoba shvata da je duhovnost dobila na poklon po principu "ti Me ne bi trazio da Me nisi vec nasao". Bog se dakle obznani onome kome On to hoce ... a ne onome tko se trudi spoznati Ga.
Oni dakle koji su se osvjedocili, njima dokazi ne trebaju niti se referiraju o anti-teiste, u biti ih i ne primjecuju jer su zauzeti Bogom. Oni koji vjeruju, a nisu se osvjedocili, neka nastave da vjeruju ... i poslije njihovih (laznih) izmrmljanih molitvi ipak ce doci spas. Allah je Milostiv.
Disbeliversi opet neka vjeruju da su sami kovaci svoje srece. I (tako liseni svega duhovnog) neka uzivaju u materijalnom. Za njih je najveca kazna da smrt nije kraj. Jer dobro bi bilo da jeste ....ali dusa nastavlja egzistenciju u jednom drugom svijetu ... vjecno ... u svijetu koji NIJE materijalan. U kojem nema "u se, na se i podase" ... tek se u tom svijetu obzani istina da je zaista svako kovac svoje srece. Ili nesrece. Svijetu koji je vjecan i kojeg se ne moze odbiti vec se u njemu mora biti vjecno.
- harač
#611 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
nekoliko pogrešnih premisa.underwater wrote:Pravi i iskreni ateist (bezboznik) uopce ni ne moze imati SVOJ svjetonazor. Takav covjek, naime, morao bi biti potpuno cist od bilo kakve primisli da on (sam) nije krojac svoje sudbine, buducnosti i srece. Vlasnik sebe samoga. Tko je taj tko to moze izjaviti za sebe?
prva rečenica je toliko besmislena da je ne treba ni komentarisati. [kao i ideje o antiteistima, pretpostavljenoj - a ničim nedokazanoj - izjavi o ontologiji duše itd.]
dalje, iako na ovom forumu ima nekoliko antiteista to ne znači da su svi ateisti i antiteisti; šta više najveći broj ateista je toliko nezainteresovan za vjeru da bi im antiteistička aktivnost predstavljala besmislen trošak vremena. drugo, pretpostavka da se ljudi pronalaze u vjeri kroz neki oblik produhovljenja (ja ga našo; on me našo) je besmislena. 99% vjernika se rađa u vjeri - onoj svojih roditelja, i ostaje u njoj do kraja života. to što su oni indoktrinacijom samo potvdili da ta vjera, u kojoj su se rodili, jeste prava, samo je argument protiv tog stanovišta, jer savršeno objašnjava predvidljivost u geografskoj distribuciji vjera i bogova
-
Great Cornholio
#612 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Često pomoć može biti i dodatna muka koju moraš pretrpiti da bi se ti, ili neko drugi neke muke riješio, Bog pomaže "bez anestezije", i zato i nije molitva za svakoga, nije svako spreman da "pliva protiv struje", to mogu samo oni koji su spremni da se žrtvuju, to Bog zna i zato ne šalje "pozivnice" za saradnju svakome, već samo onima koji mu bezrezervno vjeruju, koji imaju hrabrosti ,koji su sposobni da sudjeluju u "liječenju", da se podvrgnu intervenciji najstručnijeg "ljekara", ljekara koji ne može pogriješiti, da se podvrgnu "liječenju" koje je, kao što je to slučaj kao i kod ovozemaljskih ljekara, zasnovano na dobrovoljnoj osnovi.harač wrote: opet priča o bogu koji zna tvoju muku unaprijed, ali ne zna da ćeš ga moliti da ti pomogne, i kada ti je pomogao znao je da će ti pomoći, ali nije znao da će ti pomoći jer si ga ti molio da ti pomogne etc.![]()
ako se već moliš, ja bih se molio doktoru
Ali nije samo rješavanje muka ono što Bog želi, On nekad želi i da nagradi nekoga ko je spreman i voljan da tu svoju "nagradu" podijeli sa drugima
- harač
#613 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
mislim da ćeš i ti priznati da je jako selektivan u dijeljenju te milostinjeGreat Cornholio wrote:Ali nije samo rješavanje muka ono što Bog želi, On nekad želi i da nagradi nekoga ko je spreman i voljan da tu svoju "nagradu" podijeli sa drugima
-
Great Cornholio
#614 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
nije ba, "široke" je On ruke, ali ko što mudrost kaže " Ono što je oku skriveno samo se srcem može vidjetiharač wrote:mislim da ćeš i ti priznati da je jako selektivan u dijeljenju te milostinjeGreat Cornholio wrote:Ali nije samo rješavanje muka ono što Bog želi, On nekad želi i da nagradi nekoga ko je spreman i voljan da tu svoju "nagradu" podijeli sa drugima
- fatamorgana
#615 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nekima ne prija kad piju a nekima kad ne piju .....
-
Great Cornholio
#616 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Svi bi nešto, a da ne učine ništa.fatamorgana wrote:Nekima ne prija kad piju a nekima kad ne piju .....
- drug_profi
#617 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sta nekoliko, sve je pogresno i totalno uvredljivo.harač wrote:nekoliko pogrešnih premisa.underwater wrote:Pravi i iskreni ateist (bezboznik) uopce ni ne moze imati SVOJ svjetonazor. Takav covjek, naime, morao bi biti potpuno cist od bilo kakve primisli da on (sam) nije krojac svoje sudbine, buducnosti i srece. Vlasnik sebe samoga. Tko je taj tko to moze izjaviti za sebe?
...
Sad bih ja trebao da se suzdrzim i ne kazem nesto uvredljivo za vjernike kao sto je on.
Hebe mi se. Undewater je imbecil. Ogranicen ko lavor. Nije u stanju ni da shvati nista van tog koncepta.
Last edited by drug_profi on 05/03/2013 23:50, edited 6 times in total.
- fatamorgana
#618 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma nije,drugi profil wrote: Sad mogu reci komforno daj je underwater imbecil.
-
Great Cornholio
-
Usual_Suspect
#620 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kad se filozof koristi fizikom 
Izjava uvazenog filizofa Mihaela sa prve strane (za Nobela kandidat) :
Uvijek mi je zanimljivo viditi filozofa(teistu) koji koristi TR i QM kao argumente koji podupiru njegove stavove bez razumijevanja istih,jer TR i QM su uvijek glavni sastojci ovakvih VooDoo gluposti,one uvijek "dokazuju" ono "duhovno" ono "magično".
"Tvoja" znanost iz navedenog obara svašta nešto,šta li sam ja čitao onda sve ove godine......GOD SAVE US

Ono sto ja ne kontam je to o kakvim ti ateistima pričaš ovdje,aj definiraj mi taj ateizam.
A ubjedljivo najjača iz gore citiranog je " U singularnosti zavrsava sva fizika." Samo ova rečenica pokazuje tvoje znanje fizike (elementarno),kao prvo znaš li šta je singularnost ,znaš li ti šta je uopce fizika, i kako, gdje i da li ona počinje ili završava?
"Svijet moze biti iskljucivo teisticki, jer ga nisi u stanju objasniti na neki drugi nacin"
A gdje je pečat?
:D:D itd...itd...on and on like a broken record
Najviše mi smeta korištenje nauke ili kako Mihael voli reci znanosti kao argument za svoje tvrdnje.Pitam se samo kada ce vise shvatiti da to NE IDE.Mozda citanjem prave literature pomogne
anyway...
Doviđenja i prijatno!
Izjava uvazenog filizofa Mihaela sa prve strane (za Nobela kandidat) :
Gdje si ovo pročitao u 5plusu ili Veseloj svesci?Mihael24 wrote:Kvantna mehanika je oborila materijalisticku paradigmu svijeta i zivota u njemu, jer u biti materija niti ne postoji. Sve dolazi iz DUHA- i kondenzira u sljaku materijalne stvarnosti u svijetu. Primjer: svjetlost je nematerijalni dio relativnog svijeta, i Einstein je bio misljenja, da nije iz ovoga svijeta, a materiju je smatrao izkristaliziranom svjetloscu. Materijalisticka paradigma svijeta je opsoletna, jer ju je znanost davno oborila, a vi jos uvjek kasate za istinskom znanosti.
Svijet moze biti iskljucivo teisticki, jer ga nisi u stanju objasniti na neki drugi nacin. Pa i sami ateisti posezu za transcendentalnim pojmovima, ako zele govoriti o svijetu, jer za njih bi svijet morao biti vjecan, gdje nam znanost takodjer nudi nesto sasvim drugo. Ateisti postuliraju kod vjecnosti univerzuma vjecni prostor i vjecno vrijeme, a to znanost obara. Pogledaj Einsteinovu teoriju relativnosti, i kvantnu mehaniku. U singularnosti zavrsava sva fizika.
Drugi jos veci problem vjecnog univerzuma bi bili zakoni i informacija koji su mu inherentni. Odakle dolaze? Da li si vidio zakone bez zakonodavca? Ja ne!
Uvijek mi je zanimljivo viditi filozofa(teistu) koji koristi TR i QM kao argumente koji podupiru njegove stavove bez razumijevanja istih,jer TR i QM su uvijek glavni sastojci ovakvih VooDoo gluposti,one uvijek "dokazuju" ono "duhovno" ono "magično".
"Tvoja" znanost iz navedenog obara svašta nešto,šta li sam ja čitao onda sve ove godine......GOD SAVE US
Ono sto ja ne kontam je to o kakvim ti ateistima pričaš ovdje,aj definiraj mi taj ateizam.
A ubjedljivo najjača iz gore citiranog je " U singularnosti zavrsava sva fizika." Samo ova rečenica pokazuje tvoje znanje fizike (elementarno),kao prvo znaš li šta je singularnost ,znaš li ti šta je uopce fizika, i kako, gdje i da li ona počinje ili završava?
"Svijet moze biti iskljucivo teisticki, jer ga nisi u stanju objasniti na neki drugi nacin"
A gdje je pečat?
Najviše mi smeta korištenje nauke ili kako Mihael voli reci znanosti kao argument za svoje tvrdnje.Pitam se samo kada ce vise shvatiti da to NE IDE.Mozda citanjem prave literature pomogne
Doviđenja i prijatno!
-
underwater
#621 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jednostavno, ali ozbiljno pitanje za tebe, da vise ne zamajvas mi mahalu.drugi profil wrote:Undewater je imbecil. Ogranicen ko lavor. Nije u stanju ni da shvati nista van tog koncepta.harač wrote:nekoliko pogrešnih premisa.underwater wrote:Pravi i iskreni ateist (bezboznik) uopce ni ne moze imati SVOJ svjetonazor. Takav covjek, naime, morao bi biti potpuno cist od bilo kakve primisli da on (sam) nije krojac svoje sudbine, buducnosti i srece. Vlasnik sebe samoga. Tko je taj tko to moze izjaviti za sebe?
...
Da li moze postojati stvarnost izvan tvoje predodzbe?
-
underwater
#622 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U cemu je besmisao? Jedini besmisao je ova tvoja kovanica ontologija duseharač wrote:prva rečenica je toliko besmislena da je ne treba ni komentarisati. [kao i ideje o antiteistima, pretpostavljenoj - a ničim nedokazanoj - izjavi o ontologiji duše itd.
Koliko ti imas upisa na religiji?dalje, iako na ovom forumu ima nekoliko antiteista to ne znači da su svi ateisti i antiteisti; šta više najveći broj ateista je toliko nezainteresovan za vjeru da bi im antiteistička aktivnost predstavljala besmislen trošak vremena
Ovo moze napisati samo neznalica i covjek bez imalo duhovnosti.drugo, pretpostavka da se ljudi pronalaze u vjeri kroz neki oblik produhovljenja (ja ga našo; on me našo) je besmislena. 99% vjernika se rađa u vjeri - onoj svojih roditelja, i ostaje u njoj do kraja života. to što su oni indoktrinacijom samo potvdili da ta vjera, u kojoj su se rodili, jeste prava, samo je argument protiv tog stanovišta, jer savršeno objašnjava predvidljivost u geografskoj distribuciji vjera i bogova
Religija je floskula ... sta mi je do nekakve (kako ti to nazivas) religije kad je moja religija - Allah.
- drug_profi
#623 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da ja sad tebi nesto napisem, a ti bi to kao shvatio? Nisi ti lik kojem se isplati ista objasnjavati.underwater wrote: Jednostavno, ali ozbiljno pitanje za tebe, da vise ne zamajvas mi mahalu.
- Mihael24
#624 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Uvjek isti stereotipi!drugi profil wrote:Da ja sad tebi nesto napisem, a ti bi to kao shvatio? Nisi ti lik kojem se isplati ista objasnjavati.underwater wrote: Jednostavno, ali ozbiljno pitanje za tebe, da vise ne zamajvas mi mahalu.
Pa koji q.... onda dolazis na forum?
- Mihael24
#625 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Trebas malo uciti, ako ti nije kasno. Kod singularnih stanja, mi imamo dvije opcije: tzv. fizikalnu suingularnost U "velikom prasku" i pred Planckovim zidom u "toci" _0_, tzv. matematicku singularnost, koja je cista INFORMACIJA.Usual_Suspect wrote:
1) A ubjedljivo najjača iz gore citiranog je " U singularnosti zavrsava sva fizika." Samo ova rečenica pokazuje tvoje znanje fizike (elementarno),kao prvo znaš li šta je singularnost ,znaš li ti šta je uopce fizika, i kako, gdje i da li ona počinje ili završava?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
2) A gdje je pečat?:D:D itd...itd...on and on like a broken record
Najviše mi smeta korištenje nauke ili kako Mihael voli reci znanosti kao argument za svoje tvrdnje.Pitam se samo kada ce vise shvatiti da to NE IDE.Mozda citanjem prave literature pomogne![]()
![]()
anyway...
Doviđenja i prijatno!
Ako podjes od "Planckova zida" prema _0_, onda ces zavrsiti u matematickoj singularnosti, a tu vise nema fizike. Fizicar J. Wheeler za to stanje kaze "Kvantna pjena". Kada prijedjes Planckov zid, onda stupis u svijet "Unschärferelation". Ti se onda nalazis svugdje i nigdje. Vrijeme i prostor kvantiziraju i nestaju u kvantnoj pjeni. Teorije kvantne gravitacije bi trebale razsvijetliti ovaj Planckov univerzum, ali jos nisu adekvatno definirane.
Magnetski monopoli i instantoni se medjusobno ponistavaju i stvaraju, kako bi sve u matematickoj singularnosti preslo u informaciju. Fizike vise nema! Zasto?